Jump to content

Mavericks AppleHDA HDMI Audio

AppleHDA HDMI Sound Realtek

  • Please log in to reply
231 replies to this topic

#121
marcoslash91

marcoslash91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

Attach ocb

 this is my ocb and ssdt from your files.

https://www.dropbox....6s/SSDT.aml.zip

https://www.dropbox.....Boot.plist.zip



#122
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

 this is my ocb 

Install Chameleon, do not select (unselect):

1. Setting/HDEF layout

2. Setting/IntelAzulFB

Restart, reply with new IOReg and ocb.



#123
marcoslash91

marcoslash91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

Install Chameleon, do not select (unselect):

1. Setting/HDEF layout

2. Setting/IntelAzulFB

Restart, reply with new IOReg and ocb.

ok installed chamelon. hdef and intelazul are unselect.

https://www.dropbox.....Boot.plist.zip

https://www.dropbox.... di Marco.ioreg



#124
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

ok installed chamelon. hdef and intelazul are unselect.

Dropbox, empty.



#125
marcoslash91

marcoslash91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

sorry, try this 

https://www.dropbox.... di Marco.ioreg

https://www.dropbox....leon.Boot.plist



#126
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

sorry, try this 

Layout-id is wrong.  edit SSDT/HDAU, add layout-id injection as shown:

        Device (HDAU)
        {
            Name (_ADR, 0x00030000)  // _ADR: Address
            Method (_DSM, 4, NotSerialized)  // _DSM: Device-Specific Method
            {
                If (LEqual (Arg2, Zero))
                {
                    Return (Buffer (One)
                    {
                         0x03
                    })
                }

                Return (Package (0x04)
                {
                    "layout-id", 
                    Buffer (0x04)
                    {
                         0x01, 0x00, 0x00, 0x00
                    }, 

                    "hda-gfx", 
                    Buffer (0x0A)
                    {
                        "onboard-1"
                    }
                })
            }
        }


#127
marcoslash91

marcoslash91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

Layout-id is wrong.  edit SSDT/HDAU, add layout-id injection as shown:

Device (HDAU)
        {
            Name (_ADR, 0x00030000)  // _ADR: Address
            Method (_DSM, 4, NotSerialized)  // _DSM: Device-Specific Method
            {
                If (LEqual (Arg2, Zero))
                {
                    Return (Buffer (One)
                    {
                         0x03
                    })
                }

                Return (Package (0x04)
                {
                    "layout-id", 
                    Buffer (0x04)
                    {
                         0x01, 0x00, 0x00, 0x00
                    }, 

                    "hda-gfx", 
                    Buffer (0x0A)
                    {
                        "onboard-1"
                    }
                })
            }
        }

Hi toleda, I tried, but when I compile returned an error :code 4090 line 46 , existing object has invalid type for scope operator (_sb.pc0 [untyped]).
I'm using your SSDT amd-NVIDA 1 ver 2. Can u send me the right ssdt with the injection you said before??

#128
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

compile returned an error :code 4090 line 46 , existing object has invalid type for scope operator (_sb.pc0 [untyped]).

I would not post anything that does not compile.  Fix compiles if done correctly.  Try this.

Attached Files



#129
marcoslash91

marcoslash91

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
Thank you toledaaaa!! It works perfectlyyyy!!!! Thank you for help!!!

#130
alienbiker99

alienbiker99

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

I usually don't have have a problem following guides or anything of the sort. I have an EP45-UD3R board with an NVIDIA 640GT gfx card. I have everything up and working for years now with usually a simple update and a perl audio fix. My HDMI audio works with DSDT edits I did at least a year ago. If I update to 10.9.2 I lose my audio completely, HDMI and my realtek 889a/885. I have tried this guide and the realtek guide but the farthest I get is a few audio outputs with the realtek patches. I guess I fell a little out of touch with the scene and really have no clue why this isnt working. If anybody has a clue I'd greatly appreciate it. thanks



#131
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

If I update to 10.9.2 I lose my audio completely, HDMI and my realtek 889a/885. 

No files attached, no idea.  See Post #1, Problem Reporting.



#132
alienbiker99

alienbiker99

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

No files attached, no idea.  See Post #1, Problem Reporting

my bad. heres my dsdt.aml and my applehda.kext that is working on 10.9.1 https://www.dropbox....orking 1091.zip



#133
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

heres my dsdt.aml and my applehda.kext that is working on 10.9.1

What does working 10.9.1 have to do with not working 10.9.2? Attachment: not helpful and incomplete.



#134
Bungo

Bungo

    InsanelyMac Sage

  • Coders
  • 296 posts
  • Gender:Male

I usually don't have have a problem following guides or anything of the sort. I have an EP45-UD3R board with an NVIDIA 640GT gfx card. I have everything up and working for years now with usually a simple update and a perl audio fix. My HDMI audio works with DSDT edits I did at least a year ago. If I update to 10.9.2 I lose my audio completely, HDMI and my realtek 889a/885. I have tried this guide and the realtek guide but the farthest I get is a few audio outputs with the realtek patches. I guess I fell a little out of touch with the scene and really have no clue why this isnt working. If anybody has a clue I'd greatly appreciate it. thanks

Check this, may help



#135
jromejr

jromejr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Dear Toleda,

 

I have a Gigabyte GA-Z87X-UD7 TH motherboard using the integrated Intel HD4600 graphics card. Using your audio_hdmi_8series guide, I have able to enable HDMI audio on Mavericks 10.9.1. I have upgraded to 10.9.2 and have lost HDMI audio. I followed the guide again, (patched the native AppleHDA and Apple...azul kexts, installed SSDT, kernel cache rebuild, restart) but still no HDMI audio. Please point me in the right direction.

 

Thanks in advance. 

Attached Files



#136
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

I followed the guide again, (patched the native AppleHDA and Apple...azul kexts, installed SSDT, kernel cache rebuild, restart) but still no HDMI audio.

HDMI audio - AppleHDA is patched, Azul is not patched, use azul - a

898 onboard - AppleHDA is not patched, use Audio ID: 1 (audio_ssdt-hdmi-ami_hd5k-amd-nvidia-1_v2)



#137
jromejr

jromejr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Works! Thanks again.



#138
Panas78

Panas78

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
Nvidia 4xx/5xx/6xx/7xx
GTS450, GTX550ti, GTX 560ti not supported natively.

Just for verification does the above also applies to gtx560oc ?

#139
toleda

toleda

    InsanelyMac Legend

  • Gurus
  • 890 posts
  • Gender:Male

Just for verification does the above also applies to gtx560oc ?

Yes.  The fix is an AppleHDAController binary edit.



#140
Bobert01

Bobert01

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male

driving me crazy cannot get this to work on my intel nuc








4 user(s) are reading this topic

1 members, 3 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy