Jump to content
1,164 posts in this topic

Recommended Posts

Well, after a reboot, it doesnt work.. I have tried with and without caches to no result. I have other versions of OSX installed and I tried and it also didnt work....

I dont understand.. Here goes the screenshot as proof:

 

post-1517295-0-25935900-1456506840_thumb.png

 

I attach here my current IOREG

 

kosakgroove IOREG.zip

 

By looking at current IOREG, compared to the one I submitted when it was working, the SMCD device seems unchanged.... :(

 

 

post-1517295-0-00623700-1456506976_thumb.png

 

Could you guys give me some help?

Link to comment
Share on other sites

OMG! Thanks so much @legot28 thanks to your modification of the Info plist of my FakeSMC, more precisely the FNum key, and some other little tweaks in my DSDT, fan readings work great in my Asus Laptop hehe

 

post-1517295-0-67608400-1456602242_thumb.png

 

I got no other words than Thank you thank you thank you! :D

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Not working for me. Only disk is showing. Oo

Have you extracted with Pacifist the HWmonitor app and installed FakeSMC that came with it + Acpi , Cpu, Gpu and LPC sensors kexts?

 

Enviado desde mi XT1068 mediante Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

JuniorGump must have forgotten to install the FakeSMC plugins (the ACPI/CPU/GPU/LPC sensors kexts). They either go alongside FakeSMC in its directory (/E/E or /L/E or /S/L/E depending on your own installation) or within a subfolder called PlugIns of the FakeSMC kext itself.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Have you extracted with Pacifist the HWmonitor app and installed FakeSMC that came with it + Acpi , Cpu, Gpu and LPC sensors kexts?

 

Enviado desde mi XT1068 mediante Tapatalk

 

 

JuniorGump must have forgotten to install the FakeSMC plugins (the ACPI/CPU/GPU/LPC sensors kexts). They either go alongside FakeSMC in its directory (/E/E or /L/E or /S/L/E depending on your own installation) or within a subfolder called PlugIns of the FakeSMC kext itself.

 

Fakesmc on EFI and the rest on /S/L/E = Not work

All on EFI = Not work

Link to comment
Share on other sites

In all my hacks i haave Fake SMC and Sensor kexts in the same folder which is /System/Library/Extensions i believe that is the right way.. Only older versions of HWMonitor required the plugins to be inside fakesmc..

 

Enviado desde mi XT1068 mediante Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

FakeSMC and its associated sensors will of course work/load/get cached from /S/L/E but the same will apply if they're placed in /L/E and/or if the sensors are manually placed in a created PlugIns subfolder of FakeSMC itself. That's how I use and run FakeSMC on all my Hacks.

 

@JuniorGump: what version of FakeSMc are you using? Did you try to integrate the sensors (of same FakeSMC release) to a PlugIns subfolder?

Link to comment
Share on other sites

FakeSMC and its associated sensors will of course work/load/get cached from /S/L/E but the same will apply if they're placed in /L/E and/or if the sensors are manually placed in a created PlugIns subfolder of FakeSMC itself. That's how I use and run FakeSMC on all my Hacks.

 

@JuniorGump: what version of FakeSMc are you using? Did you try to integrate the sensors (of same FakeSMC release) to a PlugIns subfolder?

please which version use you of clover?

Link to comment
Share on other sites

FakeSMC and its associated sensors will of course work/load/get cached from /S/L/E but the same will apply if they're placed in /L/E and/or if the sensors are manually placed in a created PlugIns subfolder of FakeSMC itself. That's how I use and run FakeSMC on all my Hacks.

 

@JuniorGump: what version of FakeSMc are you using? Did you try to integrate the sensors (of same FakeSMC release) to a PlugIns subfolder?

 

>what version of FakeSMc are you using?

 

R: 3.4.1

 

6.16.1372

 

>Did you try to integrate the sensors (of same FakeSMC release) to a PlugIns subfolder

 

Nops.

 

please which version use you of clover?

 

3424

 

@

@

 

I created the folder "PlugIns" within the Fakesmc kext and now worked. Thank you so much guys! :thumbsup_anim:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hello PPL

 

i have a skylake Asus notebook > http://www.insanelymac.com/forum/topic/312181-el-capitan-on-asus-x556ub-unresolved-problems/

 

and i can't to take working cpu sensors. everytime goes on kernel panic.

i have see other skylake notebooks and working,and i try these Fakesmc and sensors. all other sensors "working"

the cpu always goes on kernel panic... Any Idea about ?

Might be lacking native power management as well as an adequate SkyLake SMBIOS. Without that you are doomed to crashes and instability.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I hate to double-post, but I think this thread is more appropriate for my questions:

 

How to tell if ACPISensors is installed?  I installed it using the pkg, but it doesn't show in kextstat.  I do see LPCSensors and GPUSensors there.

 

Four out of five fans show the wrong speed, and CPU heatsink temp never changes.  Maybe this would be fixed by using ACPISensors?

 

Should I report this issue on GitHub?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Since few versions back I can no longer auto update. It gives message thast new version exists, downloads & on install instantly gives error:

 

"An error occurred while relaunching HWMonitor, but the new version will be available next time you run HWMonitor."

 

New version is NOT available on next restart, as the same happens again

 

Manual upgrade works fine.

Link to comment
Share on other sites

All on EFI = Not work

 

Absolutely NOT the case. I have all kext in 10.10 folder on EFI next to FakeSMC & loads/works fine (with Clover)

FakeSMC and its associated sensors will of course work/load/get cached from /S/L/E but the same will apply if they're placed in /L/E and/or if the sensors are manually placed in a created PlugIns subfolder of FakeSMC itself. That's how I use and run FakeSMC on all my Hacks.

 

@JuniorGump: what version of FakeSMc are you using? Did you try to integrate the sensors (of same FakeSMC release) to a PlugIns subfolder?

 

Plugin subfolder must be created inside Contents folder

Link to comment
Share on other sites

HWmonitor.app ,FAKESMC.kext and plugins  version 6.23.1417 is out !

 

http://www.hwsensors.com/content/01-releases/43-release-1417/HWSensors.6.23.1417.pkg

 

·  CPUSensors: Support for more Skylake models

·  Feature  GPUSensors: Initial Pascal support

·  Feature  HWMonitor: Use monospaced font in status bar (Thanks to MrMage for suggestion)

·  Bug Fix  Fixed installer issues

 

:thumbsup_anim:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

How is there Pascal support?  I still haven't seen any OS X Nvidia drivers for Pascal.

All I found is here from the author Natan Zalkin  : ( the word "initial" has a sense though ...) perhaps he took the preliminary information from LINUX/FREEBSD drivers ?

 

https://github.com/kozlek/HWSensors/commit/51937f7234c8e20c037326f7c4afe8ded5a10489

Link to comment
Share on other sites

@ROBASEFR, don't waste your time. Obviously Llamafilm cannot make the difference between graphics support for a dGPU at OS level and support for a piece of hardware for monitoring purposes at a sensor/driver level. Not quite the same thing... But I guess he has not understood yet that Kozlek's FakeSMC PlugIns play no part in graphics acceleration/support for GPUs. And as you quite rightly highlighted, the word "initial" was not used for nothing.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sorry I have a really dumb question.

 

How do I install this program?

 

I've run the .pkg installer, rebooted, and all I get the HWMonitor app is disk temp.

 

I have a Gigabyte GA-Z170X-UD3 and a i7-6700K. I used clover to make the install

 

Thanks

 

As already else where explained in this topic: For Clover use

 

First : Uninstall all the kexts (FakeSMC+ 4 sensors kexts)  from S/L/E !

 

  1. Extract the .pkg with Pacifist in a new folder ( Then you get: HWMonitor.app;FakeSMC.kext and 4 sensors kexts (Acpi, Cpu, Gpu and LPC) )
  2. Create a  "PlugIns" subfolder inside FakeSMC.kext/Contents
  3. Copy the 4 sensors.kexts inside that folder
  4. Copy the "New" FakeSMC.kext inside the EFI/CLOVER/KEXTS/10.12
  5. reboot

Good luck

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hello there,

I have a question, I can't read fans (shows as "-").

I don't know what to do. I tried with LPC Sensors, and it says unsupported chip, and I don't know ACPI programming.

The LPC chip is, as says boot log:

 

SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x8613, Winbond sequence ID=0xffff

 

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

Hello there,

I have a question, I can't read fans (shows as "-").

I don't know what to do. I tried with LPC Sensors, and it says unsupported chip, and I don't know ACPI programming.

The LPC chip is, as says boot log:

 

SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x8613, Winbond sequence ID=0xffff

 

Thanks in advance

Install OpenHardwareMonitor on windows. It will tell you the model number of your SuperIO chip.
Link to comment
Share on other sites

Install OpenHardwareMonitor on windows. It will tell you the model number of your SuperIO chip.

For LPC I can't get more information with the tool. It says:

 

LPCIO
 
Chip ID: Unknown ITE with ID 0x8613 at 0x2E/0x2F
 
What I already know. Maybe I can get more information in Manufacter site.
 
The computer is the one in my signature.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...