Jump to content
InsanelyMac Forum
shenor

10.6.8 officially released

Recommended Posts

Advertisement

yep, it's released :)

needs audio patching

 

EDIT: unfortunatelly bellow code doesn't work anymore for ALC 888 patching ;)

10.6.8 boots a little bit faster than previous builds :)

 

sudo perl -pi -e 's|\x85\x08\xec\x10|\x88\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated and it killed my sound (new AppleHDA) so I had to replace it with the kext from 10.6.2 again. (ALC888S)

 

boot does seem faster that's for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SleepEnabler.kext requires pmVersion to be set to 23 in 10.6.8.

 

Edit: NeoMatrix125 is correct, SleepEnabler causes a KP. Delete it to boot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works fine, boot faster than 10.6.7 but killed audio (alc889a)

applehda seem to be loaded

 

85	0 0xffffff7f80e41000 0xb0000	0xb0000	com.apple.driver.AppleHDA (2.0.5f13) <84 78 75 71 70 60 6 5 4 3 1>
75	6 0xffffff7f80d47000 0x1c000	0x1c000	com.apple.iokit.IOAudioFamily (1.8.3fc2) <74 5 4 3 1>
70	2 0xffffff7f80ce7000 0x8000	 0x8000	 com.apple.iokit.IOHDAFamily (2.0.5f13) <5 4 3 1>
71	1 0xffffff7f80cef000 0x16000	0x16000	com.apple.driver.AppleHDAController (2.0.5f13) <70 60 9 6 5 4 3 1>
89	0 0xffffff7f8115c000 0x5000	 0x5000	 com.apple.driver.AudioAUUC (1.57) <75 60 9 8 7 5 4 3 1>
90	0 0xffffff7f81161000 0x2000	 0x2000	 com.apple.driver.AppleHDAHardwareConfigDriver (2.0.5f13) <4 3>

 

Edit : Because of layout.xml and platforms.xml like Lion's applehda

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had to use older AppleACPIPlatform.kext and IOPCIFamily.kext but beyond that I m set I also have to do this in Lion Dp4 but thats alright

Share this post


Link to post
Share on other sites

After this upgrade my system hangs at boot with last line:

 

[ PCI configuration begin ]

 

Any ideas why? Booting in safe mode doesn't work either, neither with option GraphicsEnabler=No

Share this post


Link to post
Share on other sites

SleepEnabler is a No go for this one

 

If you have SleepEnabler, Delete the Kext and update!

You will get kernel panics otherwise!

 

Also BiTRiP

 

I had that too but it seemed to just go past it and boot :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmmm .. Looks like I have GFX problem.

 

I can see machine on my network but can't vnc into it but GPU output is freeze of last line of verbose text ..

 

D

Share this post


Link to post
Share on other sites

FKA use my solution i have this same problem in Lion and when revert those 2 kexts graphics work fine in both 10.6.8 and 10.7 DP4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Also BiTRiP

 

I had that too but it seemed to just go past it and boot :/

 

Unfortunately not here. It seems like it boots but screen stays with this text.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i m am going to upload the 2 kexts use these for those having gfx/pciconfig issues they are in the followng file extra install with kext helper or wizard or whatever you use and voila

SLKexts.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

used ComboUpdate !

 

backup before, thx to ' CCC ' :)

 

everything worked, even Sound :)

 

never used Sleep, so i can't tell ;)

 

old KakeWalk ( 10.6.2 or .3 -- can't remember ) install :(

 

 

CooSee ' Ya

Share this post


Link to post
Share on other sites
i m am going to upload the 2 kexts use these for those having gfx/pciconfig issues they are in the followng file extra install with kext helper or wizard or whatever you use and voila

 

thanks douggle - But I think my problem relates to GFX not ACPI ..

 

D

Share this post


Link to post
Share on other sites
i m am going to upload the 2 kexts use these for those having gfx/pciconfig issues they are in the followng file extra install with kext helper or wizard or whatever you use and voila

 

 

Thanks mate! That fixed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad that worked for you!

 

FKA i know, I had the same GFX issues On both Lion DP4 AND 10.6.8 until i switched kexts then it was fine after that Apple has seemingly changed something up Not quite sure but using the older kexts worked out perfect for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works fine on my Gigabyte G31M-ES2L (had to remove and reinstall VoodooHDA-0.2.56.pkg) but it's completely broken Wi-Fi.

 

I had been using a Belkin (Broadcom BCM4306 based) PCI card but that refused to be seen in Lion DP, so I replaced with a Broadcom BCM4318 MiniPCI wireless card plugged into a PCI adapter which worked flawlessly in 10.6.7 and Lion DP4 but it refuses to work with 10.6.8.

 

The card is seen but is off, try and turn it on and it tries but times out and reverts to off again. Also, the the system is very unresponsive while it's plugged in - lots of slowdowns and spinning beach ball - but fine when removed.

 

*** EDIT: Seem to have fixed this now. I used the same fix that worked in Lion DP. I removed the Wi-Fi card, performed a fresh installation of 10.6.0, then ran MacOSXUpdCombo10.6.8.dmg, then replaced the Wi-Fi card. It seems that updating with the card plugged in causes problems, so the key is to perform a new installation without the card and only replace once the latest update has been applied.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×