Jump to content

Broadcom BCM5787M/BCM5784M - A solution


  • Please log in to reply
245 replies to this topic

#221
Hawie

Hawie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
I found no way to get 5784 (not 5784M) to work. tried all the files from this thread include replies.

kernel boot msg:
AppleBCM5701Ethernet: 0 1698 getAdapterInfo - Device is unknown
AppleBCM5701Ethernet: 0 1698 getAdapterInfo - Device is unknown
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - getAdapterInfo failed, giving up
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - getAdapterInfo failed, giving up

My board (Dell 730x, MSI7543 oemed) have two 5784 NIC.

anybody help me?

#222
Hawie

Hawie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

I found no way to get 5784 (not 5784M) to work. tried all the files from this thread include replies.

kernel boot msg:
AppleBCM5701Ethernet: 0 1698 getAdapterInfo - Device is unknown
AppleBCM5701Ethernet: 0 1698 getAdapterInfo - Device is unknown
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - getAdapterInfo failed, giving up
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - getAdapterInfo failed, giving up

My board (Dell 730x, MSI7543 oemed) have two 5784 NIC.

anybody help me?


Try more options, the dmesg changes:
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - no acpi-device?
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - no acpi-device?
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed
Previous Shutdown Cause: 3
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed

AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed
AppleBCM5701Ethernet: 0 0 start - Allocate Interrupt event source failed


NEED HELP?!

#223
ariekur

ariekur

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
i'm running on 10.6.4 (update from 10.6.3 iatkos s3 with combo update)
and 5787m still not working after i installed the kext.
anny suggestion??
sorry my english bad

#224
quinielascom

quinielascom

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 749 posts
  • Location:M�xico
The BCM5787M patched driver from first post works in 10.6.5 too.

#225
Robo_sz

Robo_sz

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
  • Location:Poland
Hi guys !

I'm non-english person so be patient please.

I've got Broadcom NetLink BCM5787M card working, but .... that's all.
No internet no nothing. I've got home router with wifi. Wifi is another problem.

In system properties in network tab, I have Ethernet with red dot.
I've changed mac address of LAN card, as you wrote before.
When I connect LAN cable, dot switches onto green and I have information that ethernet is available but can't connect. I've tried different methods, "by hand", automatically DHCP and nothing. Still without hands/intenet.
On XP I have IP like 192.168.11.3 on cable, under OsX with automatic DHCP gets something like 192.235. and so on ...

Any ideas friends ? I'm "green/yellow" with OsX but I couldn't find any answer with Uncle Google.

Thanks

#226
w0lf

w0lf

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 241 posts
Hello,
Same Problem, i have a BCM5784M on 10.6.5 ... not working ...
Need some help !

#227
JuniorGump

JuniorGump

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paraíba, Brasil
Damn, I catch a glimpse of the devices here in my Broadcom network card and saw that is the same friend nobb1x, only that mine is "5787 14e4: 169b" ... I installed the kext for Snow Leopard, but not resulted in anything ...

#228
vashwood

vashwood

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 7 posts
I modified the kext in "update 2" before I put it into the plugins folder because my card is a BCM57780 14e4:1692. But when I watch my system (10.6.3) boot, I see an error along the lines of "1692 Device Unknown"

What I did to modify the kext was

Info.plist (IONameMatch): Replace the string 'pci14e4,1693' with 'pci14e4,1692'

and

/contents/MacOS/AppleBCM5701Ethernet (hexedited): replaced all "66 81 FA 93 16" with "66 81 FA 92 16". There was a few of them.

Did I miss something or do it entirely wrong?

#229
AntoNEO_Acer

AntoNEO_Acer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Location:Russia, Moscow
Hello
I have Snow 10.6.5 and BCM5784M& It works only if i type:
sudo tcpdump -i en0

I've done this:
Start_Promisc copy it in /Library/StartupItems then Edit start_promisc,
INTF="en0"
KEXTPATH where is AppleBCM5787.kext
Then type:
sudo chmod -R 755 /Library/StartupItems/Start_Promisc
sudo chown -R root:wheel /Library/StartupItems/Start_Promisc

After restart it doesn't work.

What should I do?

#230
toohinc

toohinc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
Anyone know if it works on OSx version 10.6.6 ??

#231
Api

Api

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany

Anyone know if it works on OSx version 10.6.6 ??


Works very well with a 5787M (:1693)!

#232
Demuri

Demuri

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Riga, Latvia
Hi everybody,
I've installed some time ago a kext from update 2 on my iAtkos S3, Acer Aspire 2920z (repalced wifi card with compatible one). Now I've updated to 10.6.7 (oh yeah, with just normal update!), everything's almost fine, but wifi doesn't connect automatically to my home wifi at system logon. By the way, my old wifi problem still here too - sometimes it disconnects and can't reconnect until reboot. Got any solutions for these issues? Thanks

#233
fc bayern

fc bayern

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Macedonia

Hi,My card is BCM57780, Broadcom NetLink ™ Gigabit Ethernet 14e4:1692
I've already installed snow leopard 10.6.3,but my card just doesn't work.I used many ways.but my problem is still there. Can you please help me out?

I have the same LAN card,10.6.7 hera on Acer 5742G, but not working Ethernet
Did someone manage to get this card working

#234
iMickk

iMickk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
Hi!

Can someone add this link into the beginpost? (http://www.kexts.com...do=file&id=1115).

Now this is added into the beginpost: http://www.insanelym...mp;#entry963461 But my kextlink is much better, you don't need to edit the kext for the Macadress and do a TCP dump.

This is the BCM5722D kext, made by Adlan (LINK)

Nawcom added the device id for the BCM5784M (14e4 1698). This is the netwerkchip that is inside the Dell Studio 1555 and much more laptops.

When you add your device ID, it works (maybe) with this models to:

It should support the following models:
BCM5754
BCM5754M
BCM5755
BCM5755M
BCM5787
BCM5787M #
BCM5906 #
BCM5906M #



#235
eriklodr

eriklodr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Got this working on Snow Leopard, with comboupdate 10.6.7, running a Dell Latitude e5400.

My DEV_ID is DEV_1680 under Windows (since my NIC is a BCM5761E). I just changed 1693 to 1680 rebooted, and it worked. Flawless.

Two problems I have though, I can't seem to find that startup script in the archive?!?
Second is, can't seem to find thoose lines using the HexEditor, to change my MAC Address.. annoying.. besides that, the NIC is working I guess.. but I can't test it.. lol ;)

Take a look at, http://www.broadcom....mine_driver.php
Scroll down a bit, and you'll se the DEV_ID's.

#236
netkas

netkas

    InsanelyMac Legend

  • Developers
  • 616 posts
  • Gender:Male
Lion's patched kext for 1693

works fine, sleep works but adapter doesnt work after sleep.

if you wanna use it with other card, change every 93 16 bytes to your devid.

Attached Files



#237
Api

Api

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany

Lion's patched kext for 1693

works fine, sleep works but adapter doesnt work after sleep.

if you wanna use it with other card, change every 93 16 bytes to your devid.


Many thanks netkas,

works perfectly!!!! :wacko:

#238
YouDoMeIDoYou

YouDoMeIDoYou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Location:Germany

Many thanks netkas,

works perfectly!!!! :D


Also worked for me with lion - even after sleep! Put it into E/E, made an extensions.mkext and repaired permissions with kext wizard.

Thank you netkas :)

#239
eusp2006

eusp2006

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Hey Guys, thanks for the Kext! I have a quick question though, I am hex editing and was unsure about the procedure.

Do I simply do a find and replace for 93 16 bytes and replace all instances with my device id (I am assuming it is going to be 1680 in hex as 1680 is my devid) ?

#240
LAkshmi NArayana

LAkshmi NArayana

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Lion's patched kext for 1693

works fine, sleep works but adapter doesnt work after sleep.

if you wanna use it with other card, change every 93 16 bytes to your devid.


Works perfectly.
Mine is 14e4:1698
i just added it to the list and it works great
(I tried very hard to find this thread again to Thank You)
Thanks a lot





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy