Jump to content

Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.


  • Please log in to reply
240 replies to this topic

#141
nightfir

nightfir

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Try this. Worked for me HP nw9440


This one really works.

Thanks a lot.

#142
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
thank you worked on my v5535

#143
SteveOStyle

SteveOStyle

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hi Guys.....New to Mac but a wiz at PC .from what ive read in this topic.....looks like theirs no fix for SigmaTel 9227 .....been reading for the pass weeks for a fix ....no audio...but speaker symbol shows on top as if it is working :) ....... Please any help?

spec are:
Core 2 Quad Q6600
intel D975BX2
PC6400 800 4gigs RAM
1 sata 500gig OSX 10.5.6 (Upgraded from iATKOS v5i.. Apple updates and it worked :angry2: )
1 sata 500gig WINDOW 7
2 sata DvD

#144
streeter36

streeter36

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead


You guys are the best, I have been trying to get the sound working on 10.5.6 for a week now and this download fixed it ! Thank you.

#145
m3lvm

m3lvm

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Installed the zip and the pc will mot boot up just asks for a reset ;)

#146
damilchmann

damilchmann

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
work perfectly on os x retail 10.5.6 on asus s37e

big thx

#147
kirmit

kirmit

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Thanks!!

My sound lives again on Asus F3Jp with iDeneb 1.4 and ONLY with your package. Something from this got my sound card)

#148
Guildx

Guildx

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
it works, thank you... :unsure:

#149
akirasee

akirasee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Sound buttons worked on dell xps m1710 but no audio, it is however being recognized.
thanks for the drivers.

#150
Altin

Altin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Thank you, this worked for me (AC97).

#151
GameEsCZ

GameEsCZ

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I had a sound from speakers on notebook but I wanted headphones, now I have no sound. How can I uninstall it? Or get it back in default. :)
edit. problem resolved. I restored it from backup files what the installation maked.

#152
bigheed

bigheed

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Hi, noob here, after buggering about all morning without sound and installing umpteen drivers I got this thread and downloaded, lo and behold there is now an audio device in preferences and I now have sound!!! Big thanks. :censored2:

p.s - ECS 945 motherboard AC97'audio :rolleyes:

#153
DreamClown

DreamClown

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hi,
I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.
I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.
I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).
Please comment if it works.
All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.
It got my SoundMAX card working with mac.
Thanks, Machead



Thanks mate! This worked great for me!

#154
GRIMM119484

GRIMM119484

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I have a compaq nc6320 could someone plz help me get my audio working?

#155
chewtoy11

chewtoy11

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Your kexts got sound working on the following setup:

Intel DG41TY Motherboard
Intel E5200 Pentium Processor 2.5Ghz 2MB L2 Cache
2GB DDR2 PC-6400 800Mhz RAM
XxX 10.5.6 DVD Install

The audio chip on this board is the Realtek ALC888VC. The motherboard has 1 Audio Out, 1 Mic, and 1 Line-In on the rear of the motherboard. It has an HD-Audio header (not used in our setup) and an SPDIF header on the motherboard.

Audio Output is working -- that's all we cared about, didn't test the rest.

#156
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida

Your kexts got sound working on the following setup:

Intel DG41TY Motherboard
Intel E5200 Pentium Processor 2.5Ghz 2MB L2 Cache
2GB DDR2 PC-6400 800Mhz RAM
XxX 10.5.6 DVD Install

The audio chip on this board is the Realtek ALC888VC. The motherboard has 1 Audio Out, 1 Mic, and 1 Line-In on the rear of the motherboard. It has an HD-Audio header (not used in our setup) and an SPDIF header on the motherboard.

Audio Output is working -- that's all we cared about, didn't test the rest.


this gives me some hopes for alc888 on dg45id with hd codec disabled in bios. hope ac97 is detected. will see if pinouts change severely die to hdmi audio chanel. its IDT sound chip.. nevermind

#157
moka001

moka001

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
thanx alot man...great POST

#158
cfdisk

cfdisk

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I need for HP 6530b

AD1984A - not work

help me

sorry for my English

#159
Scavs

Scavs

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
MCP55 High Definition Audio (Built-in) - According to OSx86 Tools.

Works fine for me! Sound works 100% for me.

#160
Tobi As

Tobi As

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
works fine for me
but only stereo

how can i get 5.1 sound

thx for help
Tobi As





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy