Jump to content

Big Sur - Black Screen with Dual Monitor on R9 390


3 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

I have been using my hackintosh for a while without any problems, until my monitor is replaced with a new one... Previously I was using 2 monitors connected via HDMI + DVI, now - with new one, I am using HDMI + DP, and my hackintosh stopped working. On every boot, everything I see is black screen... When I connect only one monitor (via HDMI or DP) - everything works fine.

I have tried many things: 
- CSM off / on 
- PEG + iGPU (64MB/128MB) / only PEG 
- SSDT patching / DeviceProperties patch 
- VBIOS reflash 
- BIOS reflash 
- Changing cables 
- Resetting NVRAM
- Changing SMBIOS
Nothing helps…
Fun fact - for 2 days everything was ok, the black screen problem appeared suddenly... So I am writing this post, maybe someone more knowledgeable will be able to help me :P

Hardware: 
- Intel Core i5 4690k 3,5GHz (overclocked to 4,4GHz) 
- MSI Z97 Gaming 3 
- MSI Radeon R9 390 8GB 
- Kingston 16GB DDR3

Software: 
- macOS Big Sur 
- Dual boot with Windows 10

Screens: 
- Acer VG272U 2560x1440@170Hz (connected via DP 1.4)
- LG 23MP48 1920x1080@60 (connected via HDMI 2.0)


Hackintosh: 
- OpenCore 0.6.3 
- iMac15,1 
Full EFIhttps://drive.google.com/file/d/1eul7SnOEunfJOxBGD3Ygcmkc9f80DrlN/view?usp=sharing

BIOS: 
- UEFI Boot Mode 
- CFG Lock and VT-D are disabled 
- iGPU is disabled right now, but it doesn't make any difference somehow in this situation. iGPU is HD4600

More Info: 
- I have SSDT patch in my ACPI folder, which works fine - R9 390 works pretty fast, but I have never edited AMD8000Controller - is it required? 
- I also have all needed kexts (AppleALC, AetherosE2200Ethernet, Lilu, VirtualSMC, WhateverGreen) 
- if I made linguistic mistakes somewhere - forgive me, I don't use English every day :P

On 11/20/2020 at 6:19 PM, HenryV said:

Read what Apple has to say, there are many potential incompatibility issues:

 

https://support.apple.com/en-us/HT201177

 

I don't think there are any compatibility issues. Before, both monitors were working, after about 2 days they stopped working. Maybe it's a problem with the Radeon drivers installed under Windows?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...