Jump to content

....any success with monitor calibration an Hackintosh?


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
falconpilot

falconpilot

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
hi folks,

did any one of you try to calibrate the screen?
using nvinject the system seems to "forget" to write the LUT into the gfx-card or something like that...

pls report - thx!

#2
hecker

hecker

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,669 posts
  • Gender:Male
It works perfectly for me.

#3
Arsenicson

Arsenicson

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
for me too
using Huey Pro

#4
falconpilot

falconpilot

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
thx for the replies... but:
@hecker - what gfx card?
what driver/kext in use?
what is the deltaE for your grayscale/tones?
t.i.A!

#5
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,023 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
I have no problem with nVidia 7300LE and IntelX3100
Attached File  Picture_1.png   84.27KB   234 downloads

#6
smcpipint

smcpipint

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
No problem with a Gretag Macbeth Eye-One

#7
supermx3

supermx3

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • Gender:Male
works perfect on my GMA950

#8
Bit Shoveler

Bit Shoveler

    InsanelyMac Geek

  • Coders
  • 115 posts
  • Gender:Male
  • Location:Six blocks from AMD HQ
  • Interests:Hackable Macs
GeForce 9600 GT using EFI strings, Dell 2707WFP, and Eye-One Display 2 worked great for me!

#9
zuz_242

zuz_242

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 159 posts
i just calibrated my 2 monitors without any problems ;)
spyder2 pro, ati 3870

#10
falconpilot

falconpilot

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
still have problems: deltaE of the colors is pretty good (average 1,9) but gray balance is absolutely off limits (deltaE 10 or more) - if I try calibration assistant of OS-X then theres no change in contrast or grays at all...

--- maybe gfx-card or display is the bugger --- ?

would any of you guys confirm that the assistant works as advertised or post the log/screenshot of the calibration software with deltaEs after calibration?

thanx for your time!
fp

#11
enb14

enb14

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 615 posts
  • Gender:Male
  • Location:Central America
Yeah no problems at all using my Spyder3 with Dell 24" and 8400GS

#12
evolutioned

evolutioned

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts

hi folks,

did any one of you try to calibrate the screen?
using nvinject the system seems to "forget" to write the LUT into the gfx-card or something like that...

pls report - thx!


quick fix... plug your monitor into the other output!!

mate had prob on 6800gts 10.5.6 leo4all, samsung 27" tft... for a few weeks

i recently replaced my broke 2600xt running my dell 20" ultrasharp & asus 16" tft, never had calibration issues on both leo4all and vanilla installs..both 10.5.6 (diff drives)

on replacing my card to a 9600gt, i booted up with just the 20" plugged in.. and ohh noo, no calibration! at the start of my journey to find the problem.. i decided to plug the 16" back in so i could begin my search back with my so gotten used to dual screens... then wtf?? calibration works on the 16".. ok... so i try the 20" profile.. it works!!!

so.. hoping it's not just a fluke, walk over to my mates box, swap the dvi ports.. then bamn! works like a charm =)

hope it works for u!

#13
kosibar

kosibar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
The assistant doesn't work for me. I can progress through the settings and move the sliders but the colors on the screen don't change at all.

GeForce 9800 GTX

I've tried both ports.

#14
Mac_Dude

Mac_Dude

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
no problem here , GForce 7300 GS - 10.5.7 retail

#15
mengsuan

mengsuan

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Not a problem at all using Palit GeForce 9800GT and NVenabler.

#16
Robert Valiant

Robert Valiant

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Monitor calibration does not work for me.

10.5.7
evga GeForce 9400 GT, EFI strings

#17
el lissitzky

el lissitzky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts

The assistant doesn't work for me. I can progress through the settings and move the sliders but the colors on the screen don't change at all.

GeForce 9800 GTX

I've tried both ports.


same problem geforce 8800 gts in SL
worked fine in 10.5.7

#18
waveman777

waveman777

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
Hi. I have EVGA 8800 GTS 640 KO AC3 - calibrator assistant works in Leopard - but DOESN'T work in Snow Leopard...

I think that there is many people with 8800 gts with the same problem but I don't have an idea how to fix it...
Seems like I have to exchange my GFX to some 9xxx

#19
Crash Dummy

Crash Dummy

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I too am having the same problem with not being able to calibrate.

I was able to in Leopard. I've used the same EFI string as well as trying a different one but no joy inside of Snow Leopard. I too am using a reference design Geforce 8800GTS 320MB graphics card. G80 GPU revision.

If anybody comes up with a solution I'm all ears :D

#20
TavinhoCosta

TavinhoCosta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Gender:Male
Hi All.

I install IPC 10.5.6 in:
Gygabite EP43-DS3L
Chipset Intel ICH10
rede Realtek RTL8168
Video GeForce 8400 GS

Many problems with NVinject 512, but i fix the problems with Quartz, bla bla bla
but when i change the profile of the monitor does not happen any change.
I cannot calibrate too.
How do i fix this?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy