Jump to content

[Guide] Dell XPS 15 L502X (Early 2011) Snow Leopard Install (possibly L702x too)

* * * * * 5 votes

  • Please log in to reply
2976 replies to this topic

#1221
maxey

maxey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts

Automatically.


Ok, did that, windows told me "cannot repair it, do you want to send information to microsoft servers?" stuff like that.
Anyway, rebooted with IAtkos, installed Chameleon and let Kext Wizard run.

My Chameleon_Installer_log.txt would be this

Chameleon installer log - Tue Mar  6 17:59:14 CET 2012
Installer version: 2.1svn 1820
======================================================
/dev/disk0
   #:					   TYPE NAME					SIZE	   IDENTIFIER
   0:	 FDisk_partition_scheme						*750.2 GB   disk0
   1:			   Windows_NTFS RECOVERY				15.7 GB	disk0s1
   2:				  Apple_HFS MAC					 214.8 GB   disk0s2
   3:			   Windows_NTFS						 158.6 GB   disk0s3
   4:			   Windows_NTFS Alles				   212.2 GB   disk0s5
   5:				  Apple_HFS TEST					148.7 GB   disk0s6
/dev/disk1
   #:					   TYPE NAME					SIZE	   IDENTIFIER
   0:	 Apple_partition_scheme						*4.7 GB	 disk1
   1:		Apple_partition_map						 32.3 KB	disk1s1
   2:				  Apple_HFS iATKOS L1			   4.7 GB	 disk1s3
======================================================
Backing up Chameleon files
Backing up stage2 file /Volumes/MAC/boot to /Volumes/MAC/Chameleon.Backups/2012-03-06-17h59/boot
Backing up /Volumes/MAC/Extra folder to /Volumes/MAC/Chameleon.Backups/2012-03-06-17h59/Extra
======================================================
Clearing options...
======================================================
Running Standard postinstall script
Target volume = /Volumes/MAC on /dev/disk0s2
Target disk already has existing Chameleon stage 0 loader - boot0md (boot0workV2).
Detected a Windows installation on this volume.
======================================================
Stage 0 loader not written to /dev/disk0.
Written boot1h to /dev/rdisk0s2.
Written boot to /Volumes/MAC on /dev/disk0s2.
======================================================
Preparing to check target disk for previous installations.
Checking disk0.
Nothing found that could cause any problems.
======================================================
Disk: /dev/rdisk0 geometry: 91201/255/63 [1465149168 sectors]
Signature: 0xAA55
		 Starting	   Ending
#: id  cyl  hd sec -  cyl  hd sec [	 start -	   size]
------------------------------------------------------------------------
1: 07 1023 254  63 - 1023 254  63 [	208896 -   30720000] HPFS/QNX/AUX
*2: AF 1023 254  63 - 1023 254  63 [  30928896 -  419534576] HFS+	  
3: 07 1023 254  63 - 1023 254  63 [ 450463744 -  309739520] HPFS/QNX/AUX
4: 05 1023 254  63 - 1023 254  63 [ 760203264 -  704940801] Extended DOS
Signature: 0xAA55
		 Starting	   Ending
#: id  cyl  hd sec -  cyl  hd sec [	 start -	   size]
------------------------------------------------------------------------
1: 07 1023 254  63 - 1023 254  63 [ 760205312 -  414488576] HPFS/QNX/AUX
2: 05 1023 254  63 - 1023 254  63 [1174693888 -  290450177] Extended DOS
3: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	
4: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	
Signature: 0xAA55
		 Starting	   Ending
#: id  cyl  hd sec -  cyl  hd sec [	 start -	   size]
------------------------------------------------------------------------
1: AF 1023 254  63 - 1023 254  63 [1174704993 -  290439072] HFS+	  
2: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	
3: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	
4: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	

Windows is installed so that can remain the active partition
======================================================
Standard script complete
======================================================
Added boot option: Legacy Logo=Yes
Added boot option: EthernetBuiltIn=Yes
Added boot option: UseKernelCache=Yes
Added boot option: Kernel Flags=npci=0x2000
Added boot option: GenerateCStates=Yes
Added boot option: GeneratePStates=Yes
======================================================
Running Post postinstall script
Target volume = /Volumes/MAC
===============================================
Unmount all volumes named EFI
======================================================
Post postinstall script complete

Will try now to reboot from the HDD ;)


Same result, different bootloader. Get still the boot0:error . Even tried to set the partition of lion as active again, also boot0:error.
I don't know, windows repair not working and this not working. Looks like i will have to live with a CD in my drive to boot up huh? :D

Edited by maxey, 06 March 2012 - 05:58 PM.


#1222
DoiX

DoiX

    Homo discens

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Terra
  • Interests:Photography, design, beer.
I'm out of ideas... you could fully format your HDD or try some windows app that can fix boot problems...

#1223
ben

ben

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
The usb ports dont work for me.. the 2.0 one is not responding and whenever i plug a flash disk or unplug the mouse/keyboard into/from the usb3.0 ports, the system freezes and says system uptime:xxxxx nanoseconds..

#1224
maxey

maxey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts

I'm out of ideas... you could fully format your HDD or try some windows app that can fix boot problems...


Might do that...unfortunately have to work these days so will do that when having a lot of free time :D

@ben

the same problem was solved some posts ago... search maybe for nanoseconds or something like that.
  • ben likes this

#1225
DoiX

DoiX

    Homo discens

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Terra
  • Interests:Photography, design, beer.
@Ben, it's a known issues that unplugging something from the usb 3 ports will result in Kernel Panics (thats the term for the screen you get). USB2 should work fine with proper DSDT, if you have the i7 version of this laptop than it should work just fine with the DSDT found on this forum. I can't guarantee for other versions.. as the DSDT file might need tweaks.

#1226
Rockball73

Rockball73

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
@ Maxey :

Concerning the automatic repair tool of Windows, it only works if your Windows partition is set as active. Because when OS X partition is active, the repair tool can't find Win7 OS.
Try diskpart command (launch the cmd in Windows) and set your Windows partition as active.
Type diskpart, then list disk, then select disk X (X is the HDD with Windows partition), then list partition and select partition Y (Y is the number of the Win partition) and in the end active… Then reboot with Windows 7 dvd-rom and repair startup.

#1227
ben

ben

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
@ Doix: thanks! problem fixed!

#1228
ITRaider

ITRaider

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:China
  • Interests:IT,Programming,Hackintosh
Well thanks guys for your work on how to install lion on L502X
and I have installed lion on my Laptop successfully
HD3000 works perfectly and with a modified natit.kext Mac identified the GT540M
besides with a modified AppleHDA.kext accompany with DSDT I can make the sound card work perfectly
but i don't know how to make it sleep...
besides
the GeekBench score of the Laptop on Intel 64bit is 4861
I don't know if i make CPU work perfectly.....
Will anybody help me fix my DSDT?
Thanks in advance


Attached File  32Bit.png   220.1KB   32 downloads

Attached File  64Bit.png   287.14KB   25 downloads

#1229
Rockball73

Rockball73

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium

Well thanks guys for your work on how to install lion on L502X and I have installed lion on my Laptop successfully HD3000 works perfectly and with a modified natit.kext Mac identified the GT540M besides with a modified AppleHDA.kext accompany with DSDT I can make the sound card work perfectly but i don't know how to make it sleep... besides the GeekBench score of the Laptop on Intel 64bit is 4861 I don't know if i make CPU work perfectly..... Will anybody help me fix my DSDT? Thanks in advance Attached File  32Bit.png   220.1KB   32 downloads Attached File  64Bit.png   287.14KB   25 downloads

Did you patch your AppleIntelCPUPowerManagement.kext with SpeedStepper?

#1230
maxey

maxey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts

Well thanks guys for your work on how to install lion on L502X
and I have installed lion on my Laptop successfully
HD3000 works perfectly and with a modified natit.kext Mac identified the GT540M
besides with a modified AppleHDA.kext accompany with DSDT I can make the sound card work perfectly
but i don't know how to make it sleep...
besides
the GeekBench score of the Laptop on Intel 64bit is 4861
I don't know if i make CPU work perfectly.....
Will anybody help me fix my DSDT?
Thanks in advance


Attached File  32Bit.png   220.1KB   32 downloads

Attached File  64Bit.png   287.14KB   25 downloads


What do you mean the 540 M is detected? Working?


@ Maxey :

Concerning the automatic repair tool of Windows, it only works if your Windows partition is set as active. Because when OS X partition is active, the repair tool can't find Win7 OS.
Try diskpart command (launch the cmd in Windows) and set your Windows partition as active.
Type diskpart, then list disk, then select disk X (X is the HDD with Windows partition), then list partition and select partition Y (Y is the number of the Win partition) and in the end active… Then reboot with Windows 7 dvd-rom and repair startup.

Wonderful, that worked. Now i will try to reinstall Chimera 1.8 and then try again booting up from HDD :)

#1231
DoiX

DoiX

    Homo discens

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Terra
  • Interests:Photography, design, beer.
He means the card is identified in the System Profiler app, nothing more :)

#1232
Rockball73

Rockball73

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
@ DoiX :
Concerning my blue tooth chip, it's not a miniPCI one. I had a Acer Aspire 5920G before my L502x and it had bluetooth. I thought it was a miniPCI card, so I took a screwdriver and fully opened the Acer (broken because my 8600M GT burnt) to pick the bluetooth chip out. It was under the keyboard and looked like this :
Posted Image
Broadcam bluetooth chip : BCM92045NMD-95
It was directly connected to the motherboard and I don't think we have the same plug on ours... That's why I bought a Belkin mini USB bluetooth... :)
If you have any idea on where to plug it, let me know cause I would be interested, to know if it works or not...

#1233
DoiX

DoiX

    Homo discens

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Terra
  • Interests:Photography, design, beer.
I think i saw a port for that near the HDD location. I'll check when i return home, in around 7 hours.

#1234
maxey

maxey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts

He means the card is identified in the System Profiler app, nothing more :)


Ah , ok, damn :D Thought its some kind of progress :)

btw i repaired with windows and installed Chimera with the standalone installer from the tony forum. (However it say
Standalone Installer to update to the latest Chimera boot loader. )


It is a real installer not just an update right? As i also wondered that the installation routine (compared to the chameleon installation routine) was so fast.

Well be it as it might be, i still get the boot0:error. :wallbash:

#1235
DoiX

DoiX

    Homo discens

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Terra
  • Interests:Photography, design, beer.
It should be an installer... i'll post later what you can do to check it really is an installer not an update :) Got to leave now.

#1236
Rockball73

Rockball73

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Oh great DoiX! You would be my hero... Have a nice day and I'm waiting for your infos :)

@Maxey : I installed Lion once again on my L502x from scratch as I described to you in PM (because I had problems with Win7) and it's alright, with Chimera 1.8 standalone installer.

#1237
ITRaider

ITRaider

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:China
  • Interests:IT,Programming,Hackintosh

Did you patch your AppleIntelCPUPowerManagement.kext with SpeedStepper?

Yep and I can see the change of the frequency

@ DoiX :
Concerning my blue tooth chip, it's not a miniPCI one. I had a Acer Aspire 5920G before my L502x and it had bluetooth. I thought it was a miniPCI card, so I took a screwdriver and fully opened the Acer (broken because my 8600M GT burnt) to pick the bluetooth chip out. It was under the keyboard and looked like this :
Posted Image
Broadcam bluetooth chip : BCM92045NMD-95
It was directly connected to the motherboard and I don't think we have the same plug on ours... That's why I bought a Belkin mini USB bluetooth... :)
If you have any idea on where to plug it, let me know cause I would be interested, to know if it works or not...

Well i have a same Bluetooth chip from Lenovo......
Here is my DSDT

Attached Files



#1238
Rockball73

Rockball73

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium

Yep and I can see the change of the frequency Well i have a same Bluetooth chip from Lenovo...... Here is my DSDT

And did you install it or you don't know where to plug it?

Concerning your DSDT, I dan't help because I don't understand how it works...

And you said you had your ALC665 working perfectly : You mean without the heavy bass issue and with your subwoofer working?

#1239
ITRaider

ITRaider

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:China
  • Interests:IT,Programming,Hackintosh

And did you install it or you don't know where to plug it?

Concerning your DSDT, I dan't help because I don't understand how it works...

And you said you had your ALC665 working perfectly : You mean without the heavy bass issue and with your subwoofer working?

In fact I don't know whether the subwoofer works or not...
but I'm sure that there is no "heavy" bass issue....
Attachment is the modified AppleHDA
and except that in DSDT after Device (HDEF) add Method and the code is below

you can have a try
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
				{
					Store (Package (0x0C)
						{
							"device-id",
							Buffer (0x04)
							{
								0x65, 0x06, 0xEC, 0x10
							},
							"built-in",
							Buffer (One)
							{
								0x00
							},
							"layout-id",
							Buffer (0x04)
							{
								0x99, 0x02, 0x00, 0x00
							},
							"model",
							Buffer (0x07)
							{
								"alc665"
							},
							"PinConfigurations",
							Buffer (Zero) {},
							"hda-gfx",
							Buffer (0x0A)
							{
								"onboard-1"
							}
						}, Local0)
					DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
					Return (Local0)
				}

Attached Files



#1240
Rockball73

Rockball73

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Ok, thanks. I don't have the bass issue, but I don't think my subwoofer is working. And everytime I want to install Boom 1.2, my system becomes unbootable so that I have to delete every Boom related file via Windows and then boot OS X =s
Strange.

I'm at work so I need Windows but when I'll come back home, I'll test your solution and tell you how it works but I think I'll get the same result =)
And tonight, I'll give Mountain Lion a try... on an external HDD.

@ DoiX : It's not urgent, so don't think I'm harassing you, but when you got time, can you confirm me you saw a plug looking like the one of my bluetooth chip? Tanks a lot.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy