Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
MaLd0n

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel LGA 775 motherboards / DSDT

890 posts in this topic

Recommended Posts

First...

If you need DSDT edits...
-Extract tables with F4 key in Clover boot screen!
-Run it and send me files!
bone.png
 
Installation
--Create a bootable copy of El Capitan /  Sierra / High Sierra / Mojave
 
--Install Clover in USB stick
 
--Replace with my Clover folder
 
--Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!beachball.gif
 
 
Post Installation
 
--Install Clover and replace with my folder
 
 
 
--Reboot and activate video!
 
Bingo!
yoji.gif
Now you need a fine tune! DSDT Time!
idea.gif
 
My DSDT GA P35-DS3
 
 
 
Patches
-FIX ERRORS AND WARNINGS
-HPET
-SATA
-SLPB
-DARWIN
-LPC
-HDEF
-RTC
-EHCI
-UHCI
-IRQs
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-LAN
-EC
-PNLF

--Native Power Management

 

Use Clover, check Generate P and C States

 

--Brightness

Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!

NativeDisplayBrightness.app.zip

MaLd0n 2018-02-03 às 00.57.24.png

MaLd0n 2018-02-11 às 21.36.47.png

https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases

*in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install

 

--AUDIO

 

Device HDEF + AppleAlc + Lilu

 

--install Lan driver by Mieze

 
-Atheros
 
 
-Intel
 
 
-Realtek
 
 
--Links
 
-FakeSMC
 
 
-Audio
 
 
-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
 
Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!
 
We're all here to have fun and learn from each other!
 
ENJOY!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I'm having a problem getting full graphics acceleration on El Capitan 10.11.5.

 

My hardware is the same as my sig.

 

Intel DP45SG mobo

 

Intel Xeon X5640 Quad Core (This is a modded 771 to 775 processor).

 

8GB DDR3-1333MHZ  Ram

 

(EVGA) Geforce GT260 (896 MB)

 

I was only ever able to get 10.7.5 running on this machine. Mountain Lion never booted and I gave up trying to upgrade but now I see more people on here have also done the 771 to 775 mod and successfully booted to El Capitan and Sierra so I decided to give it a try. I can boot into EC with nv_disable=1. Without that flag I get a black and white zebra pattern when it finally boots. It looks exactly like the problems I was having with this board when using the same Xeon processor:

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/296158-upgrade-core2-duo-to-xeon-x5460-quadno-graphics/.

 

And (it's been a while) but I believe that I also had to rollback the IOPCIFAMILY and AppleACPIPlatform kext from SL to get the graphics working. The only difference is that my previous Gigabyte mobo GA-P31-3GS upgraded to Mountain Lion without a hitch-no rollbacks.

 

I see people like Husaber have a series 45 mobo and have done the 771 to 775 mod, but have an ATI card and have upgraded successfully so I'm wondering it's an Nvidia issue and an ATI card upgrade might solve the whole issue.

 

Thanks in advance.

 

I hope I did this right but here is my Clover origin file and hopefully my IO reg.

 

 

 

 

CLOVER.zip

Send me Mac Pro.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I replaced my Clover file with yours in my 10.11.5 EFI partition and then booted it with only -v. Although a different set of script lines from what I have been seeing the result was the same. I took some photos (sorry iphone) as it scrolled through the boot and then what the screen looks like after the boot. I forgot to mention that a few days ago I actually got to a different screen mostly light gray with a black bar through the middle and the mouse pointer showed up (finally) and it appeared to be in hi-res i.e. the maximum screen res. for this monitor..

screen shots.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, but I'm new to Clover. Which Clover option do I use to mount HDD EFI partition and then replace the Clover folder when booting from the USB stick?

 

 

**I forgot to mention in my first post, but for 10.7.5, both this mobo and my Gigabyte GA-P31-3GS the graphics would be fine (acceleration,etc.) if I used my E8500 Core 2 Duo 3.16 (SLB9K (E0)). It was only when I used the Xeon Quad core that I had to roll back the kexts. I don't know if this is helps finding the errors or not but I thought I should include it.

 

 

Thanks again for all your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still no love.

 

 

Is it the NVDAResman kext that's causing the issue? I notice that if NV_disable=1 is used in -v mode it will say something like NVDAResman kext disabled because nv_disable=1. Screen shot of extensions shows it not loaded but listed. On my 10.7.5 install it is loaded.

screen v.4.zip

11.5 screen shot.nvdisable.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, Rampage! My P35-DS3 and 945 work great, SSD has given a new life!  :lol:  :P

 

G41M-P26, C2Q, AMD 6870, 60GB SSD. Works so so. Good for casual use. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

G41M-P26, C2Q, AMD 6870, 60GB SSD. Works so so. Good for casual use. 

It's true! 

I'm have a lot of hackintosh, but I always remember and use the old ones. GA-945GCM-S2C, core2duo 4500 and gt220 :D

Remember the old times :P

 

G41M-P26 is a ICH7?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U have other GPU for test?

Nothing newer than the 260 GTX. I have a 9800GT from my other system. It also had issues when I used the Xeon X5640. Do you think it's an issue with the card? Somebody on the site that I cannot name is running Mavericks on the DP45SG mobo with an ATI card. What would be a nice upgrade from the GTX260 from ATI that would boot OOB?

 

 

 

OMG! Was that Rampage Dev who just brought light into our dark corner of the internet? Funnily enough I thought about posting my problems on his site ... but then I thought .... "nahhhhh, he doesn't care about these old systems!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's true! 

I'm have a lot of hackintosh, but I always remember and use the old ones. GA-945GCM-S2C, core2duo 4500 and gt220 :D

Remember the old times :P

 

G41M-P26 is a ICH7?

 

 

MaLdOn, it's time for the 771 to 775 mod! Quad core Xeons are cheap ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, first of all I would like to thank you for your guide. And I’m asking for your help

Btw Im not total stranger to hackintoshing (ok I must admit dsdt is dark area for me :D… snow leo was my first success) but time flies techniques change and now I’m here…. having problems with Sierra :D 

 

- App Store download (version 10.12.4) created with terminal command and clover boot loader :D 

 

Second Im posting my zip with all required files for DSDT edits, because vanilla hack is happy hack :) 

 

Third, installation was very slow(used my clover folder), has taken whole night to install, but installed (must be because USB ports are reporting as 1.0 (12mb per second max speed reported in system information). 

 

Forth I'm not able to boot with your post installation clover folder (added in zip) (system takes too long to boot (on ssd) and when login screen would normaly kick in black screen is showed)

 

Im able to boot with my clover folder (added in zip) (Used on my older hack builds and tweaked per random internet guides) but problems are:

 

-Usb is bugy (unmount drive when copying, keyboard and mouse stops working) and slow USB 1.0 (usb flash drives reported as 12mbps in system information),

-Audio not working  didn’t try kexts (on older Mac versions I've used HDA enabler kext and packed AppleHDA.kext installed in S/L/E I think dsdt patch would be better :) )

- restart works (I think shutdown too)

- goes to sleep OK, but wakes up to black screen (loud fans) with flashing line. No response needs restart.

- GPU (detected as AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB not sure about HW acc)

-CPU ok

- RAM ok

- disks I think ok

- ethernet ok

- apple wifi ok

 

Will configure serial and UUID and system ID at end (for iMessage etc… not needed for now)

 

 

BTW also just for sake of it, I’m adding my old dsdt file I’ve created-patched long time ago it worked with older OSX versions… if it can help you in some way if you are willing to create new one, or at least help me.

 

I did used that old DSDT on Sierra install first try result: waiting for root device (many usb errors and warnings). So I’ve used my clover folder without dsdt, and it installed with symptoms described above. 

 

 

 

System info:

 

MB: Asus p5w dh deluxe (bios 3002)

DISK: OSX is on ssd 250 gb, some other disks connected (I think they work :D )

CPU: Intel core 2 duo e8400 stock speed

RAM: 6 GB 800mhz ram (2+2GB+1+1GB sticks)

GPU: AMD R9 270X (should work OBB. on my clover folder works (not sure about HW acc) detected as - AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB, on your clover folder boots to blank black screen, signal is on monitor)

WIFI BT combo: Apple original card (works OBB) with right smbios (Broadcom BCM94331CD WiFi Bluetooth Card)

Second WIFI on mb (Realtek something can be disabled not supported not needed)

LAN: Marvell 88E8053 Gigabit LAN (works OBB)

Sound chip: ALC882M (don’t work)

 

 

Thank you in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By tapochek2004
      Hello. I have recently installed a "Hackintosh Sierra Zone" 10.12.3 distro (yes, I know they are unstable and might contain malware) on my Dell Inspiron 7567. I am now experiencing trouble with the integrated GPU, Intel HD (not UHD!) Graphics 630: there is no acceleration, I can observe noticeable screen flickering and the displayed amount of VRAM is 7MB.
       
      Here's what I've tried so far:
       
      1. Enabling InjectIntel and disablegfxfirmware and setting Fake ID = 0x59120000.
      2. Changing SMBIOS to iMac 18,1 (still displayed as a 21,5 in About This Mac).
      3. The last thing I tried was installing Lilu and WhateverGreen as per this manual, which required me to disable the first workaround completely.
       
      I have included my Clover's config.plist and the output of kextstat.
       
      Thanks in advance!
       
      Best regards, Luka
       
      P. S. Is it possible to move this topic into 'Intel Graphics'?
      config.plist
      kextstat.rtf
      report.tiff
    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
        1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
      USB INTEL SERIE 400.zip
       
      Use these kexts, enable XHCI port limit patch and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By tosziro
      Hello,
       
      I successfully installed MacOS Catalina on this machine it booted after it. Keyboard, ethernet, touchpad, battery status was working. Only that was broken was wifi...
       
      Sadly after reboot out of the blue it stop to work completly. Displays kernel panic. I didnt change anything.
      panic 2cpu 2 caller userspace watchdog timeout no successful checkins from com.apple.logd in 120 seconds
       
      This is my first Hackintosh.  I have complety no idea what should I do now. :-(
      Maybe you could help me, Im attaching my EFI config... I used OpenCore to install.
       
      Intel Core i7-4702MQ Intel HD Graphics 4600 / Nvidia 760M  
      Thank you.
      EFI.zip
    • By autantpourmoi
      I'm an happy user of a x99 built hackintosch since 6/7 years using it mainly for photoshop and fcpx ... Using new camera with better resolution and video in ProResRaw , my built start to struggle a bit 
      I'm thinking of making a new built and seeking for advices for this new built that I want evolutive and last at least as long as my previous built 
      I'll use a SSD M2 forth Generation so I need at least 2 to 3 SSD M2 PCI x4 slots
      then which proc to use , I was thinking about the AMD Ryzen 9 3900xt or the Intel I9 10900k ( don't have the money for AMD threadripper ) if you have better idea I'm really open to it as long as you explain it to me 
      then which chipset should I use:
      for Intel  , should I go to Z490 or X299 or W480
      For AMD , I think I have only the choice of X570
      I always used Gigabyte motherboard so it will be naturally my first choice but again I'm open to any suggestion
      I need at least usb 3,1 Gen 2 and TB3 is not necessary but an option and can be add later on with a PCI Card I think
      So I'll be pleased o read your opinion and the choices that you'll do for the purpose of this built 
      thanks in advance 
       
       
×