Jump to content
mnfesq

[Release] macOS 10.15.4 is out!

197 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
5 minutes ago, Moviemakergr said:

If someone doesn't works can use this @Sherlocks new files (credits)

 

 

I believe @Sherlocks kernel patch was incorporated into Clover v. 5107.  No need to use his patched version of 5106.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well this time and this update didn't go that well, first it says that isn't possible to install macOS in this computer, after that in about this Mac is updated... and finally in the boot screen of clover the install from macOS Catalina - date is there and stays there... how can I solve this?

Captura de ecrã 2020-03-24, às 21.08.55.png

IMG_0970.HEIC

IMG_3408.HEIC

Share this post


Link to post
Share on other sites

connected hdmi when booting is still getting black screen. anyone who has this issue? it is no problem on 10.15.3.


나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Argggghhh…...

 

Clover 5107, whatevergreen v1.3.7

 

Works perfectly fine before.

 

-disablegfxfirmware of waiting for a new whatevergreen release ? 

 

HDNevrStat1.JPEG

Edited by DoZe

Share this post


Link to post
Share on other sites

what's Greenkext v1.3.7

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, DoZe said:

Argggghhh…...

 

Clover 5107, whatevergreen v1.3.7

 

Works perfectly fine before.

 

-disablegfxfirmware of waiting for a new whatevergreen release ? 

 

HDNevrStat1.JPEG

 

-disablegfxfirmware in boot argument: WORKS

 

But I suppose a new version of Whatevergreen kext will be released to solve this.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated my Main workstation, no issues, upgraded the HP800 G1, no issues. going to have a go on the HP Laptop.

 

Here is what I do to enable success 

-------------------------------------------------------------------------------------------
Updated kext - you can use Kext Updater or clover configurator.
Updated to Clover 5107

it's important to make sure you are selecting the correct drivers, its not always going to pick up all that you need, use Clover Configurator to mount your EFI Folder and make note of what files you have in EFI/EFI/CLOVER/drivers/UEFI. Most the issues are from the drivers getting removed after the install. While you have the EFI portion mounted, backup up your Clover folder to a flash drive. you may need a file.

Reboot and make sure all is good before upgrading. if all is working, proceed with the 10.15.4 update

Update OS 10.15.4 and let reboot

After reboot make sure you select the drive in the clover menu in the line up with the "- data" at then end. Clover will not select the right one by default.

Let the update continue. 20 minutes depending on your system and internet speed, but could even take longer.

Next reboot, make sure your os drive is selected. Clover will not select the right one by default.

Let update continue. 15 minutes or longer

Log into the OS and enjoy

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Done on my 3 x Hackintoshes:

  • Core2Duo + GeForce GT730 desktop (Dell Vostro 200) -> all Ok with usual telemetry plugin replacement; Clover r5093
  • Ivy Bridge + HD4000 laptop  (Dell Latitude E6230) -> all Ok but XCPM no longer supported during & after the update; had to revert to CPU-specific SSDT + AICPUPM patch; Clover r5103
  • Kaby Lake R + UHD620 laptop (Dell Latitude 7490) -> all Ok but had to use -lilubetaall and -disablegfxfirmware boot parameters to complete the update; not required afterwards; Clover r5107 + latest Lilu v1.4.2/WEG v1.3.7

 

Edited by Hervé

Share this post


Link to post
Share on other sites
Done on my 3 x hackintoshes:

  • Core2Duo + GeForce GT730 desktop (Dell Vostro 200) -> all Ok with usual telemetry plugin replacement; Clover r5093
  • Ivy Bridge + HD4000 laptop  (Dell Latitude E6230) -> all Ok but XCPM no longer supported during & after the update; had to revert to CPU-specific SSDT + AICPUPM patch; Clover r5103
  • Kaby Lake + UHD620 laptop (Dell Latitude 7490) -> all Ok but had to use -lilubetaall and -disablegfxfirmware to complete the update; not required afterwards; Clover r5107 + latest Lilu/WEG
 

how about hdmi on your kabylake laptop?

 

on your ivy laptop, did you checked Kernelxcpm option in config?

 

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hi there, I can't get it installed here... I've clover 5107 and latest Lili + WE + AppleALC kexts.... DATA install volume doesn't show upon reboot...

 

I'll appreciate your help.

 

Cheers,

D.

Edited by Dragster27

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×