Jump to content

Retail install guide for GA-P35-DS4 with chameleon EFI


tseug
 Share

303 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

 

First of all, I want to say thanks to tseug for posting this guide. I followed it to the letter and works really well. :) Uses all 8gb of RAM too. :(

 

Just a thought, it might be worth adding BIOS screenshots in the 1st post so we know what the best settings are?

 

Ls8 already posted BIOS screenshots, so I'll add another reference to his thread. Thanks for the suggestion.

 

Guide updated.

Link to comment
Share on other sites

I would just like to say THANKS YOU to everyone that has made this happen.

 

I just built my machine yesterday

Q6850 3.0 - 8gb pc6400 800mhz

DS4 REV2.0 BIOS F13

PNY 8600gt 512 and everything WORKS. Followed the guide to the letter (hey im a noob) and everything works. Under system profiler it says no audio device but I do have audio through my Klipsch F3's (yea there pimp) Got the Power off and About this mac fix

 

THANK YOU!!!

Link to comment
Share on other sites

hey I was needing just a little help.

 

I saw earlier where someone installed a r1000.kext to fix some lan issues.

 

my macbook can see my desktop but my desktop cant see my mac.

 

I am really noob and i am not sure how to do this. I already have done everything in the guide and im fully updated.

 

I have downloaded the kext file to come computer but im not sure what to do with it.

 

Thanks in advance!!

Link to comment
Share on other sites

Hi All,

 

I'm a newbie here i suppose and I've just built a machine following tseug's excellent guide but still i have some problems. First of all here's my setup

 

-GA-P35-DS3L with F7 bios. (In BIOS Settings I have the No Execute protect turned on, the HPET controller enabled set to 64bit mode, have the C1E enabled, the TM2 enabled plus my normal overclocking settings enabled in the M.I.T.

 

-Intel Q6600 2.4 1066 fsb guaranteed to run at 3 Ghz(well that's my first problem)

- arctic pro 7 cooler

-8GB Corsair ram at 800 Mhz

- nVidia 8500 GT 512 RAM

- 1 SATA HD

- 1 SATA DVD ROM

- 1 IDE HD

So i'm having a LOT of kernel panics some reason. First i tried to overclock the CPU but it NEVER goes above 2.88. And at this speed the temp was around 60 degrees all the time. At 3 Ghz osx does not even start. It crashes at the grey screen. So i gave up on that. I read that the IDE hd causes the panics, so i unplugged it. I set the CPU fan to constant speed in BIOS so the temp is ok now. I havent had a panic with these settings for nearly an hour now, but i'll continue testing. If someone could help me out here what to do i would be very grateful.

 

Cheers!

Link to comment
Share on other sites

My Hardware: GA-EP35-DS4, MSI 8800GT

 

Great Guide!

 

I followed it to the letter, using the Extension pack option. After rebooting i got the dreaded

"Still waiting for root device" error, so i booted from the CD again, and used the GigabyteP35CC.app program from the PCWiz guide (http://######.com/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=48), and everything worked great except sleep, but changing the mode to S3 in the bios seems to have fixed that.

 

Cheers everyone, and hope this helps someone!

Link to comment
Share on other sites

hey I am having a hard time installing the ahci drivers for vista that was referred to in an earlier post.

 

I have my mac setup on one drive and my vista on another. I want to be able to just hit f12 and select whatever hard drive to boot to without haveing to change the ahci settings in the bios. I have been to gigabytes website and tried to make the floppys and it says to hit f6 as windows is starting up to boot to floppy but it doesnt work for me. I have also installed everything I can find that was on the cd that came with the mobo.

 

Could someone tell me how to install my ahci drivers for vista using a gigabyte p35-ds4 rev2.0 mobo?

Link to comment
Share on other sites

Just wanted to post and say that my install is working great. I have tons of software installed and it's working like a champ...

 

I ran into one issue, with Time Machine. It wouldn't work with a GUID partition. I had to make it MBR, and Time Machine is now backing up fine.

 

For sickr1der:

 

http://support.microsoft.com/kb/922976

 

that's how I got my AHCI working.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hi All!!!

 

I have two questions.... Is valid this method por GA-EP35-DS3P?? Is here any people who have it an do this method??

 

I have a work-perfectly Kalyway 10.5.4 installation and I work with too many audio software, and I don´t want to pass two weeks reinstalling all the software for nothing.

 

My little machine:

THE MOBO: GA-EP35-DS3P

THE PROCESSOR: Mr Core2Quad Q6600

THE HD: 500 gb Seagate Serial ATA

THE RAM: 4gb (by the moment ;))

 

Thanx to all, if you weren´t here, I wouldn´t discover the fabolous Hackin´world.

Link to comment
Share on other sites

Thanks, sure I will try it this weekend :P . Will I can update directly from Apple in the future?

 

It will depend of the update. A lot of upadate can be done through Apple Software Update. For others, like system upgrade, you need to do it by hand.

Link to comment
Share on other sites

Yup, no problem at all. Just install from software update or downloaded 10.5.5 update file, reboot with -v -f, and everything should work perfectly.

 

Hi,

 

It's probably a newbie question but ow can you type these? I installed Chameleon but when it boots up it boots automatically.

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

Great guide... I am planning on using this to rebuild by hackint0sh using a bigger HDD (currently using Kalway). I have a question, will this method install boot-132 on my HDD? I read on the forums that with boot-132 you have a /Extra/Extensions folder leaving the OSX Extensions folder untouched which would make a true vanilla install. Ultimately, I would like to build my system this way.

 

Would appreciate you thoughts on this.

 

Regards,

 

Chagani

Link to comment
Share on other sites

yea, but I had problems using the automatic software update. However, after downloading the combo update, it seems to work. But I did also boot from 132 and reinstall chameleon and the LS4 extension pack. Also I reinstalled the AppleSMBIOS that I was using. Anyway, its all working now.

Link to comment
Share on other sites

I've upgraded the install pack to 10.5.5. The check was there by design to avoid messing up the install, but since no kexts need upgrading, this is just the same files with a more lenient check. If you're upgrading from 10.5.4, you may have to remove or rename the /vanilla folder.

 

Hi,

 

Great guide... I am planning on using this to rebuild by hackint0sh using a bigger HDD (currently using Kalway). I have a question, will this method install boot-132 on my HDD? I read on the forums that with boot-132 you have a /Extra/Extensions folder leaving the OSX Extensions folder untouched which would make a true vanilla install. Ultimately, I would like to build my system this way.

 

Would appreciate you thoughts on this.

 

Regards,

 

Chagani

 

boot-132 is only used for initial boot-up and as a safety-net when upgrading in this install. The OSX Extension folder is most definitely touched, so if you like to install the new way, this guide is only partly usable.

Link to comment
Share on other sites

I installed from the retail disk, rebooted, and installed the 10.5.5 combo update.

 

I then tried to run the GA-P35-DS4 Extension Pack newly downloaded from the link in the first message in this thread. I got the following message:

 

You cannot install GA-P35-DS4 Extension Pack on this volume. OS X must be version 10.5.4

 

Any suggestions on how to deal with this?

 

gyveri

 

GA-EP35-DS3P

E4500

4GB GSK RAM

EVGA 8600GT 256M

Maxtor 256GB SATA

Link to comment
Share on other sites

I installed from the retail disk, rebooted, and installed the 10.5.5 combo update.

 

I then tried to run the GA-P35-DS4 Extension Pack newly downloaded from the link in the first message in this thread. I got the following message:

 

You cannot install GA-P35-DS4 Extension Pack on this volume. OS X must be version 10.5.4

 

Any suggestions on how to deal with this?

 

gyveri

 

GA-EP35-DS3P

E4500

4GB GSK RAM

EVGA 8600GT 256M

Maxtor 256GB SATA

 

Does anyone else have this problem? PackageMaker seems buggy so maybe I should remove the check altogether.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...