Jump to content
533 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, I'm trying to get the BaseSystem.dmg from ShareSupport.dmg (extracted from InstallAssistant downloaded with gibmacOS), but I'm not able to find it in AssetData/Restore/ (there is just BaseSystem.chunklist. I found in AssetData/payloadv2/basesystem_patches the dmg named x86BaseSystem and arm64eBaseSystem. I tried to convert the first to iso but without success. Was anyone able to do something similar? Thank you in advance.

On 6/11/2021 at 9:40 AM, Riley Freeman said:

 

Have you verified this with a real Mac Pro? I've looked through DarwinDumper reports of real Mac Pros and the GPU is always shown in the PCI section.

 

dGPU is the only device that shows in the PCI Section on my HackPro5,1 (-no_compat_check).

On 6/11/2021 at 3:46 AM, Hervé said:

I use a Fenvi BCM94360NG in my Dell Latitude E7270 and did notice a delay of several seconds (10 to 15 maybe) after wake before BT is fully restored and my BT mouse active again.

Any kexts, or native OOB?

 

EDIT: Answered my own question: no kexts needed for Fenvi BCM94360NG.  Works OOB.

Edited by tonyx86
1 hour ago, Pavo said:

It seems the stall of LogInUI window is a dGPU only related bug. System that are using iGPUs only do not get a stall on the LoginUI window. It's not injected kext or DeviceProperties related.

On my Dell 5570 with igpu only, the stall is here. Only way to avoid it is to enable automatic login.

20 minutes ago, ludox said:

I think I understand why it crashes with kext HS80211Family when starting Monterey, they changed the configurations of the IO80211Family kexts, here is how they are now on Monterey, I am attaching photos.
I think we need to make some changes to the HS80211Family kext that can boot normally and activate the Atheros WIFI card like on Big Sur.

Schermata 2021-06-11 alle 17.08.19.png

 

 

yes .., if U add this line com.apple.iokit.IO80211FamilyLegacy in AirportAtheros40.kext no panic .. but still not loaded 

17 minutes ago, pico joe said:

yes .., if U add this line com.apple.iokit.IO80211FamilyLegacy in AirportAtheros40.kext no panic .. but still not loaded 

perhaps because still the first beta, let's see if with future updates we can overcome this obstacle and make the Atheros WIFI cards active :)

Does somebody know which Kext this "DriverKit_AppleEthernetE1000" is refering to?:

 

1831858020_MntryIOReg.thumb.png.828ce1a4cd2a60e8813a5b6a019beb65.png

 

I am still trying to figure out why this Intel I225 NIC is not working in Mntry

Funny side-note: is this new, or has this always been in there:

 

dontstealmacos.png.6f11d43432f7861decef3e7f5f5169d0.png

@5T33Z0 It's not new.  I've seen it on all my hacks for as long as I can remember (although I have a short memory ;) ).

Spoiler

1234948273_ScreenShot2021-06-11at12_19_46PM.png.f0ff5d495e4c6cf3b4839637e8f3c0ac.png

 

EDIT: My oldest currently booting OS is High Sierra and it's there.

Edited by tonyx86

@5T33Z0

"Funny side-note: is this new, or has this always been in there

Don't Steal Mac OS X"

 

Since the very early times of hackintosh, if I remember well.

At the beginning there were dsmos.kext or AppleDecrypt.kext for decrypt binaries and run apps, and @Slice FakeSMC.kext to be able to boot macOS out of a Mac.

dsmos you know from where comes :)

 

 

Edited by miliuco

With regards to minimum models/SMBIOS/specs, list should be as follows:

  • iMac 16,1 (Broadwell with iGPU graphics)
  • Mac mini 7,1 (Haswell with iGPU graphics)
  • MacBook 9,1 (Skylake with iGPU graphics)
  • MacBook Air 7,x (Broadwell with iGPU graphics)
  • MacBook Pro 11,4 (Haswell with iGPU graphics + Kepler dGPU)

Deliberately left MacBook, iMacPro and MacPro out of the list, those are obvious.

11 minutes ago, 5T33Z0 said:

Okay, but more important would be information regarding DriverKit_AppleEthernetE100

 

@5T33Z0 for 2 years, Apple has announced that it is subscribing to kexts for the benefit of driverkit. Which would explain, maybe, your screenshot.

Some explanation in French. Use Google translate for English

https://www.macg.co/macos/2019/06/driverkit-apple-abandonne-partiellement-les-kexts-106418

Edited by Matgen84
1 hour ago, 5T33Z0 said:

Okay, but more important would be information regarding DriverKit_AppleEthernetE100

In this I cannot help you, I do not even have that key in IOREG because I use another Intel Ethernet.

 

It seems that the early history of the hackintosh world is not very interesting to younger people to some younger people, it was nevertheless very interesting and truly exciting.

 

EDI: It is not correct to generalize. I wrote "to younger people" which is unfair, it must be "to some younger people" because as usual some have that interest and others do not. Sorry.

 

Edited by miliuco
55 minutes ago, eSaF said:

If my memory serves me, I remember seeing that in my Snow Leopard days but then again my memory is in the age of cobwebs and dust. :)

It is interesting to read in the License file included in Don't steal mac OS X.kext this text that exists since the first Intel Mac:

 

Copyright (c) 2006,2009 Apple Inc. All rights reserved.

 

The purpose of this Apple software is to protect Apple copyrighted
materials from unauthorized copying and use. You may not copy, modify,
reverse engineer, publicly display, publicly perform, sublicense,
transfer or redistribute this software, in whole or in part. If you have
obtained a copy of this Apple software and do not have a valid license
from Apple to use it, please immediately destroy or delete it
from your computer.

 

8 minutes ago, Hervé said:

dsmos existed from as far as Leopard, probably before too. It's ancient stuff and totally off-topic.

 

Since the first Intel Mac, absent in PowerPC.

OT closed for me too.

 

Edited by miliuco

My laptop has iGPU uhd 630 and it does not show in about this Mac either but it works just fine, the absence could be just cosmetic in first beta or related to hybrid graphics setup as my laptop also has a nvidia 1660 dGPU.
I cannot comment on my RX580 yet as patches for Monterey are being tested.


Sent from my iPhone using Tapatalk

44 minutes ago, SavageAUS said:

My laptop has iGPU uhd 630 and it does not show in about this Mac either but it works just fine, the absence could be just cosmetic in first beta or related to hybrid graphics setup as my laptop also has a nvidia 1660 dGPU.
I cannot comment on my RX580 yet as patches for Monterey are being tested.


Sent from my iPhone using Tapatalk

RX580 needs zero patches

I add only two arg to boot args:  -lilubetaall and -weg-beta and Monterey Beta works on my Razer Blade Base 2020 !!

All works ok including wifi 5GHz from AirportItlwm.kext 2.0 beta Monterey version ( but only to first sleep stage, after wakeup Razer wifi don't connect to any net :()

monterey.jpg.cfa1f4312fcd21180ebc0a23a5c4b596.jpg

×
×
  • Create New...