Jump to content

[Guide] Sierra / High Sierra on ASUS Z170M PLUS / DSDT

* * * * * 5 votes sierra asus dsdt macos clover Z170 insanelymac olarila apple guide

  • Please log in to reply
312 replies to this topic

#301
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,892 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Update first post!

High Sierra

DSDT



#302
MiKM

MiKM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Thanks for the update! I see, u removed GFX1 device back to original PEGP. Did that too on your previous DSDT.
But what catched my eyes: IMEI device driver doesn't start up. Most probably because you removed device-id and compatible property of IMEI device.



#303
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,892 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Thanks for the update! I see, u removed GFX1 device back to original PEGP. Did that too on your previous DSDT.
But what catched my eyes: IMEI device driver doesn't start up. Most probably because you removed device-id and compatible property of IMEI device.

Load only if u use/enable IntelHdGraphics ;)



#304
MiKM

MiKM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Ok, did't try this. ;) But it makes sense. Will check it later.



#305
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,892 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

:wink_anim:



#306
MiKM

MiKM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Yes, you're right. IMEI is working again after enabling IGPU. :yes:

BUT another very interesting sidenote: IGPU doesn't hang anymore after wake from sleep! :drool: I only tried by enabling multi monitor mode in Asus EFI Setup (no primary display test, yet). I did this before to get hardware acceleration via HD530. But as soon i let my system sleep, video playback didn't work anymore. But thats gone now! I don't know if its your DSDT or recent IntelGraphicsFixup.kext but changelog doesn't say so...
I will try using my monitor on IGPU als primary display later, when i get time.
Tried 3 sleep/wake cyles now and HD530 is still alive. Amazing! :thumbsup_anim:

 

btw: I renamed by Clover GFX0 -> IGPU and PEGP -> GFX0.



#307
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,892 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Yes, you're right. IMEI is working again after enabling IGPU. :yes:

BUT another very interesting sidenote: IGPU doesn't hang anymore after wake from sleep! :drool: I only tried by enabling multi monitor mode in Asus EFI Setup (no primary display test, yet). I did this before to get hardware acceleration via HD530. But as soon i let my system sleep, video playback didn't work anymore. But thats gone now! I don't know if its your DSDT or recent IntelGraphicsFixup.kext but changelog doesn't say so...
I will try using my monitor on IGPU als primary display later, when i get time.
Tried 3 sleep/wake cyles now and HD530 is still alive. Amazing! :thumbsup_anim:

 

btw: I renamed by Clover GFX0 -> IGPU and PEGP -> GFX0.

use HDAS to HDEF and HECI to IMEI too, some OEM SSDTs have references to these devices. ;)

 

Enjoy



#308
MiKM

MiKM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Yes, but there are no other references to HDAS or HECI in ssdt files here. I did check that by grepping in CLOVER/ACPI/origin. I also did Clover rename patch SAT0 -> SATA because it's in DSDT and SSDT-0. :)

Ok, tried out primary display to internal graphics but it didn't wake after sleep, like i expected. But thats okay. There seems further patching needed at SKLGraphicsFramebuffer kext for sleep/wake to work on skylake platform...
All i wanted is video hardware acceleration by hd530 connectorless and it to survive waking after sleep. It's still working perfectly even after many hours of sleep.
:thumbsup_anim:



#309
alireza_sh

alireza_sh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran
Hi for all

I install Hackintash H S and work Sound network and graphic cards very well .But now when i login into Hackintash my login name and password is missing.I try to meany times type login name and password do not login in to Hackintash.

#310
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,892 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Hi for all

I install Hackintash H S and work Sound network and graphic cards very well .But now when i login into Hackintash my login name and password is missing.I try to meany times type login name and password do not login in to Hackintash.


Check extra kexts in folder, e.g: if u use a Nvidia Gpu, use only NvidiaFix kext, if u use AMD Gpu, use only WhateverGreen kext

#311
MiKM

MiKM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

@alireza_sh

Did you possibly change your keyboard layout? Or maybe accidentally...? Please check you're not on US keymap or something.



#312
alireza_sh

alireza_sh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

@alireza_sh

Did you possibly change your keyboard layout? Or maybe accidentally...? Please check you're not on US keymap or something.

Hi

I did not change keyboard layout also in the login page my login name too missing



#313
MiKM

MiKM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Ok. It's hard to say what happened without any further infos. ;)

Cleanest way is to create a new user account and copy over your files from the current one. Or backup your data (if there are any) and reinstall macos. Don't forget to format your macos partition in setup process.

If you don't want to reinstall macos:
At Clover screen select your macos system and press space bar. Then select Single User Mode (-s). Boot it.
I don't know if there are any important files left in your current user folder. You can try to acces them and copy to a safe place. Folder is /Users/[yourmissinguserfolder]/. You probably need to change permissions by su [yourmissingusername] before to see them. After su-session type exit and follow this guide to recreate the old or create a new user account.
Finally type reboot or sudo reboot. That's it. :)







Also tagged with one or more of these keywords: sierra, asus, dsdt, macos, clover, Z170, insanelymac, olarila, apple, guide


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy