Jump to content

Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd (sse2/sse3) EFI V8


  • Please log in to reply
1085 replies to this topic

#481
Woss

Woss

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
@artrbinfo
All you have to do is just press F8 at Darwin's prompt and then type -s (single user mode) then

at root type mount -uw /

and /movevideodrivers

then it will be prompt to move video drivers by class ( nvidia ; ati ; or intel gma) voila!

type yes to confirm or enter to skip !

I can't get my network to work.
I don't have internet.
Any suggestions?

thanks

#482
SonOfFloyd

SonOfFloyd

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hey guys,

I noticed that someone else (on a different thread) was having the problem that I am, but there have been no solutions posted.

I have followed all of the instructions for the Kalyway 10.5.2 install and at the end of the install I get this message:

====================================================================
Install Failed

The installer could not validate the contents of the 'X11user' Package. Contact software manufacturer for assistance.
====================================================================

I tried re-erasing the HD and re-partitioning but no love. Three installs have yielded the same result.

I've searched every combination of keywords that I could think of for a solution to this problem but could not find anything.

Please Help!

#483
projekjj

projekjj

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
CPU: AMD Althlon 64 x2 5200+
Package: Socket AM2(940)
MotherBoard:
-Manufacturer: Gigabyte Technology
-Model: M57SLI-S4
-Chipset: NVIDA nforce 570 SLI
Processor Speed: 2.61 GHz
DDR RAM: 2.00 GB

Current OS: Windows XP version 2002 Service Pack 2
OS: OSX 10.5.2 (Leopard) (Installation Success)
Instalation time: approx. 3hrs

USB Ports: Working (Sometimes Lag with some usb devices)
Firewire: Not working
Network: Not Detecting/Working
Graphics: Default Seems A OK
Sound: OK
Itunes: Coverflow doesnt seem to be working :'(

In need of NVIDIA nForce Networking Controller Driver... -.-" for the mac =/

#484
thesr5

thesr5

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lake Forest, CA
Ok i am having some major issues, or maybe im not and someone knows something i dont which is prolly 100% the case, ok so i get it all up and running and i set up my ATI drivers and reboot and at darwin boot i type "Graphic Mode" = "1280x1024x32" ok everything boots great and have the correct res, then i go and start updating my itunes, safari, and quick time, it tells me that it needs to Reboot, so i do so, then after that i get the apple grey loading screen with black/white text over it (kinda like a have -v and half gui boot) and an error pops up and say "Your system needs to reboot, please hold the power button or press the restart button) -x does not work nor does -s im SOL everytime... does someone know what im doing wrong, i am going through my 6th reinstall right now as i am sending this message, any help would be appreciated!

THANKS IN ADVANCE!

#485
Khan_Man

Khan_Man

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 307 posts
Hi Folks, I've got a Kalyway 10.5.2 and updated 10.5.3 install on my D915/p4 630 computer. About 2 minutes after boot I get a spinning beach ball (busy hard drive) for about 10-15 seconds. Then once an hour the same thing (spinning beach ball (busy hard drive) for about 10-15 seconds), then right back to normal.

Has anybody else experienced this problem?

Has anybody found a solution?

I've read all over these forums (so huge!) and searched. Nothing obvious. I figure the problem has something to do with Time Machine owing to the regularity of the distraction. I did install the Time Machine patch back in 10.5.2 install but I have turned Time Machine off and it still does this hard drive distraction. Second theory is something to do with Spotlight. Haven't really explored that one yet.

Any ideas?

Thanks
Khan

#486
Winnie the Pooh

Winnie the Pooh

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hello; I also have a problem with the installation process. When it has about 9 min left, I get a yellow warning sign saying that the contents of the package "BSD" cannot be verified and I should contact the manufacturer for assistance. I'm a total noob at this so any help is appreciated!
My specs:
AMD Athlon 64 X2 4600+
NVidia GeForce 7600 GT
Abit NV940 motherboard
Thanks!!

#487
dajofeno

dajofeno

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hey There

I've Downloaded

Kalyway_Leopard_10.5.2_DVD_Intel_Amd

I burned a DVD, then I created a partition FAT32 with 15 GB, but when I'm going to start the installation, I have the following error:

Posted Image

(that's not my picture, but I have the same problem)

and if I start running the DVD, the computer restart.

My specs:

Intel PIV 3 GHz
Chipset VIA
2 Gb DDR
HDD 80 GB (60 NTSF for WIndows and 15 FAT32 for MAC)
SSE, SSE2
Shappire HD2600XT AGP

I don't know if you want more INFo

please help me, I cant wait to try MAC OS

Cheers from Portugal

#488
Dewdman42

Dewdman42

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts

Yes these are included in the setup ( you can choose about 6 kernels, afterwards you can test any of them). Initially i choosed the 9.2.0 sleep kernel, but with 9.2.2 modbin it worked). Also the usb fix is included named USBPCGen. Also if you have problems with the usb detection cyclonefr has a fix at http://forum.insanel...showtopic=96381

I want to make sure I understand this. So in order to use USB2 devices like iPod, need to use both the modbin kernel provided with kalyway as well as the USBPCGen patch? Also, what exactly *IS* the aforementioned patch? What is changed in my system because of it?

if you want adding drivers support to dvd boot you must put the Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd folder on your desktop then put kexts you want add to dvd extensions in the ADD_KEXT_TO_DVD folder (you can find natit for ati hd in this folder) and run Add_kext_to_dvd_boot.command !!!

Can someone please explain this instruction to me? Is this something we can do before burning the DVD and if so, can someone help me understand more detailed the instructions to do so? I have never been able to understand what is meant by this since obtaining the Kalyway DVD and using it to install OSX successfully. I guess this is a way I could build an installation DVD that is custom tailored for my hardware

Also, can anyone explain to me how I can perhaps inspect the kalyway pkg installer with pacifist or something and find a script or something that drives what is installed. I want to find out about things that are patched and are not vanilla from Apple. kexts and the like. I have read about a number of patches on this thread including a timemachine fix, a usb fix, smbios patches, and several others. where can I find out exactly what is patched during a kalyway install?

#489
siberiansun

siberiansun

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
im having trouble with the automatical bootloader/EFI...

the install was successful but after restart it boots directly into vista.

my partitioning:
disk0:
p0: Windows Vista, NTFS
p1: Extra Partition, NTFS
disk1:
p0: Exchange, FAT32
p1: mac, hfs+ (mac (the installer) calls it disk5s1, i dont know why)

sometimes its the different way round(in the disktool within the installation)


actualy i removed the first disk and installing againbut dosnt change .
so what am i doing wrong? i've seen another person in this thread with nearly the same problem. but there wasnt any reply. i also searched for that issue but it seems that my configuration isn't that standard..

so is there anybody who can help me?

hardware:
hp dv9700 with amd turion64x2, nforce, 3gb ram, geforce8400gs256, 2x250gb sata, ...

#490
morphin999

morphin999

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Hi, I just installed the 10.5.2 and the computer boots fine. However, I got stuck at the "Transfer Your Data" page. I select that I will not transfer my data at this time. It just won't continue and will loop back to that page. Is this sth wrong with the network setting? Thanks.

#491
River1

River1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ione, CA US
Bummer - made the ISO fine and tried to boot.

Got the following at the last 4 lines of the boot display using no switches:


Mac OS version:
Not yet set

Kernel version:
Darwin Kernel Version 9.2.0: Sun Mar 2 00:11:00 SCT 2008; made by ToH:xnu-1228/BUILD/obj/RELEASE_I386

IDK, I'm running a Toshiba M55 laptop. I've had Tiger (Kaly) installed fne before.

//UPDATE
Upon looking at the line preceeding the error, I do see the following:

panic (cpu 0 caller 0x20667DE0): "AppleSMPDRC::start - unrecognzed device type\n"@...mPluginFamily-315.0.3/ACPI_SMC_PlatformPlugin/AppleSMPDRC.cpp:60

the "..." I used, cause the line is HELLA long.

#492
darkwish02

darkwish02

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
hi there ..it is any way to intall my wireless on my dell latitude d520 ? i have a Intel Pro wireless board.

THANKS

somme driver for this release for mysqs wireless (Intel Pro) on dell latitude d520 ?

Thanks again

#493
leoluvr

leoluvr

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Sucsesfull intaled Leo Kallyway 10.5.2 ;) but when starting to boot first it plays the animation WELCOME and than it sayt before you begin ... doest recognise USB keyborad :P (LOGITECH g11 and Logitec elite) and wnen i press ok (USB A4tech BW 5 mouse works fine) it starts spining the colorfull cursor :wacko: and that it do that for a long time nothing happens.
When I tryed to plug in the Logitech Elite on ps2 port it bypass the keyboard verification :) but it gives me the screen regional setting and when I press the continue button i hapens the same colorful cursor starts spining :wacko: and nothing hapens further :wacko: . Whem i press the CAPS LOCK or NUM LOCK female voice says # key pressed. Somehow i turned on the voice help when i started hitting :D keyborad, then later it had gone to the next screen where i have to enter the personal info name etc and than it freezes andthat is it

Pleaseeeeeeeeeeee HEEEEEELP

I have
Motherboar Gygabyte 945 GME DS2 (i945g/gz) Southbridge 82801GB ICHR/7
Core2Duo E4400
2 GB RAM DDR800 Hexon (NPC)
Ge force 7300FX (I have VGA on borad but i dont use it )
160GB MAXTOR SATA
DvD RW Pioneer 215d

#494
Glassman113

Glassman113

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hi, can someone tell me where i find AtherosWirelessAdapter.pkg? Thanx!

#495
Xterror

Xterror

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Do you think I can install Leopard on an older Toshiba notebook?

Specs are

Intel P4 3.06ghz
100gb 7200rpm 2.5"
Radeon 9100 128mb video
1.5gb DDR PC2700

#496
Mr. Psychopath

Mr. Psychopath

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
Hi everyone. I figured I'd actually try this out for once.

My computer is pretty rock solid. It's a custom-built machine with the following specs:

-ASUS motherboard/American MegaTrends BIOS
-Pentium4 2.60 GHz Processor
-ATI x800 Video card
-Two 280gb IDE Hard Drives

Disc is:

Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd (sse2/sse3) EFI V8

I know for a fact that I burned the .iso right. Because it works just fine on my brother's computer, which has similar specs (except it's got a high-end NVidia card, possibly a SATA drive, and newer BIOS)

When I try and boot it, I get as far as the "Darwin x86" screen. After going to boot: -s, it goes to a fully black screen, suspends for a moment, and restarts. What am I doing wrong, and how can I fix it?

#497
cs_whf

cs_whf

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Psychopath,

I got similar experince. Finally, I just move the not related video driver to backup folder as the instruction stated in the first page:

All you have to do is just press F8 at Darwin's prompt and then type -s (single user mode) then

at root type mount -uw /

and /movevideodrivers

For my case, I use ATI1650, so I move all non-ATI driver. And work now.

#498
m4rv1n

m4rv1n

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi Everyone!

I can clean install this osx version (works with it fine?) to
http://reviews.cnet....7-32780657.html
laptop?

And what I need to do?

thx for help!

#499
Greenfinch

Greenfinch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Have managed to install this on my PC and it works! Great intro to the world of Mac.

Don't know how to access USB devices though; suggestions please...

TC

#500
hhb

hhb

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
My PC's config is as below:

AMD Athlon 64 3000+
2.00 GHZ, 1 GB RAM
Nvidia GeForce 6200
VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
240 GB (160+80 GB) HDD

I am trying to install the Kalyway 10.5.2 osx86 on the 80 GB HDD. I smoothly land up on the installation screen where there is an option of language selection. But neither my mouse nor the keyboard work. I have logitech wireless mouse and keyboard combo. So I cannot proceed further. Is it because they are not supported or is there any other reason?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy