Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Prasys

GeForce FX5200/FX5500 Installer for SSE2 AMD/Intel BETA

147 posts in this topic

Recommended Posts

Hey guys,

 

I've just created a simple Installer for nVidia GeForce FX 5200 Users and FX 5500 Users that allows users to just download the installer and run it. Its like Install and forget. What it does is pretty much saves your time to download the 250MB combo updater patch + editing plist + installing titan <-- a lot of hassle . Bah , this is the answer then , you just run the installer and voila you have QE/CI working* [and as well as Hardware OpenGL Acceleration]. No tearing or what-so-ever.

 

 

Here is the how to

 

1. Download the FX 5200 Installer or FX 5500 Installer

2. Run the installer , it would install everything for you. Just go with Easy Install [you dont have to customize anything unless you're debugging something or you have been told to do so]

3. Once its done , run Disk Utility to repair permissions

4. Reboot and pray

5. You should have your card kickin'

 

 

Oh here you go guys the URL :-

 

http://www.rakis.net/~prasys/gf5200.zip <-- for GeForce FX 5200 Series

 

For FX5500 Series , I will be uploading an installer once i receive feedback on this

 

I would like to thank dorin for this , for providing me the kexts , editing everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prasys

I have a Geforce FX5600 AGP 256MB lying around, I am interested to try your installer just for the heck of it.

Let me know what to modify... (maybe just Dev ID/Vend ID)

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep just modify the devID/Ven ID..I am making an installer that just does that for all FX5xxx series [since its quite popular]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good Job Prasys! Looking for driver for NVidia GeForce FX 5500 (vend id: 10de, device id: 0326).

Now using Thico Alves driver, i can switch between resolution and refresh rate, but seems that card dont have acceleration or OpenGL (dont know what exactly not working, because im a bit end-user) - but i noticed that, because there is no water drop effect when adding new widget on desktop. So hope, that Your upcoming drivers for 5500 will fix this. (Maybe on 5200 drivers that effect is working).

I could try to rename number 5200 to 5500 in all package contents and rename vendor and device id, but does it will work? Or there must be written another things, for proper driver working for 5500?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great job prasys congratulations!! :unsure:

We only have problem with BUS, because the system recognize as PCI and i find than this reduce much your performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a nVidia GeForce FX 5500 256MB PCI. Great work prasys, I look forward to qe and ci finally.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay guys , I will be uploading the FX5500 after x-mas or boxing day

 

I will include AGPGart/Part in it for AGP thingy...needt to find a way to include that ! and now you can make your own DVD with it..Just put the pkg and voila , QE/CI/OpenGL out of the box !

Share this post


Link to post
Share on other sites

grr.. i still can't get CI/QE! I have an AGP fx5200 devid 0x0322 rev 0x00a1

 

I'm installing on top of JaS Internal 10.4.6 with combo update to 10.4.7 with JaS' beta9 kernel updater and replaced kernel with semthex experimental 6.

 

I've been told that I need to reinstall with the Myzar Installation...

 

is that so?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, i have asus a8v mobo, verto (vendID 0000) fx5200 ultra (devID 321)which it finds during boot up, and it freezes at skgeosx: setmulticastmode on any ideas?? does not go into gui mode at all.

Edited by cro

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have a list of DevID and VendID numbers listed below. i pulled them all from a nvidia bios editor that i have used to edit the bios of my video card. hope this helps

 

 

PCI Express Video Cards

8800gtx

0191

 

8800gts

0193

 

7950 gx2

0294

7900 gx2

0293

 

7950gt

0295

 

7900gtx

0290

 

7900 gt/gto

0291

 

7900 gt

3034

 

7900gs

0292

 

7800gtx 512mb

0090

 

7800gtx

0091

 

 

7800gt

0092

 

7600gt

0391

 

7600gs

0392

 

7300gt

0393

 

7300gs

01df

 

7300le

01d1

 

7100gs

016a

 

6800 series gpu

00f9

 

6800gs

00c0

 

6800xt

00c3

 

6800

00c1

 

6800le

00c2

 

6600gt

0140

 

6600

0141

 

6610xl

0145

 

6600le

0142

 

6500

0160

 

6200tc

0161

 

6200le

0163

 

5900

00fb

 

5750

00fa

 

5300

00fc

 

AGP Video Cards

7800gs

00f5

 

7600gt

02e0

 

7600gs

02e1

 

7300gt

02e2

 

6800 Ultra

0040

 

6800gt

0045

 

6800gt nv48

0215

 

6800gs

0047

 

6800gs(br02)

00f6

 

6800xt

0218

0048

 

6800

0041

 

6800 nv48

0211

 

6800le

0042

 

6600gt

00f1

 

6600

00f2

 

6600le

00f4

 

6200

014f

00f3

0221

 

5950 Ultra

0333

 

5900 Ultra

0330

 

5900

0331

 

5900xt

0332

 

5900zt

0334

 

5800 Ultra

0301

 

5800

0302

 

5700 Ultra

0341

 

5700

0342

 

5700le

0343

 

5700ve

0344

 

5600 Ultra

0311

 

5600

0312

 

5600xt

0314

 

5500

0326

 

5200 Ultra

0321

 

5200

0322

 

5100

0327

 

 

 

NVIDIA GO Video Cards

7900gtx

0299

 

7900gs

0298

 

7800gtx

0099

 

7800

0098

 

6800 Ultra

00c9

 

6800

00c8

 

6600

0148

 

5600

031a

 

 

 

c51g 6100

0242

 

 

*** did not include any quatro device id's

 

 

VENDER ID'S

ABIT

147B

ASUS

1043

CHAINTECH

270F

CREATIVE

1102

GAINWARD

10B0

GIGABYTE

1458

LEADTEK

107D

MSI

1462

NVIDIA

10DE

PROLINK

1554

XFX

1682

Share this post


Link to post
Share on other sites

im thinking about updating to the new 10.4.8 with semthex and the beta9, but ive heard people saying they have troubles with my graphics card. i have a nvidia fx go 5200 (64 MB). will this work??? any suggestions would be appreciated!

 

livestrong

Share this post


Link to post
Share on other sites

do we need the semthex JaS SSE2 update for this or will this work on my 10.4.7 JaS install?

 

thanks!

 

livestrong

Edited by livestrong

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey i tryed this package in 10.4.8 and everything was awesome! it loaded right up and i had QE/CI but when i tried loading it in 10.4.6, all i got was resolution changing ability.... any help?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey there

 

i have a geforce fx go 5650

is this supported too ?

 

and on which installation has the patch to be done ? 10.4.6, 10.4.7 ? 10.4.8 with 8.4.1 kernel ?

didn`t get that.

 

 

thanks for the hints

 

cu

Share this post


Link to post
Share on other sites

WIll this work with a 10.4.1 install.....

I tried it...and the system never gets past the mac booting screen....It chugs and chuggs on the hard drive....

can't even get it to safeboot....

 

I noticed that geforce developer kexts are in the 10.4.1 deadmoo extensions directory....could I just modify those to get the exsisting ones to work?

also I have to remove all of the intel drivers as well....

 

useing an emachines

intel d845gvsr

celeron d with sse3

512MB

Share this post


Link to post
Share on other sites
WIll this work with a 10.4.1 install.....

I tried it...and the system never gets past the mac booting screen....It chugs and chuggs on the hard drive....

can't even get it to safeboot....

 

I noticed that geforce developer kexts are in the 10.4.1 deadmoo extensions directory....could I just modify those to get the exsisting ones to work?

also I have to remove all of the intel drivers as well....

 

useing an emachines

intel d845gvsr

celeron d with sse3

512MB

 

search and you will find your answer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×