Jump to content

Clover General discussion

Bootloader EFI Clover

  • Please log in to reply
5276 replies to this topic

#481
magnifico

magnifico

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 2,351 posts
  • Gender:Male

I passed this on my way home from work, I was thinking about making some changes to my clover set up and what do you know


This is my bus.... :wallbash:

#482
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,894 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow



OS icons updated. :)


Why vol_internal_ntfs_disable.icns?
  { NULL, L"icons\\vol_internal.icns",	  128 }, //8+2
  { NULL, L"icons\\vol_external.icns",	  128 },
  { NULL, L"icons\\vol_optical.icns",	   128 },
  { NULL, L"icons\\vol_firewire.icns",	  128 }, //13
  { NULL, L"icons\\vol_clover.icns",	    128 },
  { NULL, L"icons\\vol_internal_hfs.icns",  128 },
  { NULL, L"icons\\vol_internal_ntfs.icns", 128 },
  { NULL, L"icons\\vol_internal_ext3.icns", 128 },
  { NULL, L"icons\\vol_recovery.icns",	  128 }, //18
};


#483
Eps

Eps

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts

Why vol_internal_ntfs_disable.icns?

{ NULL, L"icons\\vol_internal.icns",	 128 }, //8+2
{ NULL, L"icons\\vol_external.icns",	 128 },
{ NULL, L"icons\\vol_optical.icns",	 128 },
{ NULL, L"icons\\vol_firewire.icns",	 128 }, //13
{ NULL, L"icons\\vol_clover.icns",	 128 },
{ NULL, L"icons\\vol_internal_hfs.icns", 128 },
{ NULL, L"icons\\vol_internal_ntfs.icns", 128 },
{ NULL, L"icons\\vol_internal_ext3.icns", 128 },
{ NULL, L"icons\\vol_recovery.icns",	 128 }, //18
};


Because,if use these icons,it make HDD selection looked something massed. :(
I will re-design these disabled icons later. :)

#484
magnifico

magnifico

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 2,351 posts
  • Gender:Male
slice, what changed from version 826 to 883?

Thz

Note:

I'm trying software raid bootable with clover in efi mode, if everything works well, write a guide for the community..and post score

#485
Mrengles

Mrengles

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Location:United States
Happy Thanksgiving US Clover users!

slice, what changed from version 826 to 883?

Thz

Note:

I'm trying software raid bootable with clover in efi mode, if everything works well, write a guide for the community..and post score


Why don't you put together a Clover Fusion Drive guide while your at it. :wink:

#486
Eps

Eps

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
Attached File  screenshot0.png   170.11KB   91 downloads

Well done.

All icons completed.
And I have a question.
Are those windows-icon files' name right?
I've never seen them work ever. :(

Attached File  AppleStyle.zip   1.07MB   37 downloads

#487
Taruga

Taruga

    Retired

  • Retired Developers
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal

If I boot my clover in legacy mode, it sleeps, wakes, auto-sleeps fine.


If I boot in UEFI mode, it sleeps but it wakes with black screen.


Anyone with the same problem ? Is there a solution ?



#488
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 1,704 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy


If I boot my clover in legacy mode, it sleeps, wakes, auto-sleeps fine.


If I boot in UEFI mode, it sleeps but it wakes with black screen.


Anyone with the same problem ? Is there a solution ?




I also, but no idea

#489
Taruga

Taruga

    Retired

  • Retired Developers
  • 528 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
Clover would be perfect for me if wake from sleep worked in UEFI mode. Boot is very fast, and has a lot of advantages over chameleon. I hope someone finds out what the problem is and how to fix it.

#490
tonydickinson

tonydickinson

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore

I also, but no idea


This appears to be a problem many people experience - I am not sure it is solely related to Gigabyte boards as it happens sometimes on my Asus Board and I put this down (from intuition) to the USB3 drivers as after waking from sleep a device connected to an intel USB port not seen on boot appears after waking from sleep and can cause a KP or a reset with no indications in the Console as to what happened.

If Slice/Dmazar and all could investigate what causes this problem it would be appreciated by many.

Clover is Fantastic... :moil:


NB. Problem also raised with Kynnder over at http://www.osx86.net...html#post128098 post #257

Attached File  screenshot0.png   170.11KB   91 downloads

Well done.

All icons completed.
And I have a question.
Are those windows-icon files' name right?
I've never seen them work ever. :(

Attached File  AppleStyle.zip   1.07MB   37 downloads


Hi Eps I really like your theme, it is very tastefully done.

I have two osx disks and one Window8 disk, your theme identifies the OSX drives correctly but the WIN8 is shown as an "unknown" and smaller, while BlackGreen shows them correctly although sees Windows8 as Windows Vista.


Some of us with Logitech mice might not be able to use the mouse with Clover, is it possible to create a transparent pointer Icon?

Really excellent work - thanks

Edited by .: ErmaC :., 23 November 2012 - 01:42 AM.
No need to over quote.


#491
VCH888

VCH888

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 585 posts

Clover would be perfect for me if wake from sleep worked in UEFI mode. Boot is very fast, and has a lot of advantages over chameleon. I hope someone finds out what the problem is and how to fix it.


+1

#492
blackosx

blackosx

    InsanelyMacaholic

  • Coders
  • 3,054 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK

I have two osx disks and one Window8 disk, your theme identifies the OSX drives correctly but the WIN8 is shown as an "unknown" and smaller, while BlackGreen shows them correctly although sees Windows8 as Windows Vista.

Clover can't identify between Windows Vista, 7 or 8. So, if the Windows icon shows the wrong version then you can swap the icon file in the theme folder with one that matches, making sure the filenames match what Clover is looking for.

For example, the full black_green theme contains a set of 17 alternative icons, two of them being for Windows 8. If Clover is drawing the os_vista.icns icon for your Windows partition then just replace it with the os_win8.icns from the alternative_icons folder, but renaming it os_vista.icns (you may want to back up the original os_vista.icns file first).

#493
tonydickinson

tonydickinson

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore
@blackosx
Thank you very much - very much appreciated.

Works fine with Win8 now - I was not aware of version 2 of your theme.

Can I just ask one question - All efforts to make the mouse pointer work with UEFI booting fails, I have tried the 64 bit mouse driver for Clover but I have this entry in my boot.log


Turbo=Y

Mouse death.

The mouse is a logitech M516 connected to a logitech USB transmitter that also feed the keyboard, the Asus Bios/OSX and Win8 all work fine with the keyboard mouse combo but Clover kills the mouse....

Is there any way to remove the pointer from the Clover menu so it is not obvious that the mouse does not work?

Thanks/Tony.

#494
blackosx

blackosx

    InsanelyMacaholic

  • Coders
  • 3,054 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Good to hear you have the icons working now.
But yeah, there is no central repository for themes yet so it's not easy to keep track of them and their variations etc.

Unfortunately I don't have a UEFI capable motherboard so I can't offer specific help there. But, my mouse & keyboard also fail (sometimes) when using BIOS boot, resulting with 'Mouse death' being appended to my boot.log too. When this happens I just leave the timer to countdown and boot my default partition. I haven't had time to look for a cause.

As for removing the mouse pointer if it's failed. That would be a question for Slice.

#495
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,894 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Can I just ask one question - All efforts to make the mouse pointer work with UEFI booting fails, I have tried the 64 bit mouse driver for Clover but I have this entry in my boot.log


Turbo=Y

Mouse death.

This message appears before boot OS.

The mouse is a logitech M516 connected to a logitech USB transmitter that also feed the keyboard, the Asus Bios/OSX and Win8 all work fine with the keyboard mouse combo but Clover kills the mouse....

Is there any way to remove the pointer from the Clover menu so it is not obvious that the mouse does not work?

Thanks/Tony.

My mouse also Logitech USB. But ordinary optical mouse.

Use this pointer Attached File  pointer.png   2.76KB   36 downloads <- did you see the download?

#496
magnifico

magnifico

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 2,351 posts
  • Gender:Male
:|

Raid stripped 128 on two ssd samsung 840 pro
This is a superfast , now try if boot with clover in mode uefi ..if work ...write a guide

Posted Image

#497
magnifico

magnifico

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 2,351 posts
  • Gender:Male
:thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Work work in mode uefi raid software

Posted Image

#498
STLVNUB

STLVNUB

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 1,098 posts
  • Gender:Male
magnifico!!

#499
magnifico

magnifico

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 2,351 posts
  • Gender:Male

magnifico!!


are you italian?

#500
STLVNUB

STLVNUB

    InsanelyMac Legend

  • Coders
  • 1,098 posts
  • Gender:Male
No Aussie





Also tagged with one or more of these keywords: Bootloader, EFI, Clover


6 user(s) are reading this topic

1 members, 5 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy