Jump to content

X1600 Dual Display Help


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
micky

micky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Transilvania, Romania
Hey there,
The card is an ASUS EAX1600PRO/TD Series ( More Info at ASUS Website)

Using JAS 10.4.7 with SSE3 Patch + X1600 Patch i get Full QE/CI Support on Both Monitors wich work in Mirroring mode.. what i want is Desktop Extension ( if that`s what it`s called :wallbash: )..
The card has 1 VGA and 1 DVI port and i'm using on both outputs CRT Monitors ( DVI>VGA adaptor on the DVI port.. so i can hook up the CRT monitor).

I've tryed using dualx1600natit.zip but it doesn`t do anything.. (maby i need a little help with installing this).
Also when using Natit installer by Neopheus the card was detected ok and showed Radeon X1600 Series / Radeon X1600 Series Secondary in the PCI_List (System Profiler) but QE/CI were disabled (I did not edit the ATIRadeonX1000* kext`s for that) but the Displays are still in Mirroring Mode..

Also what is interesting is that System profiler outputs Mirrored OFF.. when it does work.



System profiler output: (Graphics / Displays)
-------------------------------------------------------
Radeon X1600 Series:

Chipset Model: Radeon X1600 Series
Type: VGA-Compatible Controller
Bus: PCIe
Slot: PCIEX1_1
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x71c2
Revision ID: 0x0000
Displays:
VGA Display:
Resolution: 1280 x 1024 @ 75 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported

-------------------------------------------------------

PCI CARDS

1st entry
-------------------------------------------------------
display:

Type: Other Display Controller
Bus: PCI
Slot: PCIEX1_1
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x71e2
Subsystem Vendor ID: 0x1043
Subsystem ID: 0x0145
Revision ID: 0x0000

2nd entry
-------------------------------------------------------
Radeon X1600 Series:

Name: display
Type: VGA-Compatible Controller
Bus: PCI
Slot: PCIEX1_1
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x71c2
Subsystem Vendor ID: 0x1043
Subsystem ID: 0x0144
Revision ID: 0x0000

#2
g0ldr4k3

g0ldr4k3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
I have your problem too but I have a x1600xt ultimate silent by sapphire....
no way to work in extended mode....
plz help!!

#3
-=GERMES=-

-=GERMES=-

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
I have this problem too.

#4
gu3d3s

gu3d3s

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 441 posts
  • Location:Fort-CE-BR
hi all,

if is possible post here a u ioreg -l in .txt.

thanks

#5
Rammjet

Rammjet

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,302 posts
  • Gender:Male
ioreg.txt - dual display cloned, not spanned.

#6
micky

micky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Transilvania, Romania
Ok.. here it is (it`s in rtf format) wordedit / wordpad should handle it

Attached Files



#7
SaxMachine

SaxMachine

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,607 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily
  • Interests:Music...music...music...( I play the Saxophone ) and I'm a sys admin for job and passion.
I have dual blurry display

Look this i have try with natit or atiinject but work only dual blurry!

http://forum.insanel...o...;p=235143

#8
Centurion88

Centurion88

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Little help please i cant seem to get mirror to work or dvi for that matter only d-sub

ATI X1600 pro 512meg AGP ATI Brand boxed Retail [Real Deal ATI OEM] DDR2


10.4.8 new kernel

ATINDRV 1.4.40 same for all ati kexts
IONDRV 1.4.3
IOPCIFamily 2.1
AGPGart 2.1y11
Natit_ATIauto with the dual1600 info.plist

check out my log see what ya think



Thanks peeps ! :angel:

Attached Files

  • Attached File  vid.rtf   6.55KB   33 downloads


#9
gu3d3s

gu3d3s

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 441 posts
  • Location:Fort-CE-BR
hi guys,

friend where i finder a file inodrv 1.4.3? you can send to me?

[]'s

#10
Centurion88

Centurion88

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Guedes Jr

yes but thats the version #

from 10.4.7 kexts

#11
gu3d3s

gu3d3s

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 441 posts
  • Location:Fort-CE-BR
hi,

thanks bro!, i only have a vs. 1.2(10.4.7) and 1.4(10.4.8), now wainting for dual display solution...

[]'s

#12
Centurion88

Centurion88

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
lol, and for the agp driver to be completed, but that should not be long think he is getting close


btw do u have dvi working or is your port dead as well

#13
gu3d3s

gu3d3s

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 441 posts
  • Location:Fort-CE-BR
hi,

no my DVI dont work anda agpgart dont have any speed increase for me.

and natit id give me a poor opengl speed.. you have idea what cause this?

[]'s

BTW: i think in flash my vga bios with a ASUS x1600. is safe!?

#14
Centurion88

Centurion88

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
im not sure flash is the answer, i have a asus x1600 pcie in another system,
with old kernel but the dvi is dead on that one as well, i dont have the heart to upgrade that one to the 10.4.8
and new kernel because its running so smooth,

I think its a matter or working out the bugs in natit, must be a way to enable the port,

my card primary is 71c2
secondary 71e2

in windows with dvi shows port 71c2
in mac os shows 71c2 d-sub

so it has to be with natit or something or with ati driver itself

im going to try removing agpgart and see what happens, could be the problem lol or might just get a nvidia card but would rather wait for direct x10 cards to come down, my collection of video cards is getting out of hand

and have you tried the old apple agp driver um think it was appleI386pci.kext wonder what that will do

#15
SaxMachine

SaxMachine

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,607 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily
  • Interests:Music...music...music...( I play the Saxophone ) and I'm a sys admin for job and passion.
Have try anyone Centurion's solutions on ATI Radeon Sapphire X1600PRO pci?

#16
SaxMachine

SaxMachine

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,607 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily
  • Interests:Music...music...music...( I play the Saxophone ) and I'm a sys admin for job and passion.
"bump"

News?

#17
aberracus

aberracus

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 950 posts
this thread look like a thread of ppl with problems no developers around her.. im in the same bot guys...

maybe somebody who wxplins us how to instal natit duall plis...

#18
39thRonin

39thRonin

    Mac OS X - 10 Steps into the future of Computing...

  • Retired
  • 356 posts

this thread look like a thread of ppl with problems no developers around her.. im in the same bot guys...

maybe somebody who wxplins us how to instal natit duall plis...

Sortof off-topic, but aberracus, I really liked your boxes comparison to a Mac Pro. Great numbers you have there!

#19
gu3d3s

gu3d3s

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 441 posts
  • Location:Fort-CE-BR

lol, and for the agp driver to be completed, but that should not be long think he is getting close
btw do u have dvi working or is your port dead as well



Hi, i have DVI working now!!!!

I just install a x1600dual plist, have dual, but vga display is too fliker...
I delete all LVDS key and noe my DVI port is work (DFP1,EDID), only have a clone display, but if i boot only my DVI display this work, but if you use a detect display a signal is lost....

[]'s

#20
micky

micky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Transilvania, Romania
hey there

Guedes Jr.. both my monitors work.. vga / dvi.. using either dvi to vga adapter and hooking up a crt monitor or a dvi monitor.. but still in "cloned mode or mirrored" as ati like to call this setup under windows..

Still waiting for a solution for extended desktop on my atix 1600 PCIE either then getting a nvidia card..

thanks.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy