Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE January 24, 2019)

1,054 posts in this topic

Recommended Posts

Hi InsanelyMacaholics    :)


Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.

 

10.12.6

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider) New!

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)

 


 

10.12.5

Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)

 


 

10.12.4

Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)

Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr Pascal support!!!

Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)

 


 

10.12.3

Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)

 


 

10.12.2

Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)

 


 

10.12.1

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)

 


 

10.12.0

Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)

 


 

GM

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)

 


 

DP/PB

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)

Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)

Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun

Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)

Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)

 


Edited by fantomas1
added Nvidia Web Driver 378.05.05.25f13 for macOS 10.12.6 build 16G1815

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Cut the jobs inside Nvidia,only around 20 engineers for Mac OS X or macOS drivers.

Not expecting too much about the drivers,which full of bugs already.

Most probably Apple would take more AMD graphics. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Did somebody try 346.03.15b01 web driver with macOS Sierra?  :)

<key>NVDARequiredOS</key>
<string>16A</string>

 

can i try using the web drivers of 10.11.6 with sierra?how should i use the above string you have written?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thx fantomas....i will try probably tomorrow and post the results :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I checked inside the .pkg and it doesn't seem to contain support for Pascal cards.

Can anyone with a Pascal card confirm that these drivers don't work yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just tried to boot with Sierra and this new driver. Unfortunately it won't work with my GTX 950.

 

If I go into terminal, and type this I get an error:

 

Mac-Pro-Server:~ me$ sudo nvram boot-args="nvda_drv=1"

Password:

nvram: Error setting variable - 'boot-args': (iokit/common) general error

Mac-Pro-Server:~ me$ 

 

So close yet so far :)


Does anyone have a contact at NVIDIA for the web driver?  It clearly needs fixing as it just doesn't work with Sierra GTX950 - in fact, whilst the card is in my machine, it won't even boot! It gets caught in a kernel panic loop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works great here ! :thumbsup_anim:

 

 

What Mac Pro are you running?...  actually, looks like you are running a hackintosh... 

 

I'm actually trying to get it to work in a MacPro3,1. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What Mac Pro are you running?...  actually, looks like you are running a hackintosh...

Of course I am ! It's a Hackintosh forum here :P. But FYI I use an iMac13,2 SMBios.

 

I'm actually trying to get it to work in a MacPro3,1.

What are you trying to do actually ? Install macOS Sierra on a MacPro3,1 or NVIDIA Webdrivers ? If the package refuse to install them, then you should try NVIDIA® WebDriver Updater.app 1.4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have Sierra running on my MacPro3,1 - had to hack it to do so. I have installed the beta driver for Sierra and it installed successfully. However, when I try and boot with my GTX950 card, it won't boot, it crashes, and loops. This didn't happen in el capitan and the drivers for that OS. Therefore, I suspect the driver isn't working properly yet - it clearly works in a PC hackintosh environment (well, at least for you which is great) but not in the Mac Pro world yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone with GTX 10x0 to try the pascal GPU with these drivers ?

 

I had a quick look to the PKG contents, and I don't think it is gonna work.

There are 3 kexts:

 - GF100

 - GK100

 - GM100

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having problems getting my GTX 980TI working correctly on 10.12.

 

I'm getting that dreaded "black screen" bug.

 

I have already modified AppleGraphicsDevicePolicy.kext setting Mac-65CE76090165799A to none.

 

It kind of seems like the kernel cache is not "sticking", as I'm able to boot up with nv_disable=1, rebuild the kernel cache (sudo kextcache -system-prelinked-kernel & sudo kextcache -system-caches), reboot.

 

This makes the "black screen" bug go away, but only for a few restarts.

 

Anyone who have experienced this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having problems getting my GTX 980TI working correctly on 10.12.

 

I'm getting that dreaded "black screen" bug.

 

I have already modified AppleGraphicsDevicePolicy.kext setting Mac-65CE76090165799A to none.

 

It kind of seems like the kernel cache is not "sticking", as I'm able to boot up with nv_disable=1, rebuild the kernel cache (sudo kextcache -system-prelinked-kernel & sudo kextcache -system-caches), reboot.

 

This makes the "black screen" bug go away, but only for a few restarts.

 

Anyone who have experienced this?

Same thing here. I'm trying the commands to rebuild kernel cache. Seems like it didn't work. Time for El Capitan I guess! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything is working fine with nonEFI Quadro k2200 except CUDA / I installed 7.5.29 but no App sees CUDA anyone a link for CUDA 8.0 for OS X or any Beta for Sierra ???

 

 

***Update***

 

Still after Update 7.5.30 fails to show up in Apps too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys,

 

Anyone managed to get this to work on a GTX 950? I'm getting a black screen when loading second stage boot. And...nothing else.

I suppose it's an issue with the driver? Is there a known solution to this? Or should we just wait for the next driver update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys,

 

Anyone managed to get this to work on a GTX 950? I'm getting a black screen on when loading second stage boot. And...nothing else.

I suppose it's an issue with the driver? Is there a known solution to this? Or should we just wait for the next deriver update?

 

Yes, I got it working with the GTX 950 - I am using a Mac Pro with the web driver. So if it was an issue with the web driver, it wouldn't have worked for me as the only way to get it to work in OSX is the web driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works good here with GTX970 Gainward Phantom and beta webdriver.

Tested with Geekbench and Cinebench R15.

Only de singlecore results are 15 % lower than with 10.11.5 !

 

post-305243-0-08605400-1466258742_thumb.png      post-305243-0-78685300-1466258772_thumb.png  
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Badruzeus
      "The all-new 2019 version of the graphic design software suite is compatible with not only Windows but also Mac, complete with support for Dark Mode on macOS Mojave and the Touch Bar on the latest MacBook Pro models, providing quick access to layout settings, text controls, and more." ~ macrumors
       
      More details: https://www.coreldraw.com/en/product/coreldraw/mac/
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaliens    
       
      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra.
       
      10.13.6
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.122 --> build 17G5019 (thanks to TimeLord04)  New!
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.118 --> build 17G5019 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.113 --> build 17G4015 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.108 --> build 17G3025 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.15.15.108 --> build 17G2307 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.105 --> build 17G65 (thanks to sl0wtarget)
       
      10.13.5
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.35.106 --> build 17F77 (check here)
       
      10.13.4
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.107 --> build 17E202 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.106 --> build 17E199 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.103 --> build 17E199 (thanks to ricoc90)
       
       
      10.13.3
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.161 --> build 17D102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.160 --> build 17D2102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.159 --> build 17D2012 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.158 --> build 17D102 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.157 --> build 17D2047 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.156 --> build 17D47 (thanks to darthsian) 
       
       
      10.13.2
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.106 --> build 17C2205 (thanks to KGP-X99)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.105 --> build 17C2120 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.104 --> build 17C205 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.103 --> build 17C89 (thanks to Il Francy MacPc) 
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.102 --> build 17C88 (thanks to piiggggg)
       
       
      10.13.1
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.109 --> build 17B1003 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.108 --> build 17B1002 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver -378.10.10.10.20.107 --> build 17B48 (thanks to piiggggg) 
       
       
      10.13.0
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.121 --> build 17A405 (thanks to Asgorath)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.120 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.117 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.114 --> build 17A365 (thanks to Asgorath).
    • By plasticworld
      After a long run, I successfully upgraded High Sierra to mojave 10.14 on an intel 5 series chipset MotherBoard.
       
      MotherBoard: H55ms2
      RAM: 6GB
      GPU1: Saphire AMD RX 460
      GPU2: Nvidia 8400GS
      Storage: 500 GB HDD WD Green.
       
      The requirement:
      1) macOS pre mojave.
      2) macOS mojave installer from Apple store.
      3) Empty partition or USB to upgrade from.
      4) Un-mout all unused dmgs.
      5) GPT/GUID HDD.
       
      HOWOT:
      1) Prepare an empty partition or USB with at least 6 GB.
      2) Format the partition or USB with GUID partition table and HFS+ partition with a name BootablePartition.
      3) Go to /Application/Install macOS Mojave.app.
      4) Show Package Contents.
      5) Go to Contents/SharedSupport you will find BaseSystem.dmg.
      6) Double click on BaseSystem.dmg to mount.
      7) From Disk Utilty click on your partition or the USB that you prepared from number (2).
      8) Click on restore, and chose OS X Base System (BaseSystem.dmg image), then restore it to that partition or USB.
      9) After restoring rename the partition back to BootablePartition.
      9) Run this command:
      rm -rfv /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 10) Create a new folder instead of the broken link and name it Packages, run this command:
      mkdir -v /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 11) Go back to /Application/Install macOS Mojave.app and repeat number 2.
      12) Go to Contents/SharedSupport you will find InstallESD.dmg.
      13) Mount InstallESD.dmg.
      14) Run this command:
      cp -v /Volumes/InstallESD/Packages/OSInstall.mpkg /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages/ 15) Download the latest clover from https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/
      16) Install clover on your USB BootablePartition or in a different USB to boot from it. delete all your CLOVER/kext/10.xx and keep others, make sure you don't have any extra kext rather than FakeSMC.kext in the other folder.
      in my case I used FakeSMC.kext and my lan kext RealtekRTL8111.kext.
      17) known Problems in my build: 
      If I updated directly from the apple store the installer in clover will boot with a cross circle sign.
      The FIX is to add this to Clover KextToPatch Thanks to @sunKi http://www.insanelymac.com/forum/topic/327488-macos-high-sierra-final-release-is-out-17a365/page-10?do=findComment&comment=2505086 this fix is still working for me in mojave.
      <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>fix IO error ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>fix hotplug ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>External icons patch</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> 18) make sure you have apfs.efi copy it from /Volumes/BootablePartition/usr/standalone/i386/apfs.efi to your EFI/CLOVER/drivers64/ and EFI/CLOVER/drivers64UEFI/.
      19) SMBIOS mac model that I use is iMac13,2.
      20) Go to /Application/Install macOS Mojave.app click on it and chose to install to your macOS Mojave partition.
      21) Reboot.
      22) From clover chose BootablePartion.
      23) If everything is okie BootablePartition will boot to install macOS mojave, wait wait wait till it finish it might take to 1 hour just wait it will reach the auto reboot soon .
      24) Boot to your old macOS Hight Sierra that will be your mojave partition now and enjoy.
       
      POST Install:
      1) audio: 
      a) Download Lilu.kext and AppleALC.kext or build them from source (which I did).
      b) place them in your /EFI/CLOVER/kext/others/
      c) add your audio layout in clover/Devices dict options in my case it's ALC888B which has the layout of 1:
      <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>1</string> </dict> d) I had to add beta args to clover/Boot dict, argument (-lilubeta -alcbeta):
       
      <key>Arguments</key> <string>-lilubeta -alcbeta</string> 2) Add number 14 KextsToPath array to your clover as well.

      Anything else is working for me I didn't need any extra clover kext so far, I tried whatevergreen.kext to fire up my rx 460 without the helper card but no success, So I am just sticking with booting from Nvidia as a first GPU from my motherboard configuration then swap the cables after choosing my macOS partion from clover.
       
      After upgrading my HFS+ High Sierra partition converted to APFS, no know problem so far.

      Happy build and more info about the partitioning method with a more detailed instructions in this post that I used to update my Sierra to High Sierra
       
      Special thanks to crazybirdy, sunKi and all of you out there that make this happens.
    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
×