Jump to content

GMA X4500


  • Please log in to reply
367 replies to this topic

#361
egorythm

egorythm

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Work fine on my Samsung R519/R719! Thx you, maaaaan! :D

#362
The UnF

The UnF

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sao Paulo - Brazil
Hi all,

I'm running SL 10.6.8 on an MSI X340 on i386 arch mode with patch4500-2 but accidently changed to a resolution lower that 1366x768x32.

After that i get nothing but a cute blue screen.

To use the system again i needed to boot with -s and remove patched kext from /System/Library/Extensions.

If i run patch4500-2.bash -f 2A42 + boot, i still get 1024 resolution and if i add -r i get back to the blue screen.

How can i reset the resolution preferences back to the highest chosen automaticaly when i first passed patch4500?

Thks in advance!

#363
mosman

mosman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I've had luck getting the GMA X4500 working in Lion. If interested, check this out:

http://www.tonymacx8...hp?f=15&t=29005

#364
spy 1

spy 1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aruba
I need some help with my video card GMA4500MHD. I have tried to install AppleIntelGMAX3100FB-2.kext but when I reboot it does not load any kext for me to patch it. How can I do this for me to get this working everything else works but the card hope someone can help me. I am running iatkos S3 V2 SL 10.6.3

#365
snam11

snam11

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
hi Tienneke,
i own an acer travelmate 5630z with x4500 onboard.
dev id 0x2a42
rev id 0x0007
vga output only (no tvout or hdmi/dvi)
with chameleon+graphics mode string i can easily have native resolution 1280x800x32, but i cannot clone display (if i plug vga on laptop, the lcd goes off and only vga output works) and the tv output is distorted, probaby because of the 1280x800 res.

so i had a try with your bash script, but i have several problems.
1st: i have plenty of res, but NO 1280x800.
2nd: any resolution i try, gives me a strange output with flickering display luminosity, on main lcd display, and also on vga output
3rd: the default resolution choosed by kext (also with detect display feature). main lcd and vga out goes @ 640x480 or 800x600, so lcd is completely white, and "no input" on vga out.the only way to change them is to use another hack with remote desktop....
4th: is impossible to clone the display on vga monitor, only extended desktop works.if i choose clone display, both the screens stop working, also if the res is set to a previously working one.

any solution? i'm the only one with this issues or is a common problem?
i'd like just to have a nice res, with clone on vga output...
regards

p.s. i've tested the script on 10.5.8 vanilla and 10.6.6 ihazard with same result

#366
tim687

tim687

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Is this kext only for the X4500 version of the GMA 4500 series? Or will it also work with the GMA4500 MHD?

 

Thanks!

 

I'm using OS X 10.8.5 with this build



#367
&avin

&avin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Updated version

Over the last few weeks there's been a lot of advances in getting X4500 support in osX86. At the moment only framebuffer works, which means getting native resolution, no QE or CI yet, but hey, it's already great to have native resolution.

Coldequation has modded a patcher script provided by Trauma, with wich you can patch the stock AppleIntelGMAX3100.kext's to give support for X4500 graphics cards.

All you need atm is your device ID (you can find it in system profiler (/Applications/Utilities/System Profiler or about this mac --> more info) under graphics section. The device ID starts with 0x and then 4 numbers, probably 0x2A42 (for X4500MHD)

Once you know your device ID, download the script attached to this post, then follow these steps:

  • Start a terminal
  • type sudo -s and enter your user password
  • drag the script from the location you downloaded it from to the terminal
  • at the end of the line, add following options: -rf *your device ID* (it should look something like /Users/username/Downloads/patchX4500.bash -rf 2A42
  • Press enter. The command will give you some output for feedback.
  • Once you executed the script, repair permissions using disk utility (in Applications/Utilities, click on your primary harddrive, and on the first aid tab click on repair permissions.) This might take a while, but will make sure that your driver can be loaded.
  • Reboot and (hopefully) enjoy native resolution
Make sure you have the vanilla version of the kernel extensions (being AppleIntelGMAX3100.kext and AppleIntelGMAX3100FB.kext in /System/Library/Extensions). This only applies to people previously running kernel extensions provided by me in the other thread.

Please post your results in this thread, be it good results or bad results, we'll try to help you ;) . In your post please include hardware info (both laptop type/brand and video card device ID) and software info (osX version and distro)

If you don't get response here, you can (most of the time) find me or other guys willing to help you on the IRC channel #GMA_X4500 at irc.voodooprojects.org

I'll update this thread every time a (more or less) stable breakthrough has been made, and everytime a new patcher script comes out.
known issues
  • Cursor vanishes
    --> workaround: change the cursor size in system preferences -- mouse (till it's really huge, not so handy, but at least it works :P)
  • vertical stripes
    --> No workaround yet, looking into it atm
Last update: July 15, 2009 at 23:17 CET: New patcher script

 

Hi,

 

My config,

 

Lenovo G550

Processor  > Pentium Dual-Core CPU T43200 (2.10 GHz)

Ram  > 3 GB DDR3

Phoenix  Bios Version  > 18CN42WW (V2 . 51)

 

I have tried Mountain lion but i get a message "hardware not supported" 

 So, i went to snow leopard and successfully booted it through my USB stick

The problem is, i'm stuck at blank screen after the loading of contents, with a cursor which i cannot move

 

U mentioned to add kexts to the clover, but every link given was on "how to add kexts in mac"

Here i am using Windows for the whole process, Plz provide me info on how to make it in Windows



#368
&avin

&avin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Updated version

Over the last few weeks there's been a lot of advances in getting X4500 support in osX86. At the moment only framebuffer works, which means getting native resolution, no QE or CI yet, but hey, it's already great to have native resolution.

Coldequation has modded a patcher script provided by Trauma, with wich you can patch the stock AppleIntelGMAX3100.kext's to give support for X4500 graphics cards.

All you need atm is your device ID (you can find it in system profiler (/Applications/Utilities/System Profiler or about this mac --> more info) under graphics section. The device ID starts with 0x and then 4 numbers, probably 0x2A42 (for X4500MHD)

Once you know your device ID, download the script attached to this post, then follow these steps:

  • Start a terminal
  • type sudo -s and enter your user password
  • drag the script from the location you downloaded it from to the terminal
  • at the end of the line, add following options: -rf *your device ID* (it should look something like /Users/username/Downloads/patchX4500.bash -rf 2A42
  • Press enter. The command will give you some output for feedback.
  • Once you executed the script, repair permissions using disk utility (in Applications/Utilities, click on your primary harddrive, and on the first aid tab click on repair permissions.) This might take a while, but will make sure that your driver can be loaded.
  • Reboot and (hopefully) enjoy native resolution
Make sure you have the vanilla version of the kernel extensions (being AppleIntelGMAX3100.kext and AppleIntelGMAX3100FB.kext in /System/Library/Extensions). This only applies to people previously running kernel extensions provided by me in the other thread.

Please post your results in this thread, be it good results or bad results, we'll try to help you ;) . In your post please include hardware info (both laptop type/brand and video card device ID) and software info (osX version and distro)

If you don't get response here, you can (most of the time) find me or other guys willing to help you on the IRC channel #GMA_X4500 at irc.voodooprojects.org

I'll update this thread every time a (more or less) stable breakthrough has been made, and everytime a new patcher script comes out.
known issues
  • Cursor vanishes
    --> workaround: change the cursor size in system preferences -- mouse (till it's really huge, not so handy, but at least it works :P)
  • vertical stripes
    --> No workaround yet, looking into it atm
Last update: July 15, 2009 at 23:17 CET: New patcher script

 

Hi,

 

My System Info

 

Lenovo G550

Processor  > Pentium Dual-Core CPU T43200 (2.10 GHz)

Ram  > 3 GB DDR3

Phoenix  Bios Version  > 18CN42WW (V2 . 51)

 

I have tried Mountain lion but i get a message "hardware not supported" 

 So, i went to snow leopard and successfully booted it through my USB stick

The problem is, i'm stuck at blank screen after the loading of contents, with a cursor which i cannot move

 

U mentioned to add kexts to the clover, but every link given was on "how to add kexts in mac"

Here i am using Windows for the whole process, Plz provide me info on how to make it in Windows







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy