Jump to content

[AMD] General Chat, Questions & Answers

amd kernel general questions

  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#21
affeee

affeee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Which kernel do you recommend for FX8350 + Nvidia 560 GFX ?



#22
Adr01

Adr01

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Heya'll,

 

Is there a kernel working for Mavericks with an FX8350 and GTX760 combo? (Mobo: Sabertooth 990FX R2.0)

 

Thanks in advance!

 

Cheers,

Adr



#23
Adr01

Adr01

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Or would it be easier to run Mavericks in VMware (windows 8.1) with and AMD FX8350 and GTX760? (I have 16GB of ram)



#24
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 342 posts
  • Gender:Male

I did some more work on the opemu.
Right now it supports perfectly the 4 string compare functions (had to change 2 things to the opemu: the different flags and make sure I could assign XMM0 directly as target (base))
I built the kernel...
It builds without warnings.
Spakk's kernel is Sinetek kernel with probably new opemu.
Mine is work from Sinetek, Bronzovka and myself...
Kernel and source diff attached below :D
Still todo: CRC32 instruction and POPCNT... then SSE4.2 bit can be used in the kernel...

 
 

Heya'll,
 
Is there a kernel working for Mavericks with an FX8350 and GTX760 combo? (Mobo: Sabertooth 990FX R2.0)
 
Thanks in advance!
 
Cheers,
Adr

 
 

Or would it be easier to run Mavericks in VMware (windows 8.1) with and AMD FX8350 and GTX760? (I have 16GB of ram)


Hi Adr01

You would need this kernel (from the first quoted post) to run either native or in VMware.

If you have Graphics Corruption use this kernel from СABBA - http://www.insanelym...ttach_id=134840

#25
gedna

gedna

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

hello there mavericks is working on my amd the issue is that it hangs without -f (still waiting for root device) tried totallyfixstillwaiting.kext did not helped, tried kext utility repair permissions, did not worked

 

any thoughts?



#26
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,790 posts
  • Gender:Male
  • Location:português
You have either not set AHCI in the BIOS to Enabled or the boot order is not set correctly. put in the BIOS to AHCI Enabled! put your USB stick or your external HDD to the first place in the BIOS.<br />-_-

#27
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 342 posts
  • Gender:Male

hello there mavericks is working on my amd the issue is that it hangs without -f (still waiting for root device) tried totallyfixstillwaiting.kext did not helped, tried kext utility repair permissions, did not worked

any thoughts?


Are you booting with npci=0x3000 or npci=0x2000?

#28
DaMadOne

DaMadOne

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

Which kernel do you recommend for FX8350 + Nvidia 560 GFX ?

Not sure your motherboard since you have not filled out your signature but I may have a similar system. Asus Sabertooth 990fx v2 + FX-8350 @ 4.5ghz and SLI EVGA GTX 580 SC's. I was able to install and run with the BSA_kernel v9. I installed 10.9 and then updated to 10.9.1 with no problems. I used the kernel only as the supplied system.kext would not let me boot with 10.9 or 10.9.1.



#29
gedna

gedna

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

You have either not set AHCI in the BIOS to Enabled or the boot order is not set correctly. put in the BIOS to AHCI Enabled! put your USB stick or your external HDD to the first place in the BIOS.<br /> -_-

 

 

Are you booting with npci=0x3000 or npci=0x2000?

Thank you for your replays.

 

Yes ahci is set on bios, im using npci=0x3000 



#30
deadman

deadman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Interests:LOT OF THINGS .......BUT I DON`T KNOW ANYTHINGS.

hi guys, my amd usb not working.some body  told me need to patch dsdt how to do that. now i am using amd kernel rc9 >restart working .shutdown not working.no pink icon .thanks 



#31
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 342 posts
  • Gender:Male

Thank you for your replays.

Yes ahci is set on bios, im using npci=0x3000


Try npci=0x2000

#32
ADHDMedia

ADHDMedia

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 572 posts
  • Gender:Male
  • Location:Modesto, CA, USA

Ok, so I know this isn't really kernel related, but I just had to share this info: 

 

If you have a jailbroken iPhone, you can download a tweak called Remote Messages 2 for iOS 7, which will allow you to use your browser as a front end remote for your messages app.  Finally, iMessage from my desktop LOL  :)

 

6D59S.png



#33
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 342 posts
  • Gender:Male

Ok, so I know this isn't really kernel related, but I just had to share this info: 
 
If you have a jailbroken iPhone, you can download a tweak called Remote Messages 2 for iOS 7, which will allow you to use your browser as a front end remote for your messages app.  Finally, iMessage from my desktop LOL  :)
 
6D59S.png


I think there is a way to have it running almost natively....

Just need help from one of the awesome dev's....

BACKGROUND INFO:

There was an app made for Android that worked on sending iMessage and what they would do is Middle-Man the conversation forwarding it from a Mac Mini and therefore getting auth working as it seemed to come from a vanilla kernel

#34
ADHDMedia

ADHDMedia

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 572 posts
  • Gender:Male
  • Location:Modesto, CA, USA
I know someone would find this interesting 😊
I know someone would find this interesting 😊

#35
IlhanRaja

IlhanRaja

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 231 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, Texas

Wow finally found a somewhat method for iMessage :D



#36
Rischi

Rischi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany, Berlin

Hey Guys,

 

need some help in installing OSX 10.9 on my system.

Specs:

AMD Phenom II x4 965 BE

Gigabyte GA-790XTA-UD4

8GB RAM

Radeon HD5850

 

I tried Installing OSX via MyHack and used the BSA R9 Kernel by copying the new mach_kernel on my usb flash drive.

 

Results:
-v      --> Restart

-x -v      --> Stuck at PCI configuration begin

npci=x2000 -x -v     --> Graphic Glitch when Apple Logo appears + stuck

GraphicsEnabler=NO npci=x2000 -x -v     --> OPEMU: UD2 in an endless loop

 

now Im thinking about switching to another kernel..
Any recommodations or ideas how to get this work?

Thanks
Rischi



#37
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,790 posts
  • Gender:Male
  • Location:português

Hey Guys,

 

need some help in installing OSX 10.9 on my system.

Specs:

AMD Phenom II x4 965 BE

Gigabyte GA-790XTA-UD4

8GB RAM

Radeon HD5850

 

I tried Installing OSX via MyHack and used the BSA R9 Kernel by copying the new mach_kernel on my usb flash drive.

 

Results:
-v      --> Restart

-x -v      --> Stuck at PCI configuration begin

npci=x2000 -x -v     --> Graphic Glitch when Apple Logo appears + stuck

GraphicsEnabler=NO npci=x2000 -x -v     --> OPEMU: UD2 in an endless loop

 

now Im thinking about switching to another kernel..
Any recommodations or ideas how to get this work?

Thanks
Rischi

take another kernel, either R7 or R8 or look under downloads, boot with these boot flags: -v -f npci=0x2000 (or npci=0x3000) PCIRootUID=0 (or PCIRootUID=1) usekernelcache=NO GraphicsEnabler=No (or graphicsEnabler=Yes)



#38
Rischi

Rischi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany, Berlin

Thanks 

but it didnt worked for me

 

I used this kernel: AMD 10.9.x BRONYA release version 7

 

with bootflags -v -f npci=0x3000 PCIRootUID=1(and 0) usekernelcache=NO GraphicsEnabler=No

 

Im getting to install menu but when I start the install process Im getting an error
For understanding a picture of the error massage here:

 

https://dl.dropboxus...10 21.36.35.jpg

 



#39
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,790 posts
  • Gender:Male
  • Location:português

sorry, but the image is not clear on what problems you have.
did you have done the BIOS settings correctly ==> USB stick to the first postion
and AHCI Enabled
uninstall all unnecessary hardware and the Windows HDD (NTFS)
if you should made ​​the top spots, then renewed install the USB stick with the current MyHack app and install the Chipset driver to Extra/Extensions then start your system with the boot flags you made previously



#40
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,892 posts
  • Gender:Male

Hello, folks!

 

Worth to see: http://rampagedev.wo...08/amd-support/

 

Another developer is now committed to AMD hackintoshing, this time by providing high-quality post-installation solutions. Anyone that can help him will be doing a great service for all AMD OSX86 users.

 

All the best!







Also tagged with one or more of these keywords: amd, kernel, general questions


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy