Jump to content

Insanely HackBeast GA Z390 DESIGNARE - Thunderbolt - Full DSDT patches - Clover - OpenCore


MaLd0n
235 posts in this topic

Recommended Posts

Thank you very much! I am testing it right now and noticed some small differences to your screenshots in post#1: System report shows that drivers for IMEI- and SPI-Controller are not loaded and Realtek ALC1220 is not showing up properly.

 

Screenshot1.png

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, joshx said:

Thank you very much! I am testing it right now and noticed some small differences to your screenshots in post#1: System report shows that drivers for IMEI- and SPI-Controller are not loaded and Realtek ALC1220 is not showing up properly.

 

 

DSDT.aml.zip

imei load only if u use inter graphics enable for intel quick sync

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, telepati said:

@MaLd0n another question its unrelated but I always forgot to ask you. Why we are seeing our CPUs settings under PRO0@0, not CPU0@0?

is common, like Low Pin Count(LPC), many names for same device(LPC, LPCB, SBRG, ISA, PX43...)

 

Apple use PR0x too, check dsdt from iMac19,1

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DazzboDuck said:

I heard BT didn't work on this board , does the Thunderbolt ports work and hot swapping

bt work inside hs14, but not stable, use one simple usb bt orico if need it

Link to comment
Share on other sites

Hi MaLd0n

 

I have similar setup,
Z390 Designare (bios F7)

Sapphire Radeon RX580 Nitro+ 8gb - PCI 1
Intel i7 8700k
WIFI + BT Fenvi T919 on PCI

ASM 1062 esata PCI card 

WIFI and sleep-wake are OK

 

BT on PCI don't work (I think they conflict whit the internal BT-WIFI on HS14)
TB - computer crashes when I hot swap my CalDigit TS2 via Apple TB3-TB2 adapter 

esata ASM 1062 PCI card don't work

 

can you help me?

Thanks in advance

Cris_

 

Send me Cristianos-iMac.station.zip

Edited by Elnars
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Elnars said:

Hi MaLd0n

 

I have similar setup,
Z390 Designare (bios F7)

Sapphire Radeon RX580 Nitro+ 8gb - PCI 1
Intel i7 8700k
WIFI + BT Fenvi T919 on PCI

ASM 1062 esata PCI card 

WIFI and sleep-wake are OK

 

BT on PCI don't work (I think they conflict whit the internal BT-WIFI on HS14)
TB - computer crashes when I hot swap my CalDigit TS2 via Apple TB3-TB2 adapter 

esata ASM 1062 PCI card don't work

 

can you help me?

Thanks in advance

Cris_

 

Send me Cristianos-iMac.station.zip

DSDT.aml.zip

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@MaLd0n thank you so much for this.  I built almost the same machine (actually two of them) and your EFI worked 100%! 

My specs:  

 

i9-9900K

Gigabyte Z390 Designare

64 GB Crucial Ballistix DDR4-3000

Gigabyte RX 580 8GB

1TB HP EX 950 M.2 NVMe

1 x 1TB Seagate Firecuda HDD

2 x 2TB Seagate Firecuda HDD (Apple RAID 0 4TB)

Corsair RM1000x PSU

NZXT Kraken X52

OSXWiFi PC/Hackintosh - Handoff and Continuity - Broadcom BCM94360CD

NZXT USB2.0 internal hub

Antec P101 Silent case

 

Mojave 10.14.6

 

Notes:

 

Had to manually choose DDR4-3000 memory frequency otherwise it defaulted to 2666 with XMP profile 1.
 

I made the 2x2TB Firecuda HDDs an Apple RAID 0 for double throughput and one volume. This will be a sample/virtual instrument library volume for audio production. 
 

This board only has one USB2.0 header. The cooler, Broadcom WiFi/Bluetooth card (from OSXWiFi) and the front USB ports needed their own ports. So I used the NZXT USB2.0 internal hub. Worked like a charm.
 

Another thing is, you need to remove the on-board Intel WiFi/Bluetooth card for the add-on card bluetooth to work. This is very easy as the module is mounted right under the first x16 PCIe slot on the mobo surface as opposed to under the rear IO cover. Once that came out, all worked great OOB.
 

This Hackbeast is now perfect. 100% working no issues. 
 

Included Geekbench 4 benchmark cuz I'm not used to GB5 yet.
 

Thanks to @MaLd0n!

Cheers 1f642.png:)

IMG_8488.jpg

IMG_8489.jpg

Screenshot 2019-10-04 at 23.16.08.png

Screenshot 2019-10-04 at 23.16.21.png

Screenshot 2019-10-04 at 23.36.10.png

Link to comment
Share on other sites

Nice work!  Based on this setup, it appears we are using patches to get past the 15 port USB limit, correct?  Does High Current work on the USB ports as a result?  I am on Mohave, using a different set of SSDT's and I am at 15 USB ports, but my TB is not hot-pluggable nor do I have High Current support working.  Everything else is stable.  (iMac19,1, iGPU enabled).

Link to comment
Share on other sites

On 10/12/2019 at 11:55 AM, jfeger77 said:

Nice work!  Based on this setup, it appears we are using patches to get past the 15 port USB limit, correct?  Does High Current work on the USB ports as a result?  I am on Mohave, using a different set of SSDT's and I am at 15 USB ports, but my TB is not hot-pluggable nor do I have High Current support working.  Everything else is stable.  (iMac19,1, iGPU enabled).

for full solution use efi folder from first post and full dsdt patched

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, nickdb93 said:

@MaLd0n Will you be updating this OpenCore EFI to use FwRuntimeServices.efi and Emulated NVRAM? I've been trying to get this to work on my own setup to no avail, no matter what I try.

i'll check it later

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

좋은 아침. 제 이름은 Sangdragon입니다. 저는 한국 사람입니다. :)
만나서 반갑습니다.
Hackintosh Mojave를 설치하고 Radeon VII 그래픽을 사용했습니다.
갑자기 화면에 지연이 발생하고 사용 중에 마우스가 멈 춥니 다. 그런 다음 컴퓨터가 재부팅됩니다. Radeon VII 그래픽 카드의 활성화 여부를 모르겠습니다. Google 인터넷을 통해 해결책을 찾고 도움을 요청하는 친구를 찾으십시오.

EFI를 보내 드리겠습니다. 문제가있는 경우 알려 주시겠습니까?

https://drive.google.com/file/d/1y93JJMDzx0LJRIrmcxTXJecPbY74cJOZ/view?usp=sharing
EFI 파일을 이메일로 보낼 수 있습니까? 한 번 열어보고 싶습니다. 내 이메일 주소는 isangdragon@gmail.com 입니다. 해결책을 찾을 수 없습니다. 감사합니다. 

Intel Core i9-9900K
CORSAIR HYDRO SERIES H115i RGB Platinum
GIGABYTE Z390 DESIGNARE
SAMSUNG DDR4 64G PC4-21300 (16Gx4)
SAMSUNG 970 EVO Plus M.2 2280 500GB (macOS)
SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 500GB (Windows10 Pro)
SAPPHIRE RADEON VII 16GB HBM2
프랙탈 디자인 Meshify C
CORSAIR HX850 80PLUS PLATINUM
Broadcom BCM94360CD

 

macOS 10.14.6

Edited by isangdragon
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, isangdragon said:

좋은 아침. 제 이름은 Sangdragon입니다. 저는 한국 사람입니다. :)
만나서 반갑습니다.
Hackintosh Mojave를 설치하고 Radeon VII 그래픽을 사용했습니다.
갑자기 화면에 지연이 발생하고 사용 중에 마우스가 멈 춥니 다. 그런 다음 컴퓨터가 재부팅됩니다. Radeon VII 그래픽 카드의 활성화 여부를 모르겠습니다. Google 인터넷을 통해 해결책을 찾고 도움을 요청하는 친구를 찾으십시오.

EFI를 보내 드리겠습니다. 문제가있는 경우 알려 주시겠습니까?

https://drive.google.com/file/d/1y93JJMDzx0LJRIrmcxTXJecPbY74cJOZ/view?usp=sharing
EFI 파일을 이메일로 보낼 수 있습니까? 한 번 열어보고 싶습니다. 내 이메일 주소는 isangdragon@gmail.com 입니다. 해결책을 찾을 수 없습니다. 감사합니다. 

Intel Core i9-9900K
CORSAIR HYDRO SERIES H115i RGB Platinum
GIGABYTE Z390 DESIGNARE
SAMSUNG DDR4 64G PC4-21300 (16Gx4)
SAMSUNG 970 EVO Plus M.2 2280 500GB (macOS)
SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 500GB (Windows10 Pro)
SAPPHIRE RADEON VII 16GB HBM2
프랙탈 디자인 Meshify C
CORSAIR HX850 80PLUS PLATINUM
Broadcom BCM94360CD

 

macOS 10.14.6

use this efi

https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip

 

reboot and extract one send_me

--Run_Me
RunMe.app
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...