Jump to content

HELP TOPIC - for help in OS X Yosemite (10.10) and below

SL ML AMD APU FX Bulldozer

  • Please log in to reply
2846 replies to this topic

#1061
sabag123

sabag123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts

I am not sure 100%, but I think boot flag is just for booting.
If I am wrong, please correct me (asking mac experts) because I am mac persion.

If you can see the file in linux through samba, just double click a file to mount it.
Erase an installing disk, repeat what you have done to make an insatlling disk.


Could you explain more details what happened. I don't understand what you said.

when i'm creating mac dualboot with easybcd
it gives me this bootloader path : Bootloader Path: \NST\AutoNeoGrub2.mbr
and it's not the right one

#1062
dkechoi

dkechoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Same result. Stuck at 18 minutes this time.
My head hurts with this hackintosh thing man, it has been frustrating me for too long :wallbash:

I know. That's why I try to help you.
The only reason for failling I think of is "corruptd installing media".
Your Installing system itself is the part of a completly installed system.
Kernel and booting are are working fine.
I think you better to get a new installing media.
ML 10.8.3 is working great after complete install in VB without any modification except anv kernel and chameleon.

#1063
cannon_dt

cannon_dt

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
dkechoi,
Can you please give me the exact link to your kernel?
Also the process remains the same with 10.8.3 too right?

I will try it tomorrow :)

Peace

#1064
dkechoi

dkechoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

when i'm creating mac dualboot with easybcd
it gives me this bootloader path : Bootloader Path: \NST\AutoNeoGrub2.mbr
and it's not the right one

It is ok. EasyBCD create its own bootloader to handle OSX.
NST was created by easybcd. That's good sign, saying you correctly added OSX.
Try dual booting. EasyBCD will not breake your windows booting.
I always use for dual booting for various windows version including OSX.

dkechoi,
Can you please give me the exact link to your kernel?
Also the process remains the same with 10.8.3 too right?

I will try it tomorrow :)

Peace

Your kernel is working fine.
I got it here amd_kernel.zip (Andy's) http://www.insanelym...the-help-topic/
This kernel works fine even with 10.8.4 beta.
The process is same with 10.8.3 MBR Osinstall package.
Take a good rest.

#1065
sabag123

sabag123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts

It is ok. EasyBCD create its own bootloader to handle OSX.
NST was created by easybcd. That's good sign, saying you correctly added OSX.
Try dual booting. EasyBCD will not breake your windows booting.
I always use for dual booting for various windows version including OSX.


Your kernel is working fine.
I got it here amd_kernel.zip (Andy's) http://www.insanelym...the-help-topic/
This kernel works fine even with 10.8.4 beta.
The process is same with 10.8.3 MBR Osinstall package.
Take a good rest.

i tried to boot with that but i got error : can't find specific file

#1066
dkechoi

dkechoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

i tried to boot with that but i got error : can't find specific file

You mean when you try to boot OSX.
OK, I will check my system, and get back to you.

@sabag123
I tried. It works fine.
When you add an OSX entry, choose "mac" tab, select "MBR" instead of "EFI".
Then, you will have "nst_mac.mbr" file in NTS directory.
But, right now, you have Neo*** file.
I assume you have MBR disks.
Try again.

#1067
sabag123

sabag123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts

You mean when you try to boot OSX.
OK, I will check my system, and get back to you.

@sabag123
I tried. It works fine.
When you add an OSX entry, choose "mac" tab, select "MBR" instead of "EFI".
Then, you will have "nst_mac.mbr" file in NTS directory.
But, right now, you have Neo*** file.
I assume you have MBR disks.
Try again.

ok now it's
Entry #2
Name: NST Mac OS X
BCD ID: {107dfa59-47c2-11e2-a7de-e4a091932e0a}
Drive: C:\
Bootloader Path: \NST\nst_mac.mbr

but it gives me "Chain boot error"

#1068
dkechoi

dkechoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

ok now it's
Entry #2
Name: NST Mac OS X
BCD ID: {107dfa59-47c2-11e2-a7de-e4a091932e0a}
Drive: C:\
Bootloader Path: \NST\nst_mac.mbr

but it gives me "Chain boot error"

Strange. I think nst_mac.mbr is looking for "boot" file in your root of OSX partition.
I have a seperate OSX disk with MBR scheme and OSX was install in a primary partition whith chameleon bootloader.
If you have different setup, EasyBCD may not be able to handle OSX correctly.
For this case, google with your OSX disk setup.
Multi booting depends upon your hard disk setup.
If you want my opinion, please provide details of hard disk setup of OSX.

#1069
sabag123

sabag123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts

Strange. I think nst_mac.mbr is looking for "boot" file in your root of OSX partition.
I have a seperate OSX disk with MBR scheme and OSX was install in a primary partition whith chameleon bootloader.
If you have different setup, EasyBCD may not be able to handle OSX correctly.
For this case, google with your OSX disk setup.
Multi booting depends upon your hard disk setup.
If you want my opinion, please provide details of hard disk setup of OSX.

do you know any good kext for alc888 ?
i used this
http://www.insanelym...88-for-ml-1083/
but it's not working
i also used andy one and not working

#1070
Shaneee

Shaneee

    < AMD OS X >

  • Local Moderators
  • 1,746 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fife, Scotland

do you know any good kext for alc888 ?
i used this
http://www.insanelym...88-for-ml-1083/
but it's not working
i also used andy one and not working


I use this VoodooHDA for my ALC888s and it works perfectly with HDMI audio and the green output on the rear.

Attached File  VoodooHDA_2.8.2d6.zip   220.63KB   8 downloads

#1071
sabag123

sabag123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts

I use this VoodooHDA for my ALC888s and it works perfectly with HDMI audio and the green output on the rear.

Attached File  VoodooHDA_2.8.2d6.zip   220.63KB   8 downloads

ok il'l try it and for the 6950 any kexts?
i did what you said , edited the id's , repair permissions , but no luck , can't choose resolution

#1072
dkechoi

dkechoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
@sabag123
When you added a menu entry at the first time, did you install "NeoGrub" ?
Delete every entries except a menu for your Windows 7, then add OSX using "mac" tab.
This may solve the problem because neogrub is one of grub bootloader which need extra setup, I guess.

#1073
Shaneee

Shaneee

    < AMD OS X >

  • Local Moderators
  • 1,746 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fife, Scotland

ok il'l try it and for the 6950 any kexts?
i did what you said , edited the id's , repair permissions , but no luck , can't choose resolution


I just checked the two kexts and your IDs are already there. Try using GraphicsEnabler=Yes

#1074
JorgeMax

JorgeMax

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 396 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brasil-Piauí-Teresina
Guys, I need help! I installed OS X Mountain lion 10.8.3 on my pc AMD Phenom II X4 820 and it starts normally, but my video card is ASUS Radeon HD 7750 graphics with "breaking", "distorted" and full of artifacts, it is impossible use. I've tried changing the "framebuffers" and nothing remains the same.
Is it because of the modified kernel for AMD?
I thank you to those who could help me.

#1075
sabag123

sabag123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts

I just checked the two kexts and your IDs are already there. Try using GraphicsEnabler=Yes

i did GraphicsEnabler=Yes and red light turned on my card and my computer turned off
i don't think there is support for 6950

#1076
ADHDMedia

ADHDMedia

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 664 posts
  • Gender:Male
  • Location:Modesto, CA, USA

When you searched for display that is the address that came through? Sounds right... gimme 5 mins
Do you know your frame buffer?

Edit: Got one I want you to test.. Just put it in /Extra/ and you should be set, I hope you are not using voodoohda, applehdadisabler or modified or deleted applehda,,,


waiting for you to test it


Hey man... Any chance I could get you to help me out with USB patching for sleep? I have immediate wake up after sleep, due to:

Apr 18 19:38:16 Davids-Mac-Pro-2 kernel[0]: Wake reason = UHC1 UHC2 USB4 UHC5 UHC7

Any chance you could point me in the right direction to get my devices patched so my sleep will work? I had it working using some old 10.6 IOUSBFamily.kext's, but that was causing USB issues. Thanks in advance!!!

#1077
cannon_dt

cannon_dt

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

Your kernel is working fine.
I got it here amd_kernel.zip (Andy's) http://www.insanelym...the-help-topic/
This kernel works fine even with 10.8.4 beta.
The process is same with 10.8.3 MBR Osinstall package.
Take a good rest.

Its all the same, I think there is something else that is wrong.
I did all the same steps with a 10.8.3 install esd dmg, with samba I used the file directly. Once again it just hangs at 17 minutes. My VB is not going to sleep too.

So I think thats that :(

#1078
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,024 posts
@cannon_dt

There is one step to building the installer which is not obvious...

Did you go to the Installer partition and delete the alias (shortcut) to the Packages folder and then copy the InstallESD.dmg/Packages folder to that location?

Go to the mounted image of InstallESD.dmg. Find a folder named "Packages"

Next, go to the Installer partition you created by restoring BaseSystem.dmg. Open System folder and then Installation folder. Find the alias (shortcut) for "Packages".

Delete the alias and then copy the folder "Packages" to the location of the alias.

#1079
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one

I use this VoodooHDA for my ALC888s and it works perfectly with HDMI audio and the green output on the rear.

Attached File  VoodooHDA_2.8.2d6.zip   220.63KB   8 downloads


Is Spdif or Coax work with that?

Dear All,

Ml 10.8.3 works but no QE/CI and Opengl support.

I made everything like Lion but I couldn't get full graphics accelertion.

Is there any additional to do to enable opengl?

#1080
cannon_dt

cannon_dt

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Location:India

@cannon_dt

There is one step to building the installer which is not obvious...

Did you go to the Installer partition and delete the alias (shortcut) to the Packages folder and then copy the InstallESD.dmg/Packages folder to that location?

Go to the mounted image of InstallESD.dmg. Find a folder named "Packages"

Next, go to the Installer partition you created by restoring BaseSystem.dmg. Open System folder and then Installation folder. Find the alias (shortcut) for "Packages".

Delete the alias and then copy the folder "Packages" to the location of the alias.

Yes rif. I did do that, the packages I deleted was a sym link. Then I copied the packaes folder from the installesd.dmg, that step was explained in the howto.txt of http://www.osx86.net...do=file&id=2815





Also tagged with one or more of these keywords: SL, ML, AMD, APU, FX, Bulldozer


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy