Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'USB'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 99 results

  1. Updated Ralink/Mediatek drivers for USB dongles released at 29/11/2013. MAVERICKS AND YOSEMITE COMPATIBLE Drivers downloaded from http://www.mediatek.com/en/downloads/usb-rt2870rt2770rt3x7xrt537xrt5572/ I made a zip file with oficial drivers and a preference pane from dlink that replace the oficial ralink wireless utility. This solve the problematic Ralink Wireless Utility that simply does not work on yosemite and the package doesn´t install the maverick kext in yosemite. ZIP CONTENTS DLINK PREFERENCE PANE INSTALATION Copy preference pane to \System\Library\PreferencePanes\ Copy kext for your MacOS version (use Maverick for Yosemite) to folder \System\Library\Extensions\ Repair permissions Rebuild kext cache Reboot. Ralink_Mediatek_USB.zip
  2. First, system specs: Abit IP35 Pro MB Core2Quad Q6600 CPU Geforce 8400GS 256MB GPU Corsair Dominator 4GB DDR 1066 RAM (4x1GB sticks) 320GB WD Blue Hard Drive MacAlly Keyboard MacAlly Mouse Initially followed the install process from (the site that shall not be named) to get Snow Leopard installed, then used another tool from same site to upgrade to El Capitan. In the process, boot manager was changed from Chameleon to Clover. When Clover gets past init(6), the boot process halts and the num lock/power lights start blinking on my USB keyboard. Unplugging said keyboard allows Clover to complete boot. Luckily, I still have a PS2 keyboard which works with Clover (it now stays plugged in at the same time as the USB keyboard). When I had Snow Leopard installed, it didn't do this, so I'm assuming it's a Clover problem. I've tried: - Plugging keyboard into all USB ports (both with and without the PS2 keyboard plugged in) - Changing BIOS Keyboard settings to both "OS" and "BIOS". - Updating Clover to latest version and installing UsbKbDxe-64 driver. I tried searching for a DSDT, but only found one for the non-Pro IP35. Other Google searching has fixes for UEFI booting systems and different MacOS versions, but nothing that applies to this MB. Thoughts?
  3. Hi, my OSX is working so far, but not for the USB part. My USB Ports are only working when i boot via the USB drive to my current installation. When i use the HDD to boot, all USB ports are deactivated or something. I'm on 10.11.4 The HDD and the USB are using the same clover config. Notebook: Asus K52JV Intel i5 480M Nvidia GT 540M 8GB DDR3 I've already tried to play around with usb ownership, injection and the USBInjectAll kext. All of them doesn't work Someone knows more? Thanks
  4. Version 5.0.1.27

    1,421 downloads

    for Chipsets : RT2770; RT2870; RT3070; RT3071;RT3072; RT3370;RT3572 ;RT3573; RT5370;5372;RT5572;MT7610;MT7612;MT7650; MT7662; ;RT8070;RT9707
  5. Guide--Creating a OS X installer(Iatkos ML2)from windows only. Note:This guide is for those who don't have access to a mac and for some reasons cannot install the retail image on virtualbox. What you will need:::: 1.A Windows PC. 2.Two USB Flash drives.One of at least 8 GB and the other of atleast 1 GB. 3.dmg2img,Win32diskimager,and bootdiskutility. 4.Last but not the least,an Iatkos_ML2 image based on OS X Mountain Lion 10.8.2.(I cannot provide you the link to download Iatkos. You are on your own in downloading this one.) NOTE : Iatkos distributions are the modified copies of Mac OS X made to be able to work on a PC. I STRONGLY ADVISE USE THIS TEMPORARILY to set up OS X on your computer and then create a installer from a LEGACY PURCHASED retail image. For more info on Iatkos visit http://iatkos.me The Steps::::: 1.Connect the 1 GB USB stick on your computer. 2.Run Bootdiskutility,select your USB from the list and click on Format disk.The utility will install clover and chameleon bootloaders on your USB drive. 3.Decompress the dmg2img folder and move the Iatkos_ML2.dmg file in the folder containing the dmg2img.exe file. 4.Right click on the folder containing dmg2img.exe while HOLDING DOWN SHIFT KEY i.e Shift+Right click and select "Open command window here" from the context menu. 5.On the command window type the following without the quotes "dmg2img Iatkos_ML2.dmg" and press enter.This will create a Iatkos_ML2.img file in the same folder.(see screenshot) 6.Now plugin your 8 GB USB drive,Decompress the win32diskimager folder and run the win32diskimager.exe file.Select the Iatkos_ML2.img file created in previous step and your 8 GB USB drive and click on Write.Ignore the warnings.This will write the OS X installer on the USB drive.(see screenshot) 7.Now plugin both your USB drives on the computer on which you want to install OS X.On the boot prompt SELECT THE 1 GB USB DRIVE.Clover bootloader will be loaded and your OS X installer USB will show up on the boot devices list.DONT CLICK DIRECTLY ON THE INSTALLER.CLICK ON "BOOT UEFI MENU FROM CLOVER" FIRST AND THEN SELECT YOUR INSTALLER.Also don't change any of the clover settings. OS X installer must boot now on your computer.You will see that the installer language is in Russian,you can change that easily by clicking on the first box. NOTE:Chameleon bootloader cannot detect the USB created by this method.
  6. Version Driver:5.0.1.25 Utility:

    7,279 downloads

    This is a new updated kext and utility directly from MediaTek for the MT7610U and MT7612U network chipset. This utility was updated and released on January 20th 2016 on MediaTek website. I have the Netgear A6210 AC1200-WiFi USB 3.0 Adapter and it works perfectly under OSX 10.11.2 with USB 3.0 and 5GHz networks being recognized. It should work for any card with one of those two chips. UPDATE 10/1/2016 I have had some serious trouble updating my system to macOS 10.12 Sierra but I have finally seemed to have gotten it working. When I have done a clean install and installing this package afterwards, It didn't seem to work. However after updating a working copy of El Capitan to Sierra with this package already installed, it seems to work. So as of this post, this same package does work under macOS 10.12 Sierra but you might have some trouble like I have until mediatek performs their own official update. UPDATE 10/26/16 I have finally figured out what is going on with this installer package. When you run this package as is, it will not install the kext on macOS sierra. It will install the wireless utility and all associated files but not the actual kext. I have included the kext as a standalone as well. Install the Kext with kext utility then run the installer pkg. Reboot and you will have a perfectly working USB wireless stick. Confirmed working macOS 10.12.1
  7. Hi, Sorry if this question has been asked before but I couldn't find an answer for this specific question after searching the forums. I have upgraded ESXi from 6 to 6.5 and at the same time moved from Sierra to High Sierra. I now have a strange issue where if I try to mount a USB device from a remote host or locally attached to the server, osx becomes non responsive and just hangs. USB mounting still works without issue for existing non osx images. I have even tried re-installing Sierra in a fresh image but the problem persists. Does anyone have any ideas? Thanks.
  8. Hi all, I use this setup (X79 Deluxe - 4930K - HD6870) as an audio rig. It all works fine, I'm only experiencing stability issues with everything USB (audio sound card, MIDI controllers). Logic Pro X keeps randomly losing sync with them. I installed GenericUSBXHCI (v1.2.11) from the rampagedev X79 dmg. Has anyone successfully used other USB kexts? I mostly use USB 2 ports. Thanks!
  9. DanielJanashvili

    Mouse USB issues

    OK, i managed to install the OSX almost perfectly, my last problem that i couldn't fix is that every time i start my pc the mouse is not working. re-plugging the usb seems to make it work but still every time the pc goes to sleep or if i reboot, i need to connect the mouse right after it boots up. Anyone knows a solution? Motherboard: Gigabyte p55m-ud2
  10. migrodgab

    Booting problem

    Hi everyone, i successfully managed to install Yosemite 10.10.1 (Niresh) on my Toshiba laptop. Chameleon installed itself while installing Yosemite, so i was able to boot without the usb flawlessly. Everything was working fine, and i decided to put the laptop to sleep manualy, since closing the tray didn't do anything. This caused the computer to shutdown by itself and when i tried to boot again, i passed the toshiba logo and all i can ser now is the blinking line, wihtout any text. I tried to insert the usb but this came up: "boot0:doneboot1: /boot" with the blinking line at the end. I tried to re-write the usb, but the same thing happen. Can someone help me out please?? Thanks in advance
  11. I'm looking to buy a USB wireless network adapter for a Mac Pro. What is a good device that has been confirmed to work with 10.10 Yosemite?
  12. I made my USB boot drive using #####, but when I select it as my boot device, and try to boot, it says: boot0: GPT boot0: test boot0: test boot0: done And it just stops there, with a blinking cursor. I can't get to the installation screen. Does anyone know what problem I'm having, and how I can fix it? Thanks
  13. I'm having a few relatively minor issues with my USB 2.0 ports. They function at the Clover menu, but turn off during boot. Once the OS X login screen appears there's about a ~10 second delay before they start working properly. All my USB 3.0 ports work immediately at the login screen. My other issue, and I'm not sure this is related but if I have my GMYLE usb bluetooth adapter plugged into a USB 2.0 port, I get a full USB hub reset every 10 - 15 minutes or so. When it's in a USB 3.0 port there are no hub resets. Otherwise all the USB ports seem to function correctly using PJALM's DSDT patches only.
  14. Hey guys, I'm new to this ans this is my first post... I have never had to post anything before, I always found the solution myself. But this time, I seriously need some help. My cousin has a Macbook Pro 2015 running El Capitan on it. So we were following step by step every single thing we saw in this youtube video : We got to the point where we had to boot from the USB. Everything was working perfectly. I had the apple logo, progress bar was going smoothly until it filled completely. And then I waited... And waited... And waited... nothing. Decided to try verbose mode. Got this : "com.apple.xpc.launchd[1] (org.ntp.sntp.117) 《Warning》: Service exited with abnormal code: 255" So... started doing what I do best.. Googling! I found SO MANY THINGS. Tried moving my kexts, tried putting some stuff in the boot args, so many things... now I'm just lost. It's an intel i5 processor, 8GB RAM, intel HD graphics, so basically all intel... Should work, no?
  15. Hello everybody, I am using El Capitan on WS Pro 11 (the same problem persists also in WS 12). I got everything installed just fine using the unlocker tool. However, I am also using a USB to serial device for work (this guy http://www.ftdichip.com/Support/Documents/DataSheets/Cables/DS_UT232R-500.pdf). I have installed thee driver in OS X without problems. Now, when I am trying to pass the device through using WS11 (or WS12) I get: "USB Connection Error" The relevant part of log file is pasted below. I tried it on a macbook pro and it worked out the box, no driver necessary. I am a little baffled as to what is going on here. Any help would be greatly appreciated. Thank You! --------------------------------- 2016-03-03T09:57:54.866-05:00| vmx| I120+ A USB device is about to be unplugged from the host and connected to this virtual machine. It will first be stopped to enable safe removal. With some devices, the host may display the message "The device can now safely be removed." 2016-03-03T09:57:54.866-05:00| vmx| I120+ --------------------------------------- 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USBG: Created 1000000a04036001 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: VUsbUpdateVigorFieldsAndAutoconnect: New set of 8 USB devices 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Future\ Devices\ UT232R vid:0403 pid:6001 path:1/0/0 speed:full family:vendor virtPath:usb:4 instanceId:USB\\VID_0E0F&PID_0001\\FTUJHFW5 serialnum:FTUJHFW5 arbRuntimeKey:a ownerdisplay:OS\ X\ 10.10 version:2], connected to usb:1 port 2. 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Logitech\ USB\ Receiver vid:046d pid:c526 path:1/1/0/2 speed:full family:hid,hid-bootable instanceId:USB\\VID_046D&PID_C526\\6&2075393A&0&3 arbRuntimeKey:2 version:2] 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Holtek\ USB\ Keyboard vid:04d9 pid:0132 path:1/1/0/3 speed:full family:hid,hid-bootable instanceId:USB\\VID_04D9&PID_0132\\000000000008 serialnum:000000000008 arbRuntimeKey:3 version:2] 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Atheros\ Bluetooth\ USB\ Host\ Controller vid:0cf3 pid:e004 path:1/1/0/4 speed:full family:wireless,bluetooth instanceId:USB\\VID_0CF3&PID_E004\\ALASKA_DAY_2006 serialnum:ALASKA_DAY_2006 arbRuntimeKey:4 version:2] 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Apple\ Watch\ Magnetic\ Charging\ Cable vid:05ac pid:1392 path:1/2/0/4 speed:full family:hid instanceId:USB\\VID_05AC&PID_1392\\DLC507509PRG2DV4F serialnum:DLC507509PRG2DV4F arbRuntimeKey:5 version:2] 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Alcor\ Micro\ Mass\ Storage\ Device vid:058f pid:6362 path:1/2/0/7 speed:high family:storage instanceId:USB\\VID_058F&PID_6362\\058F63626476 serialnum:058F63626476 arbRuntimeKey:8 version:2] 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Texas\ Instruments\ USBtoI2C\ Solution vid:0451 pid:ca01 path:1/2/0/5/3 speed:full family:unknown,hid instanceId:USB\\VID_0451&PID_CA01\\6&17C2CCFE&0&4 arbRuntimeKey:7 version:2] 2016-03-03T09:57:54.882-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Virtual\ Bluetooth\ Adapter vid:0e0f pid:0008 speed:full family:wireless,bluetooth virtPath:usb:3 deviceType:virtual-bluetooth version:2], connected to usb:1 port 1. 2016-03-03T09:59:57.417-05:00| vmx| W110: USBGA: Failed to connect device 1000000a04036001, error (4) 2016-03-03T09:59:57.417-05:00| vmx| I120: Msg_Post: Warning 2016-03-03T09:59:57.417-05:00| vmx| I120: [msg.usb.connectFailedErr] The connection for the USB device "Future Devices UT232R" was unsuccessful. Driver error. 2016-03-03T09:59:57.417-05:00| vmx| I120: ---------------------------------------- 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Disconnecting device 0x1000000a04036001 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USBG: Disconnecting 1000000a04036001, port:0 reservedPort:3AEADC0 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USBGW: Disconnecting device: 3B6C2B0 id: 1000000a04036001 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USBGA: device 1000000a04036001 already disconnected from host 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: VUsbUpdateVigorFieldsAndAutoconnect: New set of 8 USB devices 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Future\ Devices\ UT232R vid:0403 pid:6001 path:1/0/0 speed:full family:vendor instanceId:USB\\VID_0E0F&PID_0001\\FTUJHFW5 serialnum:FTUJHFW5 arbRuntimeKey:a version:2] 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Logitech\ USB\ Receiver vid:046d pid:c526 path:1/1/0/2 speed:full family:hid,hid-bootable instanceId:USB\\VID_046D&PID_C526\\6&2075393A&0&3 arbRuntimeKey:2 version:2] 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Holtek\ USB\ Keyboard vid:04d9 pid:0132 path:1/1/0/3 speed:full family:hid,hid-bootable instanceId:USB\\VID_04D9&PID_0132\\000000000008 serialnum:000000000008 arbRuntimeKey:3 version:2] 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Atheros\ Bluetooth\ USB\ Host\ Controller vid:0cf3 pid:e004 path:1/1/0/4 speed:full family:wireless,bluetooth instanceId:USB\\VID_0CF3&PID_E004\\ALASKA_DAY_2006 serialnum:ALASKA_DAY_2006 arbRuntimeKey:4 version:2] 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Apple\ Watch\ Magnetic\ Charging\ Cable vid:05ac pid:1392 path:1/2/0/4 speed:full family:hid instanceId:USB\\VID_05AC&PID_1392\\DLC507509PRG2DV4F serialnum:DLC507509PRG2DV4F arbRuntimeKey:5 version:2] 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Alcor\ Micro\ Mass\ Storage\ Device vid:058f pid:6362 path:1/2/0/7 speed:high family:storage instanceId:USB\\VID_058F&PID_6362\\058F63626476 serialnum:058F63626476 arbRuntimeKey:8 version:2] 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Texas\ Instruments\ USBtoI2C\ Solution vid:0451 pid:ca01 path:1/2/0/5/3 speed:full family:unknown,hid instanceId:USB\\VID_0451&PID_CA01\\6&17C2CCFE&0&4 arbRuntimeKey:7 version:2] 2016-03-03T09:59:57.421-05:00| vmx| I120: USB: Found device [name:Virtual\ Bluetooth\ Adapter vid:0e0f pid:0008 speed:full family:wireless,bluetooth virtPath:usb:3 deviceType:virtual-bluetooth version:2], connected to usb:1 port 1. ---------------------------------
  16. Hi. I'm new in the forums, so if this topic already exist, I didn't find it. It may be a dummy question, but I've been searching all around the web for 2 days and I haven't found the right answer. I think for this question I have tu use an example IMPORTANT .. in the next example I DIDN'T USE ANY KIND OF BOOTLOADER 1.- In VMWare the new machine is created as mac, and nothing important to be modified 2.- the installer is created in an already existing (virtual) mac (may be a Niresh one) 3.- In the past .. I used to create an installer (VERY IMPORTANT - to be used in VIRTUAL MACHINES, and AMD CPU), let's say Mavericks installer. I created a new HD (which was used as a USB stick), then I did the restore procedure to get the installer. then the only thing to be replaced was the mach_kernel in root of the installer, so I copied and replaced that kernel for the patched one. then I attached this HD (the installer) to the new Virtual Machine and booted from the HD just created (the installer), and the installer ran without issues. I installed the OS and the last step was boot from the installer again, utilities -> terminal and go to replace the kernel in the root of the new created system. and everything worked nice!!! MY BIG QUESTION: BUT .. in YOSEMITE and EL CAPITAN --- I can't find where is the kernel in the installer just created to be replaced for the patched one!!! please take in account that I'm not using any kind of bootloader!! I created the /System/Library/Kernels directory (in the installer) and dropped the patched kernel there, but didn't work .. it seems like the installer reads the kernel from other source I hope someone can help me. My stuff: OS: Linux (Kubuntu) CPU: AMD Phenom II X4 955 GPU: Nvidia GTS 250 MB: ASUS m2n sli deluxe RAM: 8GB Thanks Guillermo
  17. In El Capitan my Z77X-UP5 TH motherboard used to be able to output higher current power through the USB ports, so I could charge some devices. After updating to Sierra, it has since stopped working. It required DSDT to work properly, and didn't require the "High Current" option in Clover to be turned on (I didn't even noticed it until it stopped working). Was there a significant change to USB in Sierra that could have caused it? I'll attach both my vanilla and patched DSDT.
  18. I used Boot Disk Utility(http://adf.ly/1LHMts) to burn the Clover bootloader and Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard.iso onto my Lexar USB 16GB(I made two partition). When i try to boot into Hazard it showed soo many codes then it just stop,why does it do that?is there anyway to fix this? Here's a video to show you the problem:http://www.megafileupload.com/4Qc8/Clover_won_t_boot.mp4
  19. firewire786

    Toshiba Satellite Hackintosh

    Hello everyone i was thinking of buying this computer and making it my main one so i wanted to install Mavericks/Yosemite Niresh on it so is it possible with these specs? SPECS: screen Size 15.6 inches Screen Resolution 1366 x 768 Max Screen Resolution 1366X768 pixels Processor 2.2 GHz Core i5-5200U RAM 8 GB DDR3L SDRAM Memory Speed 1600 MHz Hard Drive 1 TB SATA Graphics Coprocessor Mobile Intel HD graphics 5500 Wireless Type 802.11bgn Number of USB 2.0 Ports 2 Number of USB 3.0 Ports 1 Expand Other Technical Details Brand Name Toshiba Series Toshiba Satellite C55-C5241 Item model number C55-C5241 Operating System Windows 10 Item Weight 4.8 pounds Item Dimensions L x W x H 10.20 x 14.96 x 0.93 inches Color Black Processor Brand Intel Computer Memory Type DDR3 SDRAM Hard Drive Rotational Speed 5400 RPM ]Optical Drive Type DVD-SuperMulti Audio-out Ports (#) 1 Battery Type Lithium-Ion (Li-Ion) Batteries: 1 Lithium ion batteries required. (included)
  20. DaggarHawke

    MIDI detection

    Strange and deeply frustrating thing happening in my brand new Hack build, intended for audio production: My MIDI interface, a Unitor 8mkII and my Novation Launchpad are being detected by the system profiler under USB ports, but NOT being detected by applications such as Audio MIDI setup or Ableton Live. I installed OSX via tonymac's method of ##### ML 1.7.0 and ##### 5.2.1. My system definition is iMac 13,1 since this seems to be the profile that actually matches my hardware the best. I know certainly that it's not a cable issue, since the devices are being detected in the Sys Profiler and on my Macbook Pro. I know that it's not an inherent issue of drivers since Audio MIDI set up does detect these devices perfectly well in OS10.8.2 on my Macbook Pro. I know that it's not a universal problem of MIDI device detection on my Hackintosh because Audio MIDI setup detects another device, my Keystation 88, perfectly well. I know it isn't an issue of ports, since I've swapped the ports for each device; the K88 always is always detected and the other devices are not. Please, any help troubleshooting this would be greatly appreciated!! ___ PS. my boot time is very slow and geek bench score about 3000 points lower on OSX ML than on Windows 8 for the same machine... if anyone wants to make suggestions or point to resources on this it'd be appreciated. thank you
  21. Hey guys! I had some oldish hardware lying around and have installed 10.7.4 Lion through the myHack USB installer. It was pretty painless. I then attempted to make some things work - ethernet, sound, etc. All fine with the right kexts. It was then that I'd discovered DSDT editing, and got quite excited. I was hoping that It'd fix some of my problems, and I'm pretty sure it did - I got the DSDT editor, downloaded some patches and applied them. BOOM! Sleep started working when I pressed the Sleep button. Not only that, but it would *wake up* from sleep at the press of a mouse button. Sound was fine, video was fine, using the built in eSATA ports was fine, USB was fine... There are only 2.1 issues left. 1. When I power the machine off, the light on my USB keyboard is still on. This light is *not* on when I send the computer to sleep manually. 2. The DVD drive I had in there originally (an ASUS DRW 2014l1t) would behave strangely most of the time - pressing the eject button would fling the tray open at a great speed, and then refuse to close. ... and the .1 of an issue, is that I'm not entirely sure which patches I've applied anymore, and which ones I should still apply - I'm not entirely sure how pimped my DSDT is. Accompanying this is a question - does anyone think that I can get my DVD drive to not be such a {censored} with an edited DSDT? Is there a way to get the USB keyboard and mouse lights to switch off once I shutdown the computer? Also, I'm reasonably confident that I've enabled the right C and P states for my CPU to step - but how do I tell If it does? Cheers for any input at all guys! I'll chuck in some files on request... Board: ASUS P5Q CPU Intel E7300 Lion 10.7.4
  22. Hi everybody, I want just to tell you that Belkin wifi dangle N150 (F7D1102az) is working like a charm in both Snow leopard and Lion. You can get the drivers from realtek RTL8192CU web site http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=21&PFid=48&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true Regards,
  23. Hi all, I have a Dell Optiplex 780 that I am making into a Hackintosh. I created the USB installer with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (Clover as Bootloader in Legacy Mode), and I have an EFI partition along with the main partition. I changed my BIOS to boot with Legacy mode, and I get to the Clover menu just fine. I will select the "Start OSX from USB" option, and it displays the Apple Logo and everything. It then goes verbose on me and says something about AHCI before rebooting. I am using no bootflags whatsoever, using a DSDT.aml configured for my DGPU, and correct kexts. Dedicated GPU: AMD ATI RadeonHD 5450 (512MB) Processor: Intel Core 2 Duo E8400 (3.0GHz) 2GB Ram 160 GB SATA Hard Disk Thanks in advance!
  24. I decided to mod the latest IOUSBFamily sources. I modified AppleUSBEHCI for sleep and legacy support. I modifiied AppleUSBOHCI and AppleUSBUHCI for sleep support. I modified AppleUSBXHCI for all XHCI controllers supported and now also for sleep support. I added the Slice errata fix list for IOUSBFamily. Please test and report back, I'm sure you'll like it. Source is included in diff form. I also built USB prober my own way to debug the USB3 parts. Enjoy... EDIT: One more fix applied: Sleep fix for USB3... V2... EDIT2: Little change, it didn't work right so I used the original IOUSBFamily with only AppleUSBXHCI, AppleUSBEHCI, AppleUSBOHCI and AppleUSBUHCI kext plugins replaced. This one works right, just tested... EDIT3: I implemented controller reset and USB bus restart on wake. I also changed it to 1 primary interrupter (can be set to 2 interrupters in the Info.plist). You can set the interrupter type to MSI or legacy (can be set in the Info.plist). All options are toggeable in the Info.plist of AppleUSBXHCI. If somebody could test this with the controllers, especially sleep... EDIT4: I changed the sleep code so it uses the reset option not to save the state of the USB3 registers. In this case it will not restore them but just reinitialize the USB3 on wake. I also changed the sleep code to not save and restore the second interrupter in case UseSingleInt is set (little fix). EDIT5: New version with new PM support. I modified some of the power management code from GenericUSBXHCI in order to work with AppleUSBXHCI. The result is SRE support and fixed sleep for all USB3 cards. There is still the option to use the standard sleep code by setting ResetControllerFix to false (/ NO)... Thus now we have several Info.plist options for AppleUSBXHCI: ResetControllerFix = Use new sleep code (default: YES) SleepFix = Set PM card always builtin and allow sleep (default: YES) UseSingleInt = Use single interrupter instead of 2 (default: YES) UseLegacyInt = Use legacy interrupts for cards that aren't by default in the errata list (default: NO) EDIT6: Some more modifications. Improved PM code some more, now sets the property for controller reset in case of the new NoSleepForced is set to YES, otherwise value for controller reset will be NO. Added Info.plist option for forcing sleep to unsupported (for controller unload). The NoSleepForced key in the Info.plist controls this... (default: NO) Added USB3 legacy support (and BIOS ownership taking). EDIT7: More mods but this time to AppleUSBEHCI, AppleUSBOHCI and AppleUSBUHCI. Sleep fix made and applied for AppleUSBUHCI.kext Sleep support improved for AppleUSBOHCI and AppleUSBEHCI Now deep sleep with PCI power management works for the OHCI and EHCI controllers. EDIT8: More fixes to errata and option to always force legacy interrupts (even on Intel / etc...) UseLegacyInt in the Info.plist controls this. Some minor bug fixes... EDIT9: New diff. (V10 patch) This version can build a mostly working IOUSBFamily. 2 issues remain. - HandleLinkState only crudely implemented (but seems to work) - IsPortMuxed is implemented but the underlying ACPI method doesn't work yet (don't know for which ACPI method to check, etc) EDIT10: Add AppleUSBXHCI from Slice and update the diff with the one made by Slice A lot of thanks go to Slice for improving the driver (e.g. better check for multiplexed controller, etc...) I did some more compile fixes as needed on my machine. The IOUSBFamily is now also built with clang 4.1 (Apple LLVM compiler 4.1) Again, big thx to Slice for the new fixes. It's full custom IOUSBFamily so it should work optimized... EDIT11: V12: Removed errata for Intel Panther Point from IOUSBController's errata and upped the current to Intel Panther Point standards in AppleUSBXHCI... EDIT12: V12 for Intel... mostly works still power issues with USB2 devices on USB3... USB Prober.zip IOUSBFamily-10.8.4-V9.zip IOUSBFamily-560.4.2-AnV_V10.diff.zip IOUSBFamily-560.4.2-Slice-AnV-V12.diff.zip IOUSBFamily-Slice-AnV-V12.zip IOUSBFamily-Slice-AnV-V12-Intel.zip
  25. Hello and thank you in advance I would like to know how I could install OSX Mavericks on my NetBook (AO521) following these spécifications: ConfigurationDVD Writer: No Embedded 3G/4G: No Embedded UMTS: No Fingerprint Reader: No Hard Drive Type:Hard Disk Drive Remote Control: No TV Card: No Video Editing Card: No Web Cam:No / Yes ConnectivityBluetooth: No Card Reader:Multi Card Reader TV Output: Yes Wireless LAN: Yes DisplayAspect Ratio:16:9 LED Backlight:Edge LED True Resolution:WSVGA General FeaturesIntel ® Centrino Technology: No Intel Centrino Technology: No Media Centre Edition: No Netbook: Yes RAM Type:DDR2 SDRAM Type:Portable GraphicBrand of Graphic Chip:ATI GPU Model (Graphic Card):Mobility Radeon HD 4225 / Radeon HD4225 ProcessorChipset Brand:AMD Chipset Type:M880G Processor:V SERIES Processor Brand:AMD Processor Number:V105
×