Jump to content

HELP TOPIC - for help in OS X Yosemite (10.10) and below


Deltac0
 Share

2,848 posts in this topic

Recommended Posts

:)

nullpower should be installed in Extra /Extensions/ ...... that's quite clear, or we have to explain to each user here yet.? :)

spakk, I could come to installer (a clean install by using installer chameleon v10) and using only AppleACPIPlatform.kext for AMD yosemite. 

 

But, now installer doesnt see my harddrives, working on it. I'll appreciate any advises. 

 

EDIT: With AHCI mode from BIOS, it found all drives. I'll keep going. 

 

use the contents of my Extensions folder, add the content according in to /Extra/Extensions/

In addition, add the DSDT.aml, see Appendix to /Extra/

make a note in your org.chameleon.boot.plist, so that it is loaded the DSDT.aml, it should help you to boot os x.

 

    <key>DSDT</key>
    <string>/Extra/DSDT.aml</string>

unfortunately I can not put your graphics card into the dsdt without providing further details, moreover, I have seen that this is the Tahiti, better if you ask rampagedev, in how far this graphics card works with the inject on os x.

 

boot with : -v  -f kext-dev-mode=1 npci=0x2000 (or npci=0x3000) PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=NO Usekernelcache=No

Maybe it's better to use clover bootloader, with FakeID, contact Slice, he may be able to help you further. Unfortunately I have very little experience with Clover Bootloader. ...read here, may bring you a little further

extra_Extensions.zip

DSDT_alllp_without GraphicsInjection.zip

Edited by spakk
Link to comment
Share on other sites

spakk, I could come to installer (a clean install by using installer chameleon v10) and using only AppleACPIPlatform.kext for AMD yosemite. 

 

But, now installer doesnt see my harddrives, working on it. I'll appreciate any advises. 

 

EDIT: With AHCI mode from BIOS, it found all drives. I'll keep going. 

 

EDT#2: Now, I am dealing with spinning rainbow wheel for starting the yosemite...

 

Did you try replacing these files?

 

http://www.insanelymac.com/forum/files/file/354-amd-replace-kext-for-yosemite/

Link to comment
Share on other sites

Yes, he should leave no stone unturned, and when the system stops, make a picture of it and upload here.

Link to comment
Share on other sites

What audio drivers should I use for my build on 10.10.5?

My personal opinion - no VoodooHDA. buy a good external USB sound card that is Mac OS X compatible. So you'll have more fun in the long term.

I use a slightly more expensive version. However, that must not be necessarily. You get from 10 euros upwards good USB soundcards.

Link to comment
Share on other sites

Yes, he should leave no stone unturned, and when the system stops, make a picture of it and upload here.

 

 

I have couple of issues; 

 

#1 - Installer doesnt start, it hangs "Still waiting for root device"

foto_raf_2.jpg

 

#2 - System was starting only in SAFE MODE (boot flag -x) after all kexts installed you gave + DSDT.aml, I installed those kexts here and no way to pass log in screen. (I was trying to start installer to put previous kexts for AMD R9 280) 

 

#3 - My girlfriend is eating my brain for the reason we didnt go out sat night. 

 

I believee everything caused due to GPU. Any advises? 

 

 

EDIT - So far so good, I could update AMD7000Controller.kext through installer terminal and could log in the system again. But it is flickering and obviously this is not the GPU performance although it shows system info correct, any advises? 

 

Screen_Shot_2015_09_26_at_15_32_57.png

 

EDIT #2 - And why CPU of activity monitor shows 1 core?!

 

Screen_Shot_2015_09_26_at_16_03_14.png (EDIT #3, it is possible to see all cores through Act.Mon windows CPU HISTORY window)

 

how do I invest my system better?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

read here: http://www.rampagedev.com/?page_id=82&page=6

 

remove AppleIntelCPUPowermanagement.kext from S/L/Extensions/ then repair the permissions and rebuild cache with kext wizzard then restart

Is it necessary to repair permissions and rebuild cache (with kext wiz)? It seems that using this option is making the grey screen with spinning beach ball appear again :(

Link to comment
Share on other sites

HI I would like to know if anybody have a way of fixing the app store because after I updated to 10.10.5 the app store is saying that my account cannot be verify at the moment and I cannot sign in ,I haven't change anything in the chameleon.plist,I don't know how to fix it please help!

Thanks in advance!!

Edited by Duran Keeley
moved to the HELP topic from the iCloud topic
Link to comment
Share on other sites

Is it necessary to repair permissions and rebuild cache (with kext wiz)? It seems that using this option is making the grey screen with spinning beach ball appear again :(

give the boot flags manually, when the system boots normally, then edit your org.chameleon.boot.plist.

 

 

 

Here is the IOREG; http://workupload.com/file/bX0k88P0

 

Can you have a look for injection of AMD R 280?

 

Boot without DSDT.aml, so give the boot flags manually, in addition write: DSDT=NO, then we can see whether the dsdt is the cause or not, because your graphics card is detected.

Link to comment
Share on other sites

give the boot flags manually, when the system boots normally, then edit your org.chameleon.boot.plist.

Boot without DSDT.aml, so give the boot flags manually, in addition write: DSDT=NO, then we can see whether the dsdt is the cause or not, because your graphics card is detected.

 

Above didnt help me for flickering log-in

 

Moreover I tried below and no of them didnt help me either; 

 

1- GraphicsEnabler Yes / No

2- using kernelsseplusrev6

3- I deleted DSDT.aml completely from boot plist

4- I used mavericks kexts for AMD7000, framebuffer and amdsupport

5- I deleted all kexts including *INTEL* word. 

6- IGPEnabler=yes together with GE=No

7- Swithcing legacy bios of GPU

 

What can I do further, my knowledge is limited :(

Link to comment
Share on other sites

Above didnt help me for flickering log-in

 

Moreover I tried below and no of them didnt help me either; 

 

1- GraphicsEnabler Yes / No

2- using kernelsseplusrev6

3- I deleted DSDT.aml completely from boot plist

4- I used mavericks kexts for AMD7000, framebuffer and amdsupport

5- I deleted all kexts including *INTEL* word. 

6- IGPEnabler=yes together with GE=No

7- Swithcing legacy bios of GPU

 

What can I do further, my knowledge is limited :(

 

 

Screen_Shot_2015_09_27_at_09_53_13.png

 

Screen_Shot_2015_09_27_at_09_53_24.png

 

So, the first impression when I see the list of the loaded drivers and recognized hardware components, it looks very good. but your system does not require a DSDT, because all drivers are loaded. A dsdt can only be helpful if the drivers can not be loaded.

Edit:

 

Now you have to search, what problems caused your system to correct the issues.

Link to comment
Share on other sites

:)

 

si tu utilises une CM uefi , il te faut iopci/acpip patché , c'est n'est pas un problème de CG , le DSDT n'y fera strictement rien , la R9 280 = HD 7950 et elle est native , quand tu as écran gris ou blanc avec sablier arc en ciel , ça ne vient pas de la CG directement , il faut remettre tes kexts AMD d'origine , utilisé SMBIOS MacPro 3,1/5,1 ou 6,1 

 

if you use a CM UEFI, you must iopci / patched CAPIC is not a CG problem, the DSDT will do absolutely nothing, R9 = 280 HD 7950 and is native, when you gray or white screen with hourglass rainbow, it does not come directly from the CG must be reset your kexts AMD originally used MacPro SMBIOS 3.1 / 5.1 or 6.1

 

AMD replace kext for Yosemite 

Link to comment
Share on other sites

Nothing wrong with nVidia GPU/Chipset on AMD CPU  :rofl:

Go to the PM then my motherboard ASRock N68-S, the video card GeForce GT 630 Zotac 2GB, Athlon II X2 215. It can be in a group where I am moderator. vk.com/only_amd Pleeese!!! It will be a revolution in the world of the Russian-speaking hakintosh on AMD

Link to comment
Share on other sites

I have couple of issues; 

 

#1 - Installer doesnt start, it hangs "Still waiting for root device"

foto_raf_2.jpg

 

#2 - System was starting only in SAFE MODE (boot flag -x) after all kexts installed you gave + DSDT.aml, I installed those kexts here and no way to pass log in screen. (I was trying to start installer to put previous kexts for AMD R9 280) 

 

#3 - My girlfriend is eating my brain for the reason we didnt go out sat night. 

 

I believee everything caused due to GPU. Any advises? 

 

 

EDIT - So far so good, I could update AMD7000Controller.kext through installer terminal and could log in the system again. But it is flickering and obviously this is not the GPU performance although it shows system info correct, any advises? 

 

Screen_Shot_2015_09_26_at_15_32_57.png

 

EDIT #2 - And why CPU of activity monitor shows 1 core?!

 

Screen_Shot_2015_09_26_at_16_03_14.png (EDIT #3, it is possible to see all cores through Act.Mon windows CPU HISTORY window)

 

how do I invest my system better?

post-1093405-0-37186400-1443365492_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Hello

When booting, I'm still having the spinning beach ball with grey screen problem unless I boot in safe mode. Spakk fix (quote below) worked until I installed Chameleon boot loader :(

 

Modify the AMDRadeonX4000.kext as described below
Editing in: S/L/Extensions/AMDRadeonX4000.kext/Contents/Info.plist

 

 

cail_properties

CAIL_DisableDrmdmaPowerGating
1
CAIL_DisableDynamicGfxMGPowerGating
1
CAIL_DisableGfxCGPowerGating
1
CAIL_DisableGmcPowerGating
1
CAIL_DisableStaticGfxMGPowerGating
1
CAIL_DisableUVDPowerGating
0
CAIL_DisableVCEPowerGating
1


 

 

if there could be problems then make these adjustments:

 

 

cail_properties

CAIL_DisableDrmdmaPowerGating
0
CAIL_DisableDynamicGfxMGPowerGating
1
CAIL_DisableGfxCGPowerGating
1
CAIL_DisableGmcPowerGating
1
CAIL_DisableStaticGfxMGPowerGating
1
CAIL_DisableUVDPowerGating
0
CAIL_DisableVCEPowerGating
1


 

 

 

Help?

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...