Jump to content

Intel 82566mm Ethernet works on Mac OS X (Leopard 10.5.3)


  • Please log in to reply
186 replies to this topic

#81
karlmarx934

karlmarx934

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

You should try to enter static ip address. DHCP doesn't work well on this driver. I've got self-ip address (169.254.25.71) like you even I unplug the ethernet cable.


I tried a static address today....but it wont let me out to the net still!

Not sure if my network even realises that its there!

Anyone got any advice on how to proceed from here?

Thanks

KarlMarx

#82
wayover

wayover

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
Probably it does not work for me because of DHCP?
http://forum.insanel...o...8931&st=40#

#83
kizwan

kizwan

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,422 posts

After around one month part-time work. I ported the Linux e1000e driver to my Laptop (Lenovo T61p) running Hackintocsh Mac OS X (Leopard 10.5.3).

Detail in my blog http://techresearchinfo.blogspot.com.

Guijin Ding


Hi,
I want to report that my Intel® 82566DM-2 Gigabit (VEN_8086 & DEV_10BD) network adapter working after using your kext file, Intel82566MM.kext. So far no problem encountered. Thank you. ;)

kizwan

#84
racketprophet

racketprophet

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines

I tried a static address today....but it wont let me out to the net still!

Not sure if my network even realises that its there!

Anyone got any advice on how to proceed from here?

Thanks

KarlMarx


If you have used a PCI lancard before, try to call your network provider and tell them that you have changed your LAN card. Because usually they allow only one lancard and that registers in their system. So if you have used PCI before and now your built-in, you must call them and inform them.. It worked on me..

#85
nintendoguy

nintendoguy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portland, Or
is anyone able to get it working after waking from sleep. i have a dp965lt and can not get it to work after sleep and would like it to

#86
mat_ov

mat_ov

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I have to put my hackintosh to sleep before the keyboard works.

I find that if I unload the driver (remove it from the system preferences) before going to sleep, and I load it again later on, it works.

I need a script to unload/uninstal the Ethernet before turning off the system, and another to install it again after awaking from sleep when I turn it on.

Anyone can help?

#87
safetylab

safetylab

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

After change to Info.plist working here on 10.5.2 too!

What did you change?
Can you make tgz file and upload it?

#88
macgirl

macgirl

    Stargate's Pharaoh

  • Retired
  • 7,612 posts
  • Gender:Female
  • Location:Mexico City
  • Interests:Techie gadgets
Thanks for this driver, a friend just bought a Dell Precision M4400 and this driver works perfectly on his laptop.

#89
gprince

gprince

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male
  • Location:france

It works on a 82562GT and 10.5.5 (editing the plist)!
Thanxs!

Hi BlackCH my laptop is a hp 550 and I have the same device : 82562GT, 10C4:8086.
Can you tell us what did you modify in the plist?

Thanks

#90
shanokee

shanokee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Works fine on my Thinkpad T61.

#91
erk3452

erk3452

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Dude thanks a lot I can finally use Internet in leopard been
Waiting for this forever

#92
mlmorfin

mlmorfin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Thanks

work fine in my intel dp35dp
:wacko:

#93
triggerbln

triggerbln

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hey there,
a simple solution for the "no network after sleep" problem:

- get Sleepwatcher, a daemon for executing commands/shellscripts on sleep/wakeup events.
- modify the /etc/rc.wakeup by adding
ifconfig en0 downifconfig en0 up

voila, network interface is reset after wakeup from sleep and works normally, including DHCP (on my Thinkpad X61 Tablet, at least). Unfortunately, this doesn't work 100% of the time for me, but 99% -- i have no clue, why it finally doesn't work every now and again. YMMV.

You might have to check if en0 is really your ethernet interface and change it accordingly.

This solution (especially the "ifconfig en0 down; ifconfig en0 up") has been floating around the net, it's not my original idea, but i thought i'd pass it on as it worked good for me, especially in combination with Sleepwatcher.

Best regards
Matthias

#94
plausg

plausg

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

After around one month part-time work. I ported the Linux e1000e driver to my Laptop (Lenovo T61p) running Hackintocsh Mac OS X (Leopard 10.5.3).

Detail in my blog http://techresearchinfo.blogspot.com.

Guijin Ding

sorry i am new to MAC OS...managed to installed 10.5.5 but can't get mine ethernet card working. Model is DC7800 - error msg is "Network Utility[263] No Interface name available...any idea ??

#95
fusionne

fusionne

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Thanks! Confirmed this works for my 82566DM2 on a Dell Optiplex 755.

#96
numberonekiwi

numberonekiwi

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 319 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tauranga NZ
Excellent job works fine on my toshiba S200 not sure of speed yet as I only connected a cable to see if it worked normally use WiFi

#97
jois21

jois21

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
82566MM Ethernet on HP Compaq 8510w working after plist editting!

THNX :D

#98
rschultz101

rschultz101

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 440 posts
  • Gender:Male
  • Location:Worcester/Boston
  • Interests:dell 6000 , asus p4pe,
82567LM ICH9 DHCP problem,

got an dell E6500 with intel gigabit 82567LM ICH9,

did update boot list,...

but I can't connect, the DHCP gets some router number, instead starting with 192.... it starts with 169...
can't connect to internet, nor other computers ,
correction, works on initial reboot, !!
after sleep/wake, ifconfig down / up,.... dhcp problem,...
openhalt shutdwon restart, not working,...
any hints, tips, suggestions, thanks (note, my R60 works almost perfect, exeption, screen dimming)

#99
Ongeloof

Ongeloof

    Irrevocably Insane

  • Donators
  • 1,007 posts
  • Location:The Infinite Loop
  • Interests:Your moma.
Hey Digg, maybe you could try your hand at the Intel PRO/WIRELESS 3945ABG Card, for laptops, i know a lot of people would apreciate it...


Think Mark

#100
iLove Mac

iLove Mac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Hi dingguijin,

Works on my Lenovo Thinkpad x61. Hoping that you can port the Intel PRO/Wireless 3945ABG.

Thanks! ;)

iLove Mac
<h1 class="h1nopad myst.item.title">
</h1>





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy