Jump to content

Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE 12/08/2017)

nvidia web driver

  • Please log in to reply
991 replies to this topic

#21
xtddd

xtddd

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 315 posts
  • Gender:Male

For quick report, my NVIDIA GeForce GT 520M (10de:1050 / GF119) using 10.13's Native NVDA* && Ge* got only a working Cursor with Black Screen and never reach Desktop. But, I think it' s way better than previously WindowServer crash under 10.12.x. Too bad, I then use 10.12.5's CoreDisplay binary framework and it "just works". :lol:

Still waiting for Web Driver under 10.13, but I'm not sure NVIDIA would release it soon for macOS Beta. << I think it would be same on G610 or GT520 which is also GF119. FYi, I'm using Clover v2.4k r4084 and GFX0 Graphics personalities on DSDT (or InjectNvidia=True).

did you set firmware feature in smbios?



#22
Badruzeus

Badruzeus

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 634 posts
  • Gender:Male
  • Location:Indonesia
  • Interests:Graphics Design.

did you set firmware feature in smbios?

 

Yes, but I'm not sure it makes a sense since I installed it using OTF method (from another partition), simply prepare an empty HFS+ Partition, run "Core.pkg" on ".../InstallESD.dmg/Packages" to that Partition. Mount "BaseSystem.dmg" then Copy "boot.efi" located on ".../System/Library/CoreServices" to same path under Target Partition. Reboot ur mach, customize Lang, User etc.. and we're ready to go. That is.  :) 

 

#EDIT: No longer using FirmwareFeature with Clover r4084



#23
Kajos200

Kajos200

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

I will try to explain what I did...I am testing like you and I am not an expert or coder at all..I like to try things:-)

 

so:

I have a working system with 10.12.5 installed

I have downloaded 10.13 beta from apple store

to have it working I have to use clover 4081 (thanks to sherlocks)

I have also to change my cpu kernel patch (thank to PMHeart and Matthew82 to point me in right direction)

I installed from 10.12.5 to a clean disk launching Install macOS 10.13 Beta from application

then when all process is finished I have transferred all my setting from 10.12.5 to 10.13 beta with migration assistant

in this way I have cuda and nvidiadriver installed but not working

I patched with 17A and NVIDIA® WebDriver Updater app

then I have modified AppleGraphicsControl.kext in the same way I do from time

in this way apple policy produce a black screen

if I change inside new kext applegraphiccontrol kext/contents/plugin this file: AppleGraphicsDevicePolicy.kext with an old and patched 10.12.5 one...I have two monitors working and nvidiaweb drivers loaded fine

but poor performance...

so someone could understand how to have performance if possible..or we have to wait nvdia for a correct driver...

 

I can't explain better in English..sorry! :-)


here you go

I did excacly as you did , without modyfying AppleGraphicsDevicePolicy and I get black screen with nv_drv=1 , but full resolution(without QE/CI) using nv_disable=1



#24
ITzTravelInTime

ITzTravelInTime

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 278 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
  • Interests:computer science, programming, hardware, software developing

guys, how do I "force" the installer of the web driver for Mac OS 10.12.5 to work on 10.13?

I don't want to migrate data from old partitions of Sierra 



#25
ricoc90

ricoc90

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 666 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

guys, how do I "force" the installer of the web driver for Mac OS 10.12.5 to work on 10.13?

I don't want to migrate data from old partitions of Sierra 

The installer checks the build number of your macOS. You can edit the build number within the installer package (with Flat Package Editor for example, or you can unpack the .pkg through terminal, edit the file and repack the .pkg again), which will let you run the installer.
But the Nvidia drive manager app also checks the build number (and thus won't load the Nvidia drivers, but gives you the error that your macOS version is incompatible). 
It might be possible to edit the buildnumber check within the app too, but then I'm still not sure if the kexts will be compatible with 10.13

Within the Distribution file you'll find this, which you'll need to change corresponding to your current build of macOS:
 

var supportedOSVer = "10.12.5";
var supportedOSBuildVer = "16F73";
var targetBuild = system.version.ProductBuildVersion; 
var result = compareBuildVersions(targetBuild, supportedOSBuildVer);


#26
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

guys, how do I "force" the installer of the web driver for Mac OS 10.12.5 to work on 10.13?

I don't want to migrate data from old partitions of Sierra 

U can use a NVIDIA® WebDriver Updater.app

Easy Way



#27
ricoc90

ricoc90

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 666 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

U can use a NVIDIA® WebDriver Updater.app

Easy Way

Cool :D It will also enable the use of the web drivers on an unsupported buildnumber?

 

Edit: Apparently it doesn't. At least not in my case  :( 

BoR2EpO.png



#28
apfelnico

apfelnico

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany

where is the button "built select"?

 

macOS High Sierra

Attached Files



#29
gagaraz

gagaraz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Romania

I have the same problem with nvidia web on 10.13 :blush: .



#30
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Here

Attached File  InsanelyMacWebDriver(OsxBuild_16F73)-378.05.05.15f01.pkg.zip   60.99MB   1473 downloads



#31
M0rpheus

M0rpheus

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 posts

Followed the same instructions, the web driver loads the frame buffer and shows as GTX 1080, but no graphics acceleration. Can set 165Hz on the monitor, but no transparency/QE/CI. I believe the shift to Metal for the GUI on 10.13 means we'll need new drivers from nVidia to take advantage. Waiting patiently!



#32
_itsmerafael

_itsmerafael

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Gender:Male
  • Location:Niterói - RJ - Brasil

I tried this http://www.insanelym...-2#entry2439371but it did not work. I tried to replace the kexts using these files http://www.insanelym...7/#entry2437874 but when I give boot I get A disconnected cable message on the monitor, but the pc does not restart. I can only enter the system if I use nv_disable = 1

With nv_disable = 1 I get video but no acceleration. And in the nvidia driver manager it appears that I'm using the webdriver.

Anyone can help me please?

Attached Files



#33
fabiosun

fabiosun

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,533 posts
  • Gender:Male
After updating policy with old one try to run kextutility to rebuild things
In clover also you must have webdriver enabled
In this way i have a sort of minimal working driver
Metal interface is not working
Cuda in premiere pro is partially working
I hope nvidia maintain some interest in apple garbage way of thinking

#34
Balamut

Balamut

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 278 posts
  • Gender:Male
  • Location:Classified

After updating policy with old one try to run kextutility to rebuild things
In clover also you must have webdriver enabled
In this way i have a sort of minimal working driver
Metal interface is not working
Cuda in premiere pro is partially working
I hope nvidia maintain some interest in apple garbage way of thinking


Trust me they will, mostly after eGpu it's a new fresh market for them, AMD as well even thought I highly doubt AMD will be releasing their own drivers.

#35
Kynyo

Kynyo

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 587 posts
  • Gender:Male

For quick report, my NVIDIA GeForce GT 520M (10de:1050 / GF119) using 10.13's Native NVDA* && Ge* got only a working Cursor with Black Screen and never reach Desktop. But, I think it' s way better than previously WindowServer crash under 10.12.x. Too bad, I then use 10.12.5's CoreDisplay binary framework and it "just works". :lol:

Still waiting for Web Driver under 10.13, but I'm not sure NVIDIA would release it soon for macOS Beta. << I think it would be same on G610 or GT520 which is also GF119. FYi, I'm using Clover v2.4k r4084 and GFX0 Graphics personalities on DSDT (or InjectNvidia=True).

What app did you used, to list those features as supported? Thanks.



#36
unknown1221

unknown1221

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne Australia

I tired doing what you did and my 1080Ti shows up however nothing is accelerated nor is there transparency :/ any fix for this? I used AppleGraphicsPolicy from 10.12.5



#37
Kynyo

Kynyo

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 587 posts
  • Gender:Male

On Sierra with GTX 1060 it says 89ef8a2bf3.png



#38
unknown1221

unknown1221

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne Australia

Does anyone know how to get acceleration and transparency working?



#39
Riggs Martin

Riggs Martin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Does anyone know how to get acceleration and transparency working?

It`s impossible without a new NVIDIA web driver. Waiting first public beta of 10.13. Not before.



#40
PPCnostalgic

PPCnostalgic

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 185 posts

 

Thank you!!! It works, now I have Video Acceleration and proper resolution :thumbsup_anim:







Also tagged with one or more of these keywords: nvidia web driver


8 user(s) are reading this topic

2 members, 6 guests, 0 anonymous users


© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy