Jump to content

GA-EX58 and GA-X58A DSDT native power management modifications


  • Please log in to reply
1476 replies to this topic

#881
cartri

cartri

    Just a Cone

  • Donators
  • 407 posts
  • Location:Brazil
Hello d00d, sorry for using a open thread to personal comunication.
First i have to say that i appreciate the way you did put all together in this thread, and your amazing track keeping capability (which i never had, i forget what i did eat as soon as i digest it).
I still had no time to read this thread that was pointed to me as a source for researches by a tester of some moded bios i do for p45 series, but passing the eyes trough the 1st post, shows you have a organization capability that maybe i need to learn if i want to go public without being missunderstood.
As your PM box was full here, i did send you a PM with my personal contact trough the other forum we participate (the one that you need to complete a quiz to join etc). If possible please contact me, I'd like to talk to you and share some toughs.
Congratulations for your researches.

#882
d00d

d00d

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male
  • Location:41.648324, -70.635260

If you have slower graphic performance after 10.6.4 update, rename it from MacPro4,1 to MacPro3,1.

Worked for me.

Thanks, that worked.
I get the following GPU speeds using alphamerik's nvclock from projectosx.com.

As MacPro4,1 at idle the GPU clock is at level 0, and Shader and Memory clocks are at level 2;
GPU clock: 300.856 MHz
-- Shader info --
Clock: 1476.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1242.000 MHz

As MacPro4,1 at load the GPU clock is at level 0, Shader and Memory clocks are at level 2, FPS rates are very low, and Geekbench numbers are normal;
GPU clock: 300.856 MHz
-- Shader info --
Clock: 1476.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1242.000 MHz

As MacPro3,1 at idle the GPU clock is at level 0, and Shader and Memory clocks are between level 1 and 2;
GPU clock: 300.856 MHz
-- Shader info --
Clock: 1296.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1188.000 MHz

As MacPro3,1 at load the GPU clock is at level 2, and Shader and Memory clocks are at level 2, FPS rates are normal, and Geekbench numbers are normal;
GPU clock: 648.000 MHz
-- Shader info --
Clock: 1476.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1242.000 MHz

MacPro4,1 (idle and load);
./nvclock -i-- General info --Card: 		GT200b [GeForce GTX 285]Architecture: 	GT200 B1PCI id: 	0x05e3Subvendor id: 	0x1458GPU clock: 	300.856 MHzBustype: 	PCI-Express-- Shader info --Clock: 1476.000 MHzStream units: 240 (11111111b)ROP units: 32 (11111111b)-- Memory info --Amount: 	1024 MBType: 		512 bit DDR3Clock: 		1242.000 MHz-- PCI-Express info --Current Rate: 	16XMaximum rate: 	16X-- Sensor info --Sensor: Analog Devices ADT7473Board temperature: 40CGPU temperature: 47CFanspeed: 742 RPMFanspeed mode: manualPWM duty cycle: 40.0%-- VideoBios information --Version: 62.00.50.00.01Signon message: GV-N285UD-1GH/F1 Performance level 0: gpu 300MHz/shader 600MHz/memory 100MHz/1.05V/100%Performance level 1: gpu 400MHz/shader 800MHz/memory 300MHz/1.05V/100%Performance level 2: gpu 648MHz/shader 1476MHz/memory 1242MHz/1.15V/100%VID mask: 1Voltage level 0: 1.05V, VID: 1Voltage level 1: 1.15V, VID: 0
MacPro3,1 (idle);
./nvclock -i-- General info --Card: 		GT200b [GeForce GTX 285]Architecture: 	GT200 B1PCI id: 	0x05e3Subvendor id: 	0x1458GPU clock: 	300.856 MHzBustype: 	PCI-Express-- Shader info --Clock: 1296.000 MHzStream units: 240 (11111111b)ROP units: 32 (11111111b)-- Memory info --Amount: 	1024 MBType: 		512 bit DDR3Clock: 		1188.000 MHz-- PCI-Express info --Current Rate: 	16XMaximum rate: 	16X-- Sensor info --Sensor: Analog Devices ADT7473Board temperature: 40CGPU temperature: 47CFanspeed: 739 RPMFanspeed mode: manualPWM duty cycle: 40.0%-- VideoBios information --Version: 62.00.50.00.01Signon message: GV-N285UD-1GH/F1 Performance level 0: gpu 300MHz/shader 600MHz/memory 100MHz/1.05V/100%Performance level 1: gpu 400MHz/shader 800MHz/memory 300MHz/1.05V/100%Performance level 2: gpu 648MHz/shader 1476MHz/memory 1242MHz/1.15V/100%VID mask: 1Voltage level 0: 1.05V, VID: 1Voltage level 1: 1.15V, VID: 0
MacPro3,1 (load);
./nvclock -i-- General info --Card: 		GT200b [GeForce GTX 285]Architecture: 	GT200 B1PCI id: 	0x05e3Subvendor id: 	0x1458GPU clock: 	648.000 MHzBustype: 	PCI-Express-- Shader info --Clock: 1476.000 MHzStream units: 240 (11111111b)ROP units: 32 (11111111b)-- Memory info --Amount: 	1024 MBType: 		512 bit DDR3Clock: 		1242.000 MHz-- PCI-Express info --Current Rate: 	16XMaximum rate: 	16X-- Sensor info --Sensor: Analog Devices ADT7473Board temperature: 42CGPU temperature: 55CFanspeed: 739 RPMFanspeed mode: manualPWM duty cycle: 40.0%-- VideoBios information --Version: 62.00.50.00.01Signon message: GV-N285UD-1GH/F1 Performance level 0: gpu 300MHz/shader 600MHz/memory 100MHz/1.05V/100%Performance level 1: gpu 400MHz/shader 800MHz/memory 300MHz/1.05V/100%Performance level 2: gpu 648MHz/shader 1476MHz/memory 1242MHz/1.15V/100%VID mask: 1Voltage level 0: 1.05V, VID: 1Voltage level 1: 1.15V, VID: 0


#883
seanmcgpa

seanmcgpa

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philly
Forgive me for not remembering 100% ... modify the smbios.plist to reflect MacPro3,1 instead of MacPro4,1 ... right?

#884
x.di

x.di

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male

So I flashed this bios and have been running smoothly since May.
Today, I updated to 10.6.4 and get a kp unless i boot in safe mode.
Any thoughts?
I get a version mismatch between kernel and cpu pm


I will update today my latest bios and files in Extra.
For me all runs smoothly. ;)

#885
d00d

d00d

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male
  • Location:41.648324, -70.635260

Thanks, that worked.
I get the following GPU speeds using alphamerik's nvclock from projectosx.com.

As MacPro4,1 at idle the GPU clock is at level 0, and Shader and Memory clocks are at level 2;
GPU clock: 300.856 MHz
-- Shader info --
Clock: 1476.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1242.000 MHz

As MacPro4,1 at load the GPU clock is at level 0, Shader and Memory clocks are at level 2, FPS rates are very low, and Geekbench numbers are normal;
GPU clock: 300.856 MHz
-- Shader info --
Clock: 1476.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1242.000 MHz

As MacPro3,1 at idle the GPU clock is at level 0, and Shader and Memory clocks are between level 1 and 2;
GPU clock: 300.856 MHz
-- Shader info --
Clock: 1296.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1188.000 MHz

As MacPro3,1 at load the GPU clock is at level 2, and Shader and Memory clocks are at level 2, FPS rates are normal, and Geekbench numbers are normal;
GPU clock: 648.000 MHz
-- Shader info --
Clock: 1476.000 MHz
-- Memory info --
Clock: 1242.000 MHz

As MacPro3,1 after sleep and wake at idle the GPU clock is at level 2, and Shader and Memory clocks are at level 2.
This is a problem, as GPU idle temperature should be around 47C, but now it's around 56C.

#886
ANARCHiNTOSH

ANARCHiNTOSH

    Loldermort!!!!

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 221 posts
so d00d, performance-wise it is best to rename to MacPro4,1 or MacPro3,1?

#887
d00d

d00d

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male
  • Location:41.648324, -70.635260

so d00d, performance-wise it is best to rename to MacPro4,1 or MacPro3,1?

MacPro3,1, but at idle after wake the GPU was stuck at load level 2 instead of idle level 0.
I've gone back to using MacPro4,1, as I don't game on it.

#888
jhrfc

jhrfc

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Location:london uk

MacPro3,1, but at idle after wake the GPU was stuck at load level 2 instead of idle level 0.
I've gone back to using MacPro4,1, as I don't game on it.


just to confirm, i also have much decreased graphics performance on my GTX285, UD5 setup after the 10.6.4 upgrade. (I'm also using d00ds DSDT mods).
Thanks for the info on getting fan monitoring to work will try it over the weekend.
Jon

#889
MasterLen

MasterLen

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • Location:Berlin

I will update today my latest bios and files in Extra.
For me all runs smoothly. :(


Great!
I am already using your DSDT.aml and its working great!

Big Thanks x.di!

#890
elitee

elitee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 99 posts

MacPro3,1, but at idle after wake the GPU was stuck at load level 2 instead of idle level 0.
I've gone back to using MacPro4,1, as I don't game on it.


On my GTX 470 changing to MacPro3,1 immensely increased scores/fps as well.

#891
zoob

zoob

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
d00d, have you any issues with your GTX285 getting a brief screen blinking glitch when transitioning from high to low GPU load? Looks something like this: http://netkas.org/?p=442 but happens to me in SL.
I have a GTX285+GTS250 added in my DSDT, and my GTS250 never "blinks", it only happens on my GTX285.

Have my SMproductname set to MacPro4,1 and attached is my nvclock output. Many thanks.

-- General info --Card: 		GT200b [GeForce GTX 285]Architecture: 	GT200 B1PCI id: 	0x05e3Subvendor id: 	0x19f1GPU clock: 	300.856 MHzBustype: 	PCI-Express-- Shader info --Clock: 1296.000 MHzStream units: 240 (11111111b)ROP units: 32 (11111111b)-- Memory info --Amount: 	1024 MBType: 		512 bit DDR3Clock: 		1188.000 MHz-- PCI-Express info --Current Rate: 	16XMaximum rate: 	16X-- Sensor info --Sensor: Analog Devices ADT7473Board temperature: 39CGPU temperature: 43CFanspeed: 41 RPMFanspeed mode: manualPWM duty cycle: 40.0%-- VideoBios information --Version: 62.00.45.00.08Signon message: GT200 P891 SKU 0052 VGA BIOSPerformance level 0: gpu 300MHz/shader 600MHz/memory 100MHz/1.05V/100%Performance level 1: gpu 400MHz/shader 800MHz/memory 300MHz/1.05V/100%Performance level 2: gpu 666MHz/shader 1512MHz/memory 1242MHz/1.15V/100%VID mask: 1Voltage level 0: 1.05V, VID: 1Voltage level 1: 1.15V, VID: 0


#892
bluerecap

bluerecap

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tepic; Nayarit
Yesterday buy a Gigabyte GA-X58A-UD7, CPU CORE I7 960 3.20GHZ SK1366 BX80601960, and 12gb ddr3 kingston, and a GEFORCE GTX 470 1280MB PCI-E, can install a retail SL, in this mobo just mod a bios to insert slic 2.1 on last f6 bios, can connect to hdmi port on a HPW2558hc monitor???? thanks in advance and if not i wait for any guide or help to try cheers  :) :)

#893
d00d

d00d

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male
  • Location:41.648324, -70.635260

Yesterday buy a Gigabyte GA-X58A-UD7, CPU CORE I7 960 3.20GHZ SK1366 BX80601960, and 12gb ddr3 kingston, and a GEFORCE GTX 470 1280MB PCI-E, can install a retail SL, in this mobo just mod a bios to insert slic 2.1 on last f6 bios, can connect to hdmi port on a HPW2558hc monitor???? thanks in advance and if not i wait for any guide or help to try cheers :rolleyes: ;)

I'm not exactly sure what you're asking, but there's a good topic on GeForce 4xx at;
http://www.insanelym...howtopic=214219

#894
d00d

d00d

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male
  • Location:41.648324, -70.635260

d00d, have you any issues with your GTX285 getting a brief screen blinking glitch when transitioning from high to low GPU load? Looks something like this: http://netkas.org/?p=442 but happens to me in SL.
I have a GTX285+GTS250 added in my DSDT, and my GTS250 never "blinks", it only happens on my GTX285.

Have my SMproductname set to MacPro4,1 and attached is my nvclock output. Many thanks.

I didn't notice any glitch in 10.6.3, and in 10.6.4 the GPU clock speed doesn't change as MacPro4,1, so no glitch noticed now either.

#895
Gidi

Gidi

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts
Just to confirm that changing MP4,1 to MP3,1 I got better performance on my GTX285. But still much lower FPS than in W7.

#896
bluerecap

bluerecap

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tepic; Nayarit

I'm not exactly sure what you're asking, but there's a good topic on GeForce 4xx at;
http://www.insanelym...howtopic=214219


Thanks ask if i can install a native SL on this mobo and thanks for info about fermi...

#897
pcace

pcace

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
Hey,


i just tried the DSDT you uploaded in the first post ( DSDT_GA_EX58_UD5_F9m_S3_920_W3520_v2.zip )
My Mashine is a GA-EX58-UD5, but with Bios F12 Installed. Im using a nVidia 9800 and only Sata devices.

The nVidia card runs with EFI Strings - Created with the DD-Script.
Now The Problems:
i Can not reboot or shutdown the machine in 64 bit mode. i Just hangs. (also no sleep)

Please tell me wich kexts do i realy need in my config?
[codebox]
################################################################
# HackInstaller #
# Chameleon Bootloader & Kext/Kernel Installer #
# #
# v4.52 by digital_dreamer #
################################################################

Files to be installed from
the script's folders to MacOSX - Extra:

ATA VERSION ARCH SIZE DESTINATION
1) AppleIntelPIIXATA.kext 2.5.1 x86_64 280K /Extra
2) IOAHCIBlockStorageInjector.kext 1.1.1 N/A 4K /Extra

Audio
3) HDAEnabler.kext 1.0.0d1 x86_64 108K /Extra
4) LegacyHDA.kext 888 N/A 72K /Extra

Graphics
(No files present to install)

Networking
5) RealtekR1000SL.kext 2.0.0d1 x86_64 256K /System

Misc Patches
6) fakesmc.kext 2 x86_64 124K /Extra
7) NullCPUPowerManagement.kext 1.0.0d2 x86_64 116K /Extra
8) OpenHaltRestart.kext 2.1.0 x86_64 100K /Extra
9) PlatformUUID.kext 1.0.0 x86_64 104K /Extra

Kernel & matching kext
(No files present to install)
[/codebox]

And this is the Bootlog:
[codebox]26.06.10 12:59:11 kernel npvhash=4095
26.06.10 12:59:11 kernel PAE enabled
26.06.10 12:59:11 kernel 64 bit mode enabled
26.06.10 12:59:11 kernel Darwin Kernel Version 10.4.0: Fri Apr 23 18:28:53 PDT 2010; root:xnu-1504.7.4~1/RELEASE_I386
26.06.10 12:59:11 kernel vm_page_bootstrap: 770688 free pages and 15744 wired pages
26.06.10 12:59:11 kernel standard timeslicing quantum is 10000 us
26.06.10 12:59:11 kernel mig_table_max_displ = 73
26.06.10 12:59:11 kernel Warning - kext com.psystar.driver.OpenHaltRestart has immediate dependencies on both com.apple.kernel* and com.apple.kpi.* components; use only one style.
26.06.10 12:59:11 kernel NullCPUPowerManagement::init: properties=0x50a93c0
26.06.10 12:59:11 kernel NullCPUPowerManagement::start
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=0 LocalApicId=0 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=1 LocalApicId=2 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=2 LocalApicId=4 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=3 LocalApicId=6 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=4 LocalApicId=1 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=5 LocalApicId=3 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=6 LocalApicId=5 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=7 LocalApicId=7 Enabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=8 LocalApicId=8 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=9 LocalApicId=9 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=10 LocalApicId=10 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=11 LocalApicId=11 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=12 LocalApicId=12 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=13 LocalApicId=13 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=14 LocalApicId=14 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel AppleACPICPU: ProcessorId=15 LocalApicId=15 Disabled
26.06.10 12:59:11 kernel calling mpo_policy_init for Quarantine
26.06.10 12:59:11 kernel Security policy loaded: Quarantine policy (Quarantine)
26.06.10 12:59:11 kernel calling mpo_policy_init for Sandbox
26.06.10 12:59:11 kernel Security policy loaded: Seatbelt sandbox policy (Sandbox)
26.06.10 12:59:11 kernel calling mpo_policy_init for TMSafetyNet
26.06.10 12:59:11 kernel Security policy loaded: Safety net for Time Machine (TMSafetyNet)
26.06.10 12:59:11 kernel Copyright © 1982, 1986, 1989, 1991, 1993
26.06.10 12:59:11 kernel The Regents of the University of California. All rights reserved.
26.06.10 12:59:11 kernel MAC Framework successfully initialized
26.06.10 12:59:11 kernel using 15728 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers
26.06.10 12:59:11 kernel IOAPIC: Version 0x20 Vectors 64:87
26.06.10 12:59:11 kernel ACPI: System State [S0 S3 S4 S5] (S3)
26.06.10 12:59:11 kernel OpenHaltRestart: 2009 © COPYRIGHT PSYSTAR CORPORATION (www.psystar.com)
26.06.10 12:59:11 kernel RTC: Only single RAM bank (128 bytes)
26.06.10 12:59:11 kernel netkas presents fakesmc, a kext which emulates smc device
26.06.10 12:59:11 kernel mbinit: done (64 MB memory set for mbuf pool)
26.06.10 12:59:11 kernel Kext com.chucko.driver.RealtekR1000 - library kext com.apple.iokit.IONetworkingFamily not found.
26.06.10 12:59:11 kernel Can't load kext com.chucko.driver.RealtekR1000 - failed to resolve library dependencies.
26.06.10 12:59:11 kernel Kext com.chucko.driver.RealtekR1000 failed to load (0xdc00800e).
26.06.10 12:59:11 kernel Failed to load kext com.chucko.driver.RealtekR1000 (error 0xdc00800e).
26.06.10 12:59:11 kernel Couldn't alloc class "com_chucko_RealtekR1000"
26.06.10 12:59:11 kernel Not loading kext com.chucko.driver.RealtekR1000 - not found and kextd not available in early boot.
26.06.10 12:59:11 kernel From path: "uuid",
26.06.10 12:59:11 kernel Waiting for boot volume with UUID B255AB20-C785-4AA8-85BA-5E4FCD21BDAE
26.06.10 12:59:11 kernel Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
26.06.10 12:59:11 kernel FireWire runtime power conservation disabled. (2)
26.06.10 12:59:11 kernel JMicronATA:J MJiMcBr3o63n A(TCAM:D J0MxB363e d(0C0M,D C0TxR e0fx00ec, 00C,T RI R0Qx ee1080,, BIMR Q0 x1e8b,0 8B)M
26.06.10 12:59:11 kernel 0xeb00)com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib kmod start
26.06.10 12:59:11 kernel com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib load succeeded
26.06.10 12:59:11 kernel Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/IDE1@1F,2/AppleAHCI/SECD@1/IOAHCIDevice@0/AppleAHCIDiskDriver/IOAHCIBlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/WDC WD5000AAKS-00A7B0 Media/IOGUIDPartitionScheme/Raid Partition 2@2/AppleRAIDMember/AppleRAIDStripeSet/MacOSX@0FireWire (OHCI) TI ID 8024 PCI now active, GUID 0079d99f0000241d; max speed s400.
26.06.10 12:59:11 kernel BSD root: disk2, major 14, minor 8
26.06.10 12:59:08 com.apple.launchd[1] *** launchd[1] has started up. ***
26.06.10 12:59:08 com.apple.launchd[1] *** Verbose boot, will log to /dev/console. ***
26.06.10 12:59:11 kernel systemShutdown false
26.06.10 12:59:11 configd[13] network configuration changed.
26.06.10 12:59:11 configd[13] setting hostname to "hanness-Mac-Pro.local"
26.06.10 12:59:16 bootlog[42] BOOT_TIME: 1277549948 0
26.06.10 12:59:17 mDNSResponder[30] mDNSResponder mDNSResponder-214.3.2 (May 14 2010 15:29:49) starting
26.06.10 12:59:18 kernel Previous Shutdown Cause: 0
26.06.10 12:59:19 kernel wl0: Broadcom BCM4318 802.11 Wireless Controller
26.06.10 12:59:19 kernel 5.10.91.27
26.06.10 12:59:19 kernel NVDANV50HAL loaded and registered.
26.06.10 12:59:19 com.apple.SecurityServer[26] Session 0x5fbff962 created
26.06.10 12:59:19 com.apple.usbmuxd[23] usbmuxd-196 built for iTunesNineTwo on May 17 2010 at 13:53:51, running 32 bit
26.06.10 12:59:19 com.apple.SecurityServer[26] Entering service
26.06.10 12:59:19 kernel identified as RTL8168D/8111Didentified as RTL8168D/8111D
26.06.10 12:59:19 configd[13] network configuration changed.
26.06.10 12:59:19 kernel FakeSMC: key info not found MSDS, length - 6
26.06.10 12:59:19 kernel DSMOS has arrived
26.06.10 12:59:19 kernel com_chucko_RealtekR1000: Ethernet address 00:24:1d:77:de:6f
26.06.10 12:59:19 kernel com_chucko_RealtekR1000: Ethernet address 00:24:1d:77:de:6d
26.06.10 12:59:19 kernel AirPort_Brcm43xx: Ethernet address 00:22:15:56:b3:30
26.06.10 12:59:19 kernel IO80211Controller::dataLinkLayerAttachComplete(): adding AppleEFINVRAM notification
26.06.10 12:59:19 kernel AirPort: Link Down on en0. Reason 1 (Unspecified).
26.06.10 12:59:19 configd[13] network configuration changed.
26.06.10 12:59:20 /System/Library/CoreServices/loginwindow.app/Contents/MacOS/loginwindow[31] Login Window Application Started
26.06.10 12:59:25 kernel ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out
26.06.10 12:59:26 kernel AppleTyMCEDriver::start coreVIDPID = 0x2c418086 Number of packages = 1 Number of cpus = 8 memory monitor trough MCA
26.06.10 12:59:28 configd[13] network configuration changed.
26.06.10 12:59:29 com.apple.SecurityServer[26] Session 0x30107d created
26.06.10 12:59:29 com.apple.SecurityServer[26] Session 0x30107d attributes 0x30
26.06.10 12:59:29 loginwindow[31] Login Window Started Security Agent
[/codebox]

Any idea what i can do now?
While installing i updated to 10.6.4...


Thank You,


Pcace

#898
jhrfc

jhrfc

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Location:london uk
Hi d00d,
Thanks for posting the new FakeSMC with plug-ins for fan monitoring. Installed using digital dreamers script, rebuilt caches and works great. see attached.
Cheers
Jon
Posted Image

#899
kdawg

kdawg

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Boston, MA

Hi d00d,
Thanks for posting the new FakeSMC with plug-ins for fan monitoring. Installed using digital dreamers script, rebuilt caches and works great. see attached.
Cheers
Jon

Be aware that some of the plug-ins associated with FakeSMC could effect your C-States and increase core temperature. I'm not sure what your hardware setup is but your core temps seem a tad bit high. Check to see if you still have c-states active.

#900
d00d

d00d

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male
  • Location:41.648324, -70.635260

Hey,


i just tried the DSDT you uploaded in the first post ( DSDT_GA_EX58_UD5_F9m_S3_920_W3520_v2.zip )
My Mashine is a GA-EX58-UD5, but with Bios F12 Installed. Im using a nVidia 9800 and only Sata devices.

The nVidia card runs with EFI Strings - Created with the DD-Script.
Now The Problems:
i Can not reboot or shutdown the machine in 64 bit mode. i Just hangs. (also no sleep)

Please tell me wich kexts do i realy need in my config?
...
And this is the Bootlog:
...

Any idea what i can do now?
While installing i updated to 10.6.4...


Thank You,


Pcace

I listed the few kexts I use towards the end of post 1.

Be aware that some of the plug-ins associated with FakeSMC could effect your C-States and increase core temperature. I'm not sure what your hardware setup is but your core temps seem a tad bit high. Check to see if you still have c-states active.

The SMCITEController plugin drops CStates, but FakeSMCSuperIO doesn't.
FakeSMCSuperIO is what I included in the version I compiled.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy