Jump to content
fantomas1

[pre-releases] macOS Sierra

769 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

First try..on X99 - Any idea ? (on air with clover)

 

post-783357-0-57435900-1465886400_thumb.jpg

 

post-783357-0-73089300-1465886429_thumb.jpg

 

Latest (one step before begin the installation i m stuck here)

 

post-783357-0-53169800-1465888414_thumb.jpg

 

H97 Chipset (same sh*t same day) :P

 

post-783357-0-88400700-1465894855_thumb.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

tonight when I return from work I try to install both the Sierra Deskop Notebook PC is in signing ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just got it running with X99 5960x.

 

Placed FakeSMC.kext etc to the install partition's /System/Library/Extensions.

Extracted System/Library/Kernels/kernel from Essentials.pkg and placed it to install part.

Updated kextcache and it wurks!

 

5960x also requires a new IOPCIFamily patch:

            #62            

Share this post


Link to post
Share on other sites

It has to be placed in System/Library/Kernels and it's needed by kextcache to create a prelinkedKernel.

Place it there and run kextcache -v -update-volume /Volumes/Whateverisyourinstallvolume

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like Apple modified HID subsystem. I got huge problems with PS2 kexts for my laptop keyboard. Fn keys properly not work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also being on an Asus X99 mainboard, I thought I'd just do a Vmware Workstation 12 install to take alook at Sierra.  Put simply, I allocated a new HDD in an existing Yosemite VM and ran the install from Yosemite - took about 30 mins.

The VMware Tools for OS X (darwin.iso) 8.1.1 currently in Downloads works fine for fullscreen on my 34" Dell.

post-150922-0-14294900-1465913066_thumb.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also being on an Asus X99 mainboard, I thought I'd just do a Vmware Workstation 12 install to take alook at Sierra.  Put simply, I allocated a new HDD in an existing Yosemite VM and ran the install from Yosemite - took about 30 mins.

The VMware Tools for OS X (darwin.iso) 8.1.1 currently in Downloads works fine for fullscreen on my 34" Dell.

attachicon.gifsierra_prev1.jpeg

 

I have updated a 10.11.5 VM this morning, and installed VMware tools from Fusion 8.1.1

I have noticed that my VM crashes (KP) as soon as I try to shut down.

 

Did you also noticed this behavior ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For now, just put FakeSMC in the /S/L/E, then boot~

 

My spec:

CPU: i7-4930K

Motherboard: X79-UP4

GPU: GTX 760 4GB

 

Siri@Hackintosh...

very promising, but good  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have updated a 10.11.5 VM this morning, and installed VMware tools from Fusion 8.1.1

I have noticed that my VM crashes (KP) as soon as I try to shut down.

 

Did you also noticed this behavior ?

I wasn't sure whether I'd done a shutdown, usually just leaving it suspended, but I've just done it to test what happens and it successfully shut down. Then I restarted it normally... its still running.  I'd point out that I didn't update an existing install of Yosemite.  I used a Yosemite VM to do a clean install of Sierra on a new virtual (scsi) HDD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Friends I have this problem (never seen with other previous OSX) during the pre-installation does not arrive it auks to the first screen for the installation
What suggestions advise me to solve
my mother and signature card (Asus Z87Plus
Thank you

Ludox

msg-517074-0-63265200-1465922747.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Friends I have this problem (never seen with other previous OSX) during the pre-installation does not arrive it auks to the first screen for the installation

What suggestions advise me to solve

my mother and signature card (Asus Z87Plus

Thank you

 

Ludox

 

Using clover?  http://www.insanelymac.com/forum/topic/284656-clover-general-discussion/page-515?do=findComment&comment=2242805

I can get into installer, but get asked to sign in to my apple account.  If I don't sign in, I get this:

 

KjtdtvU.jpg

 

If I sign in, I get this:

 

xlVNWmk.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just got it running with X99 5960x.

 

Placed FakeSMC.kext etc to the install partition's /System/Library/Extensions.

Extracted System/Library/Kernels/kernel from Essentials.pkg and placed it to install part.

Updated kextcache and it wurks!

 

5960x also requires a new IOPCIFamily patch:

            #62            

Hi okrasit, 

 

Did you use the USB install method or did you attached a SSD/HDD to a mac and run the install of 10.12 Developer Preview.app ?

 

Can you give a bit more detail ?

 

Boa sorte,

Paulo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By glasgood
      CLOVER DUAL BOOT MOJAVE & WINDOWS 10 GUIDE 
       

       
       
      INCLUDES  MBR / LEGACY BIOS  TO  GPT / EFI CONVERSION
      USING MBR2GPT TOOL
       
       
      PREREQUISITE: Two physical discs ( SSD’s or HDD’s )
       
       
       
       
       
      STEP 1 - Clover dual boot configuration 
       
      Open config.plist with Clover Configurator
       
      Boot
       Legacy = PBR Timeout = True ( will remove the Timeout countdown, from Clover boot menu)  

       
      GUI 
      Scan / Custom
       Entries = True  Tool = True  Legacy = False ( removes extra Windows 10 entries )  
      Hide Volume
      - Preboot ( macOS Preboot )
      - Recovery ( macOS Recovery )
       

       
      So at boot you will have two options: boot macOS Mojave or Windows 10 
       
       
       
       
       
       
       
      ————————————————————
       
       
      STEP 2 - Using a drive without Windows 10 installed
       
      Disconnect system drive that contains your macOS Mojave install from computer ( This is so that Windows does not overwrite existing macOS Mojave boot loader )
       
      Proceed with a Windows 10 UEFI install.  
      After installation reconnect macOS Mojave Drive, the Windows installation should now be detected and usable in Clover. 
      If Windows 10 is not detected or able to boot,  then verify you installed Windows 10 as UEFI and not MBR ---->  ( Read step 2 - For a drive with Windows 10 installed )
       
       
      OR
       
       
       
      STEP 2 - Using a drive with Windows 10 already installed
       
      Verify your Windows install is  GPT / UEFI or MBR / Legacy BIOS.   
      If Windows install is GPT UEFI then Windows 10 install is ready to use at Clover boot menu, you should be able to boot into Windows directly from Clover boot screen. 
       

       
       
      But if  Windows drive is detected at Clover boot screen, but when booting Windows you get a black screen with a cursor on the top left,
      then this is most likely because Windows drive is MBR ( Legacy BIOS ).  You can easily convert MBR to GPT using  Windows MBR2GPT tool ( this saves hours work having to reinstall Windows 10 and setting up all your applications again  ) 
       
      If Windows 10 install is MBR / Legacy BIOS  then simply convert to GPT / UEFI  following instructions below ( read video summary and view video )
       
       
      ** To use Windows 10  MBR2GPT tool  you must have Windows 10 version 1703 ( creators update  ) or later and less than 3 partitions on 
      the Windows 10 drive **
       
      Video summary:
       
      Confirm Windows 10 drive is MBR Legacy BIOS ( in Windows Disk Management ) Reboot into Windows PE ( Advanced Startup ) Convert from MBR Legacy BIOS to GPT UEFI ( using commands below ) mbr2gpt /validate mbr2gpt /convert Restart Verify Windows 10 drive has changed to GPT UEFI ( in Windows Disk Management )  
       
       
       
      After conversion Windows 10 is ready to use at the Clover boot menu 
       
       
    • By mikmavros
      Thanks for accepting
      I recently installed Sierra  and I encounter the following problem ... When I restart or I start up my machine return to BIOS. If anyone knows and can any help be valuable Thank you very much. (When I boot from a Capitan disk in the same machine all  is running well.) Both discs with Clover in Legacy mode.
      gigabyte z68x-ud5-b3 F8
      I7 2600K
      GT 620 ( την βλέπει κανονικά χωρίς Web drivers)
      16 GB ddr3 1600 


    • By Slice
      I successfully installed macOS 10.11.6 and Windows 7 Pro SP1 in UEFI mode on the laptop.
      I know, there are detailed guides here and on osxlatitude.com but I was not agree with them and carefully check and test every step to tune my Mac.
       
      Hardware
      Intel® Core� i5-3320M CPU @ 2.60GHz, speedstep works with Clover default settings
      Chipset Intel 7 series, no patches needed
      Video: IntelHD4000 or NVS5200M switchable in BIOS, work in both cases
      LAN; Intel 82579LM, works with IntelMausiEthernet.kext v2.2.1
      Audio: IDT 92HD93BXX, works with VoodooHDA 2.9.0.
      SDHC reader O2Micro; works with native AppleSDHC.kext with Clover Arbitrary properties.
      USB3.0 works natively if not disabled in DSDT
      PS2 keyboard and touchpad works with VoodooPS2.
      WiFi: Dell Intel WiFi was replaced by Dell DW1520, Broadcom BCM943224HMS. DeviceID=4353
      LCD Screen 1366x768
      BIOS A12. Initially was A02. Then I flashed A23 and found it is quite bad. The screen is full of artefacts. Flash A12 and all is OK. Not tested other versions.
      For some reason BIOS can switched from Intel to Nvidia by itself so I have to do my solution working independent on this state.
       
      WiFi
      It is not working OOB although it has DeviceID known to Apple. The reason is WhiteList in the driver.
      I set MacModel as MacBookPro10,1 while the WiFi will work on MacBookAir. I make a patch in Clover.
      As well a patch for channels.
      I deleted a kext Brcm4331 because it has the same DeviceID. Let kext Brcm4360 to work alone.
       
      VideoCards
      In Bios we can set Optimus = Enable/Disable
      If Enable then we have two videocards Intel first and Nvidia second. In this case additional SSDT-3.aml will switch off Nvidia.
      If Disable then we have only Nvidia card. It will work if Board-ID taken from iMac13,2.
      But here there is contradiction with WiFi with required Board-ID from MacBookAir.
      So I take MacModel as MacBookPro10,1 which is most close by CPU IvyBridge.
      Set BoardID like iMac13,2 to make Nvidia working.
      Patch BoardID in Brcm4360 to make WiFi working.
      Now I have
      Inject->
      ->Intel=YES
      ->Nvidia=YES
      and SSDT-3.aml in ACPI\patched folder. This SSDT will switch off Nvidia if Intel card ON.
      For Intel graphics there is a patch against 8 apples at start.
       
      Brightness
      No special kexts.
      The brightness controlled by keys F1,F2 and slider in Control Panel in both case Intel or Nvidia. Details here  #72 
       
      DSDT and SSDT
      This is very long story and finally I have working sleep in both cases Intel or Nvidia.
       
      Sensors
      I use my HWSensors3 with FakeSMC 3.5.0.
      I got monitoring:
      CPU temperature
      GPU temperature
      GPU main frequency
      GPU shader frequency
      Battery state % full, time to charged or time to empty.
      Battery voltage dinamically.
      Battery amperage dynamically. I can see it changes on heavy games.
      HDD temperature.

       
      Audio
      I like VoodooHDA and have no problems with it.
      The sound is clear, loud, and switchable between internal speaker and headphone.
      Mic is working.
       
      Bluetooth
      Just tested with BTFirmwareUpdate.kext and it works in 10.11.6. I not needed it so switched off by wireless switch at right side.
      For 10.13.6 there is other kext BRCMInjector.
       
      Keyboard, Touchpad and Touchstick
      Post #14
       
      My config, ACPI files and kexts are in attachment.
      05.12.2017
      EFI.7z
       
      EDITED:
      Better DSDT in the post #6.
      Sleep working even when AC inserted.
       
      EDITED 06.12.2018
      Now I have HighSierra and this is my EFI folder
       

       
       
      Welcome to discussion!
      EFI-E6430.7z
      BRCMInjector.kext.zip
    • By DiddyKong
      Fully optimizing DSDT & SSDT for OS X Sierra POST INSTALL on a Dell345MT with a i7 - 920(first gen) 
       
      I have scoured the web, went to insanelymac chat on discord, no one replies to me but will reply to others, idk if my question is too advanced or too easy. 
       
      I know how this forum feels about 3rd party software, but that was just a crutch, I'm 100% vanilla now which is why I'm now posting for help because I eliminated the possibility having to do with 3rd party. Anyways, with that said I just have a couple things I want to be sure of.
       
      I used a n---bistro to get a App Store copy of Sierra, as I didn't know there were other ways of getting it now from a windows10 machine. anyways, I was able to build a vanilla usb. I couldn't figure the EFI out on my vanilla Sierra-usb, but the EFI on the usb-ni---bistro I had would boot my pre-install and post-install. so I was able to install Sierra. After a few days of figuring out how to remake a EFI and config, I broke my EFI.
       
      So back to my windows10 SSD and I found BootDiskUtility, and that made a EFI usb with the newest version of clover(r4895). So then swapped SSDs back to my OS X, plugged in the BDU-usb, after trial and error I got back into my Sierra. Now with the newest version of clover and no traces of ni---bistro anymore. Then copied the BDU-usb to my SSD EFI and was able to boot without a usb again!! YAY.
       
      Then starting working on fixing my web drivers for my gtx 1050 2gb. Installed the os update so i'm at 10.12.6, pulled my hair out figuring out the web drivers, eventually got them installed and the cuda fixed.
       
      Now all 3 of my screens work, yet windows can't sit 'between' screens, I just simply haven't looked for that fix yet as I want the sys itself running like a top first.
      My screen saver works, I don't get stuck in screensaver, I did once before, I believe lilu.kext and whatevergreen.kext fixed that.
      Now with all that I felt it was time to give my config.plist a diet cos it was bloated, I generated a config copied the clover settings check for check instead of coping text cos I'm trying to shrink it.
      Config.plist boots my system with DSDT-1FE7B5D7
       
      So that last thing on the list of optimizing I feel would be a 100% correct DSDT and SSDT cos then I could use a blank config.plist with my patched DSDT & SSDT correct
       
      but with the patching part that I think I understand how to do it now, but when I extract with F4 every file has RSDT in front of it, I have one that says RSDP.aml and RSDT.aml
      so would I just erase the RSDT from the beginning of each file then go from their, which would then leave me with a DSDT.aml and 17 SSDTs
       
      so if thats correct I would then decompile with iasl patch and compile and put the patched files into EFI/CLOVER/ACPI/Patched/
       
      also how do I know if everything is patched correctly? like if my CPU is fully working and not just sorta working that way when I start running software like photoshop, unity, 10 chrome tabs, my hackintosh doesn't crash
       
      Thanks to anyone that can help me out, I've been working on my system for about two weeks and this is basically the wall I finally can't seem to figure out how to pass

    • By Badruzeus
      "The all-new 2019 version of the graphic design software suite is compatible with not only Windows but also Mac, complete with support for Dark Mode on macOS Mojave and the Touch Bar on the latest MacBook Pro models, providing quick access to layout settings, text controls, and more." ~ macrumors
       
      More details: https://www.coreldraw.com/en/product/coreldraw/mac/
×