Jump to content

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel LGA 775 motherboards / DSDT


MaLd0n
909 posts in this topic

Recommended Posts

CLOVER.zip

 

don't forget, its mostly yours ;)

 

very good SATA-Hacks, indeed!


btw, a good friend of mine and a great Guitar-Player comes from Mozambique, i helped him a couple of years ago to finish gis first cd on this machine...  his name is "Cremildo De Caifaz", you can find him on youtube or his album i was involved on iTunes, but he did not load it up, it was some unknown person, he informed already a lawyer...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

attachicon.gifCLOVER.zip

 

don't forget, its mostly yours ;)

 

very good SATA-Hacks, indeed!

btw, a good friend of mine and a great Guitar-Player comes from Mozambique, i helped him a couple of years ago to finish gis first cd on this machine...  his name is "Cremildo De Caifaz", you can find him on youtube or his album i was involved on iTunes, but he did not load it up, it was some unknown person, he informed already a lawyer...

Check, replace full folder, reboot

CLOVER.zip

extract new ioreg after reboot

 

ohh, great job

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Yes, this guy is fantastic! What i don't like: I plugged the backup-drive in and its like the old days! The disk is not recognised but Firewire works, huuh! Bluetooth at the moment not at all

 

Anyway, i reboot !!!


doesn't solve it, firewire works, disk utility stopped, i don't know...

Your CLOVER and DSDT i got first with Firewire-Audio wood be a dream..


is it possible, that two Clover-Partitions at the same time make trouble? I have yours and as i told in my first post, my old one on the HD. Just to think about, maybe  :huh:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Yes, this guy is fantastic! What i don't like: I plugged the backup-drive in and its like the old days! The disk is not recognised but Firewire works, huuh! Bluetooth at the moment not at all

 

Anyway, i reboot !!!

doesn't solve it, firewire works, disk utility stopped, i don't know...

Your CLOVER and DSDT i got first with Firewire-Audio wood be a dream..

is it possible, that two Clover-Partitions at the same time make trouble? I have yours and as i told in my first post, my old one on the HD. Just to think about, maybe  :huh:

What disk is not recognize? Esata?

Link to comment
Share on other sites

Hi MaLd0n,

 

i´m back again, did what you told me (save as) and in the following pop-up-window pressed "save" for the first time... (the question is a little bit misleading, because i did "save as" before...).

 

Anyway, i think, now it is a brand-new file!

 

mobfactorys Mac Pro.ioreg.zip

 

You asked me about eSATA, actually the board has got a "SATA Bracket", you can install it and connect the cables on the inside with the power supply and at least two internal SATA-Ports. As i understood, this is just a physical connection, no hot-plug etc. Normally i have two hard drives connected, "system" and "storage ", the second one works as recording device for the Pro Tools sessions. i made backups with two other hard drives just plugging them into the SATA Bracket on the back of the computer, worked for years  :(

 

I will make another ioreg with one of the backup drives connected and send it in another post soon, bye

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hi MaLd0n,

 

i´m back again, did what you told me (save as) and in the following pop-up-window pressed "save" for the first time... (the question is a little bit misleading, because i did "save as" before...).

 

Anyway, i think, now it is a brand-new file!

 

attachicon.gifmobfactorys Mac Pro.ioreg.zip

 

You asked me about eSATA, actually the board has got a "SATA Bracket", you can install it and connect the cables on the inside with the power supply and at least two internal SATA-Ports. As i understood, this is just a physical connection, no hot-plug etc. Normally i have two hard drives connected, "system" and "storage ", the second one works as recording device for the Pro Tools sessions. i made backups with two other hard drives just plugging them into the SATA Bracket on the back of the computer, worked for years  :(

 

I will make another ioreg with one of the backup drives connected and send it in another post soon, bye

now, ioreg looks good

 

go to try solve other problems

 

audio onboard is load too, need test

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

mobfactorys Mac Pro.ioreg.zip

 

Hi, that is the one with a backup hard drive connected, i saw "disks2 I/O Error" at boot screen after boot same procedure as every year, not usable...

Audio seems to work, also the onboard! To me it is really strange, how could your audio hack influence the SATA recognition? With your Clover and DSDT i used at first, my SATA problem was solved but audio came up, funny in a way!

 

 

Link to comment
Share on other sites

yes! SAMSUNG HD103SJ is one of the backup hard drives i use to backup "System" and "Storage" with CarbonCopyCloner, great software btw


the other backup hard drive is broken, i will buy a new one (if it makes any sense  :P) next week 

Link to comment
Share on other sites

what do you mean, as a command in the terminal? Disk Utility is not usable in this case. But i can make a DVD check my son (seven years, great guy) just arrived with two friends, they want to watch a movie! i can still answer your post but have no control over my machine for two hours!  :lol:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

what do you mean, as a command in the terminal? Disk Utility is not usable in this case. But i can make a DVD check my son (seven years, great guy) just arrived with two friends, they want to watch a movie! i can still answer your post but have no control over my machine for two hours!  :lol:

lol

let the children play

 

i use DiskWarrior, is a Hero

Link to comment
Share on other sites

Ok, i could try diskwarrior, but with your files from your first post in this thread the hard disk worked, no problem at all!

 

I will try it later but don‘t expect a solution there. Why can‘t FireWire and SATA live together in peace and harmony on my computer ? I think they should take more together instead of blocking eachother ?

Btw, the kids watch „Antboy“ !!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, i could try diskwarrior, but with your files from your first post in this thread the hard disk worked, no problem at all!

 

I will try it later but don‘t expect a solution there. Why can‘t FireWire and SATA live together in peace and harmony on my computer ? I think they should take more together instead of blocking eachother ?

Btw, the kids watch „Antboy“ !!!

try

DSDT.aml.zip

the first files is not for ur mobo, it's my mobo 

not a good idea dsdt from other mobo

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nope, no way... can't initialise the hd in disk utility but sound works! i wonder if it is a problem with the UUID, when i did the upgrade from 10.10.5 to 10.13.1, the backup-drive was (for a good reason, actually!) not connected and now not recognized , hmm? It is really confusing...

Btw: Antboy did save the world!


Why did i took your DSDT? because i thought it is for my mobo and i read "sata" in your fix list!


Alright, yours is P35, mine EP35   :gun: stupid  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ok, would you suggest a clean install and after a migration of the old user? Because installing all this audio software is really painfull..

A workaround could be to boot Clover on HD (yours from the first page including your DSDT!), make a backup reboot into your fixed stuff and record some music! I got no better idea at the moment, a newer hardware might solve my problems... 

But a meltdown still could happen :P

Link to comment
Share on other sites

  • Allan unpinned this topic
×
×
  • Create New...