Jump to content
MaLd0n

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra on Intel LGA 775 motherboards / DSDT

640 posts in this topic

Recommended Posts

First...
If you need DSDT edits...
-Extract tables with F4 key in Clover boot screen!
-Run it and send me files!
bone.png
 
Installation
--Create a bootable copy of El Capitan and Sierra
Check out the link
 
--Create a bootable copy of macOS HighSierra
Check out the link
 
--Install Clover in USB stick
 
--Replace with my Clover folder
 
--Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!beachball.gif
for Sierra/High Sierra you need a Processor with SSE4.1 instruction
 
Post Installation
--Install Clover and replace with my folder
 
--Reboot and activate video!
 
Bingo!
yoji.gif
Now you need a fine tune! DSDT Time!
idea.gif
-Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) and tell me what your hardware!
-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files generate in your desktop
 
My DSDT GA P35-DS3
 
Patches
-FIX ERRORS AND WARNINGS
-HPET
-SATA
-SLPB
-DARWIN
-LPC
-HDEF
-RTC
-EHCI
-UHCI
-IRQs
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-LAN
-EC
-PNLF

--Native Power Management

 

Use Clover, check Generate P and C States

 

--Brightness

Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!

NativeDisplayBrightness.app.zip

MaLd0n 2018-02-03 às 00.57.24.png

MaLd0n 2018-02-11 às 21.36.47.png

https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases

*in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install

 

--AUDIO

 

Device HDEF + AppleAlc + Lilu

 

--install Lan driver by Mieze

 
-Atheros
 
-Intel
 
-Realtek
 
--Links
 
-FakeSMC
 
-Audio
 
-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
 
Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!
 
We're all here to have fun and learn from each other!
 
ENJOY!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I'm having a problem getting full graphics acceleration on El Capitan 10.11.5.

 

My hardware is the same as my sig.

 

Intel DP45SG mobo

 

Intel Xeon X5640 Quad Core (This is a modded 771 to 775 processor).

 

8GB DDR3-1333MHZ  Ram

 

(EVGA) Geforce GT260 (896 MB)

 

I was only ever able to get 10.7.5 running on this machine. Mountain Lion never booted and I gave up trying to upgrade but now I see more people on here have also done the 771 to 775 mod and successfully booted to El Capitan and Sierra so I decided to give it a try. I can boot into EC with nv_disable=1. Without that flag I get a black and white zebra pattern when it finally boots. It looks exactly like the problems I was having with this board when using the same Xeon processor:

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/296158-upgrade-core2-duo-to-xeon-x5460-quadno-graphics/.

 

And (it's been a while) but I believe that I also had to rollback the IOPCIFAMILY and AppleACPIPlatform kext from SL to get the graphics working. The only difference is that my previous Gigabyte mobo GA-P31-3GS upgraded to Mountain Lion without a hitch-no rollbacks.

 

I see people like Husaber have a series 45 mobo and have done the 771 to 775 mod, but have an ATI card and have upgraded successfully so I'm wondering it's an Nvidia issue and an ATI card upgrade might solve the whole issue.

 

Thanks in advance.

 

I hope I did this right but here is my Clover origin file and hopefully my IO reg.

 

 

 

 

CLOVER.zip

Send me Mac Pro.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I replaced my Clover file with yours in my 10.11.5 EFI partition and then booted it with only -v. Although a different set of script lines from what I have been seeing the result was the same. I took some photos (sorry iphone) as it scrolled through the boot and then what the screen looks like after the boot. I forgot to mention that a few days ago I actually got to a different screen mostly light gray with a black bar through the middle and the mouse pointer showed up (finally) and it appeared to be in hi-res i.e. the maximum screen res. for this monitor..

screen shots.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, but I'm new to Clover. Which Clover option do I use to mount HDD EFI partition and then replace the Clover folder when booting from the USB stick?

 

 

**I forgot to mention in my first post, but for 10.7.5, both this mobo and my Gigabyte GA-P31-3GS the graphics would be fine (acceleration,etc.) if I used my E8500 Core 2 Duo 3.16 (SLB9K (E0)). It was only when I used the Xeon Quad core that I had to roll back the kexts. I don't know if this is helps finding the errors or not but I thought I should include it.

 

 

Thanks again for all your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still no love.

 

 

Is it the NVDAResman kext that's causing the issue? I notice that if NV_disable=1 is used in -v mode it will say something like NVDAResman kext disabled because nv_disable=1. Screen shot of extensions shows it not loaded but listed. On my 10.7.5 install it is loaded.

screen v.4.zip

11.5 screen shot.nvdisable.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, Rampage! My P35-DS3 and 945 work great, SSD has given a new life!  :lol:  :P

 

G41M-P26, C2Q, AMD 6870, 60GB SSD. Works so so. Good for casual use. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

G41M-P26, C2Q, AMD 6870, 60GB SSD. Works so so. Good for casual use. 

It's true! 

I'm have a lot of hackintosh, but I always remember and use the old ones. GA-945GCM-S2C, core2duo 4500 and gt220 :D

Remember the old times :P

 

G41M-P26 is a ICH7?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U have other GPU for test?

Nothing newer than the 260 GTX. I have a 9800GT from my other system. It also had issues when I used the Xeon X5640. Do you think it's an issue with the card? Somebody on the site that I cannot name is running Mavericks on the DP45SG mobo with an ATI card. What would be a nice upgrade from the GTX260 from ATI that would boot OOB?

 

 

 

OMG! Was that Rampage Dev who just brought light into our dark corner of the internet? Funnily enough I thought about posting my problems on his site ... but then I thought .... "nahhhhh, he doesn't care about these old systems!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's true! 

I'm have a lot of hackintosh, but I always remember and use the old ones. GA-945GCM-S2C, core2duo 4500 and gt220 :D

Remember the old times :P

 

G41M-P26 is a ICH7?

 

 

MaLdOn, it's time for the 771 to 775 mod! Quad core Xeons are cheap ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, first of all I would like to thank you for your guide. And I’m asking for your help

Btw Im not total stranger to hackintoshing (ok I must admit dsdt is dark area for me :D… snow leo was my first success) but time flies techniques change and now I’m here…. having problems with Sierra :D 

 

- App Store download (version 10.12.4) created with terminal command and clover boot loader :D 

 

Second Im posting my zip with all required files for DSDT edits, because vanilla hack is happy hack :) 

 

Third, installation was very slow(used my clover folder), has taken whole night to install, but installed (must be because USB ports are reporting as 1.0 (12mb per second max speed reported in system information). 

 

Forth I'm not able to boot with your post installation clover folder (added in zip) (system takes too long to boot (on ssd) and when login screen would normaly kick in black screen is showed)

 

Im able to boot with my clover folder (added in zip) (Used on my older hack builds and tweaked per random internet guides) but problems are:

 

-Usb is bugy (unmount drive when copying, keyboard and mouse stops working) and slow USB 1.0 (usb flash drives reported as 12mbps in system information),

-Audio not working  didn’t try kexts (on older Mac versions I've used HDA enabler kext and packed AppleHDA.kext installed in S/L/E I think dsdt patch would be better :) )

- restart works (I think shutdown too)

- goes to sleep OK, but wakes up to black screen (loud fans) with flashing line. No response needs restart.

- GPU (detected as AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB not sure about HW acc)

-CPU ok

- RAM ok

- disks I think ok

- ethernet ok

- apple wifi ok

 

Will configure serial and UUID and system ID at end (for iMessage etc… not needed for now)

 

 

BTW also just for sake of it, I’m adding my old dsdt file I’ve created-patched long time ago it worked with older OSX versions… if it can help you in some way if you are willing to create new one, or at least help me.

 

I did used that old DSDT on Sierra install first try result: waiting for root device (many usb errors and warnings). So I’ve used my clover folder without dsdt, and it installed with symptoms described above. 

 

 

 

System info:

 

MB: Asus p5w dh deluxe (bios 3002)

DISK: OSX is on ssd 250 gb, some other disks connected (I think they work :D )

CPU: Intel core 2 duo e8400 stock speed

RAM: 6 GB 800mhz ram (2+2GB+1+1GB sticks)

GPU: AMD R9 270X (should work OBB. on my clover folder works (not sure about HW acc) detected as - AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB, on your clover folder boots to blank black screen, signal is on monitor)

WIFI BT combo: Apple original card (works OBB) with right smbios (Broadcom BCM94331CD WiFi Bluetooth Card)

Second WIFI on mb (Realtek something can be disabled not supported not needed)

LAN: Marvell 88E8053 Gigabit LAN (works OBB)

Sound chip: ALC882M (don’t work)

 

 

Thank you in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By b31k
      Hello
      My system is
      Asus Z170-P Motherboard
      i5 6600K Processor
      NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095 MB
      Be-quiet 500W PSU
      Crucial 16 GB 2400 MHz DDR4

      BIOS:

      xHCI Handoff enable
      Serial Port disable
      SATA AHCI mode
      IOAPIC 24-119 Entries (enable y disable) two mode stuck

      I can not build a robust and stable system, The system Sierra is already installed but when I restart or shut down, I get the error Still waiting for root device error, but after too many reboot ( from 2 times to 9) start correctly or other times leave too minutes, with prohibited symbol and finally starts.
      Once started recognised correctly HDD.
      Also I tried with a new  EVO860 nvme SSD , but I have the same problem.
       
       
      I dont know because sometimes yes sometimes no, the system stuck in this error
      I add some information files and logs.
       
      sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67030 0xFFFFFFFFFFFEFA2A for kext HackrNVMeFamily-10_12_6.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmPatchRAM2.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmFirmwareRepo.kext
        thank you.


       
      Solution by Rehabman;

      Extracting my native/clean DSDT using Clover F4.
      and check with diff DSDT file.

      My SystemMemory addresses in DSDT are mismatched:

      SPEEDY-NUCatched rehabman$ diff ../origin/ ../patched/|grep SystemMemory
      < OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74EC000, 0x06D5)
      > OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74FE000, 0x06D5)
      < OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CC0F98, 0x10)
      > OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CD2F98, 0x10)

      and other mistake in OperationRegion(PNVA,SystemMemory,PNVB,PNVL)

      < Name (PNVB, 0xC74F1018)
      > Name(PNVB,0xC7503018)

      My system after too many month , keep stable the still waiting error no appear again, it seems that the problem was with the memory addresses in my DSDT.
    • By Jiji The Fox
      Hey, long time no post!
       
      Apologies if this has been answered, every time I search I get a timeout on the site and I can't seem to get the search to work
       
      I've been sitting pretty with Yosemite for a while , but a recent hardware upgrade (Audio interface) means I can jump from Yosemite. 

      I've successfully upgraded Clover, then the OS and for the most of it, it seems great. Everything works but the Graphics Driver (NVidia GeForce GTX670.)
       
      I can only boot into Mac if disable the NVIDIA drivers with the boot flag nv_disable=1  however that's not great I end up with one monitor working at 1024 x 768.
       
       
      I've updated the NVIDIA web drivers to the latest my build of sierra can take. 
      I have the boot flag for web driver to be enabled (can't remember off the top of my head.. I'm on the work pc, soon to be home)
       
      Any ideas would be grateful, I spent much of last night and morning on this.

      Many Thanks
       
      UPDATE: I've managed to load successfully, between a combination of changing the SMBIOS to MacBook 14,2 and loading lilukext with NVIDIAgraphicsfixer.
       
      Everything is the same as Yosemite, except I do not have HDMI audio or onboard sound. I do have a dedicated audio interface so I'm not at a true loss.
       
       
    • By zebity
      Hi Hypervisors,
       
      I have been working to move my Late 2009 Xserve MacOS Server onto Ubuntu 18.04 LTS QEMU/KVM based virtual machine using OVMF and Clover.
       
      After much effort and testing based on the following information from: Kraxel's, Kholia, Gordon Turner and Clover site:
      https://www.kraxel.org/blog/2017/09/running-macos-as-guest-in-kvm/
      https://github.com/kholia/OSX-KVM
      https://gist.github.com/gordonturner/2a2e5ecde5e7860b52e2
      https://clover-wiki.zetam.org/Home
       
      I have now managed to get OVMF/Clover boot and install of MacOS Sierra.
       
      I started with Ubuntu 16.04 initially but this required download and compile of QEMU to get update of machines to: pc-q35-2.9 or better, so I moved to Ubuntu 18.04, which has pc-q35.2.11 available as standard.
       
      So I am now working with standard Ubuntu 18.04 LTS based systems with following packages: kvm/qemu/libvirt/bridge-utils/ovmf/virt-manager
       
      As I want to use PCIe Passthrough for a number of PCIe card currently installed in the server (SmallTree 10GbE & Areca ARC-1883 SAS RAID) I set up my machine with linux kernel boot configuration (/etc/default/grub) of: 
      GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="iommu=1 intel_iommu=on" (as my machine is intel VT-d based HW virtualisation)
       
      This resulted in creation of a number of iommu groups (see /sys/kernel/iommu_group directory for this and this posting for information: https://forum.level1techs.com/t/ubuntu-17-04-vfio-pcie-passthrough-kernel-update-4-14-rc1/119639 , noting that Ubuntu 18.04 LTS has kernel version: 4.15.0-22-generic so there is no need to do kernel update for iommu to work).
       
      Using bare minimal Clover config.plist:
       
       
      And following Clover UEFI drivers:
       
      I can boot MacOS, but it is very very slow... it sits on the apple boot logo for over a minutes before finally moving onto the progress bar.
      The other problem I have is that no PCI or Network devices appear in the "About This Mac" System Information Report and I cannot get any network connectivity from bridged E1000 network device.
       
      Here is my virtlib.xml dump for the virtual machine:
       

      Can any one advise of whether I need to update the CLOVER config.plist to add extra items in to allow network and PCI Passthrough to work.
       
      Thank you.
       
      Regards,
       
      Zebity
       
    • By Gymnae
      Introduction
      The H370 chipset powers 8th generation Intel Core-i CPUs. Even though the name H370 rings comparable to Z370, the H370 is based on newer silicon. This it also requires some new approaches compared to the Z370. An example would be on-die USB 3.1 and WiFi support.
       
      Since this guide is not a "hold-your-hand-every-step" guide, I assume you know:
      Clover installation and configuration How to create an install medium for MacOS Access and configure the BIOS Have heard of ACPI patching (I'm a newb at this myself)  
      What works
      Sleep (via DSDT edits and emulated NVRAM) On-board Audio (via CloverALC script) Native power management (without any kext or patch) All USB ports (and only those present are active) iGPU for both acceleration and display dGPU (I'm running an Nvidia GTX 1080)  
      Untested
      NIC --> I'm using WiFi only  
      What doesn't work
      Native NVRAM via AptioMemoryFix.efi DMVT Pre-alloc higher than 64MB (but not necessary)  
      Changes to the guide:
      22.5.18: Added SSDT hot-patching to enable sleep, replacing DSDT static patching as an alternative.
      23.5.18: Add iMac18,1 as alternative SMBIOS config for those relying on the iGPU for output
       
      1. Installation
      This guide heavy inspired by the work of /u/corpnewt of /r/hackintosh and his (sorta) Vanilla guide
       
      1.1 Create the install media for MacOS
      Follow this, if you are using a Mac to start off with. If you are totally new to MacOS, then please check the basic guide Creation of an installer media in windows or linux
       
      1.2 Install Clover on the install media
      Using the Clover installer, ensure you are installing to the USB medium you are using for the installer.
      Chose the following options:
      AptioMemoryFix UEFI booting only Install to ESP You have to get your hands on an apfs.efi. A google search can help, or extracting it from the Installer package. Make sure you procure a version matching the MacOS version you are about to install. Place the apfs.efi in drivers64UEFI.
       
      1.2 Adjust the config.plist for the installer
      You can use the config.plist attached as a guideline, but take a look at it before and at least adjust the SMBIOS - otherwise it won't boot.
      Attention: The attached plist contains audio patches introduced by a post-install step. If you run into problems, you might remove those. It also contains a manual slide value, which should normally not be needed, but works fine for me. It is also tuned for usage with an Nvidia Pascal dGPU as main GPU.
       
      The config you create now should serve you nicely for install and running the system.
       
      Take care of adding the following basics:
      SMBIOS: iMac18,3 - You can generate a serial number via Clover Configurator. The creation of a proper SMBIOS is covered in many guides to good extend Note: If you aim at using the iGPU for output, a user reported that iMac18,1 works better - since iMac18,3 produces sever flicker. Look at the graphics section and adjust the injection for Intel to your situation  
      Fixes

      Patches

      Devices

      Graphics

      Kernel and Kext patches
       
      1.3 kexts and friends
      Add the supplied SSDT-UAIC.aml to "patched" - it limits the injected USB Ports to the actual number and ports valid for this board.
       
      Required kexts on "Other":
      FakeSMC.kext IntelGraphicsFixup.kext Lilu.kext When having an Nvidia card: NvidiaGraphicsFixup.kext IntelMausiEthernet.kext in case you're running Ethernet USBInjectAll.kext with the HCI-300-series-injector.kext --> These two should be installed to /L/E after install  
      We are leaving sound out at the moment, this is something for post-install. Please note the absence of Shiki, I don't find it necessary. Video material I tried made use of the iGPU without shiki.
       
      1.4 Check BIOS and install
      You should be ready for install. But before you reboot, please take a look at your BIOS and set it up accordingly (copied from the aforementioned guide and adapted):
      Load Optimized Defaults Disable VT-d setting If your system has Secure Boot Mode, disable it Set OS Type to Windows 8/10 or OtherOS - I have not seen a difference Turn off internal Serial and Parallel port Turn off Network stack for boot Turn off wake-on-lan (for now) Set XHCI Handoff to Enabled Don't enable decode over 4G Depending on your GPU, set priority for boot Set internal GPU to enable Set DMVT pre-alloc to 64MB Set USB legacy to enabled Activate XMP profile 1 f your Ram has it (mine doesn't and I added the timings manually) Set ERP to enable, disable platform power management (I need to do more research if this could be enabled)  
      I've attached my current BIOS config "hack2". You can place that on a fat32 drive (the EFI partition of your install USB drive might be an idea) and see if it loads. It's made for and with the F2 BIOS.
       
      The install itself should be like other MacOS Hackintosh installs with it several reboots and ensuring to select the correct boot device in Clover.
       
      2. Post-install
       
      2.1 Install clover on target
      This is a no-brainer, but install a fresh copy of Clover on your target medium.
       
      During install select again AptioMemoryFix but also additionally
      EmuVariableUefi-64.efi Install RC scripts on target volume because otherwise NVRAM doesn't seem to work
       
      After the install, copy
      config.plist contents of "Other" content of "patched" apfs.efi from drivers64UEFI to your new clover install.
       
      2.1 Edit ACPI for slumber
      Choose one option, not both. The hot-patch is experimental, but for the moment it is stable.
       
      2.1.1 Edit DSDT
      This is necessary only once on initial install and every time, you edit or upgrade the BIOS. The DSDT.aml attached to this post might work for your system or give you a file to compare to. Don't expect it to work for you, though.
      I won't go into the details of DSDT extraction and patching. There are better guides (the linked guide is a rip-off of rehabman's guide from a different forum). Please follow such a guide to extract your ACPI data.
       
      Locate and disassemble the DSDT with the newest iasl binary you can put your hands on, then open it with MacIASL in its newest version you can find (Hint: Here is a good source) You can check if the version is new enough if MacIASL doesn't throw error upon compiling a freshly extracted DSDT.aml or DSDT.dst
       
      Add rehabmans repo (as per linked guide) and apply the following patches:
      Rename _DSM to _XDSM Fix _WAK Arg0 v2 USB3 _PRW 0x6D Skylake (instant wake) Find the CNVW device and remove the _PWR function there.
       
      Compile the DSDT and place it in "patched".
       
      2.1.2 Use SSDT hot-patching
      Instead of having to re-extract and re-patch the DSDT on every BIOS change or update, Hardware change one can also use ACPI hot-patching.
      It's a combination of config.plist patches and an SSDT, which is hot-patched into the ACPI (if I understand the process correctly)
       
      You need to add this SSDT-GPRW.aml to your Clover folder in the designated position at Clover/ACPI/patched You need to add this patch to your config.plist. It goes into the DSDT patch section  
      Note: This works for me, but the patch removes the _PRW method from all devices in the DSDT. This could have side-effects. So far, I have seen none. At the moment I'm also not applying any other patch, compared with the additional edits I made to the DSDT method before.
       
      2.2 Install kexts to system
      As mentioned in the install section, it's better to follow rehabman's instruction and install USBinjectAll.kext to /L/E:
      sudo cp -R Release/USBInjectAll.kext /Library/Extensions sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u / 2.3 Enable onboard Audio
      This is where I'm not so happy currently, I'd like it to work without altering AppleHDA. But currently I find no other way.
       
      2.3.1 Install FakePCIID & FakePCIID_Intel_HDMI_Audio
      Rehabman tells us to use a kext installer to install it to /S/L/E. Chose the RELEASE folder
       
      2.3.2 Run CloverALC command
      Ensure your EFI partition is mounted before running this command
      Get the newest version of CloverALC command (audio_cloverALC-xxx.sh) and run it. Our Audio codec is RTL887 and I'm running with layout ID 1
       
      2.4 Optional steps
      If you have a dGPU, now it's the time to install its drivers and adjust the config.plist for it.
      This is out of scope of this guide. Yet, my supplied config.plist is ready to be used with Nvidia Pascal cards and using the Nvidia web driver.
       
      3. ToDo
      Move away from static DSDT patching to SSDT hotpatching --> requires my work Native NVRAM --> requires developer work Audio without AppleHDA patching --> requires developer work  
      4. Thanks to
      @MaLd0nfor helping finding the right way with the DSDT
      @RehabMan, for being a legend and helping me out patching
      @toleda, for audio patches for the 300 series
      /u/corpnewt, for his superb vanilla guide
      @wmchris for his super XPS 9550 guide and introducing me to hot-patching
      all the developers of clover and it's awesomeness
       
      SSDT-UIAC.aml
      config.plist
      DSDT.aml
      hack2
    • By MaLd0n
      Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder CLOVER Install.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
×