Jump to content

D-an-W

Members
  • Content Count

    799
  • Joined

  • Last visited

About D-an-W

  • Rank
    InsanelyMac Legend

Recent Profile Visitors

7,258 profile views
  1. D-an-W

    Clover.app testing

    Will do thanks, having trouble with the AIO Cooler on this setup at the moment (One warm pipe one cold), I suspect the pump has done its time (7 years!). Once I get it replaced will report back.
  2. D-an-W

    Clover.app testing

    Just try it, if it works winner!
  3. D-an-W

    Clover General discussion

    Thanks for everyones input with the Audio issue I had with r5102! Turns out it was driver error as I let Clover.app update my files and of course my edit that I need to apply (Uncomment "ReplaceName(dsdt + BrdADR, BridgeSize, device_name[9], "ARPT");") wasn't included in that! Happy New Year everyone!
  4. D-an-W

    Clover General discussion

    Is it possible to build specific commits so I can see with which one it last worked?
  5. D-an-W

    Clover General discussion

    Thanks, I have been looking on Github to try and see what it might be but quickly ran out of talent...hopefully @Slice might know.
  6. D-an-W

    Clover General discussion

    Just the same sorry, no audio devices detected. One thing to point out is boot time audio still worked ok. r5101 r5102
  7. D-an-W

    Clover General discussion

    I don't use HDMI audio just the onboard audio and AppleALC.kext From looking at the boot log, it seems something changed. Perhaps the "Log audio devices" change? r5101 Boot Log - Search for Audio (Working Audio) 0:199 0:000 Loading AudioDxe.efi status=Success 6:073 0:000 found 2 handles with audio 15:429 0:000 found 2 handles with audio 17:752 0:000 found 2 handles with audio r5102 Boot Log - Search for Audio (Not Working Audio) 0:200 0:000 Loading AudioDxe.efi status=Success 6:081 0:000 found 2 handles with audio 6:084 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (SPDIF) at index 0 6:084 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 1 6:084 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 2 6:084 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 3 6:084 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 4 6:084 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (Headphones) at index 5 6:084 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (SPDIF) at index 6 6:084 0:000 Found Audio Device Intel Panther Point HDMI (HDMI) at index 7 6:084 0:000 Found Audio Device Intel Panther Point HDMI (HDMI) at index 8 22:614 0:000 found 2 handles with audio 22:617 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (SPDIF) at index 0 22:617 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 1 22:617 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 2 22:617 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 3 22:617 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 4 22:617 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (Headphones) at index 5 22:617 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (SPDIF) at index 6 22:617 0:000 Found Audio Device Intel Panther Point HDMI (HDMI) at index 7 22:617 0:000 Found Audio Device Intel Panther Point HDMI (HDMI) at index 8 25:174 0:000 found 2 handles with audio 25:176 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (SPDIF) at index 0 25:176 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 1 25:176 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 2 25:176 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 3 25:176 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (LineOut) at index 4 25:176 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (Headphones) at index 5 25:176 0:000 Found Audio Device Realtek ALC899 (SPDIF) at index 6 25:176 0:000 Found Audio Device Intel Panther Point HDMI (HDMI) at index 7 25:176 0:000 Found Audio Device Intel Panther Point HDMI (HDMI) at index 8
  8. D-an-W

    Clover General discussion

    Anyone have an issue with no audio devices when moving from r5101 to r5102? I switched back to my backup of r5101 and they are back. I can include logs if required.
  9. D-an-W

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Hi folks, Is there any way to change the default device that is selected on boot / reboot (Every time I have to manually change it from Headphones to Internal Speakers)?
  10. D-an-W

    Clover.app testing

    Yes, its a UEFI install. Am I right in saying that it will only notify about new versions when the number changes (5101 > 5102) and if I want the incremental stuff I should build a new version of the .app and install from there?
  11. D-an-W

    Clover.app testing

    This is my daemon log after a couple of reboots. I don't have any files in either rc.boot.d or rc.shutdown.d but it still refers to them, should I perhaps clean my NVRAM? --------------------------------------------------- CloverDaemon start at 2019-12-24 20:14:46 --------------------------------------------------- 2019-12-24 20:14:47 - All clover startup scripts (locate in /private/etc/rc.boot.d) have been started --------------------------------------------------- CloverDaemon start at 2019-12-24 20:19:28 --------------------------------------------------- 2019-12-24 20:19:28 - All clover startup scripts (locate in /private/etc/rc.boot.d) have been started -------------------------------------------- - CloverDaemonNew v1.0.8 - macOS Version 10.15.3 (Build 19D49f) - System start at 2019-12-24 08:20:26 ------ root mount point is '/Volumes/Macintosh HD' Started with Clover r5101. Clover.DisableSleepProxyClient is not set. Sleep Proxy Client is already enabled as default. Clover.MountEFI=5BA6920C-B73F-46C4-9E37-AF687CAE5B25 try to mount disk0s1 as requested. Logout hook is: /etc/rc.shutdown.d/80.save_nvram_plist.local SIGTERM received at 2019-12-24 08:34:00 Clover.DisableSleepProxyClient is not set. Sleep Proxy Client is already enabled as default.
  12. D-an-W

    Clover.app testing

    Installed today as this is looking really good. Does it do away with "10.save_and_rotate_boot_log.local" and "20.mount_ESP.local" I use for Log creation and ESP mounting (They are in rc.boot.d)? If so, can the app create and rotate the last 10 boot logs for me somewhere? Also, how do I make best use of the "Sound" option please (I already have it working on boot using AudioDxe and BootChimeDxe)?
  13. D-an-W

    Clover General discussion

    Ok thanks, is there only one version of the file?
  14. D-an-W

    Clover General discussion

    For option 2 do I have to provide HFSPlus myself? buildme, Clover v2.5k r5100 (SHA: f3797c12) TOOLCHAIN: GCC53 (override example: './buildme XCODE8') 1) build Clover 2) build Clover with HFSPlus 3) make pkg 4) make app 5) make iso 6) build all 7) test build (no autogen, no boot files) 8) status 9) update Clover 10) update Clover (reset changes) 11) show diff 12) open drivers directory 13) clean BaseTools 14) quit Please enter your choice:
  15. It works again in Beta 2.
×