Jump to content

X700 and other PCIE ATI Radeon finally work


  • Please log in to reply
922 replies to this topic

#41
felixaa

felixaa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Tested with a Sapphire Radeon x550 and work OK!!!
thanks!!


Pantalla:

Tipo: Controlador compatible con VGA
Bus: PCIe
VRAM (total): 256 MB
Fabricante: ATI (0x1002)
ID del dispositivo: 0x5b63
ID de la revisión: 0x0000
Pantallas:
Pantalla:
Resolución: 1024 x 768
Profundidad: Color de 32 bits
Core Image: Compatible
Pantalla principal: Sí
Duplicado: Desactivado
En línea: Sí
Quartz Extreme: Compatible

sorry!!! my maquiOS is spanish

1- Follow Koverg README
2- For edit /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700.kext/Contents/Info.plist use:
In a Terminal
sudo nano -w /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700.kext/Contents/Info.plist
then Ctrl + O to save the changes AND Ctrl + X to Exit
3- Remove kextcache
sudo rm /System/Library/Extensions.kextcache
kextcache -k /System/Library/Extensions
4- put your desire Res at "com.apple.Boot.plist" is not posible select at System Preferences
5- Repair disk permissions with Disk Utility
6- Finally reboot

I have some mouse arteffacs with my PS2 Mouse. Trying fix it now !!!

Now I´m Play "Hidden Dragon, cruching Tiger" DVD at full display very well

That is !!

sorry my english
Bye

PD: Thanks!! Koverg for your big effort

#42
rjtd

rjtd

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 posts
Anyone with success with X800GTO cards?

#43
TsubakiSama

TsubakiSama

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
Does this work with X800XL PCI-E card? cuz if it does I'm sure getting one

#44
koverg

koverg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

I have an X740 with same device id as yours 0x5E4B, patched the kext and edited the info.pl. System won't boot, moving mouse pointer but no display??


Is it a PCIe card or AGP?

Tested with a Sapphire Radeon x550 and work OK!!!
thanks!!

Thanks for testing it. I will include your instruction in the next release.

#45
ZX81

ZX81

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
this is a great thread!



Has anyone been able to get a PCI express mobility laptop ATI card to work?

(X300 or X600?)

thanks!

#46
koverg

koverg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

I have some mouse arteffacs with my PS2 Mouse. Trying fix it now !!!

Same here. I remember someone found a solution in this forum, but right now I cannot find.
I remember he used an XCode tool to disable one acceleration.

#47
seangiles2001

seangiles2001

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Is it a PCIe card or AGP?
Thanks for testing it. I will include your instruction in the next release.


It's PCIe.

#48
koverg

koverg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

don't work on Ati Mobility 9200 :)


This driver is for R300 chipsets and above. Yours is below. May be you should try the ATIRadeon.kext. Put your device id into Info.plist and try it.

#49
autoy

autoy

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 302 posts
Nearly worked for my x700 mobility (ID: 5653)

-v outputs no errors but I just get a blank screen after loginwindow loads
I could kextload it sucessfully on -x but still, no QE/CI in this mode. Seems to be errors in mobility cards. Maybe because of hypermemory modes? I still have a bios for my laptop that disables it so I could try...

Any other suggestions?

#50
NotMeAgain

NotMeAgain

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
Success :)

AsusEAX700 Pro 256mb
Artifacts visible when using dashboard/safari, but disapear when i move the active window, so no problems :)

Your a saviour koverg, (saved me splashing out for x1600)

Thanks :)

Btw, it would work for any device id, as long as you find the string in the binary, i am really supprised nobody saw this work around before, a very similar method was posted by a user hex editing his Broadcom binary.

Very well done :)

ps. Users looking for a good Hexeditor capable of hex editing the kext binaries head on over to

http://hexedit.sourceforge.net

this is a small app, but you'll need Stuffit to extract it :)

Type: VGA-Compatible Controller
Bus: PCIe
Slot: PCIEX16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x5e4b
Revision ID: 0x0000
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported

#51
koverg

koverg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
Sorry...
I just figured out that the patch is working for those who have device id 5b60 or above. My fault.
Going to get out with a new version soon.

I hope soon even more people will be happy with it.

Gabor

#52
JJJJJ

JJJJJ

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
koverg I just try with ATIRadeon.kext and don't work: black screen... The driver is ATIRadeon8500.kext, but Core and Quartz are not supported :)

Thx!!!

#53
scousi

scousi

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 308 posts

this is a great thread!
Has anyone been able to get a PCI express mobility laptop ATI card to work?

(X300 or X600?)

thanks!


I tried this a few week ago on my x200. Device ID was 5a62. I figured it was pretty close to 5b62 but it didn't work.

#54
jccool

jccool

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 287 posts
hello, i have tried the patch and it said done 2 matches so i assumed it installed, my id is 5d52 but i only have black screen, is there another step i must do? thx :)

#55
quixos

quixos

    InsanelyMac Legend

  • Retired
  • 943 posts
ati x800gt pcie with id 554b, doesn't work, (for me)

while checking out devices id's however, i saw (in windows) that the secondary device had a different id, 556b.

perhaps this general information might be used in your patch to detect secondary displays? :)

#56
koverg

koverg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

ati x800gt with id 554b, doesn't work, (for me)

while checking out devices id's however, i saw (in windows) that the secondary device had a different id, 556b.

perhaps this general information might be used in your patch to detect secondary displays? :)


Sorry, here is the fixed patch.
Everyone should try whose device id is below 5b60 and the previous not OK.

Cheers,

Gabor

#57
rjtd

rjtd

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 posts
Greets.
X800GTO does not work with the first patch.
I get that multilanguage screen.

#58
quixos

quixos

    InsanelyMac Legend

  • Retired
  • 943 posts
ati x800gt working. :( :D

i didn't know anything could please me so much! even with those graphical things i've been hearing about. thanks!

don't know if it's much better than gma900 as far as speed goes, but not having to switch video connections when booting
to windows is a big deal. guess lots of tweaking ahead. :dev:

#59
labria

labria

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia
Is there any chance this patch would allow changing resolutions and (the main thing) the refresh rate?

#60
rjtd

rjtd

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 posts
Quixos, what patch did you tried?
Is your card a 480 or a 430 chipset?
What kind of error did you get first time you tried the patch?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy