Jump to content

[USB Wifi] Updated Ralink/Mediatek RT2870/ RT2770/ RT3X7X/ RT537X/ RT5572


rodrigocunha
476 posts in this topic

Recommended Posts

What type of hardware is your dongle A or B ?

 

Under 10.8 you used these original drivers  from D LINK ?

 

A: GO-USB-N150_mac_driver_revA_4.2.3_all_en_20120307

B: GO-USB-N150_mac_driver_revB_2.0.1_all_en_20130315

 

Hi, It's B type, this is all the device info:

 

http://www.dlink.com/es/es/support/product/go-usb-n150-wireless-n-150-easy-usb-adapter?revision=deu_revb#downloads

 

GO-USB-N150, Wireless N 150

HW version: B1

Fw version: 2.00

 

drivers i downloaded from this link are what yo say:

 

GO-USB-N150_mac_driver_revB_2.0.1_all_en_20130315.zip (22Mb)

 

This is the content of file with drivers for version from 1.04 to 10.8 and a release note. 

 

post-1424459-0-51260400-1415181262_thumb.jpg

 

Did you tested with driver on Yosemite and works?? 

 

Thank you

Link to comment
Share on other sites

Hi, It's B type, this is all the device info:

 

http://www.dlink.com/es/es/support/product/go-usb-n150-wireless-n-150-easy-usb-adapter?revision=deu_revb#downloads

 

GO-USB-N150, Wireless N 150

HW version: B1

Fw version: 2.00

 

drivers i downloaded from this link are what yo say:

 

GO-USB-N150_mac_driver_revB_2.0.1_all_en_20130315.zip (22Mb)

 

This is the content of file with drivers for version from 1.04 to 10.8 and a release note. 

 

attachicon.gifDrivers_Mac_N150.jpg

 

Did you tested with driver on Yosemite and works?? 

 

Thank you

Sorry but my dongle is Dlink DWA-120 (RT2870)

 

Yours obviously is a RT5370 !

 

I saw in 3in1_Wlan_11n_USB_MacOS10.8_Driver_83.26.06_UI_2.0.1.zip ( with Pacifist.app)

this:

 

post-305243-0-66619200-1415208696_thumb.png

 

So there are 3 kext there for going to S/L/E

The Wireless Utility.app is version 2.0.1

If you read information on each content, you know where they are going when you install this !

 

So it seems your dongle is not working with RT2870USBWirelessDriver.kext        even Ralink is saying otherwise !

 

You could give it a try on your HACK even it is not made originaly for OSX for 10.10  but for 10.8 !

There is an uninstall.command  , to go back if it is not working for you !

 

Sorry but this is all I can say !

 

Good luck

Link to comment
Share on other sites

Sorry but my dongle is Dlink DWA-120 (RT2870)

 

Yours obviously is a RT5370 !

 

I saw in 3in1_Wlan_11n_USB_MacOS10.8_Driver_83.26.06_UI_2.0.1.zip ( with Pacifist.app)

this:

 

attachicon.gifCapture d'écran 2014-11-05 18.30.27.png

 

So there are 3 kext there for going to S/L/E

The Wireless Utility.app is version 2.0.1

If you read information on each content, you know where they are going when you install this !

 

So it seems your dongle is not working with RT2870USBWirelessDriver.kext        even Ralink is saying otherwise !

 

You could give it a try on your HACK even it is not made originaly for OSX for 10.10  but for 10.8 !

There is an uninstall.command  , to go back if it is not working for you !

 

Sorry but this is all I can say !

 

Good luck

 

I installed this official kext for 10.8 in my 10.10 and it works... but just for a minute or two, after that, system freeze. I've asked Dlink for a compatible driver for 10.10 and they answered me (this morninig) that actually they are working on this point at their lab in order to release it but with no date of release. Because of that i was looking for an alternative option. With this Ralink kext, my system detects the device but does not work :(... maybe because the kext is not compatible but... why it is detected by my system in SysPref/Network... i don't know

 

Thank you very much

Link to comment
Share on other sites

Hi, It's B type, this is all the device info:

 

http://www.dlink.com/es/es/support/product/go-usb-n150-wireless-n-150-easy-usb-adapter?revision=deu_revb#downloads

 

GO-USB-N150, Wireless N 150

HW version: B1

Fw version: 2.00

D-Link GO-USB-N150 - used chipset Realtek RTL8188ETV:

https://wikidevi.com/wiki/D-Link_DWA-125_rev_D1

 

Drivers from Ralink chipsets  - can not help...

Link to comment
Share on other sites

Ooopppsss and... Is there a compatible Kext for OS X 10.10?

I repack package installers from Realtek 10.9 drivers to OS X 10.10 Yosemite:

 

https://www.mediafire.com/folder/2tb3cu15i0766/New_Direr_fix_for_Yosemite

 

In all Packages automaticaly:

1. Disable driver signature verification (kext-dev-mode=1)

2. Fix install kext for OS X 10.10 Yosemite

 

 
For your D-Link GO-USB-N150:
Uninstall all old drivers.
Use "Realtek RTL8188EU9 v1008 Package Driver.pkg" 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

I repack package installers from Realtek 10.9 drivers to OS X 10.10 Yosemite:

 

https://www.mediafire.com/folder/2tb3cu15i0766/New_Direr_fix_for_Yosemite

 

In all Packages automaticaly:

1. Disable driver signature verification (kext-dev-mode=1)

2. Fix install kext for OS X 10.10 Yosemite

 

 
For your D-Link GO-USB-N150:
Uninstall all old drivers.
Use "Realtek RTL8188EU9 v1008 Package Driver.pkg" 

 

 

Hi, ok... i'll do what you say later (i'm not at home now) and tell you

 

Did you test it in with D-Link GO-USB-N150?

 

Thank you

Link to comment
Share on other sites

 

I repack package installers from Realtek 10.9 drivers to OS X 10.10 Yosemite:

 

https://www.mediafire.com/folder/2tb3cu15i0766/New_Direr_fix_for_Yosemite

 

In all Packages automaticaly:

1. Disable driver signature verification (kext-dev-mode=1)

2. Fix install kext for OS X 10.10 Yosemite

 

 
For your D-Link GO-USB-N150:
Uninstall all old drivers.
Use "Realtek RTL8188EU9 v1008 Package Driver.pkg" 

 

 

I's works!!!! but there's something strange because installation didn't finish totally, i got an error message:

 

post-1424459-0-68946100-1415304364_thumb.png

 

however kext was installed, Wireless Network Utiliy open and detects my device and... works!! 

 

post-1424459-0-44416000-1415304421_thumb.png

 

I've restarted the system and keep working. I'll be testing to check if the previous problem (freeze) does not appears.

 

Thank very much!!! 

Link to comment
Share on other sites

I's works!!!! but there's something strange because installation didn't finish totally, i got an error message:

 

I update all installers. Try:

https://www.mediafire.com/folder/2tb3cu15i0766/New_Drivers_fix_for_Yosemite

 

P.S.

Start Uninstall.command before installing the new package.

 

Bonus:

3. Enable "Advanced Setting" page in UI.

post-332888-0-52300900-1415355351_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

I update all installers. Try:

https://www.mediafire.com/folder/2tb3cu15i0766/New_Drivers_fix_for_Yosemite

 

P.S.

Start Uninstall.command before installing the new package.

 

Bonus:

3. Enable "Advanced Setting" page in UI.

attachicon.gifСнимок экрана 2014-11-07 в 13.15.04.png

 

Ok, previous package didn't include Unistall... only had Install.

 

¿What's new in "Advanced Setting"?

 

Edit: didn't see the image in first look. 

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

redownload the installer again. I have another bug fix...

I've just downloaded right now....  Is this the correct version? 

 

Realtek RTL8188EU9 v1008_fix.zip

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Yes. Test it...

 

 

I've done it and everything works, with no problem!! 

 

With this version, installation ended successfully  :thumbsup_anim:

 

post-1424459-0-61310400-1415387673_thumb.png

 

post-1424459-0-45818100-1415387987_thumb.png

 

Great work!!! thank you very much!!  :yes:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I update all installers. Try:

https://www.mediafire.com/folder/2tb3cu15i0766/New_Drivers_fix_for_Yosemite

 

P.S.

Start Uninstall.command before installing the new package.

 

Bonus:

3. Enable "Advanced Setting" page in UI.

attachicon.gifСнимок экрана 2014-11-07 в 13.15.04.png

 

Hi, I have an Alfa Network AWUS036NH USB adapter I was using it in osx 10.9 but now in yosemite doesn't work. I have a macbook pro mid 2011. Which package should i install to have it working again? My Alfa is the green one. Thank you.

Link to comment
Share on other sites

I repack package installer from D-Link to OS X 10.10 Yosemite:

Driver version 4.2.9.4, UI version 2.6.4.0

 

http://www.mediafire.com/download/6qdmtavwnkygtvj/D-Link_Fix_Yosemite_Driver4.2.9.4_UI2.6.4.0.dmg

 

 

In this Package automaticaly:

1. Disable driver signature verification (kext-dev-mode=1)

2. Fix install kext for OS X 10.10 Yosemite

WORKED WITH THIS, THANKS!!

Link to comment
Share on other sites

Hi All,

 

I am trying to install a edup with Ralink rt5370 chip (I took the cover off the usb to see what chip it was)

But not having much luck with anything at all untill I saw this.

I repack package installer from D-Link to OS X 10.10 Yosemite:

Driver version 4.2.9.4, UI version 2.6.4.0

 

http://www.mediafire.com/download/6qdmtavwnkygtvj/D-Link_Fix_Yosemite_Driver4.2.9.4_UI2.6.4.0.dmg

 

 

In this Package automaticaly:

1. Disable driver signature verification (kext-dev-mode=1)
2. Fix install kext for OS X 10.10 Yosemite

 

It installed but one problem is that the Network in system pref isnt seeing it!

The d-link program is showing with it and can conntect to my wifi but I still cant get online. (cos of the network in s.pref)

 

The stuff I have tryed:

 

I have used kext utility to do its job but no luck.

Trying to use the updated version but that doesnt work at all.

 

Does anyone know a way round this?

 

 

Please help!

 

D

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...