Jump to content

augustopaulo

Members
  • Content Count

    100
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by augustopaulo

  1. Hi MaLd0n, Could you please have a look at my config.plist, that still doesn't allow me to have graphics HW acceleration... Obrigado ;-) Paulo
  2. Thanks MaLd0n. I came up with attached config.plist, but result is still the same: I've also taken a picture of the BIOS in regards to video memory: config.plist
  3. How do I do that ? Do you know guides ? Even from olarila ? Quick test: If I remove fakeID=0x122345678, I get a kernel panic, see below:
  4. Thanks once more! Been continuing to get more devices working: Bluetooth, sound and full power management, so far and also slowly cleaning my EFI/Kexts/other folder of useless extensions for this laptop... Only the Intel video UHD 630 is a bit more difficult, I'm currently reading the usage of devices & properties in Clover for its proper injection, generating a AppleIntelFramebuffer with whatevergreen.kext and FBpatcher... Is there an easier way ?
  5. Fantástico, consegui instalar o 10.4.1!! Mesmo contente! Great, was able to install 10.4.1!! Really happy! I'm attaching the sendme file for your analysis, ok? Do you mind have a look at the send file ? Send me MacBook-Pro-de-paulo.zip Obrigadão outra vez!! Thanks a lot!!
  6. You're right! Tried with an external USB-C Adapter and got booting to come a bit further... What else can be done ?
  7. Thanks - so quick! Replaced your zip inside my EFI (noticed the DSDT.aml) Still stops at same point in boot, see attached photo. EFI.zip
  8. Olá MaLd0n, Tudo bem contigo ? I'm trying to get a Dell Precision 5530 to run Mojave (10.4.1) USB install disk, built from this thread, but it just stops booting, so I could not instal Mojave nor execute the SendMe.app..... Can you please look at my EFI folder & also please create an initial DSDT ? preboot.log in EFI/CLOVER/misc original ACPI tables in EFI/CLOVER/ACPI/origin CPU: Intel Core i7-8850H CPU Six Core 2.60GHz, 4.30GHz Turbo, 9MB 45W Video: Intel UHD Graphics 630 and Nvida Quadro P1000 Obrigadão! Paulo EFI.7z
  9. augustopaulo

    The Beast

    @Brumbaer, I'm also considering changing my system into the Z390 platform with the I9-9900k and I've also seen your youtube video from here, but I've got a couple of questions for you please: What's the Thunderbolt 3 chip in Z390 Phantom Gaming itx/ac ? is it the Titan Ridge ? The model of the BCM43602 compatible card (M.2 Adapter) you've used ? Liquid cooling: You've used a EKB Liquid cooler with two 280mm Radiators and a custom controller for pump and fans - Can you supply part numbers ? Also, I've got an AIO Corsair H110i GTX on my existing system - Do you think it can also reach those 5.2 Ghz speeds ? I'm assuming that you had to disable the Intel® 2T2R Wlan/BT in the UEFI BIOS right ? Are you able to get full shutdown/restart & sleep features ? What do you think about Gigabyte Z390 Aorus Xtreme (besides being very $$$) ? Thanks ;-)
  10. Hello everyone, I bring you today an easy installation of the latest El Capitan (10.11.5) with the CPU 5960X (16 cores) installed on ASUS X99 Deluxe U3.1 motherboard with a Nvidia GTX 908 Ti !! (Versão em Português aqui) Once installed, the following features are 100% operational: 1 x Ethernet adapter + Wlan @ 5Ghz adapter All USB3.0 ports available Nvidia 980ti working with 3 monitors and sound AppleHDA + functional HDMI CPU energy management operation from 1.2Ghz to 4.5GHz Bluetooth, AirDrop, Facetime, iMessage all workin and much faster than in 10.10.5 (Yosemite) !! Without NullCPUPowerManagement.kext the VoodooTSCSync.kext the IOPCIFamily.kext (modified) and without a modified kernel - The case of Yosemite in 5960X ... Requirements: "Install OS X El Capitan.app" downloaded and installed in the Applications folder Get the app "El Capitan HD.zip" here Access to a Mac/Hackintosh already with El Capitan installed and with SIP turned off, as described here An EMPTY SSD/hard disk on SATA/USB - If not empty, the "El Capitan HD" will format it completely !! Access to the Serial Number, ROM and MLB on a real mac Thanks: Brumbaer, stinga11, chris1111, the Clover team, onmybikedrunk, jamiethemorris, pokenguyen and many, many more ... Installation: 1 - Download the file "Comprimido.zip", which contains the Kexts, tools and EFI folder already pre-configured here and decompress on your downloads folder of your Mac/Hackintosh. Then configure the BIOS 3101 of the ASUS X99 Deluxe as per the screen snapshots stored here. 2 - Run the application "El Capitan HD.app" to install the basic configuration of El Capitan into an EMPTY SSD/hard disk: 2.1 - Enter your password at about 4% 2.2 - Wait for the end, such as: 3 - Use the "Clover Configurator.app" application to mount the EFI partition. 3.1 - "Mount EFI" 3.2 - "Check Partition" 3.3 - Search by type identifier "/dev/diskX" disk that contains the partition "Macintosh-HD" 3.4 - "Mount EFI partition/diskXs1" 4 - Install the latest CLOVER v2.3: 4.1 - Run CLOVER v2.3 application and install it on to the disk "Macintosh HD," with the following options: 4.2 - Use the "Finder" file manager to copy the files: 4.2.1 - <ZIP directory>/EFI/CLOVER/ACPI/*.* to the folder EFICLOVER/ACPI/ 4.2.2 - <ZIP directory>/EFI/CLOVER/config.plist to the folder EFI/CLOVER/ 4.2.3 - <ZIP directory>/EFI/CLOVER/kexts/10.11/FakeSMC.kext to the folder EFI/CLOVER/kexts/10.11/ 4.2.4 - <ZIP directory>/EFI/CLOVER/drivers64UEFI/OsxAptioFix2Drv-free2000.efi to the folder /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ 5 - Use the application "KCPM Pro.app Utility" to install the Kexts onto the "Macintosh HD" disk and then repair its file permissions and rebuild the kext Caches: AppleGraphicsControl.kext (changed already to SMBIOS 6.1) AppleIntelE1000e.kext BrcmFirmwareRepo.kext BrcmPatchRAM2.kext FakeSMC.kext X99_Injector.kext 6 - Start the PC with the new 10.11.5 installed, by selecting UEFI OS (P1:xxxxxx) 6.1 - In CLOVER boot menu, select "Boot Mac OS X from Macintost-HD" 6.2 - Setup the country and don't setup yet your AppleID 6.3 - Setup a new user 6.4 - Login and then run the application "Kext utility.app" and wait for the end of its operations: 6.5 Drag and drop the "LegacyUSBHub.kext" (for USB3.0) and "AppleHDA.kext" (changed to ALC1150) onto the window of "Kext utility" and wait for it to end its operations: 6.6 - Re-start the PC 9 - Install Nvidia Driver Web - http: //us.download.n...46.03.10f02.pkg 9.1 - Install the Nvidia CUDA - http: //www.nvidia.co....29-driver.html 9.2 - Re-start the PC 10 - To configure iMessage/FaceTime its necessary to extract various data from a real Mac: 10.1 - Check that the Ethernet network card is set to "en0" by running the "DPCIManager.app" application: 10.2 - Re-do step 3 again to mount the EFI partition 10.3 - Navigate to and follow the steps to extract (from a true Mac) the following data: Serial Number, SmUUID and Board Serial Number - used for "Clover Configurator.app" application in the "SMBIOS" section ROM & MLB identifier - used for "Clover Configurator.app" application in the "Rt Variables" section (Using the "iMessageDebug" in a terminal window) 10.4 - Re-start the PC Boa sorte, Paulo End results: Tests: Information sources: iCloud / iMessage / FaceTime - http: //www.insanelym...h/#entry2020598 http: //www.insanelym...ative-work-thru http: //www.insanelym...-capitan-10113/ http: //www.insanelym...-hotspot-patch/ http: //www.insanelym...hda-hdmi-audio/ http: //www.insanelym...da-audio/page-1 http: //www.insanelym...edstep-working/ https: //sourceforge..../Snow_or_Above/ https://nickwoodhams.com/x99-hackintosh-solving-osxaptiofixdrv-allocaterelocblock-can-not-allocate-relocation-block/
  11. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Yes, header cable always connected. As for version, see if you can see it from the 2 photos I've taken.. (my son is using the PC for now) and don't look at the dust!! But, later today I'll take it out an take proper pictures...
  12. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Hi fabiosun, indeed its been a while! Yes, the same card that came with the Asus X99 Deluxe II.
  13. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Hi KGP-iMacPro, Point well made. I won't return it/RMA, I promise! Now, tell me (& others) what do you want me to further test this Asus TB3 adapter, ok ?
  14. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Hi Guys, I still think that this TB adapter is not working properly since I'm not able anymore to successfully transfer data on a TB connection between 2 devices as before (my 1st post here), but has got something configure/misconfigured that somehow triggers the full TB detection from OSX, which is what is very impressive!! Also agree with KGP-iMacPro, that I don't have any special configuration or settings from before... Anyway, some more testing that I did with this "miracle" Asus EX3 TB adapter: Windows 10 64bits: On a fresh install, with latest ASUS drivers ver 17.3.74, the ASUS EX3 TB adapter is detected by windows but the ASUS TB SW doesn't detect any adapter (as per OSX) connected! Also, a new USB device (associated with this TB adapter) is detected but the windows driver halted from starting with error 42! MOJAVE: The same full TB functionality detection is achieved on MOJAVE beta configured as an iMac Pro - so it does not seem to be OSX version dependent! Apple TB 2 cable connectivity testing: In order to verify if my Apple Thunderbolt 2m cable (MD861ZM/A) is still functional, I've used 2 x MacBooPro's (2015 & 2016 models), with one of them with Windows 10 64bits (bootcamp) through this cable and I can transfers files at a blazing 20GB/s speed between the 2 x MBPs! CONCLUSION: If I can no longer connect 2 devices via TB connection using my Asus EX3 TB adapter, I'm going to check its warranty and request for a RMA or, maybe consider the next intel TB 3 card with chips set JHL 7xxx series (apparenty with latest MBP 2018) link: Intel's Thunderbolt 3 Controllers DSL 6240 DSL 6340 DSL 6540 JHL 6340 JHL 6540 JHL 7340 JHL 7440 JHL 7540 Family Alpine Ridge Titan Ridge Launch Date Q2 2016 Q3 2015 Q2 2016 Q1 2018 TDP 1.2 W 1.7 W 2.2 W 1.7 W 2.2 W ? ? ? Number of Ports 1 2 1 2 1 2 DisplayPort 2x 1.2 2x 1.4 Package Size 10.7 × 10.7 mm ? ? ? Price $6.45 $8.00 $8.55 $8.00 $8.55 ? ? ? Anyway, please send me your testing scrips or apps for me to do further testing and help discover why my TB adapter is triggering OSX to fully detect the TB functionality, ok ?
  15. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Hi Guys, Suddenly my Asus TB3 card started to appear in System Info/Thunderbolt with a lot of thunderbolt kexts loaded!!! For the very first time I've got: 2 x Thunderbolt port information - although it seems no version info is gathered 2 x Thunderbolt IP adapter detection - not in operation Thunderbolt DP adapter detection Now, I'm not sure if I have a damaged card, since it does appear in my Asus X99 Deluxe II BIOS fully configured, but as soon as I power off or reset the motherboard the PCIEX16_5 slot shows "Not Present"... The only way to get it back is to power off (power off PSU!) for about 10 minutes and it then gets detected again by Macosx... Unfortunately at the moment I on't have a working Win10 installation to test... What do you guys think ? Damage TB3 adaptor or a "miracle" ? Send me Paulos-Mac-Pro.zip
  16. augustopaulo

    [pre-release] macOS Mojave

    Hi SavageAUS, Yep, they're all in "Other" clover folder, please see my EFI attached. Boa sorte, paulo EFI.zip
  17. augustopaulo

    [pre-release] macOS Mojave

    Ha!Ha! Very good Master! First installed the beta 3, after used your "patch" script but at the end, it didn't go so well - I'm facing the dreadful black screen... Did I do something wrong ? Boa sorte, Paulo
  18. augustopaulo

    [GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

    Hi all, My first attempt to install 10.3.5 on this Dell Latitude E6410 (no Nvidia card). Tried to use UEFI clover but with no success, so using Legacy Clover to boot 10.3.5 usb install USB disk: But then booting stops at here: So, started from beginning of this thread to get a proper dsdt.aml, but didn't went far as I had MaciASL compilation errors when trying to add the PNLF device. I've managed to extract the original DSDT table via Ubuntu Linux and placed it at EFI/CLOVER/ACPI/origin/dsdt_Dell_Latitude_E6410.aml Can anyone please have a look at my EFI folder and even patch the basics of my dsdt_Dell_Latitude_E6410.aml ? Thanks. Laptop details: CPU: Intel Core i5 M520 @2.40Mhz (2 cores) CPUID=0x020655 Microarchitecture: Westmere Platform: Calpella Processor core: Arrandale Vídeo: Intel GMA HD (Westmere) Screen: 14” Wide XGA 1280x800 Sound: IDT 92HD81 RAM: 4GB DD3 Boa sorte, Paulo EFI.zip dsdt_Dell_Latitude_E6410.aml
  19. augustopaulo

    [pre-release] macOS Mojave

    Hi jlcdgd, Thanks so much - you're godsend! Did my first attempt towards 10.14 which failed miserably... I'll analyse your files and then come back to you! Boa sorte, Paulo
  20. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Thanks. Checked that I have "Above 4G Decoding" in bios and replaced my dsdt.aml with the one that you've sent. I'm attaching the the new ioreg - Is it how you expected it to be? Also, a couple of question just for sanity : These changes are just for the hot swap of the TB3 controller right ? I'm guessing we are still far way from having a full TB3 implementation as did Mork vom Ork with his Gigabyte Thunderbolt3 AlpineRidge on post #3 of this thread, right ? Boa sorte, Paulo paulo’s iMac Pro2.ioreg.zip
  21. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Thanks Matthew82, Here you go. Boa sorte, Paulo EFI.zip paulo’s iMac Pro.ioreg.zip
  22. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Hi Matthew82, Could you help me too ? (I have to say I'm a bit confused...) Boa sorte, Paulo
  23. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Hi maleorderbride, Do you know if your code works with the DSL6540 Asus ThunderboltEX 3 model ? When I switch IORegistryExplorer to IOACPIPlane I see a lot of entries starting with H..., see below: So I should zero my D07C device ? My files are a few posts above and my DSDT.aml was created by MaLd0n. Boa sorte, Paulo
  24. augustopaulo

    ThunderBolt Drivers

    Hi remote.syst3m, 
 How is your Thunderbolt progress going ? 
 I'm quite happy that you and others are still trying to get your thunderbolt cards/ports working as I own the Asus ThunderboltEX 3 expansion card - How different is this one compared to yours ? 
 Managed to get this card working with both my 2 x MacBooPro's (2015 & 2016 models), using a PC with Windows 10 64bits through an Apple Thunderbolt 2m cable (MD861ZM/A) and my Apple Thunderbolt 3 USB-C to Thunderbolt 2 Adapter (MMEL2ZM/A) - I can at least transfers files at a blazing 20GB/s speed between the 2 x MBPs or 1 x MBP and the PC with the Asus ThunderboltEX 3 installed! 
 Although my knowledge is limited I want to help as much as possible in any testing that anyone requires here, ok? 
 MaLd0n has created my dsdt.aml that shows the following IOReg PCI devices structure: 
 It is obviously lacking a lot of the full PCI devices discovery & properties as per Mork vom Ork excellent work on his thunderbolt expansion board - that is my aim!!! I'll leave here my current 
EFI folder (w/ dsdt.aml) and some images of my thunderbolt testing to keep this thread alive... Boa sorte, Paulo EFI.zip
  25. The same happened to me: all my 3 screens are active but only show a black image... I've even removed my old driver and reinstalled the new one twice, but the same bad result. I'm now with the previous one. Boa sorte, Paulo
×