Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'z170'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 14 results

  1. A really good motherboard with macOS compatible bult-in Wifi & Bluetooth ASUS Z170-Deluxe (with Wifi) BIOS: v3801 CPU: i7-6700K 4.0 to 4.2 GHz (w/o OC) RAM: 1x 16 GB Corsair DDR4 2400 MHz GPU: Intel HD 530 (Headless) & ASUS Radeon RX 5700 OC 8 GB Audio: ALC 1150 Ethernet: I219V2, I211-AT WiFi & Bluetooth: Broadcom BCM94360HMB Half-Mini-PCI-E More Specs: https://www.asus.com/Motherboards/Z170-DELUXE/specifications/ Catalina 10.15.3 - Windows 10 What is working: BCM94360HMB Wifi and Bluetooth AirDrop, Handoff, FaceTime, Messages, App Store, iCloud, etc. Intel HD 530 (QE/CI tested, but now I'm using it in headless) Sleep RX 5700 (QE/CI with 2 1080p monitors connected) Sound USB Ports Two Ethernet ports macOS with a light OC (4.12 GHz - 4.5 Ghz, XMP, ASUS optimal) No problem so far ASUS HyperKit with a KINGSTON NVMe SSD - 250 GB What is not working: - Not tested: VideoProc says that Hardware Decoding\Encoding is fully supported and enabled on both HD 530 and RX 5700 but I didn't test it Thunderbolt (no equipment) Issues: None BIOS Settings: Boot\CSM (Compatibility Support Module): Launch CSM: Disabled Boot\Secure Boot: OS type: Other OS Secure Boot State: Disabled Advanced\System agent (sa) Configuration: VT-d: Enabled Graphics Configuration: Primary Display: Auto iGPU Multi-monitor: Enabled RC6(Render Standby): Enabled DVMT Pre-Allocated: 128M Advanced\PCH Storage Configuration: SATA Mode Selection: AHCI HyperKit: Enable (if you have NVMe SSD with ASUS HyperKit) Advanced\CPU Configuration: Intel Virtualization Technology: Enabled CPU- Power Management Control: Intel SpeedStep: Enabled CPU- C-States: Enabled Intel SpeedShift: Enabled Getting ready for installation: Download the bootpack (Clover v5098): Click here -> ASUS-Z170_catalina.zip Installation: Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager) Copy my Clover folder to the USB's EFI folder Boot with the Installer USB If you have any problem (kp or freeze) boot with config_debug.plist to see what causes the issue Post Installation: Download Clover Configurator and generate a new Serial Number for yourself Some pictures: Catalina & Windows 10 Dual-Boot (clean install, on one drive): Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac) Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition). IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc): Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB) Mounting EFI from Windows: Open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Total Commander or Explorer++ in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Notes: 2020.02.11: Updated to 10.15.3 -> No problem when/after installing 2020.01.19: Added ASUS HyperKit NVMe SSD to the "What is working" list 2020.01.12: Tested system with OC, added more informations to BIOS settings 2020.01.11: Added SmallTreeIntel82576.kext for 2nd Ethernet, Tested Ethernet ports 2020.01.11: First upload
  2. Good morning, I've the following pieces of hardware: - i7 6700K - GTX 1080 - Asus Z170 Deluxe - NVME hard drives Yesterday I've successfully completed a High Sierra installation (I can't migrate to Mojave due to missing NVIDIA web drivers) but the system (even though it works correctly) seems to show a kernel panic at every shutdown/reboot. Please find the RunMe.app report attached. A couple of notes: - I've installed the audio kexts through the acidanthera AppleALC procedure - I've generated the SSDT with pikessdt script - Nvidia web drivers have been installed with the vulgo/webdriver.sh script that requires the WhateverGreen and the ngfxcompat=1 boot argument - AirportBrcmFixup.kext, BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM2.kext have been used to unlock the full potential of the integrated Wi-Fi card - I've tried to clean nvram and motherboard CMOS with no avail - I've tried to update Clover to the latest version but it always results in an unbootable system It's a pity because everything seems to work correctly (USB ports, graphics, Wifi card, Continuity and so on. I haven't tried sleep but I don't use it anyway ) but this crash is fairly annoying. Thank you very much, Alesss *tries summoning @MaLd0n for some help * Send me Ales-iMac.zip
  3. zZHAMIDZz

    h310 or z170

    hi guys,I'm beginner to hackintosh and i planning to buy new rig , but i don't know which of this two case is better for mojavecase 1:CPU: i5 8400,Motherboard: Gigabyte h310m-s2hGPU: Intel uhd 630ram: hyperx fury 8gb 2400 ddr4ssd: adata su650 240gbcase 2: CPU: i5 6600,motherboard: asus z170-aGPU: hd 530ram: hyperx fury 8gb 2400 ddr4ssd: adata su650 240gb which is better ? my priority is first case because of cpu but i had heard h310 motherboard not working with hackintosh and I can't buy b360 or better , because it's too expensive in my country. My monitor just have vga , can I use HDMI to vga adaptor ? is it work ? or does it need to upgrade ? Thanks for your help.
  4. Hello guys! im trying to mount a new mackintosh with other pc that i got. (and this time, with El Capitan) the hardware is: MOBO: Gigabyte Z170-HD3P RAM: 16 GB DDR4 Kingston 2133Mhz PROCESSOR: Intel i7 6700K GPU: AMD Sapphire Radeon HD 6870 I have everything working fine: -USB 3.0 -Audio -Ethernet etc... except Hibernation, that is not working. i have tested to press hibernation button in the apple menu, and it restarted. After of that, the computer can't shutdown. if i press shutdown , the apple menu bar (finder) disappear but the computer stay in the desktop without power off. whats happen ? could you help me with the hibernation? (if is possible, if not, at least i want to can power off jajaja ) i attach my efi folder. thanks for the help!! EFI.zip
  5. Hi to all guru! I'm to build correct dsdt for this motherboard and can't fix two unknown for me errors. Need your assistance guys! Here's the methods with strange HLVT and AL6: Method (_L62, 0, NotSerialized) { Store (Zero, GPEC) If (CondRefOf (\_PR.DTSE)) { If (LGreaterEqual (\_PR.DTSE, One)) { Notify (\_TZ.TZ00, 0x80) Notify (\_TZ.TZ01, 0x80) } } If (CondRefOf (\_GPE.HLVT)) { HLVT } } Method (_L66, 0, NotSerialized) { If (LAnd (\_SB.PCI0.GFX0.GSSE, LNot (GSMI))) { \_SB.PCI0.GFX0.GSCI () } } Method (_L67, 0, NotSerialized) { Store (0x20, \_SB.PCI0.SBUS.HSTS) } Name (PRES, One) Method (_L6F, 0, NotSerialized) { \_SB.UGPS () If (LEqual (RTD3, One)) { If (CondRefOf (\_GPE.AL6F)) { AL6F } } If (LEqual (SGGP, One)) { If (CondRefOf (\_GPE.P0L6)) { P0L6 (\_SB.CAGS (P0WK)) } } If (LEqual (P1GP, One)) { If (CondRefOf (\_GPE.P1L6)) { P1L6 (\_SB.CAGS (P1WK)) } } If (LEqual (P2GP, One)) { If (CondRefOf (\_GPE.P2L6)) { P2L6 (\_SB.CAGS (P2WK)) } } If (LEqual (TBTS, One)) { If (\_SB.ISME (CPGN)) { \_SB.THDR () } } \_SB.CGLS () } } If (LEqual (CAMT, Zero)) { Scope (_SB) { Device (ICAM) { Name (_HID, "INT33A3") Name (IDFU, Zero) Name (IPWR, Zero) and original dsdt in zip DSDT.zip
  6. Hi, yesterday i make a post to fix some errors on my dsdt (ok, this post was marked as solved) but i need help with sleep, i'm go crazy haha well, my sistem sleep well (or i think so... all shut down and power led blinking) when i tried to wake it it reset , like i shutdown and power on . i'm reading a lot os cases similarly and i think that the problem was in my USB 3.1 chipset (asmedia) that can't wake or sleep correctly. i think that this problem can solve with native support on all USB through dsdt but i don't know how can i make this. if someone has fixed this error please tell me how now i'm going to upload a copy of my EFI folder, ioreg, a output of pmset -g and dsdt (original and modified) in a zip file on mega. Thanks in advance DSDT and ioreg.zip link. https://mega.nz/#!VU0gBQID!82ptj6r0XEmA6a6IrhuEDttPIPBexassiZGcULymlY0
  7. Hi, I'm trying to install El Capitan 10.11.2 beta on my PC with Clover, but when it's booting for installation, after a half loading bar,stop sign appearing, in -v mode, this is after "Still waiting root devices". I tried many ways to avoid it, like changing USB ports and using USB 2.0 stick, cpus=1 -f -x flags, but it's still the same. I used this program to make USB installer. Has anyone else have the same problem?
  8. Hello guys, I have updated to 12.5 in one of my machines from 12.4 and clover is not booting. Before upgrade everything was working perfectly. The components are: -Asus Z170-A -i7 7770k (Kabylake) -32 GB Ram 2400 DDR4 GSkill Ripjaws -Kingston SSD. This is the screen error : I can boot using Clover USB image , but not from HD. I attach my clover folder too. What do you think that is happening? Thanks you so much for the help! EFI.zip
  9. Hi, I am looking to buy a Skylake motherboard (ATX), preferably Z170 although I need to make sure that sleep will work without any issues (woe of my previous hackintosh builds). I would be very grateful for any advice regarding it!
  10. hi, i have got an hackintosh on os x 10.11.3. i can't use nVidia GeForce GTX 970 after teh installation of nvidia web drivers becuase they don't load at boot. these are the components: -asus z170k -i7-6700k -32gb ram ddr4 -nvidia gtx 970 ausu strix -CM trooper case these are the boot flag: -nvda_drv=1 - -v -kext-dev-mode=1 -dart=0
  11. Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&t=6771 Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685 First... If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Run it, post files generated in your desktop RunMe.app Installation --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/ --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/ --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/ --Replace with my Clover folder CLOVER.zip --Install Sierra/High Sierra and boot into system! Post Installation --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder CLOVER.zip --Reboot and activate video! -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/ --DSDT My DSDT with patches for Skylake DSDT.MaLd0n ASUS Z170M PLUS.zip Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DMAC -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -IMEI -PNLF -HDMI --FakeSMC http://www.hwsensors.com/releases --Audio https://github.com/vit9696/AppleALC --USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads --LAN https://github.com/Mieze/IntelMausiEthernet -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders! Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others! We're all here to have fun and learn from each other! ENJOY!
  12. Luk3_90

    Problemi Sleep Asus Z170-p Skylake

    Salve a tutti, ho un duplice problema. Premettendo che Sierra sul PC in firma è completamente funzionante tranne che per lo Stop (va in Sleep ma il wake up non va, schermo nero e riavvio conseguente). Stavo tentando di correggere gli errori del mio dsdt estratto da clover con F4(dsdt vergine in allegato), pensando che magari si poteva risolvere il problema dello Stop. Non so per quale motivo ma DSDT Editor è inutilizzabile, nel senso che caricando il file DSDT.dsl o .aml premendo su compile non succede nulla. Il mio intento era fare "fix errors" dopo la compilazione (risultano 11 errori nel mio DSDT, trovati con MacIASL). è un problema mio o DSDT Editor non funziona su Sierra? Qualuno mi può aiutare con l' editor e/o eventuamente aiutarmi nel fix dello Sleep dato che è l' unico problema del mio hackintosh? Grazie in anticipo per la disponibilità DSDT.aml.zip
  13. Hi! First of all thank you so much for taking the time to help me in case you do, it's something that I appreciate so much The problem that I have is that I can't find my Speakers in the Output Audio Section, and I also want to fix the sleep if it's possible. My specs: Gigabyte GA-Z170-HD3P Skylake i7 6700K (HD 530) Active graphics: AMD Radeon HD 7950 3Gb I'll leave my DSDT in a zip file, thank you! DSDT.zip
  14. ¡Hello guys! Im trying to get my thunderbolt 3 USB-C working. My system are: -Gigabyte Z170X Ultra Gaming -i7 6700K -32 Gb RAM DDR4 3000 Corsair. -500GB NVME Samsung Evo 960 -500GB SSD Samsung Evo 850 -MSI Nvidia Geforce GTX 980 All the system is working for several months , but in that moments I hasn't got any thunderbolt device to test the connections. I have done the requested firmware Thunderbolt update from windows. And im in the latest Bios of this moment (f.23d) I think also that I have the correct bios configuration to get the system working. Now, I have a MacBookPro 15" i7 2017 with thunderbolt 3 USB-C , so I supposed capable to use the computer as an HD. I boot in the HDD mode , pressing T in the boot time, and then I connect via USB-C to USB-C cable my Macbook and the hackintosh. then I power the hackintosh and after of clover and everything, Im at the desktop without any thunderbolt connection. The USB-C port works , because I have used the USB-C to USB-3.0 A + ethernet. And connect without problem. what could I do to get it working? in a future I want to get an Apollo UAD interface . ¡¡¡Thanks you so much!!!
×