Jump to content

[USB Wifi] Updated Ralink/Mediatek RT2870/ RT2770/ RT3X7X/ RT537X/ RT5572


rodrigocunha
476 posts in this topic

Recommended Posts

hello everyone

 

I need your help

 

I have a wifi D-link DWA140 i think the processor is RT2870 and i have upgrade my MacBookPro to OSX 10.10 Yosemite 

 

at this moment i can't conecte to my wifi encrypeted WPA2 enterprise.

 

Please i need some help, what i have to do !!!

 

 

Thanks

 

V232
Link to comment
Share on other sites

Hello,
I know this post is a year old, but I thought I'd give it a try...

The zip file you attached are no more located in this website and I don't know where else I would find this, so can anyone of you there please post a link to the file.

Regards,
Aye Yell

Link to comment
Share on other sites

No, seems there is no support for encrypted WPA2 enterprise in OSX with third party dongles

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/304552-make-works-wpa2-enterprise-with-usb-wireless-dongle/?do=findComment&comment=2111891

 

No... it does support.

 

At least the topic model.

 

 

 

Oh guys, files are gone... :(

I'll try to upload them again.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

I am using the EDUP N8531 USB Wifi dongle. I would like to share that it's successfully working now!!!!

I followed the latest download from above URL, went to mediatek site, downloaded the MT7610U driver and installed it without any configuration. It just worked! But few notes:

 

- After the OS boots up, i had to unplug the USB and plug again to make it work

- Install the Dlink prefpane 2.6.4, it will show up in System Perference, a better control panel to control the WiFi settings

- My mac is Macbook (aluminum edition), 4GB ram, 128GBSSD, internal WiFi broken... Mac OS 10.10.3 installed

- Only pain in the ass is that it yet to auto connect the wifi after each reboot, i have to unplug and plug in the USB WiFi to get it going

 

Thanks a lot to those whom spent thier efforts in this page and packed things together!!!

Link to comment
Share on other sites

I am using the Tenda n150 W311m wifi dongle. While the solution worked for me :

 

 

 

Updated Ralink/Mediatek drivers for USB dongles released at 29/11/2013.

MAVERICKS AND YOSEMITE COMPATIBLE

 

 

Drivers downloaded from http://www.mediatek.com/en/downloads/usb-rt2870rt2770rt3x7xrt537xrt5572/

 

I made a zip file with oficial drivers and a preference pane from dlink that replace the oficial ralink wireless utility.

 

This solve the problematic Ralink Wireless Utility that simply does not work on yosemite and the package doesn´t install the maverick kext in yosemite.

 

 

 

ZIP CONTENTS

 

10744eg.jpg

 

 

 

DLINK PREFERENCE PANE

 

288siec.jpg

 

 

INSTALATION

 

 

Copy preference pane to \System\Library\PreferencePanes\

 

Copy kext for your MacOS version (use Maverick for Yosemite) to folder \System\Library\Extensions\

Repair permissions

Rebuild kext cache

Reboot.

 

-- But using the latest kext from Mediatek website, also I had to add my product id to the .plist file since it didn't exist in the orignal.

 

After about 15-20 mins, the USB port becomes inactive- Even if i plug out the dongle and put a pendrive in it, the USB does not read it. I have to restart my mac to get it working again.

This issue only crops up when i am using the Tenda, no other USB device makes the port freeze up.

 

Any suggestions as to what could be the reason? And how to fix it?

Link to comment
Share on other sites

 

Updated Ralink/Mediatek drivers for USB dongles released at 29/11/2013.

MAVERICKS AND YOSEMITE COMPATIBLE

 

 

Drivers downloaded from http://www.mediatek.com/en/downloads/usb-rt2870rt2770rt3x7xrt537xrt5572/

 

I made a zip file with oficial drivers and a preference pane from dlink that replace the oficial ralink wireless utility.

 

This solve the problematic Ralink Wireless Utility that simply does not work on yosemite and the package doesn´t install the maverick kext in yosemite.

 

 

 

ZIP CONTENTS

 

10744eg.jpg

 

 

 

DLINK PREFERENCE PANE

 

288siec.jpg

 

 

INSTALATION

 

 

Copy preference pane to \System\Library\PreferencePanes\

 

Copy kext for your MacOS version (use Maverick for Yosemite) to folder \System\Library\Extensions\

Repair permissions

Rebuild kext cache

Reboot.

 

Sorry, i can't download file zip attackment. Can you post it again. Thank you!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hi Guys,

 

I just received my AWUS036NH which I believe has  RA3070 chipset.

I try to make it work with Yosemite 10.10.3, downloaded the drivers for 10.10 from Alfa. They installed and I can see the Mediatek Wifi Icon but I can't open the util nor can I see the adapter connected anywhere.

 

Can you please help/guide me to get this adapter recognised and usable?

 

Thanks so much,

 

Cheers!

Link to comment
Share on other sites

Hi Guys,

 

I just received my AWUS036NH which I believe has  RA3070 chipset.

I try to make it work with Yosemite 10.10.3, downloaded the drivers for 10.10 from Alfa. They installed and I can see the Mediatek Wifi Icon but I can't open the util nor can I see the adapter connected anywhere.

 

Can you please help/guide me to get this adapter recognised and usable?

 

Thanks so much,

 

Cheers!

Please read the topic and you will find the download url:in post85

http://www.insanelym...-5#entry2105323

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

After 7 hours scouring these forums, I have posted a tutorial on my blog highlighting how to install RT5370 chipset based WiFi adapters on Yosemite 10.10.3. You can find it here - http://www.jamesattard.com/2015/06/c1288-usb-wifi-dongle-on-yosemite-1010x.html.

Should have been working with the original MTK - MT7601 (key) inside 230 types-IOKitPersonalities.html 

because they have the same hardware product and vendor ID !

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/299948-usb-wifi-updated-ralinkmediatek-rt2870-rt2770-rt3x7x-rt537x-rt5572/page-5?do=findComment&comment=2105323

 

Glad it is working for you :thumbsup_anim:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Overtime i click the daw-140 tool i get a could not load DWA-140 Preference pane. However i do get a weird wifi symbol beside my volume indicator. I copied it to System/Library/Preference Pane/ and then repaired permission and rebuild cache.Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hi

 

My hardware (Mac mini 6,2 Late 2012) Yosemite 10.10.5

 

I have wifi usb adapter TP-LINK AC600 Archer T2UH http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-11_Archer-T2UH.html

 

Archer-T2UH-01.jpg

  ID del producto:    0x761a
  ID del fabricante:    0x148f
  Versión:    1.00
  Número de serie:    1.0
  Velocidad:    Hasta 480 Mb/s
  Fabricante:    MediaTek
  ID de la ubicación:    0x1d110000 / 6
  Corriente disponible (mA):    500
  Corriente necesaria (mA):    160
  Nombre BSD:    en4

Install Mediatek driver MT7610U/MT7612U (4/29/2015 - V5.0.1.25) MAC 10.7/10.8/10.9/10.10 http://www.mediatek.com/en/downloads1/downloads/mt7610u/

 

Package name (MT7610U_D5.0.1.25_SDK1.0.2.18_UI5.0.0.27_20150429.dmg)

 

Install and reboot, add my wifi and work fine. Install on /Applications/Mediatek Wireless Utility

 

wutility-1.png

 

wutility-2.png

wutility-3_1.png

 

I hope that someone would be helpful  ;)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...