Jump to content

P5K-SE - Retail Leopard Instalation


  • Please log in to reply
1038 replies to this topic

#81
Jimmy Mallmann

Jimmy Mallmann

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
Well, this plist should be saved, you cannot actualy edit it, you change its values in the system control panel

You should set the resolution your monitor supports with the apropriate refresh rate

in mine I use 1440x900 @ 75 Hz, there are diferent models, check what yours is



Hi Jimmy

Thanks for your reply, but I need a litte more help than that, as i am an novice in editing plists!

My com.apple.windowsserver.plist contains this code; attached as .rtf

But i dont know what to change? Can you help please!

Wich tool do you mean, the universal installer?

I dont have the option to choose 1440x900 resulution i osx system settings for screen! Does it mean that the resulution isent support by the driver?

regards, Jonit



#82
jonit

jonit

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Well, thats the point, I cant select the 1440x900 option in system control panel, it dosent show up there at all! There are a lot of other resulutions to choose from but not my monitors native resolotion (1440x900), Why? Maybe I wasent making my self clear enough?

Jonit

#83
Jimmy Mallmann

Jimmy Mallmann

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
Yes, I understood, so use " SwitchResX " , search in mininova.org, this is used to build custom resolutions!

Good luck!

Well, thats the point, I cant select the 1440x900 option in system control panel, it dosent show up there at all! There are a lot of other resulutions to choose from but not my monitors native resolotion (1440x900), Why? Maybe I wasent making my self clear enough?

Jonit



#84
jonit

jonit

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Thanks, just the tool i needed, I wasent aware of this tool. But i works perfect now in 1440x900!

Jonit

#85
Nappy619

Nappy619

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Diego

I have tested iaktos yesterday, just for the record, and it does not support our mobo fully... There are some interesting kexts though in the System/Instalation/Packages/

Youd better try the boot123 method... or stick with kalyways solution

Thats funny,I used iAKTOS_5i only and it worked great. I had to install the driver from the link you provided to get the audio to work. I e-mailed Realtek for the updated RTL8187 drivers for wifi card but,I haven't
tested it yet. The only real problem is I'm getting an error code [-70017]intialization error a "valid video device could not be found for playback" when trying to play a DVD movie. I did a search and
it seems to be reported by mini-mac owners but still no answer for it. I may need to get a new wifi
card because I couldn't seem to get the on board card to work in XP. I've checked the HCL and
some of the cards on the list have been giving alot of people problems so if anyone has any suggestions for a card that supports Leopard 10.5.5 and Vista I'd be grateful.

ASUS P5k deluxe WiFi
6600 quadcore
NVidia 8600 GTS
250GB HHD-XP Pro SP2 soon to be Vista
250GB HHD=OSX 10.5.5
Logitech Wave keyboard and wireless mouse

#86
avaya

avaya

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rainy City
Hi,

Can you post your IO80211Family.kext file? I've been going nuts trying to get it to work but failing so far :P. I get KP during boot because of the IO80211Family.kext file. Would like to try one that is known working.

I am also running 10.5.6

Thanks ahead..

-avaya

#87
Jimmy Mallmann

Jimmy Mallmann

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
Sure, here you are...

Attached File  IO80211Family.kext.zip   1.66MB   850 downloads

(just in case, if you have any problems, boot with the -x option...)

Hi,

Can you post your IO80211Family.kext file? I've been going nuts trying to get it to work but failing so far ;) . I get KP during boot because of the IO80211Family.kext file. Would like to try one that is known working.

I am also running 10.5.6

Thanks ahead..

-avaya



#88
RAW2019

RAW2019

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
Great work Jimmy! I have a p5k se too and only got kalyway 10.5.2 to work. On the update i got untill 10.5.4 but i want a newer version.

I'm downing the retail version now. I got some questions about timemachine.

Did you try a full restore yet? Cause i need it when it may crash.

Does the method in this topic below work? or is there a different way to do it?

http://forum.insanel...o...c=88218&hl=

Thanks!

Raw

#89
Jimmy Mallmann

Jimmy Mallmann

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
I use the time machine, just aplied the time machine fix from the software I mentionet before.. i think that methol should work...

Great work Jimmy! I have a p5k se too and only got kalyway 10.5.2 to work. On the update i got untill 10.5.4 but i want a newer version.

I'm downing the retail version now. I got some questions about timemachine.

Did you try a full restore yet? Cause i need it when it may crash.

Does the method in this topic below work? or is there a different way to do it?

http://forum.insanel...o...c=88218&hl=

Thanks!

Raw



#90
TexPiss

TexPiss

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hi Guys. Merry Christmas.

I'm about to try making my first Hack. I have a shuttle case that I want to upgrade. So, I've bought the P5K-VM version of the PK5 board (ie: MicroATX), and a q6600. The rest of my kit fits the bill, so I should be fine. Anyone tried this method on a MIcroATX?

I have a couple of questions. If you can help I'd be grateful. The answers may change how I install osx86 according to my needs.

Ok, here goes... Will I be able to use Time Machine? If I get osx86 working and I decide to reinstall new method (ie: 10.5.7 when it happens) and it all goes {censored} up, will I be able to use time machine to get me back to the previous wiorking version?

And secondly, will boot camp work on the type of install? Could I use Bootcamp to istall vista on my osx86 drive. Think I'd prefer that as my dual boot option.

I have tried to find answers to these questions, but cant find straight answers. You guys seem to know what you're doing with a set up like mine. So any help would be ace.

Thanks.

#91
avaya

avaya

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rainy City

Sure, here you are...

Attached File  IO80211Family.kext.zip   1.66MB   850 downloads

(just in case, if you have any problems, boot with the -x option...)



Thank you for the file. I tried it and still didn't work. I think my PCI card is dead. time to spend some money on another one.

-avaya

#92
TexPiss

TexPiss

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Messed up this message. Sorry

#93
pdaibes

pdaibes

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Hi,
I burned a cd with asus p5k boot 123, but when tried boot it I got this:

ISOLINUX 3.63 2008-04-10 isolinux: image checksum error, sorry

I have two HDs (one sata and one IDE), my recorder is IDE...

There are something I have set in my mobo setup? What can I do to fix it? I tried ASUS P5K Delux and generic boot 123, but the same happens.

#94
Jimmy Mallmann

Jimmy Mallmann

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
Ok, first, what is your mobo? Describe your hardware!

Hi,
I burned a cd with asus p5k boot 123, but when tried boot it I got this:

ISOLINUX 3.63 2008-04-10 isolinux: image checksum error, sorry

I have two HDs (one sata and one IDE), my recorder is IDE...

There are something I have set in my mobo setup? What can I do to fix it? I tried ASUS P5K Delux and generic boot 123, but the same happens.



#95
pdaibes

pdaibes

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
First, I got it: (Generic_ISO: http://www.mediafire.com/?1ne1zbl4znv - http://forum.insanel...o...14834&st=0).
Boot it on my PC, it's OK. I typed ESC, and replaced for "MAC OS INSTALL DVD (retail)". The gray screen with Apple's logo appears, but some seconds after occured it:

Posted Image

I don't know what do... The same box appears for all hackintosh (iatkos, kalyway and ideneb). I guess that my mobo setup isn't correct... Can somebody give me the configurations?

My specification:
ASUS P5K-SE mobo
Intel Core2Duo (E8200)
HD SATA Samsung
HD IDE Samsung
LG DVD+RW (IDE)
2x 1GB DDR2 800
Nvidia 7300GS 256MB

Thanks.

#96
Jimmy Mallmann

Jimmy Mallmann

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
DO NOT USE THE GENERIC ISO...

Get the one I have linked.... and only use SATA devices for intalation, keep the IDE for later use...

Then follow the instrictions, you should be fine..




First, I got it: (Generic_ISO: http://www.mediafire.com/?1ne1zbl4znv - http://forum.insanel...o...14834&st=0).
Boot it on my PC, it's OK. I typed ESC, and replaced for "MAC OS INSTALL DVD (retail)". The gray screen with Apple's logo appears, but some seconds after occured it:

Posted Image

I don't know what do... The same box appears for all hackintosh (iatkos, kalyway and ideneb). I guess that my mobo setup isn't correct... Can somebody give me the configurations?

My specification:
ASUS P5K-SE mobo
Intel Core2Duo (E8200)
HD SATA Samsung
HD IDE Samsung
LG DVD+RW (IDE)
2x 1GB DDR2 800
Nvidia 7300GS 256MB

Thanks.



#97
DjCoke

DjCoke

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Hi,
I burned a cd with asus p5k boot 123, but when tried boot it I got this:

ISOLINUX 3.63 2008-04-10 isolinux: image checksum error, sorry

I have two HDs (one sata and one IDE), my recorder is IDE...

There are something I have set in my mobo setup? What can I do to fix it? I tried ASUS P5K Delux and generic boot 123, but the same happens.


I had this too and i saw that you downloaded the first generic retail and this one boots.

My solution is to download the first generic retail, cause this one boots without the checksum error right?
Well then download the latest iso version which Jummy told me, just a few posts above here.
then open the image in windows with ultraiso, get the initrd.img.
You should notice that every file and dir is in uppercase.
copy the INITRD.IMG to the desktop.

Then rename the file to lowercase initrd.img.
Open the first retail which boots with ultraiso, you should notice the lowercase, isn't?
Now copy the initrd.img (lowercase) from the desktop to that image, it should ask overwrite? answer yes!
Then simply save and burn, that image! And it should work out of the box.

If this wont work, I will upload the iso which worked for me for you.

#98
pdaibes

pdaibes

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
I got your boot123, burned it, but when I tried to boot, I got "ISOLINUX 3.63 2008-04-10 isolinux: image checksum error, sorry"

I'm going to change my devices to SATA (only my DVD+R, because my HD is already SATA). But I'm having troubles with boot123's iso. What should I do?


DO NOT USE THE GENERIC ISO...

Get the one I have linked.... and only use SATA devices for intalation, keep the IDE for later use...

Then follow the instrictions, you should be fine..



#99
Jimmy Mallmann

Jimmy Mallmann

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
Do as DjCoke said... It is reported to work fine...

I got your boot123, burned it, but when I tried to boot, I got "ISOLINUX 3.63 2008-04-10 isolinux: image checksum error, sorry"

I'm going to change my devices to SATA (only my DVD+R, because my HD is already SATA). But I'm having troubles with boot123's iso. What should I do?



#100
Froghunter

Froghunter

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Edit: Thanks for the guide. I ran into some issues with the EFI string for some reason not working, but used EFI studio to generate a new string and all is well.

Thanks again, and hopefully this will keep on working.

Btw, is it best to use carbon copy to clone everything or use the install DVD to make backups. Basically, in case I do mess it up, I was wondering if you could just restore the OS with everything already working? I am not sure if it is similar to a linux install where you have a seperate directory for you home folder and can do pretty much anything to the root partition.

Thanks again, really appreciate it.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy