Jump to content

[Guide] Clean 10.12.2 Sierra installation on the Surface Pro 1


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#21
rxstream

rxstream

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Couldn't get the installer to work. I followed all the steps exactly, and managed to boot the Surface (with -v) to a flickering gray screen with a beachball. I've let it sit there for 40 minutes, and it just hangs on that screen. I can't get it to boot with -x, and disabling InjectIntel doesn't stop the flickering. i5 128GB model.

 

Edit: This DSDT.aml is broken and doesn't let the machine boot. The ones present in the El Capitan thread work. Still can't reliably get the white halo to not show, it usually takes a couple of restarts to get a fully working display.



#22
xflier

xflier

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

anybody knows how to make location works like in maps? Thanks !



#23
Bladestar

Bladestar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hello guys.

This guide is very good. My Surface Pro runs very well.

The only problem is the Bluetooth. The internal Hardware is recognized with the DSDT from the El Capitan thread.

Searching for devices works without problems.

But when I want to connect it says "It was not possible to establish a connection" (in german).

I tried a Bluetooth mouse and my iPhone 6s.

 

Any advice what to try next?



#24
xchrisfox28

xchrisfox28

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

My Surface Pro 2 (SP2) can initialize can the setup part but can't complete it and I'm not sure if this guide would work with SP2. I hope that I can find a way to get it work soon and then I can test those files.

 

Update: I used different guide and worked with my SP2! I tested and confirmed that AastarFWLoader kext and Kext Drop works on SP2. I will test two other kexts soon.

Would you happen to have a link to the working guide? Struggling to get the sp2 to load into the installer.



#25
omega_xl

omega_xl

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

hi all

any new files for macos high sierra 10.13 yet ? 



#26
daniel87871

daniel87871

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Couldn't get the installer to work. I followed all the steps exactly, and managed to boot the Surface (with -v) to a flickering gray screen with a beachball. I've let it sit there for 40 minutes, and it just hangs on that screen. I can't get it to boot with -x, and disabling InjectIntel doesn't stop the flickering. i5 128GB model.

 

Edit: This DSDT.aml is broken and doesn't let the machine boot. The ones present in the El Capitan thread work. Still can't reliably get the white halo to not show, it usually takes a couple of restarts to get a fully working display.

Do you replaced the DSDT.aml file? It's not working for me...the boot is stucking in the white boot screen...



#27
ducati996

ducati996

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
Is brightness working?? 10.12.5



Sent from my iPhone using Tapatalk

#28
rxstream

rxstream

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Do you replaced the DSDT.aml file? It's not working for me...the boot is stucking in the white boot screen...

I replaced the DSDT with http://www.insanelym...-5#entry2232811(the DSDT_no_PWR.aml). Sleep doesn't work for 10.12, it seems to have worked on 10.11.

 

 

Is brightness working?? 10.12.5



Sent from my iPhone using Tapatalk

No, it's locked at around 70%



#29
ducati996

ducati996

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts

I replaced the DSDT with http://www.insanelym...-5#entry2232811(the DSDT_no_PWR.aml). Sleep doesn't work for 10.12, it seems to have worked on 10.11.


No, it's locked at around 70%



10.12.4 breaks acpibacklight kext but with a brightness app works fine..


Sent from my iPhone using Tapatalk

#30
daniel87871

daniel87871

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Now I finally installed Sierra....everything works. The only problem I have is a white washed screen. I already changed the 0x0a006601 to 0x0a006604, but without any access. Do you guys have an idea?



#31
schmidty226

schmidty226

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Now I finally installed Sierra....everything works. The only problem I have is a white washed screen. I already changed the 0x0a006601 to 0x0a006604, but without any access. Do you guys have an idea?

 

I had the same issue as well, a white washed screen. I tried the same thing you did plus a myriad of other things. None of them worked at-least right away. Weirdly enough though, when I rebooted it one day it just worked. I'm not sure what I did or how it was fixed - but at-least for me it supposedly fixed itself... Wish I could help more but I can't for the life of me understand what I did. 



#32
axaios

axaios

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:Thessaloniki, Greece
  • Interests:Software engineer, LF musician, Apple junkie, Nintendo gamer, Honda driver

I am facing screen garble on 1st boot from clover. I replaced the whole EFI folder as merging didn't work. Any suggestions?
 

IMG_7179.jpg



#33
samsunlu55

samsunlu55

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
Touchscreen is Working but no Multitouch and i cant open Folders for example. I tried double click, long double click.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy