Jump to content
533 posts in this topic

Recommended Posts

On my Z490 Vision G, Ethernet no longer works with 12.0. I guess the FakePCIID kext have to be modified to make it work again. Unfortunately. the Kernel Patch to make it work (https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/config.plist/comet-lake.html#patch-2)  does no longer work since 11.4. I wnated to report that to Dortania, but I don't know how the reporting works

Thanks to everyone posting info on KEXTs, I'm now up and running but have one problem.

I have an extremely long delay in the boot process.

I've added -v and noticed 2 main areas of delay.

 

The first photo shows errors around AppleUSB20HubPort@14541200 

This was by far the longest delay, can someone tell me what this means?

 

The second is com.apple.xpc.launchd, and any advice is welcome.

 

thanks.

 

 

E1B400D9-4700-4B3C-B19B-6A98CC10C00A_1_100_o.jpeg

F0064EFE-C032-4142-8576-47EEE273FE47_1_100_o.jpeg

Posted (edited)
56 minutes ago, 5T33Z0 said:

On my Z490 Vision G, Ethernet no longer works with 12.0. I guess the FakePCIID kext have to be modified to make it work again. Unfortunately. the Kernel Patch to make it work (https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/config.plist/comet-lake.html#patch-2)  does no longer work since 11.4. I wanted to report that to Dortania, but I don't know how the reporting works

I'm not sure but maybe FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_I225-V.kext should be adapted to Monterey as @PMheart has done with Acidanthera kexts.
The source code for FakePCIID.kext is found on @RehabMan 's Bitbucket but FakePCIID_Intel_I225-V.kext can't even find it as binary.

 

To send issues to Acidanthera I use the bugtracker. But I think this problem has nothing to do with them as it's not from OpenCore or related kexts.

https://github.com/acidanthera/bugtracker/issues

 

Edited by miliuco

Installing on a separate partition now on my 9th gen laptop.
Has anyone tried to use “12” as a folder for clover kexts? Like we do for Big Sur “11”.


Sent from my iPhone using Tapatalk

5 minutes ago, miliuco said:

I'm not sure but maybe FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_I225-V.kext should be adapted to Monterey as @PMheart has done with Acidanthera kexts.
The source code for FakePCIID.kext is found on @RehabMan 's Bitbucket but FakePCIID_Intel_I225-V.kext can't even find it as binary.

 

To send issues to Acidanthera I use the bugtracker. But I think this problem has nothing to do with them as it's not from OpenCore or related kexts.

https://github.com/acidanthera/bugtracker/issues

 

 

The FakePCIID_Intel_I225-V.kext can be found in my efi folder https://github.com/5T33Z0/Gigabyte-Z490-Vision-G-Hackintosh-OpenCore/releases but I don't know how or what to modify in it to make it work. Is there a guide somewhere?

7 minutes ago, 5T33Z0 said:

The FakePCIID_Intel_I225-V.kext can be found in my efi folder https://github.com/5T33Z0/Gigabyte-Z490-Vision-G-Hackintosh-OpenCore/releases but I don't know how or what to modify in it to make it work. Is there a guide somewhere?

I didn't know about your GitHub site. Nice job!!! Very useful for those who have hardware like yours. Thanks for the link.


I'm going to look at the code of FakePCIID_Intel_I225-V.kext although I don't know if I will find a way to do it due to lack of knowledge. If I find a guide or how-to I will tell you.

1 hour ago, eSaF said:

@LIMITANT - Thank you, I did manage to compile the kexts but did not have the change to check without the mentioned boot args as the wife was on my back to do the gardening (should have stayed a bachelor :hysterical:).

or replace garden with nice concrete pavers....but be warned then there's power washing every few years....

 

Hi, I'd like to inform everybody that even though Apple reports that the minimum iMac version for Monterey is iMac16,1 (Late 2015, with Broadwell or later), Azul graphics drivers are still present in macOS 12, and the only parameter necessary to boot the system is

 

-no_compat_check

And then the installer works perfectly, does not complain about iMac15,1 SMBIOS which I am currently using.

 

1525178835_Screenshot2021-06-08at16_08_10.png.d01c377b00e0ba184c4dbe3dcfa9e450.png

 

 

The repository can be found here: https://github.com/1alessandro1/HP-Prodesk-600-G1-SFF-macOS

 

I'll soon merge the 0.7.0 branch to master

 

 

image.png.aec60d8b5d72bace97f28b69052307a5.png

 

 

Posted (edited)

Hello...

I have managed to install Monterrey on a Lenovo T430

kext AirportItlwm_v1.3.0_stable_BigSur does not work

Bluetooth I had to deactivate it in bios but it does not reach the installation screen
And obviously the intel HD4000 iGPU doesn't work either (((( It works because I have put in EFI / OC / Kext /
-AppleIntelFramebufferCapri.kext
-AppleIntelHD4000Graphics.kext

But only partially)))

 

How could I put the Big Sur Intel HD4000 drivers in this version of MacOS ???

I leave some captures:

 

 


Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-1
 

Edited by pompis12
20 minutes ago, pompis12 said:

Hello...

I have managed to install Monterrey on a Lenovo T430

kext AirportItlwm_v1.3.0_stable_BigSur does not work

Bluetooth I had to deactivate it in bios but it does not reach the installation screen
And obviously the intel HD4000 iGPU doesn't work either (((( It works because I have put in EFI / OC / Kext /
-AppleIntelFramebufferCapri.kext
-AppleIntelHD4000Graphics.kext

But only partially)))

 

How could I put the Big Sur Intel HD4000 drivers in this version of MacOS ???

I leave some captures:

 

  Reveal hidden contents


Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-1
 

If you find the solution let me known 

same issue on my Probook 6570 b

Apple Drop support HD 4000 

279705187_Sanstitre3.png.dda7edba9637047bbfb8b2692396f6c7.png

In my opinion, please use the current release with beta flag, until 2021.07 has been released in July.
thank you.
how about you that include NoTouchID.kext to any kext(example RestrictEvent) in acidanthera?



Sent from my SM-N960N using Tapatalk

40 minutes ago, chris1111 said:

If you find the solution let me known 

same issue on my Probook 6570 b

Apple Drop support HD 4000...

Yes Chris it seems that it isn't working with Intel HD4000 :no:

At least for now.

39 minutes ago, PMheart said:

In my opinion, please use the current release with beta flag, until 2021.07 has been released in July.

Thanks for the recommendation.

Posted (edited)

 

Here we go, socket 775 with nvidia kepler GPU still working here, it seems that not so much has changed under the hood, but i still having problems with HID devices like in Big Sur.

 

Also by installing the driver in /Library/Extensions the kXAudioDriver still works and so my SB audigy works too.

 

Spoiler

1015353171_Schermata2021-06-08alle17_34_44.thumb.PNG.b9fbd90ad23d3f96ecbd2cadab0ca8ac.PNG501248145_Immagine08-06-21alle17_02.thumb.JPG.7560e16ebf0f1380f91d74587f591eb1.JPG

 

Edited by ITzTravelInTime
Posted (edited)

 Z490 HACK updated from auto updates. didn't change anything in my EFI Folder.  sound from motherboard stopped but got sound though HDMI. (mite need a new ALC KEXT to get onboard sound working

UPDATE. Have went back to BigSur. on my Z490 Hack. as I can't get a stable install on it.(random crashes.)on board Network not working

I have my old Z97 Hack this installed Monterey no problems there just changed id from 15,1 to 17,1. so I will use that hack for experimenting with.

  weather to nice to be inside Hackintoshing at the moment

 

Edited by BALDY_MAN
update

As I have sound through HDMI, I didn't noticed the onboard sound wasn't working.

 

I have already updated OC to 0.70 and used the latests kexts on this post (June 8th) and still no onboard sound. Tried also the lilubetall and aclbeta flags with no luck too.

 

The system is the one from the signature.

 

Any hints?

Thanks.

Posted (edited)
2 hours ago, 1Ale1 said:

Hi, I'd like to inform everybody that even though Apple reports that the minimum iMac version for Monterey is iMac16,1 (Late 2015, with Broadwell or later), Azul graphics drivers are still present in macOS 12, and the only parameter necessary to boot the system is

 




-no_compat_check

And then the installer works perfectly, does not complain about iMac15,1 SMBIOS which I am currently using.😁

 

1525178835_Screenshot2021-06-08at16_08_10.png.d01c377b00e0ba184c4dbe3dcfa9e450.png

 

 

The repository can be found here: https://github.com/1alessandro1/HP-Prodesk-600-G1-SFF-macOS

 

I'll soon merge the 0.7.0 branch to master

 

 

image.png.aec60d8b5d72bace97f28b69052307a5.png

 

 

Thank you give me more lively.
Now I can boot the iMac14.2 smoothly. Plus, the sound is very complete.

ภาพถ่ายหน้าจอ 2564-06-08 เวลา 23.17.02.png

ภาพถ่ายหน้าจอ 2564-06-08 เวลา 23.19.05.png

ภาพถ่ายหน้าจอ 2564-06-08 เวลา 23.41.06.png

Edited by naiclub
Posted (edited)
17 hours ago, Hervé said:

'found that WEG's -wegbeta boot arg was also necessary to avoid KP on wake on my SKL HD520 laptop.

Do you have HDMI audio and can you please post the config.plist for intel 520 Skylake?

2 hours ago, pompis12 said:

Hello...

I have managed to install Monterrey on a Lenovo T430

kext AirportItlwm_v1.3.0_stable_BigSur does not work

Bluetooth I had to deactivate it in bios but it does not reach the installation screen
And obviously the intel HD4000 iGPU doesn't work either (((( It works because I have put in EFI / OC / Kext /
-AppleIntelFramebufferCapri.kext
-AppleIntelHD4000Graphics.kext

But only partially)))

 

How could I put the Big Sur Intel HD4000 drivers in this version of MacOS ???

I leave some captures:

 

  Reveal hidden contents


Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-0

Captura-de-pantalla-2021-06-08-a-las-6-1
 

Have had trouble with the AirportItlwm.kexts loading in Open Core, switched to Clover and working for 3165 both Big Sur and Catalina.

Edited by HenryV

HDMI audio works, yes.

 

Clover config is that of Big Sur and available here. Absolutely nothing differs. The only difference is that, since yesterday, I've updated Lilu, WEG and AppleALC kexts to those versions revised by PMHeart in order to avoid the beta boot args.

×
×
  • Create New...