Jump to content

37 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Whats needed to use that app (beside El Captain :) )

Works with chameleon or need for clover (EFI)?

Need for nvram support (chameleon nvram plugin ) ?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any documentation anywhere about what each of these options actually do and why they would have to be allowed?

Some are self explanatory but I'm wanting to see what settings would be best for a fully secure system but allowing me edit a couple system kexts for device IDs then make it all secure again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess what I should be asking is what is actually mandatory for a hack to run.

I know I'll need the Kexts one but do I need the others?

What situation would arise where I do need these other options.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tested there..not work on Clover....me set manualy again

Share this post


Link to post
Share on other sites

it is not working with clover 3259, i will not even make any changes at all

What are you talking about?

The utility writes the value of the "variable SIP" to NVRAM and no relation to the Clover has not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What are you talking about?

The utility writes the value of the "variable SIP" to NVRAM and no relation to the Clover has not.

Excuse me, this reply should belong to maly70 ...

 

I think the fact is if SIP-Utility make changes to nvram and in clover plist are different settings (SIP 0x00 and clover 0x67) with every boot clover will change SIP utility settings. Delete RtVariables from clover plist and use only SIPutility ... :-) (or vice versa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's hard to determine that at boot time because /options is not populated. FileNVRAM.kext should be a solution, but this require the bootloader to do nothing about . i.e use only nvram...if you can... (EDIT when FileNVRAM.kext is present)
At least for legacy boot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

SIPUtility.app v1.0.1

  • Added the New Apple SIP configuration bit:
    CSR_ALLOW_DEVICE_CONFIGURATION (1 << 7)

 

Good job, only CSR_ALLOW_DEVICE_CONFIGURATION check box title are not entirely inside the box here.... a largest box like width + 5 should be enought (only last character is truncated).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get this error. 

Sorry! Unfortunately, managing SIP (System Integrity Protection) for future versions of Mac OS X starting with El Capitan GM working only with HDRecovery boot. You need disable SIP with Clover Bootloader

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Sorry! Unfortunately, managing SIP (System Integrity Protection) for future versions of Mac OS X starting with El Capitan GM working only with HDRecovery boot. You need disable SIP with Clover Bootloader

 

oh okay, thanks :) Would you be able to give me instructions on how to do it? As in first disable SIP with Clover Bootloader? then the SIPUtility?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By TheIvanovization
      Hello for everyone!  
       
       
      Recently I installed El Capitan (in a clean installation because a troubles after install) and I can't enable the audio. In my first installation (update from Yosemite) all was well but a few days, when I reboot, the logo freezes and that's all. In that installation the audio works fine (only the backside ports) BUT in this installation (the clean installation) I can't fix the audio.
       
      I tried a many tutorials for fix it but nothing result; also I followed a tutorial for a recognized dev but still not working. I leave my console output and specs of my computer. Please help and enjoy your weekend.
      CHEERS 
       
      MY SPECS:
      Processor: i5 Haswell Graphics: Intel HD 4600 Audio: Realtek ALC887-VD2 LAN: Realtek 8111GR Motherboard: Asus B85M-G R2.0  
       
      Salida guardada de la terminal.zip

      config.plist.zip




×