Jump to content

HELP TOPIC - for help in OS X Yosemite (10.10) and below


Deltac0
 Share

2,848 posts in this topic

Recommended Posts

Well guys any advices for the spinning rainbow wheel, I am still stucked at this point and now I'll try 10.10.5 fresh install with below kernel;

 

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/302075-amd-yosemite-kernel-testing-for-help-use-the-help-topic/?p=2168611

 

 

 

 

What I dont understand is the installer works perfectly (no need to do safe mode -x) but why not the system ?!

Link to comment
Share on other sites

Here's my problem Spakk

 

I installed yosemite 10.10.5 with 10.10.5R1 kernel patch. The thing is I can only boot with safe mode (-x). 

Without safe mode, I get to a grey screen with a spinning beach ball.

 

 

Some help would be appreciated. Thanks.

I think alllp has the same problem.
Link to comment
Share on other sites

Test this, remove these problematic kext "AppleGraphicsControl.kext, AppleTyMCEDriver.kext, AppleUpstreamUserClient.kext " from  /System/Library/Extensions/
then repair the permission

It is very difficult without a clear statement to imagine the problem. :(

Link to comment
Share on other sites

Test this, remove these drivers "AppleGraphicsControl.kext, AppleTyMCEDriver.kext, AppleUpstreamUserClient.kext " from  /System/Library/Extensions/

then repair the permission

It is very difficult without a clear statement to imagine the problem. :(

 

Hahahah you're right, but idk what i should state. Verbose mode is covered by the grey background so I can't know where it stops. I'll try your idea in a few hours.

Link to comment
Share on other sites

@spakk

This doesnt change the spinning wheel issue, I still think about it is caused by cpu power management issue or something when it doesnt cause problem by -x 

 

EDIT: I deleted AppleIntelCPUPowerManagement too, no change, it drives me crazy, very strange!

 

@itisme754

I installed FakeSMC to test (normally forums say we dont need with AMD but worth to try) so; nothing changed...

 

For your power management install VoodooPstate from here, http://www.insanelymac.com/forum/topic/302075-amd-yosemite-kernel-testing-for-help-use-the-help-topic/?p=2166553

 

You don't have the issue with -x as its safe boot and all graphics acceleration is disabled.

Link to comment
Share on other sites

What are your problems with your system? perhaps we can help?

describe the main problems that your system still does?

after I update the osx from 10.10.4 to 10.10.5 Im unable to sign on in the app store it saids that the account cannot be verify at the moment,

in the chameleon.plist I have the same thing I had before and the ethernet build in=yes.

the only thing I did different is change the kernel for the 10.10.5 and remove the pthread, any ideas?

I didnt modify any of the osx files either because I waited until the 10.10.5 souce kernel came out

Link to comment
Share on other sites

Test this, remove these problematic kext "AppleGraphicsControl.kext, AppleTyMCEDriver.kext, AppleUpstreamUserClient.kext " from  /System/Library/Extensions/

then repair the permission

It is very difficult without a clear statement to imagine the problem. :(

 

 

alllp did you try this ⬆️

Link to comment
Share on other sites

alllp did you try this ⬆️

 

 

Yes  I tried, it is booting without -x (safe mode) but GPU are not recognized, I am installing AMD kexts again (not using vanilla ones), hope it will boot with full grap acc and without -x

Link to comment
Share on other sites

after I update the osx from 10.10.4 to 10.10.5 Im unable to sign on in the app store it saids that the account cannot be verify at the moment,

in the chameleon.plist I have the same thing I had before and the ethernet build in=yes.

the only thing I did different is change the kernel for the 10.10.5 and remove the pthread, any ideas?

I didnt modify any of the osx files either because I waited until the 10.10.5 souce kernel came out

do not delete pthread !

as we have found, that the current kernels work well with clean install, so there is no need to install a patched pthread from package 10.10.4!!. Please install the original pthread in to /S/L/Extensions.

 

and repair the permissions with Kext Wizzard

Yes  I tried, it is booting without -x (safe mode) but GPU are not recognized, I am installing AMD kexts again (not using vanilla ones), hope it will boot with full grap acc and without -x

Please look in your mailbox, I sent you a package with graphics drivers and patched AGP.  Please test these before we upload this driver.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

There is no problem to access the system by using -x

but many drivers are not loaded and safe boot is not true way to use yosemite

 

Read what I said... Only use -x so you can boot to add that program as a start up item to try resolve your issue. Get your Extensions folder back to a vanilla state to help diagnose the issue.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

do not delete pthread !

as we have found, that the current kernels work well with clean install, so there is no need to install a patched pthread from package 10.10.4!!. Please install the original pthread in to /S/L/Extensions.

 

and repair the permissions with Kext Wizzard

Please look in your mailbox, I sent you a package with graphics drivers and patched AGP.  Please test these before we upload this driver.

I guess is using it already because I updated the osx from the website without modified and then I add the kernel but I had in the extra/extensions the pthread.kext file in there because it was from the 10.10.4 and I delete it and the osx works good do I leave the pthread.kext in the extra/extensions folder or deleted?

and by the way the appstore issue Is fixed already

I guess that when I updated the chameleon.plist with enorch it install a kext file that was not working well and was causing this issue so i went to the chameleon backup folder and restore it.

thanks

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

sorry for all this noob questions but can you provide me with the vanilla extensions folder and how to achive a success installation please?

thanks in advance and for all the support in this forum!!

No problem, here are almost all questions permitted.

sory, but it may be that I did not understand you correctly. Would you like to have a guide for a Yosemite installation, or only the vanillia Extensions folder?

Link to comment
Share on other sites

No problem, here are almost all questions permitted.

sory, but it may be that I did not understand you correctly. Would you like to have a guide for a Yosemite installation, or only the vanillia Extensions folder?

vanilla extensions folder because you said that I need to have it like that but everything is working fine I dont know if I need to,

i do have some lag with the video card but I dont know if that can be fix!

thanks man you been a really good help for me!!

Link to comment
Share on other sites

wait a moment I upload, basically i am make always a copy of the Extensions folder and save it as for example "a_14F27a_Extensions" into   /S/Library/  so I can quickly access and test the with the original.

 

Edit:

but you can also do differently, use pacifist and open the install dmg, then you can export the extensions folder to the desktop

on insaneleymac are max. 100 mb possible, thereforeupload with an external link, which takes a while.

Edited by spakk
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...