Jump to content

HELP TOPIC - further help in chat.osx86.hu/#legacykernel (IRC)

SL ML AMD APU FX Bulldozer

  • Please log in to reply
2075 replies to this topic

#121
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music
I'm going to make a fresh install USB with myhack right now.
Stay tuned

Update : R.E.B.O.O.T , i've made a 15min video when trying kernel flags, and changing bios settings.
Please watch it (: =

#122
Bitcore

Bitcore

    AMD Fanboy

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Interests:Producing Music
GUYS I BOOTED ML ON MY FX8120!!!!
I'll post a tutorial soon!

Bitcore =D

#123
Thunderbolt

Thunderbolt

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 244 posts
The kernel works very well with the 960T and the system is smooth, just need the released 10.8.3 and I can test my HD 7750 .

#124
rySeeR

rySeeR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I'm trying to boot ML, I reach the grey screen with the apple in the middle, and it gets stuck on there for ever.

Im using Phenom II x4 955, MB asus m4a89td.

Can you help me please?

#125
Thunderbolt

Thunderbolt

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 244 posts

I'm trying to boot ML, I reach the grey screen with the apple in the middle, and it gets stuck on there for ever.

Im using Phenom II x4 955, MB asus m4a89td.

Can you help me please?



type -v at the boot menu. That should show up why it is stuck .

#126
MadMungo

MadMungo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney Australia
Well finally got Mountain Lion to boot past the loading kexts phase, but now it crashes/panics almost straight away

Attached File  crash.jpg   270.7KB   21 downloads http://ocau.com/pix/wn3b7

Anyone can help me. I have tried with and without the acpirollback_for ML 1082_1081.zip files.

This is on a myhack ML10.8.2 install usb with the kernel Bitcore & gils used.

#127
Gismo

Gismo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
Hello,

I have a Problem Lion 10.7.4 on the hard drive to install.It comes ever a crach when i wants to install on the hard drive in the selection menu.

Here the crachreport.I hope you can help me.

Installation log 16-Jan-2013.txt]

Attached Files



#128
MadMungo

MadMungo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney Australia
OK am staring to get a bit further. After adding rollback for 10.8.0_with System.kexts.zip from the working builds thread
and rebuilding caches & fixing permissions It now stalls at

[IOBluetoothHCIController][Start] -- completed. see picture

Attached File  Stall.jpg   141.36KB   21 downloads

I am booting with the following boot flags

amd_kernel cpus=8 busratio=20 fsb=220 GraphicsEnabler=No npci=0x2000 -v -f

As a Side Note: I have an ATI HD5970 & NVIDIA GT640 card installed in my system. ATI card = Main Display Output & NVIDIA card = Dedicated to Physx only.
Will having the NVIDIA card installed be causing my problems?

Anyone think of anything that could help, please let me know.

thanks, Madmungo

#129
MadMungo

MadMungo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney Australia
Hey guys me again.

All installations are using a Retail ML 10.8.2 image with the only kernel that dose not instant reboot. It is one of sineteks test kernel, test1.

I can get to the installation screen and choose a drive to install to, but it crashes when I click install with the following log file

Attached File  Installer Log 17-Jan-2013.txt   255.69KB   2 downloads

Any one help me out here as I am tantalizingly close to getting it installed and working.

Thanks, MadMungo

Hello,

I have a Problem Lion 10.7.4 on the hard drive to install.It comes ever a crach when i wants to install on the hard drive in the selection menu.

Here the crachreport.I hope you can help me.

Installation log 16-Jan-2013.txt]


Hey Gismo I am having the same on ML.

#130
rySeeR

rySeeR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Well, now I have found how to reach the install screen, but when it finishes the installation, it shows an error, its more or less: it couldnt set the boot disk, bless program.. Blabla.. or something like that. I dont know exactly, I set the installer in spanish.

So, I need help at this point, I dont know what to do.

#131
Gismo

Gismo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
Hello,I have a stop Problem.It stops at "Decryptet block looks like," Mine bootflag is "busratio=20 cpus=8 npci=0x3000 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No -v -f"

Can me someone Help?
Posted Image

#132
unimatrix725

unimatrix725

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Big Stoner Gap, VA

OK am staring to get a bit further. After adding rollback for 10.8.0_with System.kexts.zip from the working builds thread
and rebuilding caches & fixing permissions It now stalls at

[IOBluetoothHCIController][Start] -- completed. see picture

Attached File  Stall.jpg   141.36KB   21 downloads

I am booting with the following boot flags

amd_kernel cpus=8 busratio=20 fsb=220 GraphicsEnabler=No npci=0x2000 -v -f

As a Side Note: I have an ATI HD5970 & NVIDIA GT640 card installed in my system. ATI card = Main Display Output & NVIDIA card = Dedicated to Physx only.
Will having the NVIDIA card installed be causing my problems?

Anyone think of anything that could help, please let me know.

thanks, Madmungo


I would remove the bluetooth adapter and see if that works. If that does not then it will be a hunt to find and disable the kext. IOBluetoothFamily.kext is the most likely. Possibly it is AppleBluetoothMultitouch.kext? Remember to rebuild your caches too! Easiest way is to download myhack and run it.

Hello,I have a stop Problem.It stops at "Decryptet block looks like," Mine bootflag is "busratio=20 cpus=8 npci=0x3000 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No -v -f"

Can me someone Help?

Did you download and install the libcorecrypto.dylib to /usr/lib ? (Its a hidden directory) and possibly the corecrypto kext? These require the latest amd_kernel also.

#133
Diazz72

Diazz72

    ExAMD Terminator

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:CROATIA
Same problem
http://img594.images...5/img0017sb.jpg
http://img202.images...5/img0018pb.jpg

#134
unimatrix725

unimatrix725

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Big Stoner Gap, VA

Same problem
http://img594.images...5/img0017sb.jpg
http://img202.images...5/img0018pb.jpg

Last thing I can think of is FakeSMC version 4.0 or appledecrypt from these forums (insanelymac). If that does not work then maybe someone else can chime in...??

#135
Gismo

Gismo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male

I would remove the bluetooth adapter and see if that works. If that does not then it will be a hunt to find and disable the kext. IOBluetoothFamily.kext is the most likely. Possibly it is AppleBluetoothMultitouch.kext? Remember to rebuild your caches too! Easiest way is to download myhack and run it.


Did you download and install the libcorecrypto.dylib to /usr/lib ? (Its a hidden directory) and possibly the corecrypto kext? These require the latest amd_kernel also.



Thanks for answer,I did what you say.I have libcorecrypto.dylib to /usr/lib´but it have not change the error.I use the last kernel for FX CPU "amd_kernel"

I have dipped the corecrypto kext!

regards

#136
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,845 posts
  • Gender:Male
  • Location:português

OK am staring to get a bit further. After adding rollback for 10.8.0_with System.kexts.zip from the working builds thread
and rebuilding caches & fixing permissions It now stalls at

[IOBluetoothHCIController][Start] -- completed. see picture

Attached File  Stall.jpg   141.36KB   21 downloads

I am booting with the following boot flags

amd_kernel cpus=8 busratio=20 fsb=220 GraphicsEnabler=No npci=0x2000 -v -f

As a Side Note: I have an ATI HD5970 & NVIDIA GT640 card installed in my system. ATI card = Main Display Output & NVIDIA card = Dedicated to Physx only.
Will having the NVIDIA card installed be causing my problems?

Anyone think of anything that could help, please let me know.

thanks, Madmungo


boot Mountain Lion with this boot flag:

amd_kernel npci=0x2000 PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No -x

or

amd_kernel npci=0x3000 PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No -x

#137
rySeeR

rySeeR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I managed to boot ML. Looks so nice. Posted Image

Now I have to install some kexts, because LAN is not working and so... But hard work is done here!

Have a nice day.

#138
unimatrix725

unimatrix725

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Big Stoner Gap, VA

boot Mountain Lion with this boot flag:

amd_kernel npci=0x2000 PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No -x

or

amd_kernel npci=0x3000 PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No -x


If you have Snow already running use this command to figure out which uid to use:

bdmesg | grep PCI-Root-UID

It did help me....

#139
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA
I have 2 computers and I am in a Mac OSX class (learning about it basically)
My teacher said It would be interesting to see it work on my laptop or Desktop.

(Would also Like to dual-boot! Win7 and Mac OSX SL (only Retail i have at the moment Lion and Mountain Lion are on there way)

My Specs:
laptop:
Acer Aspire 7650-Sb416
CPU: AMD A6-3400M (Quad-Core)
Graphics: AMD Radeon HD 6520G
Motherboard: Acer Je70-SB
Chipset: AMD K12 bridge Rev 00
SouthBridge: AMD A55/A60M Rev 11
Ram: 8GB DDR3

CPU-Z Screen Shot of CPU -Facebook picture but I have it set to Public so you should be able to see it.

My Desktop:
Custom built Desktop
CPU: FX-8150 8 Core Processor
Graphics: nVidia Geforce GTX 550 Ti Dedicated RAM:1 GB X2 (I have taken one out no worries!)
Motherboard: ASUSTek Computer Inc. M5A97 Rev1.xx
Chipset: AMD RD9x0 Rev 02
SouthBridge:Amd SB910/950
LPCIO: ITE IT8721 <=No idea what this is.
Ram: 16GB DDR3

CPU-Z Photo of CPU - Facebook picture set to public.

Let me know I have been working on my laptop all week and i have gott as far as booting with nawcoms boot Cd with paramaters rd(0,0)/extras/modbin_kernel -force64 arch=i386 busratio=12 (dont even think thats right)

Help me out I know the world of Windows but i want to learn more mac and My Girlfriend wont let me get one cus there expensive. Plus I want to do it for educational purposes and learn more about this stuff.
I want to start developing. But i need to get this whole thing down first.

On hand I have a Snow Leopard Retail disc/ ModCD by Nawcom/iATKOS S3 V2/EasyEfi V2.2 and have 55 black DVDs and 25 blank CDS lets do this!

UPDATE: I have ML AND Lion now. so anyone know which one of these systems i can boot into. I have Hazards Distro running in Virtual Box. so i do have some sorta of access to a running mac.

#140
DaMadOne

DaMadOne

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
Welcome! You have a really solid system for running OSX on. Just boot nawcom ModCD with 'arch=i386 maxmem=4096 busratio=21 npci=0x2000 -v'. That should get you to the installer. Check out this thread http://www.insanelym...lations-on-amd/. If you have anymore questions post them in there.

The only downfall of your system at the moment is the GTX 550. It will not work at full resolution or with hardware acceleration in SL because there is no support for it. In ML there are currently problems with nvidia gpus, you can get full resolution but there will be no hardware acceleration.





Also tagged with one or more of these keywords: SL, ML, AMD, APU, FX, Bulldozer


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy