Jump to content

Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only


K0gen
5,254 posts in this topic

Recommended Posts

On 8/10/2021 at 5:38 AM, Jief_Machak said:

@tluck Hi, I'm back on that EDID problem on the x220. When I inject an EDID, either by Clover or by a file in /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides, I still get the original one in ioreg (ioreg -lw0 | grep EDID.

Could you confirm if the EDID in ioreg is the original one or if it must be the overridden one ?

hmm. well if you inject the EDID via Clover it should be the new one. this what my graphics section looks like

	<key>Graphics</key>
	<dict>
		<key>DualLink</key>
		<integer>1</integer>
		<key>EDID</key>
		<dict>
			<key>#Comment</key>
			<string>LCD 1600x900</string>
			<key>Custom</key>
			<data>
			AP///////wAw5GYDAAAAAAAVAQSQHxF4AvxFlVhVkiggUFQAAAAB
			AQEBAQEBAQEBAQEBAQEBWC9A+GGEPDCgYDUANa4QAAAakB9A+GGE
			PDCgYDUANa4QAAAaAAAA/gAzTlBSNoAxNDBXRDIKAAAAAAAAQTGe
			ARAAAAIBCiAgAKc=
			</data>
			<key>Inject</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>Inject</key>
		<dict>
			<key>Intel</key>
			<true/>
		</dict>
	</dict>

 

Link to comment
Share on other sites

On 8/24/2021 at 8:52 AM, Jief_Machak said:

@tluck Have you checked that you have the same info as in your config.plist in ioreg ?

You have nothing in /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides ?

of course!  the config.plist and ioreg is the same.  the log verifies the EDID is updated.
i do create a matching overrides but that doesnt contain the EDID - since clover does that.  i use these files to change the color profile so that the LCD looks more natural instead of bluish and provide more sizes.

 

10:892  0:000  === [ RestSetup macOS ] =========================
10:892  0:000  --- Custom EDID Table size:128
10:892  0:000  000  |  00  FF  FF  FF  FF  FF  FF  00  30  E4
10:892  0:000  010  |  E2  02  00  00  00  00  01  14  01  03
10:892  0:000  020  |  80  1F  11  78  E2  33  85  99  56  55
10:892  0:000  030  |  91  27  17  50  54  00  00  00  01  01
10:892  0:000  040  |  01  01  01  01  01  01  01  01  01  01
10:892  0:000  050  |  01  01  01  01  80  25  40  80  60  84
10:892  0:000  060  |  1A  30  30  20  35  00  36  AE  10  00
10:892  0:000  070  |  00  18  00  00  00  00  00  00  00  00
10:892  0:000  080  |  00  00  00  00  00  00  00  00  00  00
10:892  0:000  090  |  00  00  00  FE  00  4C  65  6E  6F  76
10:892  0:000  100  |  6F  0A  20  20  20  20  20  20  00  00
10:892  0:000  110  |  00  FE  00  31  36  30  30  78  39  30
10:892  0:000  120  |  30  0A  20  20  20  20  00  AD
10:892  0:000  Intel HD Graphics 3000 [8086:0126] :: PciRoot(0x0)\Pci(0x2,0x0)
10:892  0:000    Additional Intel GFX properties injected, continue
10:892  0:000    IntelHDMI: used
10:892  0:000    Intel: no default properties
10:892  0:000  Intel GFX revision  = 0x9
10:892  0:000   setting specified layout-id=14 (0xE)
10:892  0:000  stringlength = 1204
10:892  0:000  CurrentMode: Width=1024 Height=768

ioreg -l|grep yEDID

    | |   | | |       "IODisplayEDID" = <00ffffffffffff0030e4e2020000000001140103801f1178e233859956559127175054000000010101010101010101010101010101018025408060841a303020350036ae10000018000000000000000000000000000000000000000000fe004c656e6f766f0a202020202020000000fe0031363030783930300a2020202000ad>

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

This thread appears to be “finished” based on the comment thread. I hate to revive a “dead” thread but this is the thread I used to breathe life into my T420 before setting it aside a couple years ago. I have question regarding OpenCore? Can you upgrade to the later version of OpenCore or is it best yo stay with the version of OC this build originally came with? 
 

I’ve also tried an install with OC and the newest build of Clover. It successfully installs Catalina, goes through all of the post install patches from the USB. At the first startup I am presented with a weird rainbow effect and then it fades to completely black. It’s not a brightness issue. I have audio but no video. What needs to be changed? This has also happened with the newest Clover build as well. 

I have the basic T420 with Intel 3000 GPU, i5 and it has the 1366x768 panel. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...