Jump to content

Boot132 cdboot for Snow Leopard


  • Please log in to reply
185 replies to this topic

#21
ujen

ujen

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
nice job better then kdetech, but my dsdt doesn't get loaded so i get the hpet kp, nor does the nullcpu kext, any idea?

#22
noob766

noob766

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 367 posts

Posted Image

Does it means trying to use JMicronATA.kext together with JMicronATAInjector.kext in order to install it on IDE drive, was a bad idea?


yes, a very bad idea.

#23
XLR

XLR

    2cores1cpu.mov

  • Donators
  • 919 posts
  • Location:חולון
Is it worth trying to delete one of those JMicron kexts and see if it works, or it will be a waste of time and i should forget about installing Snow on IDE drive, and get some SATA instead?

#24
noob766

noob766

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 367 posts

Is it worth trying to delete one of those JMicron kexts and see if it works, or it will be a waste of time and i should forget about installing Snow on IDE drive, and get some SATA instead?


delete the injector.
where did you get your kexts?

#25
XLR

XLR

    2cores1cpu.mov

  • Donators
  • 919 posts
  • Location:חולון

delete the injector.
where did you get your kexts?

Got them from my previous custom Boot-132 CD that i used for installing 10.5.4, it's a messy one and probably has lots of kexts that i don't need.

I'm using Asus P5K-E with Intel Q6600 and 2GB DDR2-800:
(Intel P35/IHC9R chipset, JMicron JMB363 PATA/SATA controller, Marvell 88E8056 network, AD1988B audio)

Trying to install it on IDE drive connected to JMicron, because i have a working 10.5.4 on SATA and i don't want to screw it all up...

#26
Bartounet

Bartounet

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Will it works great on a Gigabyte GA-G31M-ES2L ? How to do ?

#27
noob766

noob766

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 367 posts

Got them from my previous custom Boot-132 CD that i used for installing 10.5.4, it's a messy one and probably has lots of kexts that i don't need.

I'm using Asus P5K-E with Intel Q6600 and 2GB DDR2-800:
(Intel P35/IHC9R chipset, JMicron JMB363 PATA/SATA controller, Marvell 88E8056 network, AD1988B audio)

Trying to install it on IDE drive connected to JMicron, because i have a working 10.5.4 on SATA and i don't want to screw it all up...


you need kexts from 10.6 get them from the guide posted in my signature.

#28
Suhail

Suhail

    Love is Gone...

  • Retired
  • 7,411 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:PHP Coding
    Trance Music
    Xbox 360 :)
    Web Designing
Well I tried this disk without a DSDT.aml file and it just keeps on rebooting (Must be the CMOS Reset Bug.)

I'm now trying to insert my DSDT.aml and will update soon. Stay tuned but for now...

Well it seems that inserting my DSDT.aml didn't fix the Reset Bug either. It just loads the CDBoot file then the whole computer restarts.

BTW: Here are my Specs
Mobo: Gigabyte P35 DS3P
GFX: Nvidia 7600GT 256MB
Proc: Intel C2D E6550

#29
mspant

mspant

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
i can not download from http://www.mediafire...04e75f6e8ebb871,
i get time out,

thanks you

mspant

#30
coolguy1

coolguy1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
How to find the EFI id for Dell Latitude E6400 w/ Nvidia Quadro 160M 256MB Video card?

Card info - http://www.notebookc...0M.11908.0.html

I just put some EFI ID for now, once the burn the ISO, it stays on "loading . . . . . . . . ." for loong time. Whats wrong here?

#31
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male

remove it from your plist



kdetech this isn't your boot disc. look inside before you judge...


That´s true cause I have them both. With kdtechs I have to install SL using good old LTLs Leo method for Leo though and use his disc to boot from. It will not let me install just using his 132 boot disc. This same install will boot ok with the CD from this guide though but video turns out pretty crappy. Even though I put the Nvinject.kext I know works good with my two 7300 gs pcie videocards. Video works OK with kdtechs guide though :) . Well I guess there´s no winner here :) .

Kepp up the good work guys though, we all know everybodys new to this so we´re greatfull for any progress. The good side is you both are on to something good.

#32
coolguy1

coolguy1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

3. Add any extra kexts that you want inside the Preboot.dmg.

flashGX


I never used a MAC before, pls bear w/ me :)

How to add KEXTS to this file? When I copy/paste KEXTs into this DMG image, it says no space?

#33
XLR

XLR

    2cores1cpu.mov

  • Donators
  • 919 posts
  • Location:חולון

you need kexts from 10.6 get them from the guide posted in my signature.


Unbelievabe! It works! Thank you so much!!! ;)

This is my first successful install of Snow, check this out:
Posted Image


For some unknown reason the screenshot didn't save a pic on the dsktop, so i took a photo. (maybe because the graphics card isn't fully recognized yet?)
Interesting, it recognized my Asus P5K-E, recognized my DDR2 800, but the processor speed and type is still incorrect, it suppose to be Q6600 @ 2.4 Ghz.

After the install i booted via cdboot again, and installed all the kexts from cdboot Extra folder into the Extensions folder on the HD via KextHelper. The Network interface is still not recognized, and so the Graphics card and Audio.

My questions are:
1) What's the next steps i should take to be able to boot directly from HD without using cdboot? Does Chameleon-2.0-RC2-r640 works well on Snow?
2) What's the best way to fix the Processor type/speed? Should i edit it manually via OSx86 Tools or there's some more practical solution to sort this out?
3) Regarding Network/Graphics/Audio, would it be better to inject EFI strings into boot.plist via EFI Studio or OSx86 Tools, or install kext drivers instead?

Thanks in advance. :)

#34
bonfilio

bonfilio

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
Anyone mind posting a mirror of the disc? The mediafire link seems to be broken.

I take it back.. the download link works fine via Internet Explorer (doesn't work w/ Chrome).

#35
lunasol

lunasol

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts
  • Location:Elsewhere

Unbelievabe! It works! Thank you so much!!! ;)

This is my first successful install of Snow, check this out:
Posted Image


For some unknown reason the screenshot didn't save a pic on the dsktop, so i took a photo. (maybe because the graphics card isn't fully recognized yet?)
Interesting, it recognized my Asus P5K-E, recognized my DDR2 800, but the processor speed and type is still incorrect, it suppose to be Q6600 @ 2.4 Ghz.

After the install i booted via cdboot again, and installed all the kexts from cdboot Extra folder into the Extensions folder on the HD via KextHelper. The Network interface is still not recognized, and so the Graphics card and Audio.

My questions are:
1) What's the next steps i should take to be able to boot directly from HD without using cdboot? Does Chameleon-2.0-RC2-r640 works well on Snow?
2) What's the best way to fix the Processor type/speed? Should i edit it manually via OSx86 Tools or there's some more practical solution to sort this out?
3) Regarding Network/Graphics/Audio, would it be better to inject EFI strings into boot.plist via EFI Studio or OSx86 Tools, or install kext drivers instead?

Thanks in advance. :)


Haha! glad it worked for you! id install chameleon rc1 and use the pcefi 10.1 boot file. that is working fine my end.

noob766 has alerted me that the platformuuid.kext may be causing some panics for people, so until i can update the cd, please remove these from the preboot.dmg yourself if you get panics.

As for my cd being teh same as kd's im not entirely sure but his did not work for me, and im quite sure it doesnt use this new cdboot which clearly supports 64bit efi page emulation that snow leopard needs.

ive not ever used kexts for graphics on my machine, ive only used efi strings, it says in the guide please add efi strings, because i know it works with them, no idea about kexts.

try your very best to follow the guide 100%, jump the gun and youll fail.

flash

#36
tessa17

tessa17

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 posts
  • Gender:Female
  • Location:USA
Can't wait to try this out seem much easier than boot 132 guides. The last boot 132 disk hosed my bios to the point that i thought i had to rma my board. i had to use a screw driver to short my main bios chip in order to get to my backup bios.

But i am not ready to give up yet I will try this guide some time over the weekend and report back.

Flash i think this should work for me because my board is similar to yours I have the ep45 ud3r and i am sure ds3 is not to far in configurations.

Thanks for all your hard work!!!!

:(

#37
coolguy1

coolguy1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
Guys,

I used this CD, finally OSX booted. But, What's the deal w/ 10.6 not installing on a partition w/ MBR?

Anyone have any idea, I have posted the issue here: http://www.insanelym...howtopic=184443

Pls help. TIA!!

#38
lunasol

lunasol

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts
  • Location:Elsewhere

Can't wait to try this out seem much easier than boot 132 guides. The last boot 132 disk hosed my bios to the point that i thought i had to rma my board. i had to use a screw driver to short my main bios chip in order to get to my backup bios.

But i am not ready to give up yet I will try this guide some time over the weekend and report back.

Flash i think this should work for me because my board is similar to yours I have the ep45 ud3r and i am sure ds3 is not to far in configurations.

Thanks for all your hard work!!!!

:(


Give it a shot dude! yer the reason ur bios resets is the cmos error, this cd will reset your bios as dsdt.aml loading isnt working, but it will install and you will then beable to create a patched dsdt that will stop this from occuring. Let me know how u go dude!


Guys,

I used this CD, finally OSX booted. But, What's the deal w/ 10.6 not installing on a partition w/ MBR?

Anyone have any idea, I have posted the issue here: http://www.insanelym...howtopic=184443

Pls help. TIA!!


Hey dude, mac os x generally wont install on mbr, if youve had an install disk that has before, the OSInstall.mpkg file on the disk has been patched to allow an mbr install. there is a 10A432 patched osinstall.mpkg floating around, but youll have to burn a new install disk to use it, or restore to a partition.

flash

#39
the5th

the5th

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
what's the deal with the link.

#40
lunasol

lunasol

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts
  • Location:Elsewhere
fixed the link for anyone having issues





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy