Jump to content

HWSensors

FakeSMC Plugins Hardware Monitoring Sensors SuperIO Temperature Voltage Tachometer Frequency

  • Please log in to reply
1029 replies to this topic

#801
RehabMan

RehabMan

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 1,376 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bellingham, WA
  • Interests:skiing, software, classic cars

Just to chime in - consumer SSDs don't have temperature sensors. >_<


Some do. Some don't.

#802
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
Latest release with GPU sensor re-enabled for ATI 7xxx, not working on 7970, same KP at login that was present in earlier versions before it was disabled.

#803
kozlek

kozlek

    InsanelyMac Sage

  • Developers
  • 331 posts
  • Gender:Male
  • Location:Israel

Latest release with GPU sensor re-enabled for ATI 7xxx, not working on 7970, same KP at login that was present in earlier versions before it was disabled.


Could you please attach IORegistryExploer.app dump? I have HD5450 but still can't make it work with GTX680 together. I want to see if successfully initialized ATI card has rom present somewhere to parse it in monitoring driver.

#804
Regi Yassin

Regi Yassin

    Who am I ?

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 278 posts
  • Gender:Not Telling
no GPU freq with the latest commit,

gtx 650 Ti :(
but for the temp and fan, it works

Attached File  Screen Shot 2013-01-08 at 14.20.42.png   65.35KB   122 downloads


update: latest commit df9afef007
Attached File  Screen Shot 2013-01-08 at 21.21.50.png   91.17KB   138 downloads Attached File  Screen Shot 2013-01-08 at 21.22.27.png   54.99KB   90 downloads

#805
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
Yes it does, here you go. Bios was reflashed to Ghz edition, have both orig and Ghz rom files if needed.

Attached Files



#806
AppleGeek

AppleGeek

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Here is my debug form latest revision.I hope that can help you.
1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): found ATI Radeon 0x68b8
1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): ATOMBIOS detected
1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): ATOM BIOS: JUNIPER
1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): [Warning] thermal sensor type not specified using default configuration
Attached File  Screen Shot 2013-01-10 at 4.00.22 PM.png   71.82KB   53 downloads

#807
Maniac10

Maniac10

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,081 posts
  • Gender:Not Telling
10/01/13 09:25:33,000 kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): found ATI Radeon 0x68b8
10/01/13 09:25:33,000 kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): [Error] unable to locate ATY,bin_image

With the latest version I'm seeing this error, but it still reports the GPU temp like before so I guess it's just visible now in debug mode.

Why is it that AppleGeek's video bios is detected but not mine? Perhaps it's a Clover/Chameleon thing?

#808
kozlek

kozlek

    InsanelyMac Sage

  • Developers
  • 331 posts
  • Gender:Male
  • Location:Israel

Here is my debug form latest revision.I hope that can help you.

1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): found ATI Radeon 0x68b8
1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): ATOMBIOS detected
1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): ATOM BIOS: JUNIPER
1/10/13 3:50:13.000 PM kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): [Warning] thermal sensor type not specified using default configuration
Attached File  Screen Shot 2013-01-10 at 4.00.22 PM.png   71.82KB   53 downloads


Yes, thanks, It will help. Maybe I'll force thermal type detection regarding to bios name

10/01/13 09:25:33,000 kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): found ATI Radeon 0x68b8
10/01/13 09:25:33,000 kernel[0]: RadeonSensors (pci1@0): [Error] unable to locate ATY,bin_image

With the latest version I'm seeing this error, but it still reports the GPU temp like before so I guess it's just visible now in debug mode.

Why is it that AppleGeek's video bios is detected but not mine? Perhaps it's a Clover/Chameleon thing?


I am not sure. Just bought my first AMD card HD5450, made specific injector, set FB name in chameleon and nothing in clover and it works and injects ATY,bin_image

#809
ameris_cyning

ameris_cyning

    I don't know what to write here

  • Donators
  • 956 posts
  • Gender:Male
  • Location:My apartment
  • Interests:OSx86, female anatomy, electronic music, Clover EFI

FYI build 12D61 is broken in regards to the kexts.


Giving you a slight heads up. No idea why it is that way.


#810
TimeWalker75a

TimeWalker75a

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 1,065 posts
  • Gender:Male


FYI build 12D61 is broken in regards to the kexts.


Giving you a slight heads up. No idea why it is that way.

Could have been more specific if you wanted to give heads up. :|

#811
ameris_cyning

ameris_cyning

    I don't know what to write here

  • Donators
  • 956 posts
  • Gender:Male
  • Location:My apartment
  • Interests:OSx86, female anatomy, electronic music, Clover EFI

Could have been more specific if you wanted to give heads up.


Thou art correct


1/30/13 10:36:40.469 PM com.apple.kextd[12]: Load org.hwsensors.driver.CPUSensors failed; removing personalities from kernel.
1/30/13 10:36:40.522 PM com.apple.kextd[12]: Load org.hwsensors.driver.LPCSensors failed; removing personalities from kernel.
1/30/13 10:36:40.549 PM com.apple.kextd[12]: Load org.hwsensors.driver.GPUSensors failed; removing personalities from kernel.
1/30/13 10:36:40.000 PM kernel[0]: Kext org.hwsensors.driver.CPUSensors - library kext org.netkas.driver.FakeSMC not compatible with requested version 4.3.23.
1/30/13 10:36:40.000 PM kernel[0]: Can't load kext org.hwsensors.driver.CPUSensors - failed to resolve library dependencies.
1/30/13 10:36:40.000 PM kernel[0]: Kext org.hwsensors.driver.CPUSensors failed to load (0xdc00800e).

#812
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 538 posts
  • Gender:Male
Works fine for me with 12D61.

#813
THe KiNG

THe KiNG

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 744 posts
  • Gender:Male
Hi kozlec,

As I reported here: http://www.projectos...indpost&p=26219
latest LPCSensors cause panic on wake/reboots on UEFI boot.
Not sure where this bug was introduced, but I had it for some time with both branches...
As soon as LPCSensors is removed sleep/wake is fine.

#814
mnfesq

mnfesq

    Emenef, Esquire

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 487 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California
Hi - I'm jumping into this thread way late in the game but have been using the HW Monitor on my HP Envy 17t-3200 CTO since I got it in December 2012. I'm running version 1.0.123, and get some sensor data to show up, but not nearly as much as most people in this thread. My reason for posting is that I am not happy with the CPU temps and the lack of fan control. I have the Intel HM76 Express chipset and no apparent fan sensor information. Whenever I run a fan controller, such as SMCFan Control, it shows the fan running -1 rpm and has no ability to increase the fan speed. Any suggestions to get my fan to cool the CPU better?

Attached File  Untitled.png   82.34KB   39 downloads

#815
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,884 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
Doesnt actual git hub .zip hasn't any binarys? I only found source. But xcode doesnt produce build only some intermediate stuff.?!

#816
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 538 posts
  • Gender:Male
You can find the binaries on https://bitbucket.or...nsors/downloads now.

#817
solarein

solarein

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, MA
Using the latest code from git (c5414419e2), multi-GPU monitoring is working great. Nice job! I'm now able to see the clocks, voltages, and temperatures of both my GeForce GTX 570s. However I noticed that fan speed sensing is gone for both GPUs. Looking through the commit logs I can't see anything that might be specific to this. But could this be related to the fix for multi-GPU monitoring? Back when multi-GPU monitoring wasn't working, fan speeds were the only thing that worked for both GPUs. While all the other GPU sensors only displayed GPU1, fan speeds were shown for both GPU0 and GPU1. How that all the other sensors work for both GPUs, both fan speeds are gone. Any idea which commit might be relevant to this?

#818
magnifico

magnifico

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 2,451 posts
  • Gender:Male
Hi all, i have a little question.
I use Istat Menus , why with this software does not see cpu multiplier ?
Ps : my main is asus p8z68 deluxe

#819
buoo

buoo

    The Prodigal Son

  • Moderators
  • 4,534 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
Randomly I get this (no kernel panic or strange behavior):

Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: waitForSystemMapper
Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: Backtrace 0xffffff8000650cdf 0xffffff8000650859 0xffffff80006507c0 0xffffff7f810edc2b 0xffffff7f810ed860 0xffffff800063108c 0xffffff800062d2d0
Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: Kernel Extensions in backtrace:
Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: org.netkas.driver.FakeSMC(4.3.51)[C6291092-F627-3270-BC7D-F6127D569608]@0xffffff7f810e9000->0xffffff7f810fbfff
Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: dependency: com.apple.iokit.IOACPIFamily(1.4)[A35915E8-C1B0-3C0F-81DF-5515BC9002FC]@0xffffff7f80de8000
Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: [ PCI configuration begin ]
Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: FakeSMCDevice: 15 preconfigured key(s) added
Feb 17 12:22:46 localhost kernel[0]: SMC: successfully initialized

#820
Maniac10

Maniac10

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,081 posts
  • Gender:Not Telling
koszlek, I've translated all the installer's descriptions to spanish. Would you like to add them to yours?





Also tagged with one or more of these keywords: FakeSMC, Plugins, Hardware Monitoring, Sensors, SuperIO, Temperature, Voltage, Tachometer, Frequency


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy