Jump to content
Donw35

Kalyway 10.5.3 combo update for sse3 intel only

251 posts in this topic

Recommended Posts

Can find it at your usual places.

 

Very simple and easy, worked for me, no problems.

1- install comboupdate ! don't restart

2- install kalyway kernel pkg ! choose kernel you need for your pc ! (if you want keep your old 9.2 kernel so install this pkg without selecting 9.3 kernel

3- reboot and type update -v and cross the fingers !

if you stuck at bsd root after reboot ! so type "update -v" without quote at f8 darwin prompt ! it should work !

caution : you may experienced boot problem related to gfx card ! especially with 7xxx nvidia series and ati ! if happen type -v -x

try this update at you own risk !!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Thanks Parachute, after reading your post I check and lost QE and CI also, used your steps and all working again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm dead in the water. Doesn't seem like my GMA950 graphics like the update. I hear sound and everything else working, but no video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks parachute

 

Now i have QE & CI Enabled

 

But in my system profile show this now:

 

I Can Has Model?:

 

Modelo de chipset: I Can Has Model?

Tipo: Pantalla

Bus: PCIe

Anchura de canal PCIe: x16

VRAM (total): 256 MB

Fabricante: NVIDIA (0x10de)

ID del dispositivo: 0x0422

ID de la revisión: 0x00a1

 

How can i change the phrase I Can Has a Model? with my nvidia 8400GS Card?

 

Thanks Again

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I follow this method, don't I need to move any kext file before installing the combo update?

or don't I need to follow these steps?

 

while sleep 1 ; do rm -rf /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext ; done

once update finished, press ctrl-c in terminal window, to stop script, don’t press restart !

after it, open this file in textedit - /System/InstallAtStartup/scripts/1

find there string /System/Library/Extensions/Dont Steal Mac OS X.kext

and replace with this string /System/Library/Extensions/dsmos.kext or r3d3 if u use r3d3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you use Kalyway you do not need to do those steps, when you run the kernel pkg it does it for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you use Kalyway you do not need to do those steps, when you run the kernel pkg it does it for you.

 

Thanks for your quick reply :(

 

Actually I am downloading the Combo Update from official site, and already downloaded the Kalyway 10.5.3 Kernel pkg.

In this case, will it work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

At reboot, when I type "update -v" all I get is "waiting for root device" over and over. If I try to press F8 at darwin, nothing happens. It just goes to grey apple screen and then the Zero w/ slash shows up.

 

Me no like this kalyway update!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was using 10.5.2 and used the Kalyway 10.5.3 update package. I did everything per the instructions. When I rebooted and typed "update -v", all I ended up getting was "waiting for root device" over and over and over, etc.

 

I then tried rebooting and tried to press F8 and the Darwin prompt. It didn't do anything but go to the "Grey" Apple screen and then after a few minutes the Zero with the Slash through it showed up.

 

Anyone got any ideas on how to get my root device to be seen again?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine blocks on "Extention "com.apple.driver.iTunesPhoneDriver" has no explicit kernel dependency: using version 6.0."

 

Does anyone knows why this happens and how to solve it? I can use the single user mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!!!

 

I used the comboupdate made by JaS and will works fine! all 100%

 

Search in google by JaS OSx86 10.5.3 ComboUpdate+SMB Fix

 

I have tested in Kalyway 10.5.2, Leo4All V3 10.5.2 and Jas 10.5.2

 

i don't find this kalyway update. where you dowload it?

 

bye!

 

maicon

Share this post


Link to post
Share on other sites
- I updated with this one.

- Lost QE and CI support.

- Installed NVkush from http://diabolik1605.com/DHF/

- Removed NVinject.kext from extensions folder.

- Rebooted and typed -f -v

- QE and CI came back.

 

 

Ditto,,,,tried your method after finding QE was inoperable. All is good (DVD/VLC both work) in the "Hack" world once more. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalyways update worked fine for me. I had to install nvinstallerv.41 via pacifist to restore quartz. I replaced some ahci kexts to get that orange color away from my disk icons and that is about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Spiderman, it seems that the AHCI driver cannot be found in the combo updater, if you switched your drive to use regular IDE, it should be able to pick up the root device.

 

Guys I've updated to 10.5.3 but I'm still using ToH 9.2.0 kernel (or maybe it's 9.2.2 I don't remember). Is there a 9.3.0 ToH kernel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I updated using the Jas 10.5.3 combo update and no problems to report. I did have to replace the audio kexts for sound. Now in my case it didn't update the kernel, so I exacted the 9.3 kernel from the apple combo update and then replaced the old 9.2.2 kernel with the new 9.3.0 via kext helper and the reboot. Bang! I'm runnin' 9.3.0 and all is good.

 

 

Chevy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey Spiderman, it seems that the AHCI driver cannot be found in the combo updater, if you switched your drive to use regular IDE, it should be able to pick up the root device.

 

Guys I've updated to 10.5.3 but I'm still using ToH 9.2.0 kernel (or maybe it's 9.2.2 I don't remember). Is there a 9.3.0 ToH kernel?

 

In the 2nd .pkg of Kalyway's 10.5.3 Combo Update are the kernels, including 9.3.0 hacked (tohkernel). I'm using it now after re-installing NVInject from their website and restoring permissions. Works great!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mine blocks on "Extention "com.apple.driver.iTunesPhoneDriver" has no explicit kernel dependency: using version 6.0."

 

Does anyone knows why this happens and how to solve it? I can use the single user mode.

 

hey man, rebooting with -f -v worked for me thanks to SG's help. hope it works for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×