Jump to content

Supported Graphics cards with Full QE/QI


  • Please log in to reply
255 replies to this topic

#81
jacquesmk2

jacquesmk2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

UPDATE: In DP4, you don't need ATY_Init anymore, just add the dev-id in original ati4800controller and GraphicsEnabler=Yes in bootloader


Hi Zentili...
Sorry for "newbee-ing" but...how can I find this dev-id in order to add it to the controller ?

#82
idonut

idonut

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
HD 5770 is running with GraphicsEnable=yes but without qe/ci :)
Can somebody help me?

#83
desmopro

desmopro

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
Saphire 5750 ATI HD 1GB (Model ID : 68BE) work perfectly after add model id inside Info.plist of ATI5000****.kext :happymac:

Tested on Lion DP1/DP2 and DP4

#84
jacquesmk2

jacquesmk2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Saphire 5750 ATI HD 1GB (Model ID : 68BE) work perfectly after add model id inside Info.plist of ATI5000****.kext :D

Tested on Lion DP1/DP2 and DP4


Ok...let me try again : where can I find the model id of my 5450 ?
Thanks... :happymac:

#85
abkratch

abkratch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
GraphicsEnabler=yes makes computer boot wth gray screen that it does not get past. Nvidia gefore 7600 gs
Is there a known solution or work around?

#86
desmopro

desmopro

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts

Ok...let me try again : where can I find the model id of my 5450 ?
Thanks... :P


Apple menu > About This Mac > System Report ... > Graphics / Display :

http://ompldr.org/vOTJ0OQ

#87
jacquesmk2

jacquesmk2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Apple menu > About This Mac > System Report ... > Graphics / Display :

http://ompldr.org/vOTJ0OQ


Huge thanks, mate ;)

#88
Moodi

Moodi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Gigabyte G210 - DSDT+GraphicEnabler=Yes // No HDMI sound

Attached File  Capture_d_____cran_2011_06_15____23.42.19.png   309.93KB   140 downloads

#89
flatfrog

flatfrog

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Hey Guys,

A friend of mine installed Lion DP4 yesterday. He has a Sapphire HD5770 with two displays connected. He just told me that the card is fully functional and is enjoying his dual screen setup. The only thing he's using is the chameleon GraphicsEnabler option :)

Cheers!

#90
sWORDs

sWORDs

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Location:The Netherlands

douggle
I think 9500 will work with GraphicsEnabler. Anyway you can make efi-string with this method "Howto createEFI string the simple way"
I have 9500 GT 512Mb, it work fine in OS X Lion.



Nice to see that my post is still being used!

#91
intommy

intommy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Czech Republic

after installing DP4 update card start works, but still unknown model.. http://www.insanelym...p...t&p=1699207


Ok, new installation DP4, update DP4

nVidia GTS450 1GB works !!!

only with

<key>GraphicsEnabler</key>
	<string>Yes</string>

Attached Files



#92
macdav

macdav

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Nvidia Geforce 9300LE 128MB working with full QE/CI on latest DP4 build, on a Dell E520 C2D 1.8. Added following to /extra/extensions/comp.apple.boot.plist

<key>GraphicEnabler</key>
<string>y</string>

boot loader is Chameleon V2 RC5 972

NOTE only appears to be working in 32 bit mode, I have to use arch=i386, without that I get a stack dump just before when the login screen should appear.

#93
taky2008

taky2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
HD 5450 With ATi5000injector.kexy only Vga + dvi + HDMI

#94
NIXin

NIXin

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Krakow, Poland
GeForce GT 320M 1024 MB graphics
works fully, HDMI also (with Cham's GraphicsEnabler), did not test audio
not sure why DSDT injection that worked with Snow isn't working for Lion.

#95
zurie

zurie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Location:1 Infinite Loop Cupertino, CA
GTX 590 Fully working. (Multiple Displays / Mirroring / Rotation) QE/CI

using Stock Apple DP4 + update (also works in DP4)

Graphics Enabler = Yes
PCI ID's added to NVDAGF100Hal.kext

(working in 32bit and 64bit)

http://i53.tinypic.com/2mq9f6f.jpg

#96
bmas

bmas

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 posts
  • Gender:Male
Sapphire HD4670 512MB DDR3. Fully working with DP4 & The update for it.
VGA works without GraphicsEnabler, but cant start DVD Player by this way.
With GraphicsEnabler=yes and AtiConfig=Flicker no any restrictions .. Everything work perfectly..

Posted Image

Posted Image

#97
raoul

raoul

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Gender:Male
I have two system with 8400 GS. The one with ASUS 8400 VGA and HDMI is working without problem with DP4. For the other, a PNY with DVI,HDMI and VGA connectors, I have tried everything but no chance. After the boot, when prompt login should be displayed, the screen is made of big black and white squares. I can boot without device string in the boot.plist and not typing GraphicsEnabler=Yes but of course it's only a bad solution.

#98
v7kF4U2HTd

v7kF4U2HTd

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
when it comes to ati Sapphire cards seem to be quite compatible

#99
fffeee

fffeee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
Sapphire-branded 5750 works for me with a change to the ATI5000 plist to insert my device's PCI ID.

Out of the box does not get picked up.

0x68BE1002 is my device's ID.

I also have ATY_Init installed which I never had with Snow Leopard but one of the DP builds seemed to require it to enable acceleration. I'm also using Graphics Enabler=Yes in my boot plist, I don't know how it should be set up though so it's possible the ATY_Init is required or completely unnecessary. I have other issues to resolve so I haven't spent time on that yet.

#100
ph0en1xs

ph0en1xs

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:germany
  • Interests:Digital DJing <br />Graphics / Design<br /><br />
can also confirm that the GTS450 1GB is working out of the box with GraphicsEnabler=y

Posted Image

no freezes till now

EDIT:
still something wrong with this card.
system profiler shows card correct.
no freezes, no kp or something else.
but not usable for games or something else
WoW -> 6-8fps
cinebench 11 -> 4fps

cl info shows that the card is identified but shows Clock: 0 MHz
Spoiler


strange thing but i hope after final release this card will work proper :D





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy