Jump to content

HOW TO: Get the Sapphire X1950XT(id7244) and X1900XT (id7249) to work NOT THE PRO (Jccool Method)


  • Please log in to reply
803 replies to this topic

#81
jccool

jccool

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 287 posts
very happy it works for you,
enjoy,

#82
Reaktor

Reaktor

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
Jccool you are the best. It works flawlessly over here! (X900XT with VGA). The system is solid as a rock!
Now I'm gonna try the sound guide you linked to, if I get that working, everything is up and running!

I plugged my old bluetooth-adapter to one of the usb-ports, about 2 seconds later I had bluetooth up and running too. Mac OS X is so beautiful.

#83
jccool

jccool

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 287 posts
Hello Reaktor,

if you want, you can try my installer 0.3 to try to get dual dvi and dual display because i did includde 7249 in it. BUT i have not tested it so there are no guaranties, if it doesnt work youll have to reformat,

#84
Reaktor

Reaktor

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
I got the sound to work through the link you gave me, and the system is blazing fast! It would be a shame to destroy it. But dual DVI is very tempting though. I will try your installer 0.3, but not today, today I'm just gonna sit here enjoying my brand new Hackintosh :(

#85
mauri

mauri

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
installer 0.3
ati xt1900xt (7249)

all ok, dvi, CI e QE, no artifact



thank you jccool

#86
jccool

jccool

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 287 posts
Thank You for confirming the X1900XT, I have modified the first post to include this card,

Jccool

#87
hixatchi

hixatchi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
anyone try this installer with an x1900xtx? i have one but i haven't had any successes with any natit or titan install...lmk thx

#88
edmoncu

edmoncu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 251 posts

yeah, i think pro is a no go but I guess you can try ^_^

If it does work ill make an installer for it,

i did encounter kernel panics from the apple logo :(

anyhow, just to confirm, should i just copy all the extracted files onto the '/System/Library/Extensions' folder?

i wonder if it is possible that my card has a different Dev/Rev ID?

from the Radeon Control Panel, here's my card's details:
Posted Image

Edited by edmoncu, 29 January 2007 - 02:51 AM.


#89
wildpalms

wildpalms

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hello all,

It seems that many people have device id 4240, i didnt expect this, my card is 7244 by default, my solution is only for device id 7244 not 7240, although I thought that 7240 was x19ooxt not 1950, my solution does not work for the pro, only xt with dev id 7244, reason why you have to reinstall osx86 is because mac assumes ur driver will work so theres no way of turning it off (there is but its complicated) I had to reinstall osx 13 times b4 i got my x1950xt to work,

as for the x1900 xt (think its 7240), there is already a perfect working solution
install this, http://www.necnet.de...00_3.5.mpkg.zip reboot and enjoy,

thats my 25 cents,
glad you learned bout kexts, its always same basic formula, for kexts. is your device 7240 or 7244 and do you have a pro or xt i was not cleared on this,

thanks

reaktor,
usually the dev id for an x1900 is 7240, I can try modding my methode to fit your card if you want,


JCCOOL, that file you suggested using ...00.3.5.mpkg.zip ...does not allow DVI to come through on my install. I grabbed the AMD 10.4.8 ISO from "yo ho ho" and then after installing, tried that package. Screen is black but if I attach a VGA display (analog) it works fine. DVI output is still screwed on my x1900XT.

Any ideas? *help beg beg beg*

#90
wildpalms

wildpalms

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

anyone try this installer with an x1900xtx? i have one but i haven't had any successes with any natit or titan install...lmk thx


I bet you have a DVI LCD attached, right? If you try it with an analog display (VGA) do you get any image?

#91
wildpalms

wildpalms

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hello Reaktor,

if you want, you can try my installer 0.3 to try to get dual dvi and dual display because i did includde 7249 in it. BUT i have not tested it so there are no guaranties, if it doesnt work youll have to reformat,


I'lll try your installer again...I'll do a fresh install and give it a shot. Hopefully it will work on my x1900XT (id 7249)
I'll let you guys know if it works. Also, thinking about putting up some info on benchmarks for games under osx86 with decent graphics cards. I have yet to find a site that has benchmarks for games running under osx86.

#92
wildpalms

wildpalms

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Oh my god! JCCOOL, bring your feet to me now, so that I may kiss them!!! HIS x1900XT 256mb video card, DVI out (on both) full QI, acceleration, etc and already getting together benchmarks for games! Thank you very much! Enemy Territory for Mac (Universal Binary) - average fps = 102fps, top fps = 200fps (max fps setting)

...now for COD 2 benchies :wacko:

Props to JCCOOL :P

#93
Reaktor

Reaktor

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
I want to confirm that X1950XT Installer 0.3.pkg works beautifully with my X1900XT here too. I cannot test dual DVI though as I only have one display, but DVI works like a charm.

Jccool, do you realize what wonders you are doing to us? :wallbash:

#94
jccool

jccool

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 287 posts
Hi,

Well i'm really glad that I can contribute to the community :-) XD

#95
edmoncu

edmoncu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 251 posts
@jccool: with the driver you posted awhile back for the x1950pro, i would like to confirm if my card is using the same IDs as with other cards? :rolleyes: i posted the IDs that WinXP found for my card.

#96
gavinHarper

gavinHarper

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Nice one, this has worked for my 1950xt, full screen rez at 1680*1050 on my 22inc. just my sound to get working now!!!

thank you Jccool


:)

#97
GeeksHaveFeelings

GeeksHaveFeelings

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Thanks, works wonderfully with my HIS X1950XT.

#98
johnny2k

johnny2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
OK, so it's time to get the 1950 Pro to work...

#99
R0KY

R0KY

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
that would be really nice...

#100
Allsop

Allsop

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 86 posts
  • Gender:Male
  • Location:Peking
Thanks Jccool, your driver made me switch from a decent GF7900GT to a Sapphire x1950xt :)
Xbench gives about the same GL and UI numbers, but in games like Quake4 the the radeon is showing its strenght!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy