Jump to content

HELP TOPIC - for help in OS X Yosemite (10.10) and below

SL ML AMD APU FX Bulldozer

  • Please log in to reply
2846 replies to this topic

#1341
CorpsdellaElite

CorpsdellaElite

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

hey guys,i've got following problem.

i have downloaded a iatkos ml2 (Mountain Lion 10.8.2) dmg file.then i inserted the amd_kernel with transmac.if i going to boot it in virtual box i have to use flags: amd_kernel arch=x86_64 -v -s -x -f npci=0x2000.If i use those flags it begins to read file.it reads all files.But than i've only getting a message with the flags i used and than a blackscreen..

i hope you can help me guys.

 

(Sorry for my bad english.i'm normally speaking german)



#1342
edipo2s

edipo2s

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Hi,  I've using this kernel (http://www.insanelym...-the-help-topic) in my Notebook with my Quad-core CPU, but I can't boot with cpus=4 or without anything.

 

CPU: AMD Phenom II P970 Mobile QuadCore, 2200 MHz
Chipset: AMD M785, AMD K10 

OSX: Mountain Lion

 

When I boot with cpus=1, cpus=2 or cpus=3 it's go OK, but with cpus=4 or anything, they struck after show the processor info. 

I tried with npci=x2000 and npci=x3000 but nothing change. What I have to do?

thanks

 

Here the picture.

2013-08-03%2009.46.01.jpg



#1343
xan1242

xan1242

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

After many attempts, I couldn't get it to run, so, I'm asking for help.

 

I made the 10.7 USB installation stick with myHack and then simply replaced the mach_kernel with Bronya's RC13, and it restarts on boot (with -nossse3bit and arch=i386). Then I tried RC15 and that one KP's on AppleEFIRuntime.kext, so I removed that kext (which I shouldn't) and it stays there doing nothing. I tried other kernels, but they get launchctl errors and some don't even boot.

 

This is really strange since, I've been able to boot ML 10.8.3 just fine (with the exception of NVDA (OpenGL) Channel Timeout, works fine in safe boot). Which kernel should I use to just INSTALL Lion on my computer? I'm gonna try to find other kernels, but, which one specifically does work?

 

Also, I have a AMD Athlon II x2 250.

 

EDIT: I've successfully installed it with the legacy_kernel but right now RC15 crashes when trying to boot in 32 bit mode. In backtrace there is AppleEFIRuntime.kext that's causing problems.

 

EDIT2: It seems that myHack is causing this issue. Will try to install different version of Chameleon.



#1344
sysguru

sysguru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Gender:Male
  • Location:india

Hi...

 

I ve downloaded 10.8.4 ML Retail .. and used Vmware ML 10.8.3 created USBbootdisk with 10.8.4. I used Myhack.

 

now i want to install to my AMD pc

 

my pc confing

 

AMD FX-4100 Quad Core 3.6GHz  AsUS M5A78L-M/USB3

 

Chipset- AMD 760G (780L)/SB710

 

http://www.asus.com/...#specifications

 

4gb ddr RAM

500 SATA HDD

 

 

i need amd kernel for this..  supporting drivers...?

 

how to add amd kernel into my usb.... 

 

 

help me.. to install..

 

i tried boot with usb .. -v ... after running some text.. my amd pc restarts.. its not going into os install..

 

i ve changed bios setting sata controller into AHCHI

 

 

help me to install..  

 

THanks in advance

 

 

 

 

 

 

 

 

 



#1345
DJ PhoeniX

DJ PhoeniX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Saint-Petersburg, Russia

sysguru, I use "amd_kernel" from this page. Just rename it to "mach_kernel" and replace file at your USB root. After installation, don't forget to open Terminal (in installer menu "Utilities") and execute:

cd /Volumes
cp USB/mach_kernel MacOS/

Where USB is label of your USB flash, and MacOS is label of partition where you installed Hackintosh.



#1346
Vikernes

Vikernes

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Greetings.

 

I've been setting up an AMD Hackintosh with Lion 10.7.5, and I'm unable to make my internal optical drive (cd/dvd) recognized.

I previously had a Snow Leopard 10.6.8 installation on this same PC, which ran successfully for more than 2 years. Now, I have to say I'm impressed with the evolution of the 'amd hackintosh' scene, I was impressed by the ease I had installing Lion 10.7.5. 

I used myHack to create the bootable USB install and used Bronzovka's mach_rc13 kernel for it to boot, and I installed Lion without a hitch! I'm also booting into Lion successfully, graphics are apparently working correctly with QE/CI, Ethernet, USB ports. It even reads my motherboard and gfx sensors correctly almost out of the box! :) Such thing gave me major headaches on Snow Leopard.

 

Anyway, my cd/dvd drive is the only thing so far that is not being recognized. I tried searching for any info regarding this: I found that some people had this problem in Mountain Lion, and the workaround was to use Lion's IOAHCIFamily.kext and AppleAHCIPort.kext. Don't know if it is related to my problem or not.

 

I experimented with #####'s 3rd Party Sata, IOAHCIBlockStorageInjector, JMicron36x ATA but nothing made my optical drive work.

Any thoughts?

 

My specs are:

Mobo: Asus M4A79XTD evo

CPU: Phenom II x4 955
GFX: ATI 5770
Optical drive is an IDE Philips dvd/rw, and the hard drives are all sata 3gb.

 

Thank you guys for all the available tutorials and general valuable info, and thank you Bronzovka, Nawcom, AnV, etc, for the work put into these awesome kernels.



#1347
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 3,068 posts
  • Gender:Male

You need an IDE kext for your optical drive: look for AppleATIATA.kext in www.kexts.com. Install it with kext utility and post results.

 

All the best!



#1348
Vikernes

Vikernes

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Hah! Spot on.
I had tried using an AppleATIATA.kext from my previous Snow Leopard installation, installing it to Lion's Extra folder, but it wasn't working.
I tried now installing it on S/L/E and it worked!

Thank you!  ^_^



#1349
cappuchino_blue

cappuchino_blue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Just replying to share me experience, more information can only be good!

 

I installed yesterday, for the first time, Niresh's 10.8.2. The first time I always got a kernel panic on boot, so I tried again but this time selected a few more options. It gave me the same error at the end of install (couldn't restart and to use Startup Disk Utility). I just clicked restart and, just as before, the bootloader came up. I just put in -v and it booted straight away, right into the OS! And it always booted fine for every boot after this.

 

I had no QE though. My graphics card, and here is where it gets interesting, is the Nvidia Inno3d GeForce 9500 GT, 1GB RAM. So I tried a load of drivers, but it got to a point I'd messed around with so many kexts that it wouldn't even boot in the correct resolution, so I decided to reinstall. Now I can't install without getting kernel panics.

 

I researched on the internet and only then did I find that AMD and Nvidia don't mix. It seems my card shouldn't, but by a freak accident I got it working. Now I can't get it working any more, not unless I use -x to boot.

 

Now I swapped it with my Ati Radeon HD 4550 (also a problematic card...), but I can't boot this without kernel panic either. The only difference is that I can boot into -f and see my desktop, with the Nvidia I only got a load of multicoloured lines and dots.

 

To install, I've used all Niresh's own drivers. His AMD kernel and I used some Nvidia kext (I can't remember if it was Natit or the other one), along with GraphicsEnabler=Yes. Now I tried reinstalling using his package for Older Nvidia Cards. This time it recognised it not as an Nvidia card, but in Inno3D card and listed the model as 9500 GT. It picked up all it's specifications better too. So that seemed to be better, but it still gave me a kernel panic and wouldn't let me boot any way other than -x.

 

So someone DID manage to boot an Nvidia card without -x, just don't ask me to do it again though...

 

I'm seeing if I can have any luck with the Ati now, but it looks doubtful. I'm going to update to 10.8.4 first and then use the AMD kernel from this thread. Unfortunately I have Niresh's 10.7.3 V2 disc, but I can't get it to boot, it just hangs :( So that means I'm dedicated to getting ML working! Unless I just go back to trusty old Snow Leopard which seems to work with everything.

 

My CPU is an AMD Athlon 64 X3 by the way. If you need any more specs I can dig them all out for you. I built this PC ages ago for Windows. I had another custom built one that worked fine with all Hackintosh builds, but it broke. So now I fancy a challenge on this one.



#1350
gils83

gils83

    "y a pas de bug"

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,008 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:le soleil du var et l'informatique

:)

 

this is not a help forum, you must know that the couple NV/AMD does not work on OS X x86_64  ;)



#1351
cappuchino_blue

cappuchino_blue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

:)

 

this is not a help forum, you must know that the couple NV/AMD does not work on OS X x86_64  ;)

 

I know it isn't a help forum, but I just replied mainly to tell people that, even if without QE, it has actually been working for me a whole lot better than I've heard it working for others. Apparently most people can't boot AMD/NV without safe boot, and I said I could boot it fine right from the off.

 

I didn't mean to sound like I'm asking for help. I rarely tend to, most of the fun is trying to work it out yourself. If I wanted a Mac, well I've got one and I'd just go out and buy a newer Mac if I wanted a great one to use for day-to-day stuff. Unfortunately mine is about 10 years old, still going just as good as I had it from new! :D

 

I just thought I'd include all the background to save people asking, in case anyone wanted to look into my case further... Unless I'm mistaken and most people can boot into normal mode without any kext modification at all.

 

And I don't mean any of the above to sound rude, but I appreciate (after reading it) that it probably does in a few parts... That's just me and how I talk, not intentional!



#1352
gils83

gils83

    "y a pas de bug"

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,008 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:le soleil du var et l'informatique

:)

 

it may be that I have misunderstood, however, it is not a secret run on nVidia without CI/QE, simply remove GeForce.kext  and keep GraphicsEnabler=Yes and you retain the resolution change, effective on GT 610 1024, ML DP2 x86_64 unlike supports nVidia with CI/QE but with bug opengl/cl, some artifacts may appear.



#1353
cappuchino_blue

cappuchino_blue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

:)

 

it may be that I have misunderstood, however, it is not a secret run on nVidia without CI/QE, simply remove GeForce.kext  and keep GraphicsEnabler=Yes and you retain the resolution change, effective on GT 610 1024, ML DP2 x86_64 unlike supports nVidia with CI/QE but with bug opengl/cl, some artifacts may appear.

Ah right I didn't see that. I tried removing all my graphics kexts and it still gave me kernel panic, so I assumed that I must've been a first or something! :(

 

I've just reinstalled, gone into safe mode, so I'll try removing that kext and see if it boots up this time. If it doesn't, I think I may have to ask for some help this time!...


Ok I have one thing I need help with that is related to this. I want to install this kernel, but I can't find my mach_kernel to replace it with this. I put it in Extra folder, and edit com.Chameleon.boot.plist with:

 

<key>Kernel</key>

<string>amd_kernel</string>

 

But then it just says it can't find amd_kernel and won't let me boot at all, even in safe mode. Then if I specify mach_kernel, it says it can't find mach_kernel either.

 

How do I replace the kernel on Niresh's 10.8.2?



#1354
gils83

gils83

    "y a pas de bug"

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,008 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:le soleil du var et l'informatique

:)

 

the core is to make the HDD root and not in a folder, otherwise it should suggest to him the way  ;)

 

http://www.insanelym...er-with-kernel/


Edited by gils83, 22 August 2013 - 04:15 PM.


#1355
cappuchino_blue

cappuchino_blue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

:)

 

the core is to make the HDD root and not in a folder, otherwise it should suggest to him the way  ;)

 

http://www.insanelym...er-with-kernel/

 

This is all so confusing, I'm beginning to think the answer is just 'Snow Leopard'....


Can you (or anyone else) just please tell me, in really simple terms, how on earth do I install a new kernel?

 

Thanks.



#1356
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Local Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:marocain

This is all so confusing, I'm beginning to think the answer is just 'Snow Leopard'....


Can you (or anyone else) just please tell me, in really simple terms, how on earth do I install a new kernel?

 

Thanks.

Gils wants to say them that you should ask questions about how Install OSX  or problems with kernel panic or questions about various kernel here. it may well be possible that the admin will delete your post because your post does not fit the topic discussed here-->.

http://www.insanelym...gacykernel-irc/

Change amd_kernel in mach_kernel that should solve your problem. I can not understand why the boot with amd_kernel not work for you. it may be possible that the entry into org.chameleon.boot.plist is Maybe incorrect

 

good luck!

 

Edit:

 

However, should I have interpreted your question wrong above for me, , then I would like to apology


Edited by spakk, 22 August 2013 - 05:19 PM.


#1357
kcskcw

kcskcw

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male

has anyone encountered this and got past it?

com.apple.coreservices.appleid.authentication exit timeout 20

I can only safe boot. god damnit.

my specs are:
fx 4100 overclocked to 4.8ghz w/ nvidia gt 440
My AMD Kernel is from here: http://www.insanelym...zovka-for-108x/

Forgive me if i had not read all the posts to find this answer.
thanks for your understanding



#1358
cappuchino_blue

cappuchino_blue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Well, thanks a lot, it's nice to see that new people are treated so kindly here. For a start the whole NVidia problem is very much related to AMD. But when I asked how do I install this kernel, now is asking how to use the very subject of this thread classed a hijacking?

 

Thankfully I fixed it myself, no thanks to anyone here. I could've gone on to ask what graphics card I should use to get QE here too, but I started a separate thread for that. Apologies for not quite hijacking this thread to make your claim valid.

 

For the information of any new users:

To insall the kernel, extract it to your desktop. Then drag it to the hard drive on the side - this will move the kernel to the root of your hard drive. Then go to /Extra and edit org.chameleon.Boot.plist by adding:

<key>Kernel</key>

<string>amd_kernel</string>

 

at the top of all the commands that are also surrounded by <keys> and <string>. These commands are usualy indented, just under where it says <dict>.

 

Hopefully, if you're new to the confusing world of OSx86 with AMD, then you can be reading this and know how to get your computer up and running without any kernel panics as this kernel, works brilliantly! If any new users in time do read this, then thanks Mods for not deeming this gesture of helping as "hijacking" a thread.


has anyone encountered this and got past it?

com.apple.coreservices.appleid.authentication exit timeout 20

I can only safe boot. god damnit.

my specs are:
fx 4100 overclocked to 4.8ghz w/ nvidia gt 440
My AMD Kernel is from here: http://www.insanelym...zovka-for-108x/

Forgive me if i had not read all the posts to find this answer.
thanks for your understanding

I thiink you'd better post this in a new thread because this seems to have become a somewhat private discussion. They'll just delete your post for "hijacking" the thread if you come straight on asking for related help...



#1359
Sinetek

Sinetek

    InsanelyMac Sage

  • Coders
  • 341 posts
  • Gender:Male

It is highjacking because the threat title. Let me make it clearer.

Mountain Lion kernel testing on AMD (don't ask help here: use the Help Topic)

#1360
cappuchino_blue

cappuchino_blue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

 

It is highjacking because the threat title. Let me make it clearer.

Mountain Lion kernel testing on AMD (don't ask help here: use the Help Topic)

 

So don't ask simply how to install the kernel linked on this thread... Right, nice to see people here really make sense.... And that's all I asked, I didn't actually ask for help just that French guy thought I did and acted as if I did and seeing he started a conversation, unlike some people, I'm not rude so I replied to him. Geesh...







Also tagged with one or more of these keywords: SL, ML, AMD, APU, FX, Bulldozer


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy