Jump to content

VoodooHDA 2.9.0

voodoohda sound noise multichannel

  • Please log in to reply
277 replies to this topic

#1
Slice

Slice

    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 6,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

*
POPULAR

Some users claim that using VoodooHDA they hear loud bump at system start and sound in system comes with noise.

Although this can be repaired with existing drivers I propose a version that do this automatically.

It started silently and have very clear output. The file is compiled as 32/64 and works from 10.6 up to 10.12.

Attached File  VoodooHDA.kext-289.zip   158.25KB   6642 downloads

The sources is in my signature.

 

There is a VoodooHDA,prefPane compatible with Sierra

Attached File  VoodooHDA.prefPane-289.zip   476.28KB   6039 downloads

Attached File  Снимок экрана 2016-08-26 в 6.50.10.png   98.24KB   400 downloads

 

Now there is a version 2.9.0 by Zenith432.

It can work with multichannel sound and play it on 5.1 analog system.

Attached File  Снимок экрана 2017-04-18 в 21.56.19.png   54.98KB   88 downloads

Attached File  VoodooHDA.kext-2.9.0d8.zip   158.02KB   690 downloads

27.04.2017 

d10 - Fix issues involving AudioControls

Attached File  VoodooHDA.kext-2.9.0d10.zip   158.64KB   1877 downloads



#2
chris1111

chris1111

    Packager

  • Donators
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montreal Canada
  • Interests:Mac OS X Packaging / scripts

Thanks you

You are absolutely right;  works perfect MacOS Sierra 

No Bump no POP nothing  :thumbsup_anim:

 

Edit**

in

EFI/CLOVER/kext/10.12


Do you have the new

VoodooHDA.prefPane

VoodooHdaSettingsLoader.app

 

?



#3
Slice

Slice

    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 6,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

They are the same as for any 2.8.x



#4
chris1111

chris1111

    Packager

  • Donators
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montreal Canada
  • Interests:Mac OS X Packaging / scripts

They are the same as for any 2.8.x

ok



#5
artur_pt

artur_pt

    InsanelyMac V.I.P.

  • Moderators
  • 6,279 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello Slice

 

is working good here in 10.11 and 10.12 

 

thanks for the new kext



#6
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,868 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Good!  :rofl:



#7
Mustafa_Hoca

Mustafa_Hoca

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Thanks a lot. :)



#8
ndungu6678

ndungu6678

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

Thanks slice!-it has sharper and clearer sound than previous version 2.8.8 on my hack (sierra  DP6)



#9
mnfesq

mnfesq

    Emenef, Esquire

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,075 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California

@Slice -- I see you patched 2 nodes in the config.plist.  Could you explain them?  I have 3 nodes patched in order to get my Beats Audio to function (midrange and subwoofer speakers).  I see your codecs are different than mine.  Does that mean that 2.8.9 will work the same for me as 2.8.8?  Your kext works fine for me but I think I have more treble than I used to.  I'm still playing with it to see if I get any sound improvement.  Thanks for your reply.



#10
Slice

Slice

    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 6,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

@Slice -- I see you patched 2 nodes in the config.plist.  Could you explain them?  I have 3 nodes patched in order to get my Beats Audio to function (midrange and subwoofer speakers).  I see your codecs are different than mine.  Does that mean that 2.8.9 will work the same for me as 2.8.8?  Your kext works fine for me but I think I have more treble than I used to.  I'm still playing with it to see if I get any sound improvement.  Thanks for your reply.

My info.plist is just an example what can be written here. This is not working example and will be ignored by the driver.

You have to write here all you want and yes it will be the same as 2.8.8 if you know how to disable InputMonitor.

The version 2.8.9 is for those who don't care about it.



#11
Vampirexx

Vampirexx

    Cyborg Ninja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 682 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Interests:Rock n roll, Mac OS X

Thank you Slice you are amazing!



#12
Fljagd

Fljagd

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 963 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Thank a lot again  :thumbsup_anim:



#13
Slice

Slice

    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 6,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

This is info.plist for make sound on VIA1708

			<key>MixerValues</key>
			<dict>
				<key>PCM</key>
				<integer>90</integer>
				<key>Rec</key>
				<integer>90</integer>
				<key>iGain</key>
				<integer>90</integer>
				<key>iMix</key>
				<integer>90</integer>
			</dict>
			<key>NodesToPatch</key>
			<array>
				<dict>
					<key>Codec</key>
					<integer>0</integer>
					<key>Comment</key>
					<string>One connector</string>
					<key>Conns</key>
					<array>
						<integer>16</integer>
					</array>
					<key>Node</key>
					<integer>22</integer>
				</dict>
			</array>

Look "Conns" array.



#14
Slice

Slice

    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 6,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Don't forget to install new Control Panel attached in the topic.



#15
everart

everart

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden.
I already try 10000000 different versions of voodoohda and nothing works for my alc271x acer 4739. I get audio working during few seconds so voodoo stop, when I change my sample rate I get audio working again for few seconds and stop again. Can someone help me with this problem?

#16
Slice

Slice

    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 6,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

I already try 10000000 different versions of voodoohda and nothing works for my alc271x acer 4739. I get audio working during few seconds so voodoo stop, when I change my sample rate I get audio working again for few seconds and stop again. Can someone help me with this problem?

I think you have wrong bus speed. Did you use Clover? Show boot.log.



#17
bronxteck

bronxteck

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 328 posts

is your system clock faster or slower then normal? sometimes TSC gets out of sync causing audio issues



#18
everart

everart

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden.
My processor is one I3 370m and my clock is 2390 but I got good and bad news! Good! I don't need to think more about this problem because my notebook died yesterday!!!! Rest in peace. After 5 years of a good service he completed his trip and now can enjoy the computer paradise. Hahahahaha
But I after one month fighting to get audio working I found out what is the problem. If I use one patched IOAudioFamily kext my audio onboard works great but my USB audio interface isn't recognize by the system. This can help also others with the same problem. If you don't work with audio record and only need your onboard audio working its a good solution.

#19
Slice

Slice

    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 6,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Don't use patched IOAudioFamily.kext! VoodooHDA is good enough.



#20
magnifico

magnifico

    The Special One

  • Donators
  • 3,487 posts
  • Gender:Male
Omg you are fantastic guru ...great job ...i am happy now






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy